Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

klasik
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la klasik » 07 apr 2013, 16:04

Dok god se ovakvi tereni kao u I.Sarajevu budu tolerisali mi necemo imat nimalo napredka u kvalitetu fudbala.

Ovo je samo patnja, jos je tek pocetak utakmice, sta ce bit tek tamo oko 75, ja mislim samo nabijanje lopte :oops:

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 07 apr 2013, 16:17

Signore je napisao/la:
Promjena pravila, znaci dzabe sam objasnjavao :mrgreen:
dobro si ti objasnio nego ovi kace pravila od prosle, odnosno pretprosle godine i nemaju pojma o cem pricaju..ovo je vrijedilo i za proslu sezonu pa kako to da je Široki isto prošle godine kao finalsit išao u EU?

već je raspravljano ovdje o ovome 10 puta..znači pogrešno se radi prijevod ovog dopisa i to samo pokazuje koliko saavez pojma nema..radi se o tome da ako je pobjednik kupa i pobjednik prvenstva onda finalist kupa ide u EU smao je fora u tome sto nece ici, odnosno nece zauzeti mjesto prvaka drzave nego ide od 1.pretkola..jer osvajac kupa ide od 2.

da objasnim, poziciju onog koji je osvojio kup i prvenstvo (2.pretkolo), nece zauzet finalist kupa (koji ce ici od 1.pretkola), nego onaj koji se nalazi u prvenstvu na najvecoj poziciji koja vodi u 1. pretkolo..tj., ako je tipa Olimpic 3. na kraju i isao bi u 1.pretkolo, onda finalist Široki nece uzet zeljino 2.pretkolo nego ce Olimpic ici u 2., a Široki u 1.

jeste skontali?
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 07 apr 2013, 16:19

@klasik upravo sam istu potpuno recenicu napiso.Ovo je bruka ovo je sramota.Ne moze se doadati lopra normalnoizmedju dva igraca,a kamo li povezat neku akciju.Pa onda kada neki tim ode u evropu pa protivnik poveze 5-6 pasova mi blehnemo svi ko tele u sarena vrata.Gledam paralelno Liverpool-West Ham i Slavija-Željo žalosno majke mi!
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 07 apr 2013, 16:32

samocelik je napisao/la:@klasik upravo sam istu potpuno recenicu napiso.Ovo je bruka ovo je sramota.Ne moze se doadati lopra normalnoizmedju dva igraca,a kamo li povezat neku akciju.Pa onda kada neki tim ode u evropu pa protivnik poveze 5-6 pasova mi blehnemo svi ko tele u sarena vrata.Gledam paralelno Liverpool-West Ham i Slavija-Željo žalosno majke mi!
I ja sam gledo pa preso na chelsea, jbt ko da ne gledam isti sport, tuzno

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 apr 2013, 16:58

Treba sve klubove kazniti za oranice a ne nešto što bi predstavljao travnjak. Ko im je dao licence za nastup u elitnom takmičenje ove mizerne lige ?

Sve dok fudbalski savez BiH ne pooštri kriterij naspram nečemu što nazivaju teren predstavnici CG će i dalje gaziti klubove iz BiH.

Ovo je sramota i za oči.

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 07 apr 2013, 18:19

Kevine, znači ako Željo osvoji prvenstvo - Široki ide svakako u Evropu, u protivnom moraju se boriti?

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 07 apr 2013, 18:25

Kevin je u pravu, ako Željo osvojiti prvenstvo, finalist Kupa ide u Europu. Ovi koji to ne žele shvatiti su isto pričali i lani.

When the domestic cup winners (considered as the "highest-placed" qualifier within the national association with the latest starting round) also qualify for the Champions League, their Europa League place is vacated. As a result, either of the following teams qualify for the Europa League:
  • The domestic cup runners-up, provided they have not yet qualified for European competitions, qualify for the Europa League as the "lowest-placed" qualifier (with the earliest starting round), with the other Europa League qualifiers moved up one "place".
Zadnja izmjena: badblueboylivno, dana/u 07 apr 2013, 18:27, ukupno mijenjano 1 put.
Hayley <3

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 07 apr 2013, 18:27

pa jedini nacin za napredak je uslovan teren a to za sada ima samo zenica i ne razumijem ovaj savez popusta svima pa i travniku cuj nisu platili neke novce savezu a ljudi sjede na tribini i mrznu se bruka i sramota bas je ovo kukuruz liga :roll:

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 07 apr 2013, 18:29

Jedino rjesenje za ove nase oranice je plastika, dok god to ne shvate ljudi iz saveza mi cemo igrat na oranicama, tj 15 ornica i u Zenici normalnim uslovima.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

Rikardo
Kontakt:

Post Postao/la Rikardo » 07 apr 2013, 18:30

Obavezno se treba nesto uraditi po pitanju terena, sramota je ovo.

dubioza
Kontakt:

