Šuti jadan.AlenHalilovic je napisao/la:Znaci zivotni standard bolji u Sarajevo zato sto mi izgradjujemo stadion a oni ne?ti kruh.. pa glupost je uopste porediti Sarajevo kao glavni grad i Zenicu.. a pogotovo razlog tog novao traziti u izgradnju i ne izgradnju stadiona
![]()
Pa ti ljudi koji "gladaju" zele to izgradjivanje stadiona, tolika pompa oko izgradjivanja u zenickim medijama. A Zenici je vec deceniji u cilju da se afirmise kao grad sportskog duha, ja mislim da ga nece ni ti ljudi koji "gladuju" i koje bi trebao Husein hraniti zaustaviti u tom cilju
Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Čelik Zenica 1945
ocigledno nisi dobro informisan, mostar ima svoj aerodrom koji je uvijek i imao a nefali ni smjestaja to jest hotela, ti uslovi su uveliko ispunjeni! a opet ponavljam niti ocekujem da ce savez dat pare da se pravi stadion velezu u sjevernom logoru ili vrapcicima niti hocu da daju velezu i mostaru a da se drugi zakinu! svaki klub i svaki grad isto zasluzuje i suludo je davat jednom klubu i jednom gradu ako drugi nece dobit!Elegant je napisao/la:Smjesna je pomisao da reprezentacija igra u Mostaru, to se sigurno nece desiti da im Savez gradi stadion jer grad Mostar nema para a jos smjesnija ona prica kako je Velezu ukraden stadion pa zbog toga da se gradi, eto kao milostinja. Sem toga Mostar nema uslove da ugosti reprezentaciju, pocevsi od aeodroma, smjestaja (hotela), a da ne spominjemo "podjelu".
Tuzlu ne treba ni spominjati.
Realno ako se igdje budu ulagale pare to ce biti prvenstveno Bilino Polje kao stadion koji trenutno ima najbolje uslove koji bi se jos poboljsali izgradnjom svega potrebnog.
Druga opcija je da se u glavnom gradu napravi moderni stadion ili popravi jedan od postojecih Kosevo ili Grbavica. Najvjerovatnije Grbavica jer bi manje kostalo od Koseva, a i zbog te atletske staze koja previse smeta ugođaju sa tribina.
Tako da je svaka prica o tome da se reprezentacija seli iz Zenice nepotrebna, a ako se igdje bude selila to ce biti Sarajevo.
- AlenHalilovic
- Kontakt:
Nimla_RZ je napisao/la:Šuti jadan.AlenHalilovic je napisao/la:Znaci zivotni standard bolji u Sarajevo zato sto mi izgradjujemo stadion a oni ne?ti kruh.. pa glupost je uopste porediti Sarajevo kao glavni grad i Zenicu.. a pogotovo razlog tog novao traziti u izgradnju i ne izgradnju stadiona
![]()
Pa ti ljudi koji "gladaju" zele to izgradjivanje stadiona, tolika pompa oko izgradjivanja u zenickim medijama. A Zenici je vec deceniji u cilju da se afirmise kao grad sportskog duha, ja mislim da ga nece ni ti ljudi koji "gladuju" i koje bi trebao Husein hraniti zaustaviti u tom ciljuNivo inteligencije ti je u rangu šesnaestogodišnjaka, maksimalno. Prvo nauči šta je životni standard pa mi se obraćaj. Znaci zivotni standard bolji u Sarajevo zato sto mi izgradjujemo stadion a oni ne? Ovaj zaključak mi se dopada.
Rekao si da Zenica ima novac da sama sebi gradi stadion, također i da Sarajevo ima novca, al' nema volje. Pa ljudi bolan ulažu u normalne, isplative poslove, kamo sreće da je i kod nas tako. Toliko od tebe i mene.
Prvo bi ti trebao nauciti razliku izmedju zakljucka i pitanja pa onda polemisati o inteligencije druge osobe i o poredjenju zivotnog standarda glavnog grada koja ima skroz druge privilegije od ostalih gradova i jednog grada koja je djelemicno pomrla sva industrijska infrastruktura i danas dan se nije skroz obnovila. Zato ne laprdaj o necemu sto nemas ocigledno pojma.
Toliko od senestgodisnjaka i od mene.
Pa dobro ti je rekao, Alene. Tačno je da bi kod nas ljudi rado vidjeli da Zenica izgradi Bilino Polje, ali to ne mijenja činjenicu da nije pametan potez. Čist primjer našeg mentaliteta, samo daj hljeba i igara. To što smo ekonomski najslabiji od 5 najvećih gradova u BiH, ma **** to, da izvineš.
Alene sve to stoji ali sa velezom je malo drugacija situacija...velez je protjeran sa svog stadiona I kao zrtva fasizma I terorizma zasluzuje da mu se napravi stadion I to u samom centru grada...
