NBA Playoffs

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: NBA Playoffs

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 28 apr 2013, 13:33

Titova-Juga je napisao/la:
Pa čuj, po toj logici onda veze nemamo ništa o nikome kakav je, bez obzira na slušanje/gledanje istih svaki dan na tv-u. Ja sam ipak mišljenja da se jedan djelić karaktera može procijeniti i ovako, (bez da znamo tu osobu), let's be real, ko će od nas ikada imati takvu privilegiju i upoznati nekog superstara ikada za života ? :lol:

Onaj "decision", pa izjave prije i tokom neke utakmice, obični intervjui i sl., sve to otkriva ponešto o nekome...
Pa tesko da znamo, bez obzira na sve te izjave i tv snimke, jer to je sve svakodnevni dio posla za njih, isto kao sto je nas posao za nas, gdje vjerujem vecina nas mora postovati neke zahtjeve i norme koje nam u privatnom zivotu ne predstavljaju to sto i u poslovnom ;)

Dakle ona slika nas na poslu kao i slika LeBrona (ili bilo koje druge javne licnosti), nije slika nas i nase osobnosti, vec jednostavno postovanje nekih standarda i normi koje su trazene od nas ;)

Rijetko imamo priliku saznati pojedinosti iz zivota i upoznati stvarni odnos neke javne licnosti prema njegovim poznanicima, prijateljima, ljudima koji ga okruzuju, a da na tu sliku nisu utjecali mediji, i zato ja ne bih govorio o necijim osobinama kao covjeka ako ga nisam upoznao licno jer sve drugo bi bilo na osnovu necijeg drugog dojma o toj osobi, u ovom slucaju njene medijske slike koja se danas lako kreira sa mnogobrojnim PR strucnjacima, spin doktorima itd ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 28 apr 2013, 13:38

Mi sa strane nikada i nećemo saznati previše o njima, ali ćemo uvijek znati (barem za ove najveće igrače) sasvim dovoljno da procijenimo da li nam odgovaraju ili ne. Ne možeš mi reći da niti jedan razgovor s medijima, hum.akcije, ponašanje na terenu ne otkrivaju ama baš ništa o osobi i da je pogrešno kroz to iste procijenjivati.

Uostalom, ako se neki ponašaju totalno drugačije od onoga na kako ih mi vidimo, onda su ništa drugo već dvoličnjaci. ;)
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 28 apr 2013, 13:45

Titova-Juga je napisao/la:Mi sa strane nikada i nećemo saznati previše o njima, ali ćemo uvijek znati (barem za ove najveće igrače) sasvim dovoljno da procijenimo da li nam odgovaraju ili ne. Ne možeš mi reći da niti jedan razgovor s medijima, hum.akcije, ponašanje na terenu ne otkrivaju ama baš ništa o osobi i da je pogrešno kroz to iste procijenjivati.
To je dio njihovog posla i tima ljudi koji rade za njih i njihov public image i zato takve stvari rijetko mogu biti mjerilo njihove osobnosti ;)
Titova-Juga je napisao/la:Uostalom, ako se neki ponašaju totalno drugačije od onoga na kako ih mi vidimo, onda su ništa drugo već dvoličnjaci. ;)
Mogu se ponasati drugacije od onoga kako su nama predstavljeni, sto ne mora znaciti da su dvolicnjaci, vec jednostavno da imamo pogresnu predodzbu o njima zasnovanu na upravo na toj njihovoj slici koju su nam mediji servirali ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 28 apr 2013, 13:51

Nije sve u medijima, mislim da ipak malo pretjeruješ što se toga tiče, ne kažem da nema i tu istine, ali...
Nisu robijaši već košarkaši jbt, dopušteno im je da se ponašaju odnosno daju izjave ni više ni manje nego u skladu sa svojim karakterom. Imam osjećaj da ti ovim želiš reći da se svi jednako ponašaju radi tog "public image-a", a u biti je riječ o sasvim drugim osobama... Meni je to malo suludo, čak i besmisleno za povjerovati.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

Smrt nacionalizmu !!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 28 apr 2013, 14:12

Titova-Juga je napisao/la:Nije sve u medijima, mislim da ipak malo pretjeruješ što se toga tiče, ne kažem da nema i tu istine, ali...
Nisu robijaši već košarkaši jbt, dopušteno im je da se ponašaju odnosno daju izjave ni više ni manje nego u skladu sa svojim karakterom. Imam osjećaj da ti ovim želiš reći da se svi jednako ponašaju radi tog "public image-a", a u biti je riječ o sasvim drugim osobama... Meni je to malo suludo, čak i besmisleno za povjerovati.
Da naravno da im je dopusteno, ali oni predstavljaju brend (ovi najveci sportasi naravno), koji donosi milione pa cak i milijarde, tako da iza njih imas citave timove ljudi koji rade na prodaji njihovog lika i djela i zato mi nemamo stvarni uvid u njihovu osobnost i zivote, vec onaj koji ljudi iza njih zele da imamo :mrgreen:

Opet kazem, ja nikada necu suditi na osnovu te njihove slike kakav je neko covjek, jer to nije mjerilo ;)

A ne ponasaju se svi jednako i to nisam ni rekao, uvijek imas onih koji su izuzetak kao Artest :mrgreen: , a vecina ih vodi sasvim normalan zivot pod reflektorima i mimo njih, barem prema onom sto mi znamo :mrgreen:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 28 apr 2013, 14:18

Pa ok, ti evidentno imaš jedno sasvim drugo viđenje, možda za moj ukus previše crno i bijelo, ali nismo svi isti ;)
I dalje stojim pri tome da smo sposobni bez obzira na medije procijeniti kakav je neko odprilike i na račun toga davati sud o toj osobi. Sigurno da ima mali milion stvari koje mi obični ljudi sa strane ne znamo i nećemo nikada o nekom saznati, ali to i dalje ne znači da ne možemo stvoriti neki stav o karakteru osobe koju često pratimo preko tv-a. Koliko god je sve postao biznis i taj dio o brendu što navodiš ima istine itekako, ipak nije nikakav film pa da su to sve glumci na terenu a sasvm druge osobe van njega.

Smrt nacionalizmu !!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 28 apr 2013, 14:41

Titova-Juga je napisao/la: Koliko god je sve postao biznis i taj dio o brendu što navodiš ima istine itekako, ipak nije nikakav film pa da su to sve glumci na terenu a sasvm druge osobe van njega.
Nisu glumci, ali jesu natjecatelji i sportasi zeljni uspjeha, od cijeg zalaganja, zelje i ponasanja na terenu zavise i drugi ljudi, prije svega njihove timske kolege, jer ovo nije individualni sport, tako da bi svaka njihova nepromisljena rekacija i postupak mogla kostati i kosta ne samo njihov tim, vec i sve ljude oko njih ;)

Imas zanimljiv clanak o Sandersu npr. kad je pitanju to suzdrzavanje na terenu i put do ovoga sto je sada:

http://sportsillustrated.cnn.com/vault/ ... /index.htm
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 28 apr 2013, 14:49

rio_Ferdy88 je napisao/la:
Titova-Juga je napisao/la: Koliko god je sve postao biznis i taj dio o brendu što navodiš ima istine itekako, ipak nije nikakav film pa da su to sve glumci na terenu a sasvm druge osobe van njega.
Nisu glumci, ali jesu natjecatelji i sportasi zeljni uspjeha, od cijeg zalaganja, zelje i ponasanja na terenu zavise i drugi ljudi, prije svega njihove timske kolege, jer ovo nije individualni sport, tako da bi svaka njihova nepromisljena rekacija i postupak mogla kostati i kosta ne samo njihov tim, vec i sve ljude oko njih ;)

Imas zanimljiv clanak o Sandersu npr. kad je pitanju to suzdrzavanje na terenu i put do ovoga sto je sada:

http://sportsillustrated.cnn.com/vault/ ... /index.htm

Ma stoji za svakog sportaša na svijetu druže da se baš ne može javno ponašati u potpunosti kako bi želio ali to i dalje ne znači da mi sa strane ne dobivamo ni približnu sliku o tome kakav je kao osoba. Naravno da postoje situacije gdje se igrači suzdržavaju iznijeti neke stvari radi svog kluba, nekog svog suigrača ili slično i to stoji, no ima dosta drugih stvari preko kojih možemo dati adekvatnu procjenu o nečijem karakteru.

Smrt nacionalizmu !!

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 28 apr 2013, 15:21

Čestitam Najveći :!:

http://www.chicagotribune.com/sports/ba ... 6588.story" onclick="window.open(this.href);return false;

Smrt nacionalizmu !!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 28 apr 2013, 16:08

veceras bi za jednu noc mogli imati 4 serije zavrsene i to je cak dosta izgledno, sve se ovo prebrzo odvija moram priznati :mrgreen:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

asunsao
Kontakt:

Post Postao/la asunsao » 28 apr 2013, 16:11

LenBias je napisao/la:veceras bi za jednu noc mogli imati 4 serije zavrsene i to je cak dosta izgledno, sve se ovo prebrzo odvija moram priznati :mrgreen:
3 :mrgreen: jedino ako si mislio da ce GSW uzeti Denvera pa da je i ta serija zavrsena....
FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 28 apr 2013, 16:14

mislio sam napisati 3 od vecerasnje 4 :lol: nemoj zamjeriti druze ucim od jutros za ispit sutra :mrgreen:

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 28 apr 2013, 16:38

[youtube][/youtube]

Hoće li iko ikad učiniti nešto ovako? :mrgreen: Maloprije naletih na ovo na realgmu, kako je samo orginalno :D
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 28 apr 2013, 17:16

Ja veceras ocekujem neku podrsku ovih "bikova" :D :D I ja sam za njih sinoc navijao :lol: :lol:

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 28 apr 2013, 17:27

Od mene je imate ;) . Ne volim G.S.

Smrt nacionalizmu !!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 28 apr 2013, 18:04

LenBias je napisao/la:mislio sam napisati 3 od vecerasnje 4 :lol: nemoj zamjeriti druze ucim od jutros za ispit sutra :mrgreen:
Mora da je neki `eben ispit, cim se dan prije uci :lol: :mrgreen:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 28 apr 2013, 18:09

LenBias je napisao/la:mislio sam napisati 3 od vecerasnje 4 :lol: nemoj zamjeriti druze ucim od jutros za ispit sutra :mrgreen:
Mora da je neki `eben fakultet, cim se dan prije uci :lol: :mrgreen:
:D

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 28 apr 2013, 18:26

da nije usmeno pa covjek uci,mozda je pismeno polozio hehe

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 28 apr 2013, 18:31

Mora da je neki `eben ispit, cim se dan prije uci :lol: :mrgreen:
uci se kada se stigne, bolje ikada neko nikada :mrgreen:

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 28 apr 2013, 20:04

http://watch.nba.com/nba/video/130199?tab=3" onclick="window.open(this.href);return false;

ljudi dragi free league pass...koji ku*ac :D mora da je neka greska..
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.