Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

fan82
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la fan82 » 12 apr 2013, 00:00

I Hrvatska liga će se smanjiti kao što je i bila na 12 klubova prvenstveno zbog kvaliteta.Kao što ste spomenuli Austriju,Sloveniju i Švicarsku,"""PREMIJER LIGA""" BIH bi također trebala da se smanji na 10 klubova,ali kod nas nemože ništa bez nacionalnog ključa(uvijek neko ugrožen) a fudbal i mi koji volimo sport trpimo.

Tkanton
Kontakt:

Post Postao/la Tkanton » 12 apr 2013, 00:06

Neutral je napisao/la:
High je napisao/la:Neka Savez uvede neku ''igru'' u kojoj će ekipa iz Premijer lige koja napravi najmanje faulova u, recimo, tri-četri kola biti nagrađivana nečim. Nevjerovatno je koliko faulova ima na svakoj utakmici naše lige. Ne bi bilo loše to uvesti, ionako se ima para u Savezu zahvaljujući bakljadama i ovim ispadima religiocentričnih navijačkih grupa.

Igra zvana povećanja kazne za kartone. Rigoroznije kazne za suce koji dobiju u 2-3 meča neprolaznu ocjenu. Liga je i dalje mahalska, popravilo se sve malo ali ima tu još mnogo toga što se mora uraditi.

Skraćivanje lige je a "must". Puna mi je kapa ovih ugroženih što nisu u stanju ostati u premijer ligi, tako da su protiv smanjenja lige. Najsmiješnije od svega i najžalosnije je što je ovo samo sport. Ako se ne mogu složiti u sportu kako će u nećemu važnijem. Blago se nama.
Recimo oko Maticno broja grdjana ili ti ga JMBG.......... hej boze dragi gdje mi zivimo, a jos hocemo u neku Evropu, Cist sport bez Huligana......i dalje da ne nabrajam

fan82
Kontakt:

Post Postao/la fan82 » 12 apr 2013, 00:20

Ma dovoljno je vidjeti "oranice"po kojima se igra naša liga+kvalitet pa prebaci kanal na Engleze il Švabe...jojjjjjjj i pored dobre volje da gledam našu ligu stvarno nemogu a baš pratim mnogo liga jbg

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 12 apr 2013, 00:24

fan82 je napisao/la:Ma dovoljno je vidjeti "oranice"po kojima se igra naša liga+kvalitet pa prebaci kanal na Engleze il Švabe...jojjjjjjj i pored dobre volje da gledam našu ligu stvarno nemogu a baš pratim mnogo liga jbg
Ako ne mozes da pratis to onda nije tvoja liga, a jos manje imas pravo da komentarises ligu koja se igra dok ti prebacujes na Engleze ili Svabe. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 12 apr 2013, 08:02

Klubovi su u teškoj situaciji, većina njih nema za popravak terena.jedino Čelik ima ok teren ali kad im ga je sagradio savez, da nije bio bi i danas kao protiv Portugala..

mislim da je jedina nada za bh nogomet smanjenje lige na nekih 10 klubova te pomoc klubovima iz države sa nekim poticajnim sredstvima ili sredstvima iz eu fondova za obnove stadiona tako da svatko napravi dobar travnjak sa dobrom drenazom...vjerojatno ima i prioritetnijih problema u drzavi od travnjaka ali pare ionako kradu pojedinci dok ostali nemaju nista pa eto barem da nesto pomognu i klubovima ako nista radi mladih, sporta, ljudi, gledatelja, navijača itd
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

turku
Kontakt:

Post Postao/la turku » 12 apr 2013, 08:17

Kevin je napisao/la:Klubovi su u teškoj situaciji, većina njih nema za popravak terena.jedino Čelik ima ok teren ali kad im ga je sagradio savez, da nije bio bi i danas kao protiv Portugala..

mislim da je jedina nada za bh nogomet smanjenje lige na nekih 10 klubova te pomoc klubovima iz države sa nekim poticajnim sredstvima ili sredstvima iz eu fondova za obnove stadiona tako da svatko napravi dobar travnjak sa dobrom drenazom...vjerojatno ima i prioritetnijih problema u drzavi od travnjaka ali pare ionako kradu pojedinci dok ostali nemaju nista pa eto barem da nesto pomognu i klubovima ako nista radi mladih, sporta, ljudi, gledatelja, navijača itd
hehehe kakvih bisera ovdje, pa nekom se mora crtati da savez sa terenom nema nista nego ze-do budzet tako da kad skontas nastavi da pises

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 12 apr 2013, 08:51

problem su pare. naime klubovi jedva skupe da plate troškove prvenstva plus plate igrača plus da nekoga dovedu tako da para za sanaciju stadiona i travnjaka jednostavno nema. naravno sada tu treba iza klubova stati kanton i entitet da to malo pogura ali neče. najbolji primjer je KS koji ima najviše para pa opet neda pare da se stadioni naprave.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 12 apr 2013, 09:06

Bistrik je napisao/la:problem su pare. naime klubovi jedva skupe da plate troškove prvenstva plus plate igrača plus da nekoga dovedu tako da para za sanaciju stadiona i travnjaka jednostavno nema. naravno sada tu treba iza klubova stati kanton i entitet da to malo pogura ali neče. najbolji primjer je KS koji ima najviše para pa opet neda pare da se stadioni naprave.
Slažem se s tobom oko finansija.

