naravno, navijaci barce su uvijek bili uz dortmund, a posebno ce biti protiv reala, a razlog jednostavan kao sto kazes, zbog ljepote fudbala koju prezentuje dortmund, cijenimo to i postujemo i zelimo svako dobroHare_BvB je napisao/la:Herr Romario po ko zna koji put decidno i natenane objasnio neke stvari i priblizio ih fudbalskim laicima.Odlicna analiza, koje se ni profesionalni fuzbal analiticari ne bi postidjeli. Jos jednom se pokazalo da su Barcelonisti veliki prijatelji nogometa, a samim tim i naseg voljenog kluba. Uzivamo bezrezervnu podrsku pristalica katalonskog diva kompletnu ovu sezonu, i red bi bio da istom mjerom uzvratimo u predstojecim polufinalnim okrsjima kontra zla iz ratarske pokrajine.
![]()
Ocekujemo okrsaj prijateljskih klubova na Wembleyu, a svejedno je ko uzima klempu, jer pobjeda nogometa je zagarantovana.Mesarima s kastiljskih obronaka i iz svinjskom krvlju natopljene Bavarske svakako nije mjesto na jednoj takvoj manifestaciji. Wembley je mjesto na kojem obitava gospoda.
![]()
ZA FUZBAL!!
nas juce s navijacima barce nekim sjedim i pricamo o polufinalu, ako prodjemo, ne bi nam bilo ni sekunde zao da izgubimo od dortmunda jer ruku na srce, mi smo se naosvajali u zadnje vrijeme, a dortmund je svima drag i simpatican i zaista nam ne bi bilo krivo
mi imamo posla dakle sa svinjogojcima, ljepota je vidjeti ih kako su se osilili, dobit ce po usima kako odavno nisu dobili, a vi zavrsite sa frankvcima i gledat cemo nikad prijateljskije finale
sto se tice same analize, vjerujem da klopp vec sad zna sta i kako s realom, vec im je i pokazao ove godine i to ne u nekim bezveznim utakmicama, to je pozitivno i za ovo polufinale, najvise se bojim da bi igraci dortmunda mogli puci pod pritiskom tako vaznog duela, al taj pritisak bice puno manji kad znas da igras protiv ekipe koju si nadigrao i pobijedio, tako da pritisak na igrace mozda i nece biti tako veliki
s druge strane, znate kakva je situacija u realu, doveli su morinja, mi smo im priredili strasne traume, vidjelo se kad se sve sabere da taj morinjo im nista posebno nije donio, sad citav taj projekat i citavu ovu sezonu spasavaju osvajanjem lige prvaka, pristisak je kod njih ogroman, igraju na zivot ili smrt, a to je jako tesko breme, tu ce prije oni puci nego vi, vi ste dakako neiskusniji, ali ako klopp kao trener odradi to dobro psiholoski, a vjerujem da hoce, onda ce dortmund to odigrati puno opustenije od reala i to moze biti velika prevaga. kad kazem opusteno, ne mislim naravno da ce se igraci zahebavati, trcat ce oni kao ludi, al nece biti u grču, sto se realu moze lako desiti
vi ste ekipa koja igra na leprsavost i ljepotu, uz neophodnu dozu ozbiljnosti i vodjenje racuna da se uz to i dobro branite, to je prava kombinacija, dok je real ona tipicna radnicka ekipa koju je neko ubijedio da su ko biva najbolji, a to je laz, dortmund je bolji, to smo i vidjeli vec, samo da izadju vasi na teren hladne glave i da pod pritiskom ne odustanu od one leprsave igre
sto se tice one analize sto neko kaze ne mora znaciti, normalno da ne mora znaciti ako dortmund bude imao inicijativu da ce i proci, i sreca odlucuje, al kad protivnika nadigras to je puno veca sansa da ces i proci
opce je poznato koliko ne volim real, al realan sam sto posto kad kazem da dortmund ima dobre sanse, gledam taj real pocesto, vidim kako igraju, vidim i kako igra dortmund, nebitno sa volim il ne volim, dortmund je po meni veliki favorit ako cemo gledati samo to ko ce koga nadigrati, a sam rezultat ne mora biti uvijek mjerilo toga, al ako ih nadigrate, ne napravite neke katastrofalne greske u odbrani, i ako u napadu iskoristite barem svaku trecu priliku, i rezultat ce biti na vasoj strani, oni su tehnicki inferiorni, nemaju onu igru kojom melju protivnika u jakim utakmicama,sve se svodi na cvrstu odbranu i kontru, dok dortmund ima te mogucnosti
samo hrabro i vidimo se na wembliju