Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
6
20%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
9
30%
4) St.Pauli
5
17%
5) Mainz
5
17%
6) Augsburg
4
13%
7) Union Berlin
1
3%

Ukupno glasova: 30

Neutral
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Neutral » 24 apr 2013, 23:13

;)

Vrijeme je da i Elf osvoji veliko prvenstvo. Igraju se i uzvrati no sa ovakvom igrom skoro pa je nemoguće ispasti.

Uli objasnio sve to davno, najavio je da će moći za euro kupovati neke igrače iz premier lige (mislim radi Chelsea) itd. Neki se igraju menedžera i ne mogu uzeti trofej dok drugi koriste mozak i grade nešto veliko a ne instant.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 24 apr 2013, 23:32

BUNDESLIGA RULES

BUNDESLIGA DOMINIRAAAAA
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 24 apr 2013, 23:55

Najjače je sad ovo kako se navijači Barcelone i Reala prempiru ko je bolje prošo u ovim utakmicama :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 apr 2013, 00:04

[youtube][/youtube]

Hit u Španiji !

Šalim se malo, tu su i uzvrati i ništa još nije gotovo ! No valja se malo šaliti, ipak su ovo velike pobijede.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 25 apr 2013, 00:21

svako spominjanje ulija kao spasitelja ili predvodnika bl je uvreda zdravom razumu. uli je mamić bundeslige.

p.s. amere sjećaš se da si želio njemačko polufinale da bar 1 bude u finalu, a vidi sad ovo? 8-)
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 25 apr 2013, 00:22

Ako bude njemačko finale, jedan kamen će mi sa srca pasti, jer će njemačka ekipa uzeti, pa bi nekako i podnijeo poraz Bayerna (ne daj Bože). Iako čvrstu vjeru imam da ovo možemo uzet (u gorim vremenima sam vjerovao u Bayernovu ekipu). A njemačko finale bi bila neviđena poslastica.... A mislim da bi u tom finalu najviše uživali amer, gero i ja..... :) Znači užitak bi kod mene prevladavao, a onda kad utakmica počne tad bi se naravno grizao i ludovao i nadam se onda Happy end-u za Bayern......

ALI OPREZ......Bvb posebno treba biti oprezan, a ne smije ni naša ekipa dozvolit opuštanje, a da obje ekipe igraju sjajan fudbal to su potvrdile.

Bundesliga je s 2 polufinalista digla opet svoj ugled, a sa njemačkim finalom bi bile nadmašene sjajne godine njemačkog fudbala : 1996, 1997..... ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 apr 2013, 00:24

effe_sa je napisao/la:Ako bude njemačko finale, jedan kamen će mi sa srca pasti, jer će njemačka ekipa uzeti, pa bi nekako i podnijeo poraz Bayerna (ne daj Bože). Iako čvrstu vjeru imam da ovo možemo uzet (u gorim vremenima sam vjerovao u Bayernovu ekipu). A njemačko finale bi bila neviđena poslastica.... A mislim da bi u tom finalu najviše uživali amer, gero i ja..... :) Znači užitak bi kod mene prevladavao, a onda kad utakmica počne tad bi se naravno grizao i ludovao i nadam se onda Happy end-u za Bayern......

ALI OPREZ......Bvb posebno treba biti oprezan, a ne smije ni naša ekipa dozvolit opuštanje, a da obje ekipe igraju sjajan fudbal to su potvrdile.

Bundesliga je s 2 polufinalista digla opet svoj ugled, a sa njemačkim finalom bi bile nadmašene sjajne godine njemačkog fudbala : 1996, 1997..... ;)
slika

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 25 apr 2013, 00:27

KSIVLE je napisao/la:svako spominjanje ulija kao spasitelja ili predvodnika bl je uvreda zdravom razumu. uli je mamić bundeslige.
Hajd živ bio, okani se Ulija. Da nije bilo jakog Bayerna u Evropi, kad su poneki bundesligaši spavali, možda bi BuLi tad na 2 predstavnika spala. Znam da jesi bijesan, ali sve je to biznis. A Uli prvo gleda interes Bayerna, pa onda i interes lige....Ali budi siguran da upravi Bayerna nikad, ama baš nikad ne bi odgovaralo da Bvb propadne.
A imali ste vi prljavi igrica još kad ste Kehla dovodili, tad je on prekršio riječ datu Bayernu. Uvijek je bila jagma za igrače, to je biznis. A ne daji hranu dušebrižnicima sa strane, nije njima problem što je Goetze se odlučio protiv Dortmunda, u korist Bayerna, nego što nije otišao iz Bundeslige. Tad bi rekli, odlaze igrači iz BuLi..... :)
KSIVLE je napisao/la: p.s. amere sjećaš se da si želio njemačko polufinale da bar 1 bude u finalu, a vidi sad ovo? 8-)
A šta sam ja želio i govorio? Ha? Ha?? :D :D :lol:
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 25 apr 2013, 01:35

L'Avvocato je napisao/la:Da jeste jača. I zašto me persiraš :D

Jača je po organizaciji, po infrastrukturi, po finansijskoj stabilnosti, po gledanosti itd. itd. To je toliko očito da nema smisla raspravljati se o tome.

Što se tiče samog poređenja klub vs klub reći ću samo da su 2 top kluba iz Bundeske bolja od 2 top kluba iz Serije A.

prva dva kluba bundeslige, bi dobili sve klubove seria-e gnoj!!! SAMO DA SE ZNA, a mozda bi i neke druge ekipe dobile!

Ljudi ovo sto se sinoc i veceras desilo je za mene neopisivo. Ici cu toliko daleko da cu reci, da mi je skoro pa nevazno ko ce uzeti ligu prvaka, da li ce to biti Bayern ili BvB (naravno volio bih vise Bayern), no ako bude BvB bolji, neka klepe i klempu, bila bi prava osveta za Götze-a!!!

Toliko smo izdominirali spanske klubove, posrali se svima na glavu, koji su toliko ocigledno namijestali finale Real vs Barca... pokusali su to i prosle godine, pa im Chelsea i Bayern usrali planove. Nisu naucili lekciju te su ove godine isto pokusali uciniti, pa su cak i odabrali sigurniju varijantu tj. cekanje polufinalista pa da izvuku parove!!!

Bayern im se posro na glavu preko Barcelone, a pogotovo BvB protiv Real-a, mislim da ce slijedeci put razmislit o ovome... Uglavnom... Bayern ako osvoji bit ce zasluzeno nakon ovih silnih pehova, a s druge strane mislim da je BvB ovo sasvim dovoljno...

Opet s druge strane, BvB sigurno opasnija ekipa po nas nego Real, necu reci bolja, ali opasnija, znaju puno vise nasih slabih tacki nego sto to Real zna!!!

BILO KAKO BILO, CEKA NAS NJEMACKO FINALE!!!

BUNDESLIGA RULES!!!
Stern des Südens

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 25 apr 2013, 03:00

effe_sa je napisao/la:
KSIVLE je napisao/la: p.s. amere sjećaš se da si želio njemačko polufinale da bar 1 bude u finalu, a vidi sad ovo? 8-)
A šta sam ja želio i govorio? Ha? Ha?? :D :D :lol:
Ja sam licno isao na sigurniju varijantu, ali ovo sada ispade milijardu puta bolje... :D :D Bio sam pogotovo skeptican kada sam vidio da se prve utakmice igraju u Njemackoj, no to je sada manje bitno...Siguran sam da niko nece biti sretniji od mene 25.Maja, a najvise ce mi biti zao Engleza, jer ce im Nijemci okupirati najvazniji stadion kada je fudbal u pitanju. :D :D
"My Favorite Ring is Always the Next One"

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 25 apr 2013, 03:43

amerosm je napisao/la: Ja sam licno isao na sigurniju varijantu, ali ovo sada ispade milijardu puta bolje... :D :D Bio sam pogotovo skeptican kada sam vidio da se prve utakmice igraju u Njemackoj, no to je sada manje bitno...Siguran sam da niko nece biti sretniji od mene 25.Maja, a najvise ce mi biti zao Engleza, jer ce im Nijemci okupirati najvazniji stadion kada je fudbal u pitanju. :D :D
Englezi, gospodski narod sa bogatom fudbalskom tradicijom, uopšte neće žaliti što će u hramu fudbala snage odmjeriti trenutno dvije najbolje ekipe, nego će naprotiv, (oni koji dođu do ulaznica) pozdraviti fudbalere Bayerna i Borussije, a navijače ove dvije ekipe ljubazno ugostiti, u skladu s normama koje vrijede u prijestolnici Kraljevstva.

Nevezano za to, danas ugledah komentar na fb kako ovo podsjeća na formiranje Trećeg Rajha. I na ovom forumu ima nekih koji s ushićenjem razmišljaju o tadašnjem ekonomskom i vojnom bumu Njemačke, pri tome se ni najmanje ne obazirujući na posljedice tog buma. Čini se da smo došli do tačke kad spominjanje toga u tom kontekstu više nije tabu tema. Ono što sigurno nije tabu tema jeste priča o dominaciji Bundeslige. Ovdje se pet godina priča o tome kako će doći dan kad će se u glas uzvinkuti "dominacija" i evo dočekali smo i taj dan. I onda se naglas pitam jel to zapravo svrha cijelog projekta? Da bude dominantan, da bude jak u inat drugima. Ne znam, iskreno, šta o tome misle oni koji su radili na tome da Bundesligu dovedu na puno viši nivo, ali znam šta o tome misle oni koji pišu po ovoj temi. Uz to treba dodati i nemjerljivu aroganciju, podsmjehivanje i na kraju vrijeđanje svih onih koji ne dijele te dominantne vrijednosti sa njima. Neki dan mi jedan forumaš hladno reče kako mi odgovara jednom i kako više neću imat, pazi sad, tu ČAST ( :!: ) da mi on više odgovara. Trenutno nemam riječi kako da opišem tugu zbog toga što sam ostao uskraćen za njegov cijenjeni odgovor. Prije 15-ak godina, kad sam išao još u OŠ, u petom razredu došao je jedan učenik (povratnik) iz Njemačke, preciznije iz Minhena. Tad sam primijetio nešto o čudno, neobjašnjivo, drukčije. Sad znam i šta.

I onda se vratim na Premier League i cijeli engleski fudbal uopšte. Nekad je taj fudbal bio svrha sam sebi, danas je tome dodan i novac. A čuj, novac je nešto što nam daje razne mogućnosti, među ostalim i one kojima težimo. Nema ništa loše u želji za novcem, jer to nije želja za papirom nego želja za širim spektrom mogućnosti, sasvim prirodno. Nisam sretan što je to tako, ali mogu razumjeti. Međutim, nikad neću razumjeti da ova plemenita igra služi tome da neko pokaže kako je superiorniji u odnosu na drugog, da postane moderan način ratovanja. Volim engleski fudbal zbog onog što je nekad bio, volim ga i zbog onog što je sad u nižim rangovima, a poštujem zbog onog što je postao u prvom rangu. Nešto što u Bundesligi, pa makar zbog domaćih pristalica iste, neću nikad vidjet. Želim vjerovati da cilj toga nije ono čega se bojim da jeste, jer to izaziva u meni averziju. Nekad je borba počinjala, vodila se i završavala na terenu. U Bundesligi ona danas, bojim se, počinje, traje i završava van terena, a teren služi kao demonstracija onoga šta se napravilo van terena. Zar oni divni igrači koje smo gledali u utorak i srijedu naveče služe samo zato da bi neko pokazao superiornost, a ne makar dijelom zbog same igre? Forumaši koji ovdje često pišu pokušavaju nas ubijediti upravo u to.

Kao krajnje iskusan u raspravama sa ljubiteljima Njemačke različitih profila i starosti, obavještavam vas da mi je već vrlo dobro jasno na koji način će biti odreagovano na moj post, tako da neću biti ni najmanje iznenađen tim.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 apr 2013, 04:12

Englezi su imali daleko najveće huligane u Evropi i svijetu sve dok Iron lady nije počela sa svojim sankcijama. I dan danas imaš huligane i veliki broj rasista u toj Kraljevskoj državi. Svi imaju google i sve selahko može provjeriti. Novac je postao sastavni dio fudbala. Upravo su Englezi prvi počeli sa prodajom svojim klubovima. Prvo je Rus Abramović kupio Chelsea, Amerikanci Manchester United, Arapi Manchester City itd. Gdje je u svemu tome Engleska ?

Fudbal je sport i služi za opuštanje. Uvijek će biti te zezancije o superiornosti radi zabave. Ko to misli ozbiljno sa "Moj klub je uništio tvoga". To je obična zezancija kao da nekoga dobiješ na PES-u i ti mu pametuješ o svome umijeću igranja. Fudbal je neka vrsta lične satisfakcije i kao takvu je mnogi i doživaljavaju.

Ne možeš osuđivati Nijemce radi tog "van terena" a Englezi ulažu 5x više novca u jednoj sezoni. Fudbalski vikend u Njemačkoj je postao obiteljski piknik, upravo kao što i treba biti. Na tribinama vidiš i po čitave obitelji i nasmijana lica. Mislim da je potpuno bespotrebno to prozivanje kada je jedan Manchester City radi uspjeha i želje za tom superiornošću uložio 400 miliona eura u 2-3 sezone, dok se njemački klubovi grade godinama vodeći pritom veliki račun o stanju na kontu. Načekati ćeš se dok se neki klub iz Bundeslige proda kao što se to radi uveliko već par sezona u Engleskoj.

Šta će ti tradicija kada se veliki broj navijača digao protiv Amerikanaca, te je čak došlo do formiranje ekipe pod nazivan United of Manchester (mislim) kada je to uzaludno.

Dječija su posla to superiornost, dominantnost itd. To se kaže radi reda iskazujući veliku pobijedu tima za koga navijaš ili koga simpatišeš, a to nema nikakve veze sa stvaranjem novog rajha.

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 25 apr 2013, 07:06

Narin je napisao/la:Vaša mišljenja o Larsu Benderu? Da li je bolji i veći potencijal od svog brata?
Gledao sam ga svega 3,4 puta,tako da nemam neko formirano mišljenje o njemu,a nisam nešto ni obraćao previše pažnje na njega,a vidim da je povezan sa Unitedom duže vrijeme,pa me zanima..
Jadan on ako u Englesku dođe s tim prezimenom. :lol:
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 25 apr 2013, 10:34

effe_sa je napisao/la:Uli prvo gleda interes Bayerna, pa onda i interes lige....Ali budi siguran da upravi Bayerna nikad, ama baš nikad ne bi odgovaralo da Bvb propadne.
boli ulija neka stvar za interes lige. imate brutalnu momčad i on ide na igrače najjačeg rivala, i to sve počme curiti pred našu prvu utakmicu polufinala. khurca slučajno. mogao je on jačati bl i sa recimo cavanijem ili suarezom, a ne otimanjem igrača najvećem rivalu. on je njemački mamić koji glumi dobrotvora i staratelja bl, a sve radi u svrhu stvaranja monopol lige za sebe. sammer bar pošteno kaže "zanima me samo jaki bayern", a ne ko ovaj podmukli licemjer.
effe_sa je napisao/la:A ne daji hranu dušebrižnicima sa strane, nije njima problem što je Goetze se odlučio protiv Dortmunda, u korist Bayerna, nego što nije otišao iz Bundeslige. Tad bi rekli, odlaze igrači iz BuLi..... :)
ne dam hranu dušebrižnicima iz vaših redova ovdje koji ko fole brinu za borussiju. znači ko što ovi brinu za bl, tako i vi brinite za bvb. :lol: više cijenim onog GAL-a koji se dođe naslađivat na naš topic jer ste nam uzeli igrača, nego vas koji nas eto dolazite tješit i ohrabriti. to je ko da mi podmuklo otmeš curu, a onda me tapšaš po leđima i prosipaš spiku "imat ćeš ti i dalje dobrih pičoka, ali ja sam lijepši/zgodniji/šarmantniji, pa je normalno da ova ode meni". :lol: dakako, normalno ćemo mi komunicirati i u budućnosti i nema nikakve zle krvi prema vama, ali brate nemojte sad s ovom srcedrapajućom spikom na naš topic. 8-)

p.s. ako bude njemačko finale posebno će mi biti drago zbog amera, jer čovjek je stvarno pravi fan ove lige. imam dojam da bi i hsv žrtvovao ako je u interesu bl. 8-)
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 25 apr 2013, 10:53

Pa realno jaka Bundesliga odgovara svakom klubu pa tako i Bayernu. Medjutim, treba shvatiti da izvan Bundeslige Bayern ima konkurente sa kojima mora igrati, a to je jedino moguce ako kupuje najbolje igrace na trzistu. Sada se dogodilo da je taj igrac u Dortmundu, a Bayernu se poklopile neke stvari i iskoristio sansu da ga dovede. Mogao je Bayern propustiti da ga ne dovede sada, ali ko moze garantovati da Goetze ne bi otisao u neki drugi klub u inostranstvu, sto po mojoj logici nikako ne moze biti dobro po Bundesligu.

Kad su iz Bundeslige odlazili Ozil, Khedira, Diego, Vidal mogli smo citati komentare kako je Bundesliga nemocna da zadrzi te igrace, i da bukvalno svaki igrac ce otici negdje drugo na prvi mig Seikova, Rusa, Reala, Barce i slicnih klubova.

Dortmund je Bayernov konkurent i uvijek ce Hoeness i kompanija gledati interes Bayerna. Jasno mi je zasto ste ljuti i ogorceni, ali nije mi jasno zasto svu krivicu prebacujete na Bayern.
#divovi

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 25 apr 2013, 10:56

moustapha je napisao/la:Pa realno jaka Bundesliga odgovara svakom klubu pa tako i Bayernu. Medjutim, treba shvatiti da izvan Bundeslige Bayern ima konkurente sa kojima mora igrati, a to je jedino moguce ako kupuje najbolje igrace na trzistu. Sada se dogodilo da je taj igrac u Dortmundu, a Bayernu se poklopile neke stvari i iskoristio sansu da ga dovede. Mogao je Bayern propustiti da ga ne dovede sada, ali ko moze garantovati da Goetze ne bi otisao u neki drugi klub u inostranstvu, sto po mojoj logici nikako ne moze biti dobro po Bundesligu.

Kad su iz Bundeslige odlazili Ozil, Khedira, Diego, Vidal mogli smo citati komentare kako je Bundesliga nemocna da zadrzi te igrace, i da bukvalno svaki igrac ce otici negdje drugo na prvi mig Seikova, Rusa, Reala, Barce i slicnih klubova.

Dortmund je Bayernov konkurent i uvijek ce Hoeness i kompanija gledati interes Bayerna. Jasno mi je zasto ste ljuti i ogorceni, ali nije mi jasno zasto svu krivicu prebacujete na Bayern.
Ma i mi smo(Dortmund),isto tako "ukrali" Rojsa Gladbahu pa nikom nista..nije ni njima bilo svejedno sto dolazi kod nas ipak smo konkurenti jbg.. :)
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 25 apr 2013, 11:40

slika

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 25 apr 2013, 11:48

KSIVLE je napisao/la: boli ulija neka stvar za interes lige. imate brutalnu momčad i on ide na igrače najjačeg rivala, i to sve počme curiti pred našu prvu utakmicu polufinala. khurca slučajno. mogao je on jačati bl i sa recimo cavanijem ili suarezom, a ne otimanjem igrača najvećem rivalu. on je njemački mamić koji glumi dobrotvora i staratelja bl, a sve radi u svrhu stvaranja monopol lige za sebe. sammer bar pošteno kaže "zanima me samo jaki bayern", a ne ko ovaj podmukli licemjer.
Šta se bolan ne bio više buniš? Shvati da je fudbal biznis koji je brutalan. Jel bila klauzula u ugovoru Goetzea? Jel Bayern to iskoristio? Jel Bayern plaća 37 miliona eura? Jel Bvb dobija pare? I kakva sad krađa....
A da liga propadne Bayern bi iz nje istupio....
A naravno da ih zanima prvo Bayern i ja kao prvo navijam za Bayern. Samo ovde se priča isto kao da je Uli podmitio državne organe, pobrinuo se da Goetze dođe u Bayern besplatno. E tako neki pričaju. Biznis je biznis i kupuješ najbolje, čak je Goetze bio prvi na listi želja ispred Neymara i posebno su ga ubjeđivali da pristane.
Pisao ti je Bild o tome.....

E sad , ako je Bayern onu informaciju plasirao pred utakmicu, to ja ne pozdravljam, to bi bilo stvarno hinjski i za osudu. Ali nemojmo brkat kruške i jabuke.
Znači meni je drago zbog kupovine Goetzea jer je to vanserijski talenat, a ne što smo oteli igrača BVB-u.
A još jednu si stvar spomenuo, kažeš Bayern ne jača ligu internacionalnim zvijezdama. Nemoj da ti nabrajam koliko je internacionalnih zvijezda Bayern doveo u proteklim godinama. Znači u nekom bijesu, ljutnji, počneš da lupaš. A sam si dobro informisan i znaš sve činjenice.

Još jedna stvar u posljednjih 20 godina, koliko je to Bayern kupio igrača BVB-a pa i igrača Schalkea? Samo po jednu veliku zvijezdu, to je sad Goetze iz Dortmunda i Neuer iz Schalkea. A mi ovde sad govorimo o nekakvom slabljenju konkurencije. Druga je stvar uzimanje igrača od Leverkusena, jer na tržištu taj Lever nikad nije mogao parirat Bayernu.

Trebaš poći i od druge strane problema. Sjeti se početka 2000-tih (transfera Amorosoa, Kollera, Rosickog), plivali ste u parama i tada Bayern nije mogao jednostavno kupit igrača od Dortmunda, jer ovih klauzula nije bilo.
Šta se sad dešava? Sad je Bayern puno finansijski moćniji, iako i BVB pravi obrt, još na lageru nema tolike pare ko Bayern i još se sad pojavi ta klauzula. Pa eto sad ko Dortmund ne bi kupio nekog Bayernovog igrača da je takva klauzula postojala i da ima pare.

Sva stvar znači polazi od Dortmunda, Dortmund je sportski na vrhu, titule u BuLi su to pokazale, LP to sad pokazuje, ali nije na vrhu što se tržišta tiče. Samo ako ovako nastavi, ubuduće neće gubiti igrače, jer neće više biti potrebe za klauzule.
A ove pare sve će Dortmund ionako sad dobro reinvestirat. ;)
KSIVLE je napisao/la: ne dam hranu dušebrižnicima iz vaših redova ovdje koji ko fole brinu za borussiju. znači ko što ovi brinu za bl, tako i vi brinite za bvb. :lol: više cijenim onog GAL-a koji se dođe naslađivat na naš topic jer ste nam uzeli igrača, nego vas koji nas eto dolazite tješit i ohrabriti. to je ko da mi podmuklo otmeš curu, a onda me tapšaš po leđima i prosipaš spiku "imat ćeš ti i dalje dobrih pičoka, ali ja sam lijepši/zgodniji/šarmantniji, pa je normalno da ova ode meni". :lol: dakako, normalno ćemo mi komunicirati i u budućnosti i nema nikakve zle krvi prema vama, ali brate nemojte sad s ovom srcedrapajućom spikom na naš topic. 8-)

p.s. ako bude njemačko finale posebno će mi biti drago zbog amera, jer čovjek je stvarno pravi fan ove lige. imam dojam da bi i hsv žrtvovao ako je u interesu bl. 8-)
Ma otet ću ti i curu i krhnut te još po leđima, kad me tako indirektno proglašavaš licemjerom....... :lol: :lol:
Kakva sad srceparajuća spika.........Ja ti kažem meni je Bayern najdraži, hoću da je on uspješan. Ali kad kažem da podržavam BVB u evropskim takmičenjima, ne lažem ništa. Ti znaš da ja kad hoću da prcam i da nešto spustim ja to otvoreno odmah.....Ali koliko god ta diskusija žestoka bila, ja sam opet za tu zdravu diskusiju.....
A amer je pravi čovjek i njemu i jest uvijek Bundesliga na prvom mjestu. Samo nestrpljiv je nekad, ja kažem amere doće sve na svoje polako, a on krene s kritikama samo...... :lol:
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 25 apr 2013, 12:11

effe drag si ti meni forumaš i cijenim tvoje mišljenje, al valjda si i ti shvatio da se meni ovakvi folovi ne mogu prodati. nitko ne kaže ništa na sam transfer goetzea, već na način na koji se ovo odvilo, a pogotovo u svjetlu licemjernih naricanja zadnjih dana za jakom bl od strane nekih funkcionara bayerna. a evo počelo se pričati i o lewi ozbiljno, dakako pravit ćemo se sad da je ovaj tajming slučajan. bayern možda i želi jaku borussiju, ali ne toliko jaku da njega ugrožava. sam kažeš - to je biznis; tako i bayernu u poslovnom interesu nije ovakva borussia koja je realno li-la s vama i koja bi dogodine sa ovim kadrom proširenim za još 2-3 odlična igrača bila i bolja. što se tiče onog što zamjeram vama forumašima, to je lažna briga za borussiju. vi se ne morate brinuti za borussiju. tako da mi nije jasno pusto naricanje na našem topicu, a ako ulovite lewu opet ćete bacati drkicu i "tugovati" s nama.

inače, malo čitam po njemačkim forumima kako je i dosta navijača bayerna nezadovoljno ovom pričom o lewi, bilo jer im je ogavno ovakvo mesarenje glavnog, ali financijski slabijeg rivala, bilo jer ne žele sad cili dortmund u momčadi bayerna, a do jučer im bili crvena krpa. evo spominje se da bi bvb mogao uzeti draxlera i meni će biti krivo ako se to desi ma kakav on bio igrač. ako vi uzmete još lewu i matsa, a mi draxlera jebomepas ako mi se neće ogadit nogomet. :roll:

FRANK RIBERY
Kontakt:

Re: VfB Stuttgart

Post Postao/la FRANK RIBERY » 25 apr 2013, 14:50

Stuttgart bi u sljedeću sezonu trebao ući znatno jači. Uprava će ovaj prelazni rok odriješiti kesu , da im se ova sezona vise ne ponovi. Tri igrača su blizu dolaska. MArco Rojas je veliki talenat i potencijal. Ova dečko briljira ove sezone. Porijekom je iz Čilea. Igra na poziciji desnog krila. Konstantin Rausch je drugi igrač koji bi trebao da pojača Švabe. Ovaj ljevorkilni igrača konacno bi mogao da realizuje potencijal koji posjeduje. Odbranu će pojačati Daniel Schwaab iz Bayera. Svi ovi igrači bi dosli besplatno.Ekipu je već pojačao Sercan Sararer.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.