BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

schweinsteiger
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la schweinsteiger » 10 apr 2013, 16:43

KSIVLE je napisao/la:Što se tiče vodećih hrvatskih portala i novina, klasika. Njihovo poznavanje nogometa se svodi na Real, Barcu, Messija, C. Ronalda, Modrića i Mandžu kad dobro odigra. Stoga me i ne čudi da je njima veća vijest zagrljaj Drogbe i Mourinha nakon utakmice u Istanbulu ili Modrićeva izjava o "Ronaldu kao najboljem igraču svijeta" od spektakla iz Dortmunda. Sportske novosti trkeljaju nešto o krađi u Dortmundu i kako je prolaz Borussije u sjeni drastične greške na štetu Malage, a zaboravlja se gol Eliseua. Ali ko njih šiša, nek hejteri Matteoni (lik koji je, među ostalim, naše uspjehe protiv Reala vidio kao pobjedu solidne momčadi nad divom u krizi), Vukušić i slični BL-mrsci crknu od muke, jer mi smo u polufinalu. Nek još večeras HRT dovede hejtera Scoriju, pa da i on javno izbaci frustracije zbog prolaza omraženih mu Njemaca. :lol:

slika

Meni je bolje izgledala vasa izvedba :D

Ruku na srce,skocio sam sinoc nakon treceg gola :oops:

Gotze daleko ispod nivoa na ove dvije utakmice.Hummels kada je usao druga ekipa na terenu :D
Je li ko razmisljao o tandemu Hummels - Santana?Nakon primljenog gola Subotic samo sto se nije usr'o na terenu.

A citirao sam ovaj dio zato sto se u potpunosti slazem s tobom.
Tako je isto i na Bosansko-Hercegovackim portalima.
Na ovom portalu je vise propracen novi gol iz offsidea Ibre,nego Bayernova titula.Nakon sto sam ja pisao na temi na forumu koja je namijenjena za komentare portala,ispravili su pravopisne greske u tekstu,pa obrisali moj post,pa kad sam opet nesto napisao obrisali su opet moj post i objavili ono "Bayern postavlja standarde" sta vec.

Bundesliga je toliko potcijenjena od strane nasih medija.Ono sto ste vi sinoc uradili je nesto sto se dogadja svakih 10 godina,a vise se pise hoce li Messi igrati veceras ili ne...

Svaka cast,nadamo se njemackom finalu u srcu Engleske :!:
#miasanmia

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 10 apr 2013, 16:47

Ma ovde se prije mjesec-dva masovno čupala kosa kad bi vidili da Tele starta u jačim utakmicama, iznimke su bili oni koji su ga branili. Ali činjenica je da je stvarno znao izgledati očajno. Pritom, ovaj forum nije iznimka, jer je slična priča bila i na ostalim. Sve se nekako promijenilo sa onim uzvratom protiv Shakhtara. Očito je da ga je ta utakmica dosta podigla, što je u kombinaciji sa igranjem u kontinuitetu dovelo do toga da je danas pouzdaniji od Nevena.

Iz današnje perspektive se moram posuti pepelom i ja bih prvi potpisao da on ostane u Dortmundu. :mrgreen: Imam dojam da lik stvarno voli ovaj klub i bilo bi šteta izgubiti ga. Sinoć me je oduševio nakon što smo primili drugi gol, kad je ono gestikulirao suigračima da još nije gotovo. Dakako, on nije postao neki ekstra stoper u zadnjih mjesec dana (i dalje tu ima zujanja u prazno), ali da me je kupio maksimalno - je. slika

P.S. U Bildu, uz Weidija i Lewu najbolje ocjenjeni igrač Schibi. Mislim da počinje vrijeme schibinacije. slika
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 10 apr 2013, 17:09

Sta lupetaju ovi debili iz Malage :roll: .

Jasno je da UEFA malo pogura mocnije & profitabilnije na stetu slabijih, ali to nije slucaj sa Dortmundom i Malagom. Dortmund u ovom trenutku ne uziva posebno veliki renome u evropskim okvirima.

Momci dadose drugi gol iz ofsajda koji je i sudije vjerovatno ubijedio da je pobjednik duela poznat, a onda na kraju ispade da je nastimano :roll: :lol: .. Koji debil moras biti i iznijeti ovako besmislenu i neutemeljenu tvrdnju :roll: .

Kad je izvlacenje za polufinale? Sutra, prekosutra?
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 10 apr 2013, 17:18

ma smijesno je reci da su sudije gurale dortmund, iako je taj presudni gol bio neregularan, al to je bio opsti hrkljus na kraju i sudije to vjerovatno nisu vidjeli, da su htjeli unistiti malagu ne bi im priznali onaj drugi gol

jednostavo bio je to susret dvije neiskusne ekipe, dortmund neiskusnu odigrao prvu utakmicu, u kojoj nije naplatio bolju igru, u drugoj utakmici malga je bila zrelija do pred kraj, odlicno su bili postavljeni i iskoristili su dvije prilike,ali onda i oni placaju danak neiskustvu jer nisu znali privesti utekmicu u zadnjih 8 minuta kad je dortmund morao dati dva gola

sve u svemu, neiskustvo i kod jednih i drugi, s tim da je dortmund ipak kvalitetniji
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 10 apr 2013, 17:44

KSIVLE je napisao/la:Ma ovde se prije mjesec-dva masovno čupala kosa kad bi vidili da Tele starta u jačim utakmicama,...
i dan danas ih ima :twisted:
KSIVLE je napisao/la: Iz današnje perspektive se moram posuti pepelom i ja bih prvi potpisao da on ostane u Dortmundu. :mrgreen: Imam dojam da lik stvarno voli ovaj klub i bilo bi šteta izgubiti ga. Sinoć me je oduševio nakon što smo primili drugi gol, kad je ono gestikulirao suigračima da još nije gotovo. Dakako, on nije postao neki ekstra stoper u zadnjih mjesec dana (i dalje tu ima zujanja u prazno), ali da me je kupio maksimalno - je.
auuuu bre, kako mozes izjavit da je ekstra stoper?
pa prvi go ide njemu na dusu, kod drugog i baptista i lopta prolaze kraj njeg... :shock:
vidio si kako demichelis kulturno lewata sjeba ;) to su stoperi, a ne neke mlinte

santana jedino sto ima da valja je visina i igra glavom
i jedan je od najzasluzniji na kraju sto smo prosli... ali samo zato sto i on jadan nezna sta je radio
kod 2-2 haman sjebo sve... kod 3-2 jedva ugura sa 1cm od linije... jos uz to je sa svojim offsideom mogo sjebat schieberov go... nemogu ni da zamislim, sta bi bilo da je to sudija sviro... POJO BI GA

tako da, malo rucnu sa dizanjem, realno sagledaj

ja sam i dalje misljenja nek se fata noge, a dovest nekog ozbiljnog za treceg/drugog stopera,
jer kod santane je uvjek fifti-fifti... more bit da spasi go, a isto tako da ga skrivi... stim da ga ovo drugo pocesto zadesi
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 10 apr 2013, 19:00

Klop me je odusevio sa njegovom poslednjom izmenom sinoc kada je izbacio Gundogana, a ubacio Humelsa.Bas sam drugaru pricao kako je vezni red Dortmunda ranjiv kada igraju Sahin-Gundogan i uskoro sam dobio potvrdu. :lol:
Elem, da se vratim kod izmene.Plan je bio taj da se neko od stopera ubacuje napred sto fudbaleri Malage i nisu bas ocekivali, kod oba gola velike zasluge u tome imaju Subotic i Santana.Da nije doslo do izmene verovatno bi ostalo 1:2.U akciji pre drugog gola je Subotic isto bio u ofsajdu ako se secate i tada niko nije ocekivao da ce se ubaciti kao i u narednoj akciji.Nisu bili spremni na takvo iznenadjenje.Klopu mogu reci samo kapa dole.Sada se moze igrati rasterecenije nego sinoc i ostaje da s kim god igrali da im se prepusti posed i cekati sansi iz kontri.Bas kao sto je bilo do cetvrtfinala. :D

