Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

ciza
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la ciza » 25 apr 2013, 00:58

Neutral je napisao/la:Da se niko ne ponaša neprimjereno na stadionu pa makar bila Kim Kardashian, Eva Mendez i slični. Seljaluk i to onaj žešći.
pa sve je seljacko drzava je teferic sta ocekujes od becku skolu na stadionima,da si bio na nekoj utakmici reprezentacije vidio bi sta je seljakluk,od toga ne mozemo pobjeci

AgresivnoDjubre
Kontakt:

Post Postao/la AgresivnoDjubre » 25 apr 2013, 01:00

Hoce covjek reci da na stadionima treba dolaziti u odjelima i da se cvijece u teren ubacuje.
Cudno je kako je malo potrebno da budemo sretni, a jos cudnije kako nam cesto bas to malo nedostaje.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 25 apr 2013, 01:01

Ovo sto je uradila je sramota i neprimjereno i neka su je izbacili ja bi joj jos i kaznu lupio.

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 25 apr 2013, 01:02

AgresivnoDjubre je napisao/la:Hoce covjek reci da na stadionima treba dolaziti u odjelima i da se cvijece u teren ubacuje.
i da nam kaze iz koje prijestolnice kulture dolazi
sta je ovo ko da je u medresi sisu pokazala

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 apr 2013, 01:03

Iz istog grada kao i ti.

Edit:

Pokazala je to na javnom mjestu i to ja osuđujem. Seljanka i to žešća.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 25 apr 2013, 01:05

Evo ti normi, rekneš nešto protiv krkanluka i budeš napadnut. Meni se tu nameće neki zaključak, al ne bih o tome.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 apr 2013, 01:06

DukeOfWellington je napisao/la:Evo ti normi, rekneš nešto protiv krkanluka i budeš napadnut. Meni se tu nameće neki zaključak, al ne bih o tome.
8-)

Vamos
Kontakt:

Post Postao/la Vamos » 25 apr 2013, 01:06

DukeOfWellington je napisao/la:Evo ti normi, rekneš nešto protiv krkanluka i budeš napadnut. Meni se tu nameće neki zaključak, al ne bih o tome.
Auf...

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 25 apr 2013, 01:07

ma pogresno si me svatio ,ja sam reagujem na ovo ,kao ovo je seljacko a to sto se na stadionima bljuvotine prosipaju od 95 je normala,pa je ova ofajla nekog uvrijedila

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 25 apr 2013, 01:08

ciza je napisao/la:http://bhsupersport.com/nogomet-arhiv/1 ... polje.html
nije sve crno ima nesto i plavo
slika
Hayley <3

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 25 apr 2013, 01:08

Vamos je napisao/la:
Auf...
Nešto čudno? Rječnik bosanskog jezika u ruke, ako ne nađeš tu riječ častim te večerom.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 25 apr 2013, 01:16

Neki su se previse uzivili u tu "ultra" furku a nisu ni svjesni koliko su daleko od iste..

Huliganizam je sastavni dio BH navijacke scene i to vise nije ljubav prema klubu nego mlacenje prazne slame..

I sta sad ? Ko je to pobjedio ? Ko je jaci ? Ovo je sve samo ne postena i fer tuca u kojoj bi jedna grupa trebala dobiti prevlast i dokazati da je jaca..Nozevi,palice,cigle,metalne sipke..Sta je iduce ? Utoke,kalasnjikovi ili cak i bombe,da se opet 'igramo' rata zbog ovih par idiota u vlasti koji truju ljude vec godinama ili zbog ovih pokusaja od 'huligana''..

Kakav mentalni sklop moras imati da bi u opste krenuo na ovakav "put"..Jel se to nekima fakat ne zivi ili su vjerovali da u jednom ovakvom okrsaju niko nece biti sj'eban,isprebijan pa cak i zivotno ugrozen a mogao je to biti bilo ko od njih,.

Da pitamo roditelje ovog momka iz Sarajeva ili ipak roditelje ovog momka iz Banjaluke ko je jaci ?Ko ce njima objasniti o cemu se to tacno radi i cemu potreba za ovim,.

Dogovoreno ? Ko je to dogovorio ? Jesu li svi svjesno isli da se obracunaju ili ima i oni koji su se slucajno zadesili u pogresno vrijeme na pogresnom mjestu ? Sumnjam da je 300 ljudi znalo za dogovor,procurilo bi to vec negdje..

Toliko borilackih sportova a oni se ufatili huliganstva,.Idi be tuci se s nekim priblizne tezine s tobom,saka na saku,brada na bradu,sto si mudonja u grupi i s nozem u ruci..

Dvadeset na dvadeset,saka na saku i livada,pa ko voli neka izvoli..

Nije poenta imas li muda ili nemas,.Imas li pameti ili nemas je pitanje koje se logicki namece..

Zel
Kontakt:

Post Postao/la Zel » 25 apr 2013, 01:53

Nisi to trebao pisati, dobićeš odgovor od nekog "ultra-znalca" kako to u životu nikad nećeš razumijeti i da ne trebaš da se onda dotičeš tih stvari, kako to ima debele veze sa fudbalom ali si ti slijep pored zdravih očiju, te da su oni spasioci bh fudbala, jer zbog njih je prisutna "mnogobrojna" publika na bh terenima, a bez njih slijedi mrak.
Lopta mora da ide ka golu, i samo ka golu - kao što krv ide u srce!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 25 apr 2013, 02:37

Mogu da shvatim da ljudi imaju potrebu da na taj način funkiconišu u životu. Al mi nikako nije jasno zbog čega ti isti misle da će biti pošteđeni kritike za ono što rade. Kažu nam da ne razumijemo i da nismo u toku. Da budem iskren, nit želim da razumijem nit imam namjeru da budem u toku. Njima treba objasniti da su ljudi koji imaju nultu politiku tolerancije prema njihovim postupcima u strogoj većini i da će se itekako petljati u to šta oni rade. Naravno da nemam ništa protiv navijanja na utakmicama, ali nekakve tuče, dogovori, sve te nenormalne stvari koje neko hoće da predstavi normalnim na način da kaže kako ima takvih i tamo negdje u razvijenim zemljama Europe, neće i ne smiju biti prihvaćena norma ponašanja. Oni koji rade takve stvari uglavnom završe u zatvorima u takvim zemljama, a kod nas to nije slučaj jer ni mnogo gori od takvih nisu tamo gdje im je mjesto. Sve te priče o velikoj ljubavi prema klubu i tome kako se odvaja zadnja marka, kako se ide štopom na utakmice padaju na pričama kako su tuče među navijačima za slavu kluba ( :o ) i grupe. To neće proći i ako ništa biće osuđeno na deklarativnom nivou, toliko nam ne mogu spriječiti. Kažu pričaš o ljudima koje ne znaš? Ne znam ih niti želim da ih znam, iskreno. Pričam jer su se javno eksponirali. Svi koji su dio javnog prostora uvijek će biti predmet komentara i ocjene suda javnosti. Pjevač izbaci novi spot, svi komentarišu, voditelj vodi dnevnik - komentarišu ga, Kristić vodi utakmicu - tona komentara, neko se skine na Farmi - komentari. Oni učestvuju u tučama, ljudi završe na intenzivnoj - nemojte komentarisat. E pa neće moći. Ovdje ne pričam ni o kakvim grupama na drukčiji način. Ne pričam o navijačkim grupama u širem smislu uopšte. Ali očito je da ovo nije nekakav problem "par pojedinaca", malo je to šire od toga. Radi se o grupicama u grupama i to o grupicama ljudi koji prebijaju razne lične interese preko navijačkih grupa, od kojih se ističu finansijski interesi i psihopatska želja za nasiljem. Ostali članovi grupe, nedovoljno sposobni da se nametnu kao autoritet i uglavnom dovoljno mladi da im je moguće prodati lažne norme ponašanja, staju uz ovaj uski krug "autoriteta" i uglavnom izvlače deblji kraj. Sve vas ovo podsjeća na srednjovjekovne bitke i priču o časti? Niste pogriješili, cijeli modus operandi takvih ljudi se zasniva na toj priči. Čini vam se da su igra, rezultat i sve što se dešava na zelenom pravougaoniku u drugom planu? Ne čini vam se, to je zaista tako. Počeli ste i sami misliti da je onaj navijač koji ide na sva gostovanja bolji navijač od onog koji ne ide? Zapitajte se zbog čega uopšte imate potrebu da rangirate navijače po tom kriteriju. I sami ste nekako "protiv modernog fudbala", to vam je prirodno. Vi ste protiv modernog fudbala zbog novca koji je počeo da upravlja fudbalom, a oni koji šalju tu poruku su protiv modernog uvođenja reda na tribinama, protiv pravila koja raduju svakog osim njih. Sviđa vam se ACAB furka? Baš divno što tako mislite o onima zbog kojih uopšte možete slobodno da hodate cestom. To je čista anarhija, sistem savršen za one koji nemaju nikakav strah za svoj život.

Nije to priča o navijačkim grupama kao takvim. To je priča o ljudskoj psihologiji, o ljudskim nagonima. Nekad su za ispoljavanje nasilničkih nagona služili ratovi, danas navijačke grupe, a sutra ko zna šta. Vječna borba.

High

Post Postao/la High » 25 apr 2013, 10:41

Sve što vrijedi reći je to da je potreban zakon koji strogo kažnjava ove ''huligane''. Na tribini su 70% balavci koji traže ''svoj dio kolača'' na našim tribinama i oko njih kako bi se promovirali. Zbog čega? Nije njima na kraj pameti rezultat i igra, kao ni to koliko imaju dosad titula, ko su legende kluba i slično. Tribina je postala leglo narkomana i djece koja žele uraditi bilo šta, u ovom slučaju ovo loše jer nemaju kapaciteta za napredak u školovanju, nauci i sličnom. Činjenica da poslije nereda ti isti kače slike na društvene mreže je očajna. Slike na kojima su oni u tobožnjim neredima, hapšenju i sličnim. I onda ispod ''bubne'' neki dio pjesme ili slogan kako se pozivaju na šake i na crtu. Za plakati! Pogrešne su uzore našli ovi balavci koji sebe vide jedino u tim vodama. Dovoljno je samo pogledati slike sa utakmica naše lige i baciti oko na to ko je sve u kopu i od kakvih se taj kop sastoji. Još kad vidim ko je sve bio u onim neredima kad je Ultrasima razbijen Pub, shvatim da je ovo sve gola istina. Gledam i ovaj video od jučer i vidim da je ista priča. Ali okačiti sliku na FB na kojoj te policajac tetoši je pravo momački. Vjerujem da svako zna kakvi se ološi skupljaju na fudbalskim utakmicama. Naravno, čast izuzecima kojih je malo. Prosjek godina je kriminalan, ta djeca kojima dosadi ta ''furka'' se udalje od tih dešavanja i onda dođu nove generacije koje rade isto. Kontinuitet ne postoji kad je riječ o tome. Opet govorim, čast izuzecima koji su tu prvenstveno zbog kluba, ne zbog furke i onog pogrešnog.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 25 apr 2013, 13:42

Ivica Osim, objasnio ono što svako pametan zna. Ja sam rekao da su glupi svi oni koji su tražili ukidanje zabrane gostovanja, i sada se pokazalo. Rekao sam pašće mrtva glava, zato što nemamo ržave, zakona, stabilnosti NIŠTA
Dok političari i njihovi hapaju, boli ih **** hoće li neki 16 godišnjak poginuti, njihova djeca su u SAD-u... Oni će to iskoristiti čak za učvršćavanje svoje pozicije, jer biva sukobili se zbog vjere, sada oni trebaju da štite svoje. Niko sretni od mane kada HZ zagrme na gostovanjima (i ja sam 10-ak godina išao svuda, prošao dobro zahvaljujući sreći), ali život vedrana i drugig vedrana (bez obzira za koga navijali) je bitniji od svega toga.

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 25 apr 2013, 13:47

Ja mislim da nije u pravu. To mi je samo bježanje od problema. Političari ne rade jer ih niko ne tjera da rade. Zašto sportski radnici na čelu sa našim legendama ne izađu pred političare s jasnom inicijativom šta žele, iza sportskih radnika neka stanu svi klubovi, iza klubova navijači, iza navijača javnost, pa da vidimo onda mudonje koje će odbiti to.
NAPRIJED NARODE!

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 25 apr 2013, 13:49

DukeOfWellington je napisao/la:
crvenocrni je napisao/la:Jos jedan dokaz kako 'idemo naprijed' sa ovim savezom, komitetom ili cime ne... Sad mi jos samo neko rec da nije do saveza da organizuje ili bar nagovjesti policiji ili kome vec da se navijacke skupine ne sretnu tokom putovanja.Ovo je sve gore i gore i jedini lijek je ukidanje prvenstva ako se moze tako nazvat ova lakrdija koja se igra zbog svega drugog osim onog zbog cega bi trebalo...
:lol:

Pa naravno da nije, kakve glupe veze ima savez sa tim.

Jedini lijek je obračun sa "navijačima" i to institucionalni.
Ma ja, evo ga jedan od tih koji samo gleda uzu sliku. Ja sam isao sa tim da je savez koji je na celu (ili bi bar trebao biti) ovog prvenstva i da bi on kao takav trebao da ima uvida u sve sfere koje okruzuju odigravanje jednog prvenstvenog kola. Ne kazem da su odgovorni ili tako nesto ali su sigurno morali reagovati ili bar imati uvida u ovako nesto. Vjerovatno u policiji nemaju drugog posla nego gledati u raspored utakmica ko i gdje igra protiv koga pa da trebaju predpostavit koji ce navijaci putovati gdje i tako dalje. Sigurno da im je neko iz saveza trebao dostaviti te informacije. Sad jesu li ili nise to vise i nije bitno. Poenta je u tome da ovdje niko nista ne radi i da je samo pitanje kad ce opet ziva glava past a zbog cega? Zbog necega sto nema veze sa normalnim sportom i sto iz kola u kolo sve manje i manje ljudi dolaze na utakmice. Pa zbog cega onda da se igra ovo ruglo dalje? Jedino sto mi pada na pamet je dok ponovo opet neko ne izgubi zivot da bi opet politicari dobili svoje bodove i svi kolektivno nastavili pljuvat jedni na druge ko je kriv i tako u krug.
Ovo je sve tako jadno i bijedno kao u stvari i ovaj pokusaj od drzave da je besmisleno o tome pricat. Vama kojima to odgovara uzivajte i nemam vise sta reci o ovome, neznam sto sam i sad ali eto...

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 25 apr 2013, 13:58

morate shvatiti da savez ovdje nemoze nista dok "drzava" ne donese zakon o kaznjavanju izgrednika..
to se mora pokrenuti obavezno ako se misli naprijed, a jedini nacin sada je ponovna zabrana gostovanja i gotovo...
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 25 apr 2013, 14:05

Boli političare **** za sportske radnike

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.