Boze dragi, s kim ova napacena Bosna sve ima posla... Za samo 2-3 sata su takozvani kvazinavijaci (mislim da je ovo najljepsa rijec koju sam uspio da pronadjen) kadar napisati 10tak stranica i pljunuti u usta najboljem igracu ove drzave, momku koji je imao toliko izbora ali objerucke (nebitno iz kojeg razloga) prihvatio jedan, a on se zove Bosna i Hercegovina. Interesantno mi je samo kad vidim kako se nekoliko njih maksuz registrovalo samo da bi i oni revolucionarno pljunuli u usta ovom skromnom, nenametljivom momku, koji se nikad nije u prvi plan gurao, a imao je vazdan ponajbolje karte za to... Kako vas nije sram i stid, kako ste toliko providni, pa Boze dragi, zar u ovoj drzavi jedan novinar ili kakav malo jaci galamdzija moze biti u stanju da ponisti u jednom trenutku sve ono sto je neko od sebe dao za ovu drzavu? pa zar jos uvijek ogromna vecina ima psihologiju ovce pa pa bleje i idu samo tamo gdje coban kaze? zar neki ljudi nisu u stanju pregrist jezik makar na momenat, pa se zapitati da li je nesto onakvim kakvim ga neko predstavlja... ma neee, nego kako koji coban sta rekne, hajmo i mi svi u glas za njim...
zasto se toliko sada forsira i najmanja sitnica i pravi od svega skandal u reprezentaciji? jesmo li to toliko neobjektivni da cemo od svega napraviti nesto sto nije samo zato da bi dokazali da eto nismo mi ispali radi toga sto smo objektivno bili losiji, nego zato sto se aman zaman nepravda srucila na nas. Pa hajmo jos 10 skandala napraviti, samo da ne gledamo istini u oci... jad, bijeda i cemer, eto to smo mi...
stice se dojam da je Misimovic simulirao nekakav lom noge ili sta gore pa se jednostavno cini nemogucim da je u ova 3-4 dana uspio cudom velikim da se oporavi... ocigledno nikoga ne interesuje uopste kakve je vrste povreda, sta kazu ciro, dzeko, spahic i ostali, svi su oni u zavjeri, svi su oni lazovi i kojekakvi paravani za ovaj gnusni i izdajnicki akt Misketa...
a covjek fino rece prije 4-5 dana da je Miske napustio travnjak sepajuci, da je napustio trening radi bolova, da je radio CT noge i da je pokazao da ima Hematom na koljenu i da otok nije ocigledno uz sav trud uspio spasti na vrijeme... Ali posto ovdje huskaci ne znaju ni sta je hematom, vec pretpostavljam smatraju to nekakvim lomom ili cime vec, evo malo i informacija o tome:
http://www.lepotaizdravlje.rs/leksikon/ ... ematom/181
a evo i slika za one koji zele malo bolje da shvate sta to znaci u praksi:
http://www.praxis-staub.ch/uploads/Knie.jpg
http://www.scml.at/Spieler/OelkueEmanue ... l_knie.JPG
posto smo ustanovili da kod misketa nije nikakav lom kostiju u pitanju vec jedan otok koji je se uz lijekove i masazu te hladnjenje i mirovanje lijecio, zasto je onda toliko tesko pretpostaviti da je otok u ova 3-4 dana spao i da je momak bio u stanju igrati utakmicu... meni to nije jasno, isto kao da se niko od nas nikada nije povrijedio, kao da nikada otok na nozi nije imao, pa je to toliko sada stvarno i neshvatljivo. najlakse je reci da je neko izdajica i prstom uperiti... misimovic nije lud covjek, a ocigledno ga neki ovdje ludim smatraju. ne znam koji bi to igrac nekakvu nesuglasicu sa trenerom stavio u prvi plan i zanemario mogucnost odlaska na svjetsko prvestnvo. taj bi stvarno morao biti lud, a njegovi saigraci jos ludji, ako bi ga u tome podrzavali i za njega lagali...
e pa dragi moji, kako neki tvrde, imamo haman reprezentaciju punu ludjaka...
blago nama sa NAMA i sa njima...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)