KSIVLE je napisao/la:
boli ulija neka stvar za interes lige. imate brutalnu momčad i on ide na igrače najjačeg rivala, i to sve počme curiti pred našu prvu utakmicu polufinala. khurca slučajno. mogao je on jačati bl i sa recimo cavanijem ili suarezom, a ne otimanjem igrača najvećem rivalu. on je njemački mamić koji glumi dobrotvora i staratelja bl, a sve radi u svrhu stvaranja monopol lige za sebe. sammer bar pošteno kaže "zanima me samo jaki bayern", a ne ko ovaj podmukli licemjer.
Šta se bolan ne bio više buniš? Shvati da je fudbal biznis koji je brutalan. Jel bila klauzula u ugovoru Goetzea? Jel Bayern to iskoristio? Jel Bayern plaća 37 miliona eura? Jel Bvb dobija pare? I kakva sad krađa....
A da liga propadne Bayern bi iz nje istupio....
A naravno da ih zanima prvo Bayern i ja kao prvo navijam za Bayern. Samo ovde se priča isto kao da je Uli podmitio državne organe, pobrinuo se da Goetze dođe u Bayern besplatno. E tako neki pričaju. Biznis je biznis i kupuješ najbolje, čak je Goetze bio prvi na listi želja ispred Neymara i posebno su ga ubjeđivali da pristane.
Pisao ti je Bild o tome.....
E sad , ako je Bayern onu informaciju plasirao pred utakmicu, to ja ne pozdravljam, to bi bilo stvarno hinjski i za osudu. Ali nemojmo brkat kruške i jabuke.
Znači meni je drago zbog kupovine Goetzea jer je to vanserijski talenat, a ne što smo oteli igrača BVB-u.
A još jednu si stvar spomenuo, kažeš Bayern ne jača ligu internacionalnim zvijezdama. Nemoj da ti nabrajam koliko je internacionalnih zvijezda Bayern doveo u proteklim godinama. Znači u nekom bijesu, ljutnji, počneš da lupaš. A sam si dobro informisan i znaš sve činjenice.
Još jedna stvar u posljednjih 20 godina, koliko je to Bayern kupio igrača BVB-a pa i igrača Schalkea? Samo po jednu veliku zvijezdu, to je sad Goetze iz Dortmunda i Neuer iz Schalkea. A mi ovde sad govorimo o nekakvom slabljenju konkurencije. Druga je stvar uzimanje igrača od Leverkusena, jer na tržištu taj Lever nikad nije mogao parirat Bayernu.
Trebaš poći i od druge strane problema. Sjeti se početka 2000-tih (transfera Amorosoa, Kollera, Rosickog), plivali ste u parama i tada Bayern nije mogao jednostavno kupit igrača od Dortmunda, jer ovih klauzula nije bilo.
Šta se sad dešava? Sad je Bayern puno finansijski moćniji, iako i BVB pravi obrt, još na lageru nema tolike pare ko Bayern i još se sad pojavi ta klauzula. Pa eto sad ko Dortmund ne bi kupio nekog Bayernovog igrača da je takva klauzula postojala i da ima pare.
Sva stvar znači polazi od Dortmunda, Dortmund je sportski na vrhu, titule u BuLi su to pokazale, LP to sad pokazuje, ali nije na vrhu što se tržišta tiče. Samo ako ovako nastavi, ubuduće neće gubiti igrače, jer neće više biti potrebe za klauzule.
A ove pare sve će Dortmund ionako sad dobro reinvestirat.
KSIVLE je napisao/la:
ne dam hranu dušebrižnicima iz vaših redova ovdje koji ko fole brinu za borussiju. znači ko što ovi brinu za bl, tako i vi brinite za bvb.

više cijenim onog GAL-a koji se dođe naslađivat na naš topic jer ste nam uzeli igrača, nego vas koji nas eto dolazite tješit i ohrabriti. to je ko da mi podmuklo otmeš curu, a onda me tapšaš po leđima i prosipaš spiku "imat ćeš ti i dalje dobrih pičoka, ali ja sam lijepši/zgodniji/šarmantniji, pa je normalno da ova ode meni".

dakako, normalno ćemo mi komunicirati i u budućnosti i nema nikakve zle krvi prema vama, ali brate nemojte sad s ovom srcedrapajućom spikom na naš topic.
p.s. ako bude njemačko finale posebno će mi biti drago zbog amera, jer čovjek je stvarno pravi fan ove lige. imam dojam da bi i hsv žrtvovao ako je u interesu bl.

Ma otet ću ti i curu i krhnut te još po leđima, kad me tako indirektno proglašavaš licemjerom.......
Kakva sad srceparajuća spika.........Ja ti kažem meni je Bayern najdraži, hoću da je on uspješan. Ali kad kažem da podržavam BVB u evropskim takmičenjima, ne lažem ništa. Ti znaš da ja kad hoću da prcam i da nešto spustim ja to otvoreno odmah.....Ali koliko god ta diskusija žestoka bila, ja sam opet za tu zdravu diskusiju.....
A amer je pravi čovjek i njemu i jest uvijek Bundesliga na prvom mjestu. Samo nestrpljiv je nekad, ja kažem amere doće sve na svoje polako, a on krene s kritikama samo......

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland