BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

adnan24
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la adnan24 » 11 apr 2013, 20:01

Imaju ljudi pravo da prizeljkuju Dortmund...od ova 3 kluba BvB je svakako najprimamljiviji protivnik.

S druge strane to nama svakako odgovara...cini mi se da je @Hare pisao kako nam apsolutno lezi uloga autsajdera-nesto slicno kao u grupnoj fazi, za razliku od Shakhtara i Malage gdje smo ipak bili favoriti.

S trece strane :lol: ove sezone smo s njima odigrali 2 puta u Minhenu...teoretski gledano jednom smo izvukli odlicnih 1-1 za uzvrat u Dortmundu a jednom izgubili sa minimalnih 1-0 sto opet nije strasno...tako da se ne bi zaletao na njihovom mjestu,bez obzira na odlicne igre Bayerna ove sezone.

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 11 apr 2013, 20:11

adnan24 je napisao/la:Imaju ljudi pravo da prizeljkuju Dortmund...od ova 3 kluba BvB je svakako najprimamljiviji protivnik.

S druge strane to nama svakako odgovara...cini mi se da je @Hare pisao kako nam apsolutno lezi uloga autsajdera-nesto slicno kao u grupnoj fazi, za razliku od Shakhtara i Malage gdje smo ipak bili favoriti.

S trece strane :lol: ove sezone smo s njima odigrali 2 puta u Minhenu...teoretski gledano jednom smo izvukli odlicnih 1-1 za uzvrat u Dortmundu a jednom izgubili sa minimalnih 1-0 sto opet nije strasno...tako da se ne bi zaletao na njihovom mjestu,bez obzira na odlicne igre Bayerna ove sezone.

Hh nadigrani ste bili u oba meca ,a narocito u kup ,sada sto nismo koristili moguce sanse to je dr.stvar sto ne znaci da ce biti tako ukoliko sudbina bude da nam se koplja ukrste u polufinalu ,sto ja licno prizeljkujem.Zelim to polufinale da vam nadoknadimo za one dvije predhodne sezone ;) :D ,jaci smo bolji smo,vi ste takodje kvalitetna mocad ali u ovom momentu nam nemozete parirati. :D
Zadnja izmjena: GAL, dana/u 12 apr 2013, 00:03, ukupno mijenjano 1 put.

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 11 apr 2013, 20:12

adnan24 je napisao/la:Imaju ljudi pravo da prizeljkuju Dortmund...od ova 3 kluba BvB je svakako najprimamljiviji protivnik.

*ebiga, čudni ste i "vi"(pojedinci)
Neko napisa (par stranica unazad) najpoželjniji protivnik za BvB: i 'ladno stavi 60% Bayern(čini mi se oko procenta) a smeta vam kad čovjek koji vas šutne iz kupa izjavi da hoće Borussiu? :P
Uglavnom, polufinale je i nema lakih protivnika.Borussia ne treba da "bira" protivnika ovdje.Veliki uspjeh je polufinale i sada ste praktično rasterećeni što se ne može reći za preostala 3 kluba i u ovome je, što se mene tiče, najveća šansa za vas.Zaigratel u finalu ili (ne dao Bog :P ) osvojite titulu, savršenstvo.Ispadnetel, i dalje odličan uspjeh jer, realno, malo ko je očekivao i polufinale ove godine, zar ne ?Sretno u svakom slučaju. ;)
Samo, bez zalijetanja i biranja Bayerna, nije to više ekipa koja gubi 5-2 ;)
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 11 apr 2013, 20:33

Naravno da svako ima svoje zelje...stvar pojedinca.

Ja opet kazem,meni uopste ne smeta sto preostala 3 tima zele BvB jer to je sasvim logicno...cak sam nasao i jednu kontra izjavu Robbena :lol: :
"Ich hoffe, dass es ein spanischer Gegner wird. Dann haben wir zweimal Deutschland gegen Spanien. Das ist doch schön. Aber lasst uns einfach die Auslosung abwarten. So oder so, werden es Superspiele", sagte Robben im exklusiven Interview mit dem Sport-Nachrichtensender Sky Sport News HD: "Wir wollen ins Finale kommen, und uns erwartet jetzt in jedem Fall eine ganz schwere Aufgabe."

Ja samo pisem o sansama BvB-a protiv Bayerna...kup utakmicu jeste odigrali puno bolje ali ste dobili "samo" 1-0...druga utakmica u Minhenu je zavrsena sa 1-1...a kao sto si sam i napisao,Bayern je pod puno vecim pritiskom od BvB-a.

vopi
Kontakt:

Post Postao/la vopi » 11 apr 2013, 21:09

Svi pricaju o utakmici protiv malage i teskom prolazu i jest bio tezak, ali i sladak :D to i svi zele gledati, napetost do zadnje minute, sjetimo se i baye kako su imali problema protiv arsenala i to se desava, mali pad forme. A i barceloni nije bilo bas lako protiv psg-a.