Ne mora se svaki teren uraditi kao na Bilinom polju i uložiti milion maraka, za novu drenažu, grijače travnjak.... Svaki teren ima neku drenažu. Negdje je ona bolja negdje lošija. Mislim da postoji način da se te drenaže saniraju i dovedu u bolju situaciju, ne mora se na sve terene postavljati sistem za zagrijavanje. Ne znam koliko bi koštalo, saniranje, drenaže, nivelisanje terena (po uobičajenim standardima, i postavljanje nove trave.

Kada bi se samo to uradilo, tereni bi nam bili kudikamo bolji. To sigurno nisu milionski iznosi.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 12 apr 2013, 13:27

Da pohvalim sudiju Bjelicu, cim su lesinari poceli pjevati anti-muslimanske pjesme prekinuo je utakmicu i dao upozorenje. Svaka cast :)
SAMO ČELIK !

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 12 apr 2013, 13:28

Kevin je napisao/la:Klubovi su u teškoj situaciji, većina njih nema za popravak terena.jedino Čelik ima ok teren ali kad im ga je sagradio savez, da nije bio bi i danas kao protiv Portugala..
Celiku su opcina ili kanton donirali pare za popravak terena, Savez nije marke dao.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 12 apr 2013, 13:30

ceze je napisao/la:
Celiku su opcina ili kanton donirali pare za popravak terena, Savez nije marke dao.
opcina zenica je rekonstruisala stadion iskljucivo zbog svog interesa da reprezentacija ostane uZenici(celik je tu na dobitiku kako se kaze ni kriv ni duzan),ni savez ni kanton,jer je opcina vlasin stadiona.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 12 apr 2013, 13:36

ciza je napisao/la:
ceze je napisao/la:
opcina zenica je rekonstruisala stadion iskljucivo zbog svog interesa da reprezentacija ostane uZenici(celik je tu na dobitiku kako se kaze ni kriv ni duzan),ni savez ni kanton,jer je opcina vlasin stadiona.
Znam da je Opcina vlasnik stadiona, sjetio sam se to kad sam napisao, a mrsko mi bilo editovati.
Hvala na ispravci :)
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 12 apr 2013, 13:38

Uglavnom savez nije dao ni feninga za teren ;) Al kako se kaze, ima se moze se 8-)
SAMO ČELIK !

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 12 apr 2013, 15:35

pa eto nebitno, savez ili opcina..nije ga NK Čelik renovirao niti je njegov..to je jako bitno..i sve je rađeno radi reprezentacije..da nije tako isti bi bio i kod vas kao i kod ostalih..zato se nemorate rugat drugima.
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 14 apr 2013, 01:48

" onclick="window.open(this.href);return false; ha ha ha :*
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

vivaILchelik
Kontakt:

Post Postao/la vivaILchelik » 14 apr 2013, 02:35

Kevin je napisao/la:pa eto nebitno, savez ili opcina..nije ga NK Čelik renovirao niti je njegov..to je jako bitno..i sve je rađeno radi reprezentacije..da nije tako isti bi bio i kod vas kao i kod ostalih..zato se nemorate rugat drugima.
Ko je vlasnik NK Čelik? Da nema Čelika ne bi Bilino bilo ni izgradjeno. ;)
¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 14 apr 2013, 10:18

Kevin je napisao/la:pa eto nebitno, savez ili opcina..nije ga NK Čelik renovirao niti je njegov..to je jako bitno..i sve je rađeno radi reprezentacije..da nije tako isti bi bio i kod vas kao i kod ostalih..zato se nemorate rugat drugima.
Ugledajte se na Zenicu :D Pa nek i vama renovira opština Široki :D Pa nek repka BIH igra i u Širokom :D A samim tim i teren ostaje širokom :lol:
::::SAMO ČELIK::::

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 14 apr 2013, 10:48

Celiku je bolje da se ugleda na Siroki, sada bi se borili za titulu.
NO PYRO NO PARTY

MajklRounder
Kontakt:

Post Postao/la MajklRounder » 14 apr 2013, 11:06

Buu je napisao/la:Celiku je bolje da se ugleda na Siroki, sada bi se borili za titulu.

Ne budali ;)
Na staroj Blatuši zastava viori i ona govori Čelik je najbolji,ja volim KPD-om i njegov bjeli sjaj,ja volim Čelika i nikog vise znaj !

MajklRounder
Kontakt:

Post Postao/la MajklRounder » 14 apr 2013, 11:13

Ni ti ne budali svega ti ;)
Na staroj Blatuši zastava viori i ona govori Čelik je najbolji,ja volim KPD-om i njegov bjeli sjaj,ja volim Čelika i nikog vise znaj !

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []