Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Neutralan88
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la Neutralan88 » 14 apr 2013, 23:21

Ma teško se ovo može popraviti liga je ruku na srce al svinjac veliki...
Nekad upratim 5 minuta neke utakmice, tek onako da se smijem (nažalost)

Stanje u državi je dno dna, jednostavno nije problem u broju klubova vec u novcu naravno..
Ne možes staviti kartu 20KM vec nekih 2-3 km i imas 100-500 navijaca i to je to..

Jednostavno kad se popravi stanje u politici tad ce se tek moci popraviti stanje u sportu :!:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 14 apr 2013, 23:25

Ligu treba smanjti na 10 klubova. Sa 16 klubova se pravimo Englezi, smiješno. Uz to treba i postrožiti organizacijske kriterije, livade i šupe od svlačionica su nedopustive. Neće se ništa samo po sebi riješit'.

I, pošto neki insistiraju da treba politiku odvojiti od sporta, smatram da je odluka da svaki entitet daje obavezno po jednog novog člana PL svake godine čisto politička. Ako se već neko protivi ukidanju entitetskog sistema, onda se treba uvesti play-off gdje bi recimo prvi iz FBiH igrao protiv drugog iz RS-a i obrnuto, pa pobjednici tih mečeva da idu u PL. To je sportski.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 14 apr 2013, 23:29

Neutralan88 je napisao/la:Ma teško se ovo može popraviti liga je ruku na srce al svinjac veliki...

Stanje u državi je dno dna, jednostavno nije problem u broju klubova vec u novcu naravno..
Ne možes staviti kartu 20KM vec nekih 2-3 km i imas 100-500 navijaca i to je to..

Jednostavno kad se popravi stanje u politici tad ce se tek moci popraviti stanje u sportu :!:
Ne mogu da dokučim smisao komentarisanja nečega što ne gledaš.Bilo je par utakmica koje su odskakale od standarda PLBiH, a skraćenjem lige bi se pooštrili i kriteriji što se tiče infrastrukture, što bi znači automatski povećanje kvaliteta lige.
DRUG NEBI TI PUNCA

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 14 apr 2013, 23:33

DukeOfWellington je napisao/la:Ligu treba smanjti na 10 klubova. Sa 16 klubova se pravimo Englezi, smiješno. Uz to treba i postrožiti organizacijske kriterije, livade i šupe od svlačionica su nedopustive. Neće se ništa samo po sebi riješit'.

I, pošto neki insistiraju da treba politiku odvojiti od sporta, smatram da je odluka da svaki entitet daje obavezno po jednog novog člana PL svake godine čisto politička. Ako se već neko protivi ukidanju entitetskog sistema, onda se treba uvesti play-off gdje bi recimo prvi iz FBiH igrao protiv drugog iz RS-a i obrnuto, pa pobjednici tih mečeva da idu u PL. To je sportski.
ma kakav play off..i drugu ligu treba ujediniti sa 12-14 klubova..pa ko najbolji na kraju..kvalitet 1., a da ne govorim 2. liga je jadan do bola..pratim to malo..to je tuga..od suđenja, uvjeta, kvalitete..pa zamisli kakvi ti suci dolaze u PL kad dođu iz 2. i 1. lige, pa to je za plakat..nije ni čudo da onda i u PL nemaju pojma..

mlađe kategorije su fino sad sređene, sad još treba niže lige i PL srediti..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 14 apr 2013, 23:36

Kevin je napisao/la: ma kakav play off..i drugu ligu treba ujediniti sa 12-14 klubova..pa ko najbolji na kraju..kvalitet 1., a da ne govorim 2. liga je jadan do bola..pratim to malo..to je tuga..od suđenja, uvjeta, kvalitete..pa zamisli kakvi ti suci dolaze u PL kad dođu iz 2. i 1. lige, pa to je za plakat..nije ni čudo da onda i u PL nemaju pojma..

mlađe kategorije su fino sad sređene, sad još treba niže lige i PL srediti..
Da ti kažem, potpuno se slažem, ali nisam siguran da bi neki, koji se danas pozivaju na sport, bili za tu ideju. Odjednom bi proradio onaj politički crv u njima.

I, da budem potpuno jasan, i treće lige treba ustrojiti na regionalnom principu. Pa gdje je neko vidio da se u trećem rangu ide iz šta ja znam Ljubinja u Bosanski Novi ili iz Odžaka u Grude, to nema veze s mozgom. Meni je logičnije da se iz Ljubinja ide u Grude, a iz Odžaka u Bosanski Novi.

Bijeljina055
Kontakt:

Post Postao/la Bijeljina055 » 14 apr 2013, 23:37

Kako je krenulo Bijeljina dobija jos jednog premijerligasa Mladost Velika Obarska,ako nista kao prigradsko naselje veci su od Gabele. :lol:

Neutralan88
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan88 » 14 apr 2013, 23:41

bagrcavi je napisao/la:
Neutralan88 je napisao/la:Ma teško se ovo može popraviti liga je ruku na srce al svinjac veliki...