Kao sto je kolega prije mene napisao, nek nas podcjenjuju, to nam i odgovara trenutno jer svi nas prizeljkuju. Uglavnom sjevace i pred golovima baye, reala ili barce u to budite sigurni ;). Sutra cemo znati vise ciji gol je u pitanju :D , znaci dobicemo nase sanse, gotze i ostali ofanzivci ce proraditi, pogotovo kad kuba odigra sad protiv furtha, malo da se razigra i hummy naravno ;) a i da ne zanemarimo odbranu, nekako bi volio vise gledati hummy-a i santanu. Subotic je nekako van forme u zadnje vrjeme.

Sto se tice ovih spekulacija, ja bi iskreno volio da se rjese vise, dosta je majmunisanja oko transfera, svake sed. se moze procitati kako imamo veze sa ovim ili onim vazda nesto novo, ali najvise bi volio kad bi se lewa vise odlucio sta zeli, sve bi bilo lakse.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 11 apr 2013, 21:33

Kak su si slatki. :lol:

slika
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 11 apr 2013, 23:19

Ma ova dvojica se bucaju da hebe rak raka,samo ne znam ko je udarac a ko primac :lol:

Sto se tice sutrasnjeg izvlacenja...sve je to u 5 deka,sve ekipe beton,vidjet cemo!Svi zele BvB za protivnika,to je sigurno jer smo "kao" najslabiji tim u ovom zrijebu...Na papiru smo najjeftiniji i najneiskusniji...Ok,sve je to istina,ali isto tako da igramo pod najmanjim pritiskom-igramo,da smo vec postigli dobar rez-jesmo,e sad je na Doktoru i pulenima da dokazu da HOCE jos i da MOGU!!!
Najmanje bih volio Barcu,dok mi je svejedno dal ce to biti Real ili jajo!Kazem,nijanse su u pitanju,mozda je jajo i u najboljoj formi od svih klubova u polufinalu-vjerovatno jeste,ali opet bih prije njih nego Barcu!S Realom bi vjerovatno bilo teze igrati nego li u grupnoj fazi ali moze se igrati s njima,kao i sa ostala dva kluba!
BITNO JE DA SE NASI MOMCI NA CELU SA DOKTOROM NE UPLASE NIKOG,PA STA BUDE... ;)

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 12 apr 2013, 00:08

slika

Čak 5 igrača BvB-a u top 14 sa najviše pretrčanih kilometara ili zaključno sa Robertom u top 9 ih je 5 8-) .

[youtube][/youtube]
Zadnja izmjena: Zodiac, dana/u 12 apr 2013, 00:27, ukupno mijenjano 1 put.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 12 apr 2013, 00:10

Koje **** ovi vasi :mrgreen: Pazi Gotzea poze :mrgreen:

Inace, sutra Real 100000000000%

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 12 apr 2013, 09:12

i tako hladnih glava, danas pred tv i iščekivanje tko će imati tu čast da igra sa nama polufinale LP :-))

evo mog nekog osvrta na protivnike

REAL - njih ne bi volio jer mislim da tu imamo možda i najmanje šanse iz razloga što se real digao u formi, izgledaju i igraju puno bolje nego u skupini, tada su još imali kakve takve šanse za naslov u ligi, sada su se okrenuli na LP i sve karte bacaju na taj naslov. Teško je za očekivati da bi ih opet maznuli u Dortmundu kao i da bi ostali neporaženi u Madridu. Iako je po meni ovo naš protivnik, mislim da ćemo njih izvući ja ih ne bih volio

BARCELONA- Barca je Barca ali oni ne izgledaju dobro i vjerojatno će biti kritika ali ja tu vidim najveće šanse koliko god to bilo smješno, ali nije to ona Barca pa ljudi su se provukli protiv PSG-a, prošli su bez pobjede i nije puno trebalo da izlete. Sigurno bi bio spektakl te dvije utakmice ali nekako mislim da bi tu imali najveće šanse jer bi bili totalni autsajderi i niko nas ne bi vidio u finalu a fali nam još da igramo s barcom i gotovo sve smo jake prošli još da ih i maznemo :))

BAYERN - šećer na kraju :) moćni su ove sezone, kapa dole, može se s njima ali neka to bude kasnije, nije da ih ne želim ali njih hoću u finalu abd da imamo njemačko veliko finale usred engleske