I mislim da je Subotic krivac za prvi gol, ponovo se pogubio u prostoru i vremenu.Nije znao gde se nalazi, takve njegove reakcije me sve vise zabrinjavaju.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 10 apr 2013, 19:06

Lokos19 je napisao/la:
KSIVLE je napisao/la: Iz današnje perspektive se moram posuti pepelom i ja bih prvi potpisao da on ostane u Dortmundu. :mrgreen: Imam dojam da lik stvarno voli ovaj klub i bilo bi šteta izgubiti ga. Sinoć me je oduševio nakon što smo primili drugi gol, kad je ono gestikulirao suigračima da još nije gotovo. Dakako, on nije postao neki ekstra stoper u zadnjih mjesec dana (i dalje tu ima zujanja u prazno), ali da me je kupio maksimalno - je.
auuuu bre, kako mozes izjavit da je ekstra stoper?
pa prvi go ide njemu na dusu, kod drugog i baptista i lopta prolaze kraj njeg... :shock:
vidio si kako demichelis kulturno lewata sjeba ;) to su stoperi, a ne neke mlinte

santana jedino sto ima da valja je visina i igra glavom
i jedan je od najzasluzniji na kraju sto smo prosli... ali samo zato sto i on jadan nezna sta je radio
kod 2-2 haman sjebo sve... kod 3-2 jedva ugura sa 1cm od linije... jos uz to je sa svojim offsideom mogo sjebat schieberov go... nemogu ni da zamislim, sta bi bilo da je to sudija sviro... POJO BI GA

tako da, malo rucnu sa dizanjem, realno sagledaj
Krivo si pročitao. :D Poboldao sam šta. Ne veličam ja njega, ali činjenica je da je se poprilično digao zadnjih mjesec dana. I meni je postao baš nekako drag.
schweinsteiger je napisao/la: A citirao sam ovaj dio zato sto se u potpunosti slazem s tobom.
Tako je isto i na Bosansko-Hercegovackim portalima.
Na ovom portalu je vise propracen novi gol iz offsidea Ibre,nego Bayernova titula.Nakon sto sam ja pisao na temi na forumu koja je namijenjena za komentare portala,ispravili su pravopisne greske u tekstu,pa obrisali moj post,pa kad sam opet nesto napisao obrisali su opet moj post i objavili ono "Bayern postavlja standarde" sta vec.
A šta ćeš. Novinari na ovim prostorima su obični copy-paste novinari. Kvalitetnije analize pročitaš po forumima ili u komentarima na članke. A kao takvi, oni ni nisu u stanju pratiti nogomet na široj razini od 2-3 kluba i 3-4 igrača. Recimo o Borussiji se uvijek piše isto u novinama na ovim prostorima - kako se nekad trošilo, kako se bilo na rubu bankrota, kako se pojavio Klopp i kako je uz njega stasala dobra generacija klinaca. To staviš u kontekst aktualnog događaja povodom kojeg se ponavlja ta ista mantra, i to je to.
DrDule je napisao/la: I mislim da je Subotic krivac za prvi gol, ponovo se pogubio u prostoru i vremenu.Nije znao gde se nalazi, takve njegove reakcije me sve vise zabrinjavaju.
Previše se on gubi u zadnje vrijeme. Nije ni sjena onog igrača iz prve šampionske sezone. Ne znam šta mu je - naški mentalitet ili objektivni limiti.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 10 apr 2013, 23:24

Apsolutni underdog u halbfinalu. To smo i prizeljkivali. 8-)
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Neutralan88
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan88 » 10 apr 2013, 23:26

Hare_BvB je napisao/la:Apsolutni underdog u halbfinalu. To smo i prizeljkivali. 8-)
A vi bi opet Shaktar i Malagu :lol: :lol: :lol:

Definitivno dosta srece su imali, doduse bila je na pocetku grupa smrti.

Kako god ako se ne raspe ekipa ljetos iduca sezona u bundesligi ce biti vesela :D

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 10 apr 2013, 23:32

Da, sreca je biti neporazen do polufinala LP. :lol:

Ako se realizacija vrati na nivo iz grupne faze, klempo je tu.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 10 apr 2013, 23:34

Hocemo Barsu :!: :!: :!:

Pa da vidimo cija majka crnu vunu prede 8-)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 10 apr 2013, 23:34

Tako je bate! :)

Samo realizacija da se popravi i nema brige. Nikog se ne bojimo. 8-)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 10 apr 2013, 23:38

Ili ti ga kako musa dere jarca :P
Ma sve je to u pet deka,sve jake ekipe,ko god da dodje nema neke velike razlike...nijanse odlucuju!
Ni protiv koga nece biti jednostavno ali da se bojimo nekoga-ne bojimo ;)

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 10 apr 2013, 23:38

kraljttbvb je napisao/la:Hocemo Barsu :!: :!: :!:

Pa da vidimo cija majka crnu vunu prede 8-)
+1

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 apr 2013, 23:41

Iako znam da se moja zelja nece ispuniti u Petak Vama od srca u polufinalu zelim Bayern, a njima takodjer od srca BVB.
Ja se vodim politikom bolje jedan siguran finalista, nego ni jedan. ;) ;) Ova ekipa ukoliko uzme titulu moze postati najbolja ekipa BVB-a svih vremena i tako prestici onu iz 1997.godine.

Ukoliko uzmete klempu onda bi stvarno bio red da pustite Klopp-a u Elf da i sa ovom generacijom (mislim na Elf) osovji naredno SP i EP. :D :D :D
"My Favorite Ring is Always the Next One"

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 10 apr 2013, 23:45

Necemo Reala iz prostog razloga jer smo ih vec jednom kuci dobili i u gostima remizirali, pa da ne bude nekog pritiska da to ponovimo. Da se ne ponovi Malaga, dok se mi snadjemo oni vec poveli...

A ni yayarce necemo sada, jer cemo njih mlatnuti u finalu, cisto da ih vise boli. Da se malo prisjete i Celzija :mrgreen:

Dobijemo Barcu u petak - oni favoriti, na njima pritisak, odvedemo Gotzea kod hodze i onda ga okupamo i eto golova i prolaska u finale 8-)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 10 apr 2013, 23:47

Nemoj @amere radije cemo bez titule nego bez Doktora :lol:
Ne ide Klopp nigdje kako god se godina zavrsila...to je moje misljenje,jedino da pocastimo Elf pa da osvoji SP s njima i vrati se gdje mu je mjesto-u BvB :P

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 10 apr 2013, 23:49

:lol:

Teško da njemu i hodža može pomoć! :lol:

Evo veli Robben da hoće BVB u polufinalu i ja bih da mu ispunimo želju. 8-)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 10 apr 2013, 23:50

Semir bvb je napisao/la::lol:

Teško da njemu i hodža može pomoć! :lol:

Evo veli Robben da hoće BVB u polufinalu i ja bih da mu ispunimo želju. 8-)
Moze ali da on igra u prvoj postavi,ipak je on nas 12-igrac! :lol:

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 10 apr 2013, 23:53

smopiBVB je napisao/la:Moze ali da on igra u prvoj postavi,ipak je on nas 12-igrac! :lol:
Igr'o bi svakako jer nema Kroosa. Jbg ipak nam je dao golčinu u kupu, ali moralo se i njemu nekad posrećit'. :mrgreen:

Ma može Bauern, može Real, može Barca... svejedno je. 8-)

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.