Post Postao/la dubioza » 07 apr 2013, 18:33

Kevin je napisao/la:
Signore je napisao/la:
Promjena pravila, znaci dzabe sam objasnjavao :mrgreen:
dobro si ti objasnio nego ovi kace pravila od prosle, odnosno pretprosle godine i nemaju pojma o cem pricaju..ovo je vrijedilo i za proslu sezonu pa kako to da je Široki isto prošle godine kao finalsit išao u EU?

već je raspravljano ovdje o ovome 10 puta..znači pogrešno se radi prijevod ovog dopisa i to samo pokazuje koliko saavez pojma nema..radi se o tome da ako je pobjednik kupa i pobjednik prvenstva onda finalist kupa ide u EU smao je fora u tome sto nece ici, odnosno nece zauzeti mjesto prvaka drzave nego ide od 1.pretkola..jer osvajac kupa ide od 2.

da objasnim, poziciju onog koji je osvojio kup i prvenstvo (2.pretkolo), nece zauzet finalist kupa (koji ce ici od 1.pretkola), nego onaj koji se nalazi u prvenstvu na najvecoj poziciji koja vodi u 1. pretkolo..tj., ako je tipa Olimpic 3. na kraju i isao bi u 1.pretkolo, onda finalist Široki nece uzet zeljino 2.pretkolo nego ce Olimpic ici u 2., a Široki u 1.

jeste skontali?
1.kako ce vaziti prosle godine kada lijepo pise da krece od ove sezone 2012/13?
2. kakve veze ima prijevod od nsbih ako ti gore na slici pise iz uefe na engleskom, ako znas engleski anda mozes vidjeti da pise isto kao dole u textu na bosanskom
Republika Zenica

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 07 apr 2013, 18:37

Ok, vidjet cemo što će biti..iako će se Široki i tako i tako plasirat u Europu..al eto vidjet ćemo na kraju što će biti
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 07 apr 2013, 18:38

Mislim da se na dnu tabele situacija polijepo rijesila. Mislim da gosk nece imati snage da stigne pratioce bez obzira sto kasni "samo" 4 boda.

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 07 apr 2013, 18:39

propuh je napisao/la:Jedino rjesenje za ove nase oranice je plastika, dok god to ne shvate ljudi iz saveza mi cemo igrat na oranicama, tj 15 ornica i u Zenici normalnim uslovima.
neka neka, nek oranice potraju, zamislite kad se nasi u junu razlete po evropskim krasnim livadama :mrgreen:

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 07 apr 2013, 18:43

Ljudi sta ako ispadnu 2 tima iz Federacije, jel onda ispadaju i 2 time iz Prve Lige FBiH :?:
SAMO ČELIK !

dubioza
Kontakt:

Post Postao/la dubioza » 07 apr 2013, 18:46

Viper je napisao/la:Ljudi sta ako ispadnu 2 tima iz Federacije, jel onda ispadaju i 2 time iz Prve Lige FBiH :?:
ja mislim da svake godine ispadne 3 klube iz 1 lige fbih, a sada za ulazak u 1 ligu fbih kako ce biti ako ce ispasti 2 federalna kluba iz premier lige ne znam
Republika Zenica

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 07 apr 2013, 19:01

Viper je napisao/la:Ljudi sta ako ispadnu 2 tima iz Federacije, jel onda ispadaju i 2 time iz Prve Lige FBiH :?:
Iz Prve lige ispadaju TRI kluba; ako iz Premijer lige ispadne jedan klub iz FBiH, tada iz Prve ispadaju ČETIRI kluba; ako iz Premijer lige ispadnu dva kluba iz FBiH, tada iz Prve ispada PET klubova (jasno, sve pod uvjetom da iz Druge ulaze četiri kluba).
Hayley <3

dubioza
Kontakt:

Post Postao/la dubioza » 07 apr 2013, 19:10

badblueboylivno je napisao/la:
Iz Prve lige ispadaju TRI kluba; ako iz Premijer lige ispadne jedan klub iz FBiH, tada iz Prve ispadaju ČETIRI kluba; ako iz Premijer lige ispadnu dva kluba iz FBiH, tada iz Prve ispada PET klubova (jasno, sve pod uvjetom da iz Druge ulaze četiri kluba).
jeli to neki klub istupio iz 1 lige fbih? posto gledam ima 15 klubova i svako kolo jedan klub je slobodan... onda u slucaju da ispadnu 2 federalna kluba iz premier lige 4 ce ispasti iz 1 lige fbih
Republika Zenica

dubioza
Kontakt:

Post Postao/la dubioza » 07 apr 2013, 19:16

evo sad vidim da je nk krajisnik istupio iz lige
Republika Zenica

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 07 apr 2013, 19:30

Da, oni su istupili i sada ispadaju dva najlošija plus dva sljedeća, jer iz PL ispadaju dva kluba iz NSFBIH. Dakle, 12. mjesto znači ispadanje.
Hayley <3

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.