Dakle mišljenja sam da ćemo izvući real a priželjkujem barcu

Pozz braćo i prijatelji BVB-a

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 12 apr 2013, 09:46

Zodiac je napisao/la: [youtube][/youtube]
slika Svaka im čast. slika Inače, Daily Mail je ovu koreografiju proglasio najboljom svih vremena.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 12 apr 2013, 09:59

slika :mrgreen:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

KEC
Kontakt:

Post Postao/la KEC » 12 apr 2013, 10:43

zgmiky je napisao/la:i tako hladnih glava, danas pred tv i iščekivanje tko će imati tu čast da igra sa nama polufinale LP :-))

evo mog nekog osvrta na protivnike

REAL - njih ne bi volio jer mislim da tu imamo možda i najmanje šanse iz razloga što se real digao u formi, izgledaju i igraju puno bolje nego u skupini, tada su još imali kakve takve šanse za naslov u ligi, sada su se okrenuli na LP i sve karte bacaju na taj naslov. Teško je za očekivati da bi ih opet maznuli u Dortmundu kao i da bi ostali neporaženi u Madridu. Iako je po meni ovo naš protivnik, mislim da ćemo njih izvući ja ih ne bih volio

BARCELONA- Barca je Barca ali oni ne izgledaju dobro i vjerojatno će biti kritika ali ja tu vidim najveće šanse koliko god to bilo smješno, ali nije to ona Barca pa ljudi su se provukli protiv PSG-a, prošli su bez pobjede i nije puno trebalo da izlete. Sigurno bi bio spektakl te dvije utakmice ali nekako mislim da bi tu imali najveće šanse jer bi bili totalni autsajderi i niko nas ne bi vidio u finalu a fali nam još da igramo s barcom i gotovo sve smo jake prošli još da ih i maznemo :))

BAYERN - šećer na kraju :) moćni su ove sezone, kapa dole, može se s njima ali neka to bude kasnije, nije da ih ne želim ali njih hoću u finalu abd da imamo njemačko veliko finale usred engleske

Dakle mišljenja sam da ćemo izvući real a priželjkujem barcu

Pozz braćo i prijatelji BVB-a
Jako fino objasnjeno
iskreno nadam se duelu Real -Borussia
jer mislim da bi vi nesumnjam bili jako dobri protiv Barce,ali nish vise nebi mogli kao ni PSG
Bayern ili Real mogu uraditi vise al msm da vi ne.
takodjer vi ste definitvo od sva 4 tima najslabiji al daleko od toga da nemozete nekog zeznutii.
Po mn Real i Bayern po formi su najjaci i nebi volio da se ponovi prosla sezonaa tj polufinale Real-Bayern.
Zbog fenomenalnih navijaca imate velike simpatije i nadam se da cete izvuci Real pa da casno ispanete.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 apr 2013, 12:32

Ista situacija, kao sto sam napisao na temi Bayerna...Nikako mi se ne svidja ova zrijeb, a glavna cinjenica je da se uzvrat igra u Madridu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 12 apr 2013, 12:42

sta reci? koju posluku porati?
:mrgreen:

onako odsrednje.
volio sam da smo dobili barcu i to prvu na strani,
mada moglo je biti i bayern a prvu kuci...

kako god, libo me tuki
sansu za prolaz uglavnom imamo...
eh sad dali ce se sve opalit, cemo da vidimo
a i red je da nas najbolja ekipa ceka tek u finalu (tj. barca) :D
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 12 apr 2013, 12:43

Jedino mi krivo što prvu igramo doma. Trebat će tu odigrat do jaja.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 12 apr 2013, 12:43

Zadovoljan sam. 8-)

Definitivno možemo proći. Real je više puta ove sezone pokazao sve svoje slabosti. ;)

Nema veze što igramo drugu tekmu u gostima. Možda je to i dobro. 8-)

P.S. Evo Vugdalić priča s Watzkeom.... :lol: :lol: :lol: :lol:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 12 apr 2013, 12:45

Semir bvb je napisao/la: P.S. Evo Vugdalić priča s Watzkeom.... :lol: :lol: :lol: :lol:
daj nabacite to kasnije gdje na jutjub
ima da watzketu ispadne zvaka, kad cuje gluposti koje ce vugdalic valjat/pitat :mrgreen:
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 12 apr 2013, 12:46

Najbolji zrijeb za BVB, jer je Real slabiji od BArse i Bayerna, sretno do finala! ;)
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 12 apr 2013, 12:51

Mislim da Dortmund neće imati velikih problema sa Realom. A u finalu ako dodje Bayern već prije utakmice će se znati pobjednik. Mislim da Bavarci u toj utakmici nemaju šta tražiti. ;)

Opet Barcelona... tu su šanse podjednake. Oni imaju Messija, koji može odlučiti pobjednika. Dortmund Gotzea i Leitnera.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.