- AlenHalilovic
- Kontakt:
Pa sta mislis kako bi reogovali kad bi se Zenica oprostila od nastupa reprezentacija na Bilinom Polju. Nije samo za mene vec za vecinu Zenicana je nastup reprezentacija jedna od zelenih tacka Zenice. Pa da nije bilo godinama ovih rekonstrukcija mislis da bi mogli gledat prije par sedmice utakmicu protiv Grcke na bilinom. Godinama se bilino malo po malo rekonstruijse, sve moguce je FIFA i UEFA standarde danas ima, od VIP sektora pa do grijana na terenu i puno vise toga je se dosad napravilo samo da bi se ocuvala reprezentacija na bilinom.Edol je napisao/la:Pa dobro ti je rekao, Alene. Tačno je da bi kod nas ljudi rado vidjeli da Zenica izgradi Bilino Polje, ali to ne mijenja činjenicu da nije pametan potez. Čist primjer našeg mentaliteta, samo daj hljeba i igara. To što smo ekonomski najslabiji od 5 najvećih gradova u BiH, ma **** to, da izvineš.
Pa kad sam nika dan jedmo tipu reko da sam I Zenice, prvo na sto je ga je podsjetilo to je reprezentacija. Nekoliko ljudi do nedavno nisu nikad ni bili u Zenice dok otisli zbog reprezentacije.
Naravno da bi se mogli pare negdje drugo uloziti, ali bilo gdje da bi se ulozila uvjek bi se neki nasli sto im ni to nebi bilo pravo.. e to je nas mentalitet.
Druze prelistaj prethodnu stranicu pa ces vidjeti sta sa napiso o izgradnji stadiona u Mostaru u sjevernom logurugruezi je napisao/la:Alene sve to stoji ali sa velezom je malo drugacija situacija...velez je protjeran sa svog stadiona I kao zrtva fasizma I terorizma zasluzuje da mu se napravi stadion I to u samom centru grada...
Sve u svemu,Zenica zaista ide dobrim putem,izdvojile su se nove pare za stadion.
Mene interesuje šta se otprilike može uraditi za tih 1.7 miliona.Mislim,kreće li se sad na jug ili sjever ili nešto treće?
Mene interesuje šta se otprilike može uraditi za tih 1.7 miliona.Mislim,kreće li se sad na jug ili sjever ili nešto treće?
''Neka me mrze samo da me se boje''
Prije svega da kazem da bih ja najvise volio da se stadion izgradi u Bihaću i da reprezentacija bude domacin u rodnom m gradu, ali na neke stvari treba gledati malo realnije. Kao prvo ako se tih 15. miliona eura raspe na 5-6. lokacija ponovo nismo dobili nista.
Zenica je postala dom nase reprezentacije, tako reci i neosvojiva tvrđava i zbog toga bi savez trebao da od tih novaca ulozi 5. miliona eura u nadogradnju istoka, juga i sjevera sto mislim da bi se moglo uraditi za te pare. Preostalih 10. miliona eura uloziti u onaj zadnji projekat Grbavice, i tako Grabavicu uz pomoc ostalih nivoa vlasti napraviti kao sto je zamisljeno. Zeljo je nas najbolji klub poslije rata i zasigurno zasluzuje jedan takav stadion, a onda reprezetacija bi mogla neke utakmice igrati u Zenici, a neke u Sarajevu, oba stadiona bi ispunjavala sve uslove.
Zenica je postala dom nase reprezentacije, tako reci i neosvojiva tvrđava i zbog toga bi savez trebao da od tih novaca ulozi 5. miliona eura u nadogradnju istoka, juga i sjevera sto mislim da bi se moglo uraditi za te pare. Preostalih 10. miliona eura uloziti u onaj zadnji projekat Grbavice, i tako Grabavicu uz pomoc ostalih nivoa vlasti napraviti kao sto je zamisljeno. Zeljo je nas najbolji klub poslije rata i zasigurno zasluzuje jedan takav stadion, a onda reprezetacija bi mogla neke utakmice igrati u Zenici, a neke u Sarajevu, oba stadiona bi ispunjavala sve uslove.
Službena web stranica NK "Jedinstvo" Bihać: www.****
A o kojih se 15 miliona radi, to nisam u toku ? 
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
- sagitarius
- Kontakt:
Richardson je napisao/la:Pa za reprezentaciju je bolje Koševo koje prima 30k nego BP koje prima 13k, zar ne. Zato je bolje ušminkati Koševo
za neke manje pare nego pravit monumentalne građevine, a nemaš od čega. A pravljenje nekih novih stadiona za klupske potrebe ( na to sam aludirao kad kažem da u domaćem prvenstvu nebude ukupno 10k ) je stvarno iluziono u ovakvim vremenima. Neki veći projekti, naravno, su neizvodljivi bez kredita , ali rekonstrukcija stadiona kao opšte dobro ako to uopšte jest to) kupovina auta, odlazak na more (kao personalno dobro ) itd na kredit ti samo govori u kakvom je stanju država, e sad ne znam koliko si upućen u stanje države, ali mogao si čuti da je ova država do guše u **** i jednog dana će biti samo bakrot pa ćemo se pitati kako.
Jest , bravo upravu su bolje je imati 30k nego 13k, al si ti ikad procitao izjave Spahica,Dzeke,Ibisevic,Pjanica, da oni vole igrati na bilinom,vise im odgovara taj stadion nego najveci bh stadion??Zato ce rekonstruisati Bilino polje a ne Koševo
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia
Ma ljudi se uhvatili onih 9-10 miliona dolara koje se dobija od participacije na Svjetskom prvenstvu (grupna faza) i vecina je uvjerena da ce se te pare uloziti na rekonstrukciju stadiona...Devil je napisao/la:A o kojih se 15 miliona radi, to nisam u toku ?
A na kraju ce se razocarati kad se ne ulozi ni marka.AnelZ je napisao/la:Ma ljudi se uhvatili onih 9-10 miliona dolara koje se dobija od participacije na Svjetskom prvenstvu (grupna faza) i vecina je uvjerena da ce se te pare uloziti na rekonstrukciju stadiona...Devil je napisao/la:A o kojih se 15 miliona radi, to nisam u toku ?
- badblueboylivno
- Kontakt:

Ne znam je li išta službeno, ali izgleda ozbiljno jer se potpisani momak može naći na netu po arhitektonskim forumima.
Hayley <3
Da prostis vece gluposti zadugo nisam cuo.AnelZ je napisao/la:Ma ljudi se uhvatili onih 9-10 miliona dolara koje se dobija od participacije na Svjetskom prvenstvu (grupna faza) i vecina je uvjerena da ce se te pare uloziti na rekonstrukciju stadiona...Devil je napisao/la:A o kojih se 15 miliona radi, to nisam u toku ?
Ja kapiram neke ozbiljne pare trebaju da legnu za neki projekat.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
@badblueboylivno
Kako si me trznuo samo!
Ja mislio ovako već izgleda tribina u Konjicu a da ja to nisam znao, pa da se živ pojedem!
Ovo izgleda jako dobro, samo biće šteta ako ovakva tribina ne bude odmah uz teren...
Kako si me trznuo samo!
Lopta mora da ide ka golu, i samo ka golu - kao što krv ide u srce!
- badblueboylivno
- Kontakt:
Šuti, izgleda jako realistično, i ja bih pomislio da je to već sagrađeno da ne znam na kakvom igraju. 
Ali dogodine bi trebali igrati u federalnom Championshipu, možda i počnu s gradnjom Tribina je fantastična za sve naše klubove... ajde, osim Želje.
Ali dogodine bi trebali igrati u federalnom Championshipu, možda i počnu s gradnjom Tribina je fantastična za sve naše klubove... ajde, osim Želje.
Hayley <3
Ja baš kontam da napišem kako je dobar stadion, ono zapravo maketa 
Fino ovo izgleda, još kad bi se krenulo u realizaciju.
Tema o Grbavici je zataškana,vjerovatno neće ništa biti oko toga ..
Fino ovo izgleda, još kad bi se krenulo u realizaciju.
Tema o Grbavici je zataškana,vjerovatno neće ništa biti oko toga ..
Ja te volim, volim Željo..
Vjerovatno Bilino Polje ili nesto u Sarajevu, bio bi red da se jedan stadion dotjera.AnelZ je napisao/la:Ma ljudi se uhvatili onih 9-10 miliona dolara koje se dobija od participacije na Svjetskom prvenstvu (grupna faza) i vecina je uvjerena da ce se te pare uloziti na rekonstrukciju stadiona...Devil je napisao/la:A o kojih se 15 miliona radi, to nisam u toku ?
Shvatite da od tih para ce maksimalno otici 500k € u neke donacije za stadione (ako uopste ode i pfening), smijem ruku u vatru staviti za to.Rikardo je napisao/la:Vjerovatno Bilino Polje ili nesto u Sarajevu, bio bi red da se jedan stadion dotjera.AnelZ je napisao/la:Ma ljudi se uhvatili onih 9-10 miliona dolara koje se dobija od participacije na Svjetskom prvenstvu (grupna faza) i vecina je uvjerena da ce se te pare uloziti na rekonstrukciju stadiona...Devil je napisao/la:A o kojih se 15 miliona radi, to nisam u toku ?
-
Sapunaru28
- Kontakt:
Da li ce se ovo izgraditi? Po meni divan stadion: