BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

Romariooo
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Romariooo » 16 apr 2013, 00:23

Hare_BvB je napisao/la:Herr Romario po ko zna koji put decidno i natenane objasnio neke stvari i priblizio ih fudbalskim laicima. 8-) Odlicna analiza, koje se ni profesionalni fuzbal analiticari ne bi postidjeli. Jos jednom se pokazalo da su Barcelonisti veliki prijatelji nogometa, a samim tim i naseg voljenog kluba. Uzivamo bezrezervnu podrsku pristalica katalonskog diva kompletnu ovu sezonu, i red bi bio da istom mjerom uzvratimo u predstojecim polufinalnim okrsjima kontra zla iz ratarske pokrajine. :twisted:

Ocekujemo okrsaj prijateljskih klubova na Wembleyu, a svejedno je ko uzima klempu, jer pobjeda nogometa je zagarantovana. 8-) Mesarima s kastiljskih obronaka i iz svinjskom krvlju natopljene Bavarske svakako nije mjesto na jednoj takvoj manifestaciji. Wembley je mjesto na kojem obitava gospoda. 8-)

ZA FUZBAL!! :!:
naravno, navijaci barce su uvijek bili uz dortmund, a posebno ce biti protiv reala, a razlog jednostavan kao sto kazes, zbog ljepote fudbala koju prezentuje dortmund, cijenimo to i postujemo i zelimo svako dobro

nas juce s navijacima barce nekim sjedim i pricamo o polufinalu, ako prodjemo, ne bi nam bilo ni sekunde zao da izgubimo od dortmunda jer ruku na srce, mi smo se naosvajali u zadnje vrijeme, a dortmund je svima drag i simpatican i zaista nam ne bi bilo krivo

mi imamo posla dakle sa svinjogojcima, ljepota je vidjeti ih kako su se osilili, dobit ce po usima kako odavno nisu dobili, a vi zavrsite sa frankvcima i gledat cemo nikad prijateljskije finale

sto se tice same analize, vjerujem da klopp vec sad zna sta i kako s realom, vec im je i pokazao ove godine i to ne u nekim bezveznim utakmicama, to je pozitivno i za ovo polufinale, najvise se bojim da bi igraci dortmunda mogli puci pod pritiskom tako vaznog duela, al taj pritisak bice puno manji kad znas da igras protiv ekipe koju si nadigrao i pobijedio, tako da pritisak na igrace mozda i nece biti tako veliki

s druge strane, znate kakva je situacija u realu, doveli su morinja, mi smo im priredili strasne traume, vidjelo se kad se sve sabere da taj morinjo im nista posebno nije donio, sad citav taj projekat i citavu ovu sezonu spasavaju osvajanjem lige prvaka, pristisak je kod njih ogroman, igraju na zivot ili smrt, a to je jako tesko breme, tu ce prije oni puci nego vi, vi ste dakako neiskusniji, ali ako klopp kao trener odradi to dobro psiholoski, a vjerujem da hoce, onda ce dortmund to odigrati puno opustenije od reala i to moze biti velika prevaga. kad kazem opusteno, ne mislim naravno da ce se igraci zahebavati, trcat ce oni kao ludi, al nece biti u grču, sto se realu moze lako desiti

vi ste ekipa koja igra na leprsavost i ljepotu, uz neophodnu dozu ozbiljnosti i vodjenje racuna da se uz to i dobro branite, to je prava kombinacija, dok je real ona tipicna radnicka ekipa koju je neko ubijedio da su ko biva najbolji, a to je laz, dortmund je bolji, to smo i vidjeli vec, samo da izadju vasi na teren hladne glave i da pod pritiskom ne odustanu od one leprsave igre

sto se tice one analize sto neko kaze ne mora znaciti, normalno da ne mora znaciti ako dortmund bude imao inicijativu da ce i proci, i sreca odlucuje, al kad protivnika nadigras to je puno veca sansa da ces i proci

opce je poznato koliko ne volim real, al realan sam sto posto kad kazem da dortmund ima dobre sanse, gledam taj real pocesto, vidim kako igraju, vidim i kako igra dortmund, nebitno sa volim il ne volim, dortmund je po meni veliki favorit ako cemo gledati samo to ko ce koga nadigrati, a sam rezultat ne mora biti uvijek mjerilo toga, al ako ih nadigrate, ne napravite neke katastrofalne greske u odbrani, i ako u napadu iskoristite barem svaku trecu priliku, i rezultat ce biti na vasoj strani, oni su tehnicki inferiorni, nemaju onu igru kojom melju protivnika u jakim utakmicama,sve se svodi na cvrstu odbranu i kontru, dok dortmund ima te mogucnosti

samo hrabro i vidimo se na wembliju
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 16 apr 2013, 00:32

Ispišajte se po madridskoj ciganiji i vidimo se u finalu 8-)

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 16 apr 2013, 01:05

bluemania je napisao/la:Ispišajte se po madridskoj ciganiji i vidimo se u finalu 8-)
Jesil' ti nas? :mrgreen:

BvB - Real, ocekivan je veliki mec ali ce svi ostati frapirani dominacijom vicepravaka Njemacke i njihovim laganim prolazom u finale, a tamo ce vec biti zaustavljeni kao nekoliko puta ove sezone. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 16 apr 2013, 09:39

Fali u ovoj anketi opcija "ostanak Lewandowskog." 8-) On je ovu polusezonu odigrao fantastično i po meni je trenutno u top 5 napadača na svijetu. Svaka čast Negredu, Džeki, Damiaou i ostalima, ali sumnjam da bi ijedan od njih pridonosio ovoj momčadi kao Lewa.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 16 apr 2013, 12:08

Jesam li ja to dobro pročitao ili Borusija ima slobodnu prodaju karata za jednu takvu tekmu kao polufinale lige prvaka? Članovi kluba i ljudi sa godišnjim kartama su sigurno presretni sa takvom logikom :? Ja mislim da nijedan veliki klub to ne radi tako ... Nije čudo što su se pobubali pred kasom :mrgreen:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 16 apr 2013, 17:28

KSIVLE je napisao/la:Fali u ovoj anketi opcija "ostanak Lewandowskog." 8-)

Ma to je vec gotova stvar...receno je vec da odlazi a ako se predomisli ne vjerujem da ce neko biti protiv takve odluke...mozda jedino @HzBvB :D

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 16 apr 2013, 17:49

S vecinom ovoga sto je @Romi napisao se slazem,i potpisujem recenicu od @bluemanie.
Bolji ste od Reala,umirete u ljepoti nogometa,i ako se vise sile ne upletu,zelim vam ugodnu dobrodoslicu na Wembley i tko god bude sa druge strane,sretno,i uzmite Klempu [Klo(m)pp(o)] :mrgreen:
Keep walking.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 apr 2013, 18:09

Kehl produzio ugovor sa BVB-om na godinu dana do ljeta 2014.godine. Odlican potez Zorca i kompanije...
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 17 apr 2013, 18:16

Romariooo je napisao/la:sto se tice same analize, vjerujem da klopp vec sad zna sta i kako s realom, vec im je i pokazao ove godine i to ne u nekim bezveznim utakmicama, to je pozitivno i za ovo polufinale, najvise se bojim da bi igraci dortmunda mogli puci pod pritiskom tako vaznog duela, al taj pritisak bice puno manji kad znas da igras protiv ekipe koju si nadigrao i pobijedio, tako da pritisak na igrace mozda i nece biti tako veliki
Zamisli kako je onda Realu protiv Barcelone u zadnje vrijeme, toliko "vas" traumatiziramo da "vam" izvodimo B sastav da vas bruka na čelu sa mladim Moratom i Varaneom 8-)
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 17 apr 2013, 22:25

amerosm je napisao/la:Kehl produzio ugovor sa BVB-om na godinu dana do ljeta 2014.godine. Odlican potez Zorca i kompanije...
Ovo je vrlo dobra vijest. :D

- Gundogan ponovo priča o želji da produži ugovor. Pa dajte nek' dečko potpiše. :)
- Lewandowski na meti Reala i Chelseaa. :)
- Mladi štoper Freiburga Ginter izrazio želju da zaigra za BVB. Fantastičan mladi igrač koji je ove sezone ima 18 nastupa u Bundesligi. Možda bi vrijedilo razmisliti o ovom dečku, jer je ogroman potencijal. ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 17 apr 2013, 22:33

Semir bvb je napisao/la:-Mladi štoper Freiburga Ginter izrazio želju da zaigra za BVB. Fantastičan mladi igrač koji je ove sezone ima 18 nastupa u Bundesligi. Možda bi vrijedilo razmisliti o ovom dečku, jer je ogroman potencijal. ;)
Di si to čitao? Imaš link?
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 17 apr 2013, 22:42

KSIVLE je napisao/la:
Semir bvb je napisao/la:-Mladi štoper Freiburga Ginter izrazio želju da zaigra za BVB. Fantastičan mladi igrač koji je ove sezone ima 18 nastupa u Bundesligi. Možda bi vrijedilo razmisliti o ovom dečku, jer je ogroman potencijal. ;)
Di si to čitao? Imaš link?
http://www.fussballtransfers.com/nachri ... -bvb_35992" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fr-online.de/sport/sc-freibu ... 90064.html" onclick="window.open(this.href);return false; (zadnji pasus)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 18 apr 2013, 08:48

Illy po drugi,treci put spominje da bi produzio ugovor.
Nadam se da Watzke i Susi nisu opet previse skrti kao kod Kagawe i Lewata i ponuditi onoliko koliko treba da produzi vec prije pocetka sledece sezone.

Sto se tice deBruyne. Super igrac, al 17 miliona? :o
Hmm neznam, vise bih volio da se za te pare dove Eriksen iz Ajaxa za sesticu/osmic, Illy-a gurnut onda na desetku a kuronju na desno krilo.

Nije los ni onaj mali iz Francuske. Ayabengweng kakoli vec :mrgreen:
Ono sto se vidi na jubitu je extra. Brz, jak tehnicar, osjecaj za prostor. Bio bi ekstra zamjena za Götzeusa.

No, sta za odbranu?
Nekako nevidim tog kandidata gdje bi reko "eh bas taj nam treba".
Steta sto smo propustili Dante-a. Treba nam agresivan, jak i brz stoper. Nekako smo premekani u odbrani :evil: .

I naravno jos pouzdani lijevi bek.
Neznam sta Susi ceka, sto ne nefata Rauscha. Hem mlad, Hem iskusan, Hem more igrat beka/krilo/centralnog defanzivnog, Hem dzabalama, Hem svabo. On i Grosonja bi bili super backups za Piseka i Smelcera, stim da mogu dobro odigrat i poziciju ispred.
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 18 apr 2013, 09:40

Povezuje se sa Dortmundom i masa manje poznatih igrača, a neki od njih po TM-u imaju solidan postotak za transfer, kao npr. Edgar Prib (Furth, vezni), Vaclav Kadlec (Sparta Prag, napadač), Mariusz Stepinski (Widzew, napadač) i Edvin Oraščanin (Akademija Linz, vezni). Prib mi iskreno ne šmeka previše, a nije ni toliko mlad da bi rekli da je talenat; vjerovatno igrač za popunu kadra. Kadlec ima finu statistiku kako u Gambinus Ligi, tako i u EL. Stepinski i Oraščanin su još juniori, s tim da Stepinski već ima 20-ak nastupa među seniorima.

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 18 apr 2013, 18:53

Gundi dati sta pozeli,ne mislim bukvalno naravno ali...treba ga ispostovati dobro i pozuriti s tim!On zeli produziti,mi ga zelimo jos dugo u timu...sve za 10! ;)
Za de Bruyne-a je to previsoka cijena!Ne bih dao te pare za njega(da se pitam kao sto ne),jeste dobar igrac ali sto je previse previse je!Bolje sta povoljnije naci(moze se) a za napadaca izdvojiti solidan kesh jer ce nam trebati ako zelimo ineke rezultate!
Eriksen je pred potpisom za Liverpool koliko ja znam,skoro pa gotova stvar-naravno ako nije patka ;)

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 18 apr 2013, 22:28

Navodno se za Real sprema neka ebačka koreografija koja bi uključivala 3 tribine.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 18 apr 2013, 22:57

Pa visoko smo postavili letvicu tako da je ta koreogarfija koja uključuje tri tribine očekivana za ovaj nivo takmičenja i za ovakvog protivnika. :) Nisam niti očekivao ništa manje, mada realno i Žuti zid može sam sebe nadmašiti bez dodatnih tribina, siguran sam. 8-)

Nego pominje se zamjena s Mainzom. Mi njima Kocha, Hofmanna i Ginczeka, a oni nama Szalaia. Jbg. realno od ove trojice teško možemo očekivati da se izbore ili budu konkurentni prvom timu, tako da je njihov odlazak neminovan i ovo bi možda bilo najbolje rješenje za nas.
Koch prečesto povrijeđen inače veliki potencijal, ali uništen povredema. Ginczek mlad, solidan napadač, ali još nedovoljno dobar za "veliki skok" u prvi tim. Hofmann istinski talenat i njega mi je malo žao ako bi otišao, mada bi to bio dobar korak za njega, jer bi sigurno više igrao i dodatno se razvijao. Možda "buyback price" klauzula bi bila idealna u ovom slučaju ;) .

Szalai definitivno ima kvalitetu za BVB. Realitvno mlad fudbaler koji u Mainzu ima zapažene rezultate. Ove sezone 13 golova i 3 asistencije. Prošle godine proglašen najboljim igračem Mađarske. Ima slične karakteristike kao Lewat. Možda malo fizički jači što je svakako prednost, odličan u skoku, dobar s obje noge. Neočekivano dobar tehničar za svoju visinu. Iako se pominju Džeko, Negredo, Damiao i dr., meni neće biti krivo ako bi doveli Szalaia umjesto nekog od njih. 8-)

Također piše da Szalai ima klauzulu od 8,5 mil., ukoliko navodna razmjena propadne. :)

Prle
Kontakt:

Post Postao/la Prle » 18 apr 2013, 23:32

Navodno je transfer Santane u Schalke fix, odšteta milijun eura (da, JEDAN) :( , i to baš u Schalke. :(

Szalai mi se ne sviđa, to je malo bolja verzija Schiebera i ništa više. Uz to ima već 25 godina i nema više toliko vremena da se "razvije", u prvom dijelu sezone je trpao, u ovom nije dao možda 2 gola...ne hvala.

Ako Lewy ode, prvi napadač mora biti približno slične (da ne kažem iste ili bolje) klase. Prva opcija Džeko, zatim Negredo pa ovaj Aubameyang o kojem znam najmanje...

Idealna zamjena za Santanu bi nam bio ovaj Ginter iz Freiburga koji se izjasnio kao navijač BVBa, i di ćeš bolje...em mlad - 19 godina, em švabo, em najveći talent u defanzivi u BL, em već igra standardno u BL s 19g...
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!

Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!

Prle
Kontakt:

Post Postao/la Prle » 18 apr 2013, 23:34

Evo ga, već je vani:
Der Transfer des Brasilianers (Vertrag bis 2014) ist fix, nur letzte Details sind noch zu klären. Für Schalke ein echtes Schnäppchen: Dank einer Ausstiegsklausel darf Santana (seit 2008 in Dortmund) für 1 Mio Euro gehen.

Izvor: http://www.bild.de/sport/fussball/felip ... .bild.html" onclick="window.open(this.href);return false;
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!

Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 18 apr 2013, 23:40

Prle je napisao/la:Navodno je transfer Santane u Schalke fix, odšteta milijun eura (da, JEDAN) :( , i to baš u Schalke. :(
A ebo te led di ode. :roll:
Prle je napisao/la:Ako Lewy ode, prvi napadač mora biti približno slične (da ne kažem iste ili bolje) klase. Prva opcija Džeko, zatim Negredo pa ovaj Aubameyang o kojem znam najmanje...
Ima odličnu statistiku zadnje 2 sezone.

P.S. Đe si se bolan izgubio s foruma zadnjih mjeseci? :D

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.