Ne mogu da dokučim smisao komentarisanja nečega što ne gledaš.Bilo je par utakmica koje su odskakale od standarda PLBiH, a skraćenjem lige bi se pooštrili i kriteriji što se tiče infrastrukture, što bi znači automatski povećanje kvaliteta lige.
pa evo da pojasnim da me skontaš :)
gledam utakmice lige petice i onda kad prebacim na BHT /Arenasport BIH i vidim onaj jad tugu cemer pa fakat kako gledati :shock:

Ovamo imaš 50 000 ljudi, a u nasoj ligi 500.. ovamo trava se sija a kod nas blato ko u štali.
Ako se skoro gledala ona utakmica mladi i ona velika bara na terenu ma daj ba kako gledati ono i uživati :D

ja barem ne mogu da gledam 90 minuta krkanluka, nekog trcanja kao na pijaci i još diviti se ma nema šanse..

Bijeljina055
Kontakt:

Post Postao/la Bijeljina055 » 14 apr 2013, 23:45

@neutralan
Sjaj i bijeda Holivuda!

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 14 apr 2013, 23:52

Nije fudbal samo lopta i 22 igraca na stadionu. Za neke tu ima jos necega. Jbg ti to ne kontas, mozda nekad i budes al ett.

Neutralan88
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan88 » 14 apr 2013, 23:57

ahmad_tz je napisao/la:Nije fudbal samo lopta i 22 igraca na stadionu. Za neke tu ima jos necega. Jbg ti to ne kontas, mozda nekad i budes al ett.
Možda nekad kad mi gradski klub bude u BH telecom ligi al daj bože :)

Slažem se nije nogomet lopta i 22 igraca, vec novac je nogomet danas...
Da naša liga ima milione dolazili bi kod nas vrhunski igraci a ovako odu za sicu 100.000 km jbg..

Onda kad vidim dešavanja u ligi pa i u državi naježim se i bijesan sam na ostala 2x naroda koja su manjina :!:

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 15 apr 2013, 00:09

Neutralan88 je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:

pa evo da pojasnim da me skontaš :)
gledam utakmice lige petice i onda kad prebacim na BHT /Arenasport BIH i vidim onaj jad tugu cemer pa fakat kako gledati :shock:

Ovamo imaš 50 000 ljudi, a u nasoj ligi 500.. ovamo trava se sija a kod nas blato ko u štali.
Ako se skoro gledala ona utakmica mladi i ona velika bara na terenu ma daj ba kako gledati ono i uživati :D

ja barem ne mogu da gledam 90 minuta krkanluka, nekog trcanja kao na pijaci i još diviti se ma nema šanse..

Opet mi nisi dao odgovor.Koja je bit' komentarisanja nečega što ne gledaš ? Sam priznaš da ne gledaš utakmice, a onda govoriš da ništa ne valja.To je isto da ja počnem pisati kako u Islandskoj 3. ligi nema puno tehničara, i nešto pametovati a uopšte ne gledam tu ligu.Kontaš ti sad ?
DRUG NEBI TI PUNCA

samozeljo1987
Kontakt:

Post Postao/la samozeljo1987 » 15 apr 2013, 00:19

@Neutralan, drži se to onda tih liga petica ;) a nas pusti da pratimo ovu jadnu ligu ?

Neutralan88
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan88 » 15 apr 2013, 00:22

samozeljo1987 je napisao/la:@Neutralan, drži se to onda tih liga petica ;) a nas pusti da pratimo ovu jadnu ligu ?
Slažem se sa tobom definitivno držat cu se liga petica naravno :)
Ali me bole ispadi kao danas zbog transparenta mog naroda i nikom ništa.
Boli me to što plavi slave veliku pobjedu osjavanje jadne lige, a ovamo transparent koji je i njihov to zanemaruju :!:

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 15 apr 2013, 00:28

Neutralan88 je napisao/la:
samozeljo1987 je napisao/la:@Neutralan, drži se to onda tih liga petica ;) a nas pusti da pratimo ovu jadnu ligu ?
Slažem se sa tobom definitivno držat cu se liga petica naravno :)
Ali me bole ispadi kao danas zbog transparenta mog naroda i nikom ništa.
Boli me to što plavi slave veliku pobjedu osjavanje jadne lige, a ovamo transparent koji je i njihov to zanemaruju :!:
Ko kaze da zanemarujemo da si se od pocetka ukljucio vidio bi komentare.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 15 apr 2013, 13:39

Mislim da je krajnje vrijeme da se ljudi iz saveza pozabave, ako se već ne bave pitanjem skraćenja Premijer lige BiH.
Po meni, najidealniji princip bi bio od 12 ekipa. Tu bi stavio ekipe koje imaju ime (tradicija, uspjesi, navijači), te one koji mogu u budućnosti dosta napredovati. Tu bi stavio Želju, Sarajevo, Čelik, Slobodu, Borac, Velež, Zrinjski, Široki, Zvijezdu, Olimpic... Ostali klubovi su manje više upitni, ali ja bih ubacio Radnički Lukavac, jer smatram da su u zadnje vrijeme počeli ozbiljno raditi, a i imaju solidnu navijačku bazu, i možda Slaviju tu još dodati...
To je neko moje mišljenje u vezi klubova koji bi činili tu ligu, sada je pitanje koliko je to izvedivo i kako bi se kreirala uopće ta nova liga... to je do saveza..
Ono što je još bitnije po meni jeste da se odrede jasna pravila te neke nove lige.. dakle, minimalno 2-3 igrača ispod 23 godine, tj. koji su ponikli u klubu, maksimalno 3-4 strana igrača (izgledo nemoguće, ali je to sve zbog dobrobiti fudbala u BiH), zatim postojanje neke infrastrukture, ali ne ove sadašnje nego nešto slično što rade ljudi u Gradačcu... ima tu pitanje finansija, ko bi to sve organizovao, a po meni je tu rješenje da savez dogovori sa općinom/kantonom o nekom subvencioniranju i tako tome slično...
A kada je riječ u nižim ligama, definitivno ujediniti 1.FBiH i 1. RS-a, prvo dorediti neki broj timova, recimo nek bude isto 12, gdje ce prvi direktno ici u ligu, ili prva dva, ili drugi igrati play off sa predzadnjim iz premijer lige, to je najmanje bitno sada...
Dakle sistem takmičenja bi bio: Premier liga BiH, Druga liga BiH, niže lige, po uzoru na ove dvije, Kup BIH ( sve isto ostaje, ali u finalu jedna utakmica – Koševo/Bilino Polje), i dodao bih SuperKup koji bi se igrao na nekom od ova dva stadiona.
Mislim da je ovo jako solidna solucija za dobrobit našeg fudbala no mislim da bi bilo dosta polemika, nažalost, prije svega političkih i nacionalnih, i onda ispada opet da je bolje ništa ni ne mjenjati nego ostaviti sve kako jeste...
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 15 apr 2013, 13:46

Nema ništa od toga, to jednostavno nije moguće. Tih 12 klubova (ja sam za opciju 10) će biti 10 najboljih iz posljednje sezone pred skraćenje i 2 najbolja iz entitetskih liga. To selektivno biranje "klubovi koji imaju ime" je čista smijurija, kakvo crno ime. Ne misliš valjda da bi iko ozbiljan na taj način birao klubove. Ovo isto vrijedi i za Želju i za Sarajevo. Ako bi se kojim slučajem (nije realno, al eto) desilo da se nađu ispod crte - mrš u drugu ligu pa zasluži povratak, ne igra ime nego fudbaleri.

sock56
Kontakt:

Post Postao/la sock56 » 15 apr 2013, 13:48

Željezničar, Sarajevo, Olimpic, Široki, Zrinjski, Slavija, Borac, Leotar, Čelik, Zvijezda.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 15 apr 2013, 13:49

DukeOfWellington je napisao/la:Nema ništa od toga, to jednostavno nije moguće. Tih 12 klubova (ja sam za opciju 10) će biti 10 najboljih iz posljednje sezone pred skraćenje i 2 najbolja iz entitetskih liga. To selektivno biranje "klubovi koji imaju ime" je čista smijurija, kakvo crno ime. Ne misliš valjda da bi iko ozbiljan na taj način birao klubove. Ovo isto vrijedi i za Želju i za Sarajevo. Ako bi se kojim slučajem (nije realno, al eto) desilo da se nađu ispod crte - mrš u drugu ligu pa zasluži povratak, ne igra ime nego fudbaleri.
ma kako se raspravlja o ovom pitanju, skraćenje će uslijediti, ali za 10. godina... lafo se spominjali u sezoni 2013./14....

ne znam, dosta je komplikovano, i što je najgore, opet bi sport pao u drugi plan :roll:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

open
Kontakt:

Post Postao/la open » 15 apr 2013, 13:50

Kraća liga bi svima više donijela, ali kako ljudi moji odabrati, zadovoljiti regije, nacije i slično. Znate kako kod nas to funkcionira.

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 15 apr 2013, 13:54

DukeOfWellington je napisao/la:Nema ništa od toga, to jednostavno nije moguće. Tih 12 klubova (ja sam za opciju 10) će biti 10 najboljih iz posljednje sezone pred skraćenje i 2 najbolja iz entitetskih liga. To selektivno biranje "klubovi koji imaju ime" je čista smijurija, kakvo crno ime. Ne misliš valjda da bi iko ozbiljan na taj način birao klubove. Ovo isto vrijedi i za Želju i za Sarajevo. Ako bi se kojim slučajem (nije realno, al eto) desilo da se nađu ispod crte - mrš u drugu ligu pa zasluži povratak, ne igra ime nego fudbaleri.
i ja sam za opciju 10 klubova, puno je nama i 12 :) i to po sistemu predsezona 8 najboljih ostaje plus 2 najbolja iz nizih liga i to je to :) i ujediniti drugu ligu i to je onda super :)

a sto ovaj rece finale kupa jedna tekma na kosevo/bilino, jest al da ne igraju neke od tih ekipa prazan stadion na finalu kupa :( ko kad su igrali Modrica - Borac na kosevu :D

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []