1. HNL

dubrava
Moderator
Kontakt:

Re: 1. HNL

Post Postao/la dubrava » 23 apr 2013, 21:15

Lučko će, ako izbori 1.ligu, igrati u Kranjčevićevoj budući da im stadion ne udovoljava onaj infrastrukturni kriterij, jer imaju manje od 3000 sjedalica, a mislim da nemaju ni reflektore. Sve ostale kriterije su ispunili, iako su imali sličnih problema kao i Rudeš zbog nedovoljnog broja igrača koji nisu imali sklopljen profesionalni ugovor sa klubom, ali su oni to riješili tijekom prošle godine i u ovoj tekućoj sezoni.

Imaju baš fin stadion, taman za 2.lige.

A mislim da bi trebalo i promijeniti pravilo o najmanje 3000 stolica za nastup u 1. HNL budući da nam stadioni zjape prazni, pa mi to pravilo nema neku svrhu u trenutnoj situaciji.

Inače, jedna dobra vijest jest da će Split, ako izbori Europu, igrati na svom stadionu, tako da neće morati ići u Dugopolje (ili na Poljud).

p.s. Ante Čačić je novi trener Radnika iz Sesveta (2. liga) :D
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 23 apr 2013, 21:52

Ma nije glupo to pravilo od 3000, al bi se trebao uraditi neki kompromis. Npr. ja bi ovim sto ulaze u 1.HNL dao mogucnost da prvu sezonu igraju na stadionu od 2000, ali da vec sljedecu moraju imati 3000. To bi bila olaksica klubovima, pogotovo financijska, evo i Luckom nebi bilo tesko uraditi neku montaznu tribinu od 200 mjesta, taman za goste, a ako vide da ce opstat onda pocet graditi istok i tako preci 3000 sjedecih mjesta. Al sad kad se liga smanji na 10 vjerojatno ce bas to Lucko ispast i uci ce netko tko ce ispast ove sezone i uvijek ce u Drugoj ligi bit po nekoliko klubova kojim je cilj Prva liga i koji su gotovo uvijek prvoligasi. S tim ce se smanjiti mogucnost da udje neki manji klub. Kad bi se neki klubovi tipa Varteksa i Marsonije digli iz ponora mogli bi imati zanimljivu i Drugu ligu koja od iduce sezone broji 12 klubova, a sad ne znam ocel 2014./15. biti 10 kao i u Prvoj. To bi bio pun pogodak.

Sto se tice Parka mladezi, meni smijesno zvuci da onaj stadion zadovoljava uvjete za odigravanjem europskih utakmica, al mi je ujedno i drago, nek igraju kod kuce.

I ja se nadam da ce Radnik do godine biti 3HNL, to je Dinamo 3, ako sad ne ispadnu na godinu ulaze :lol:

EDIT: I tek sad gledam tablicu, pa Dugopolje ima samo bod manje od Luckog, ne znam zasto nitko njima ne daje sansu da mogu biti medju prva dva. Zaostaju za drugim pet bodova sest kola prije kraja. To nije nenadoknadivo i mislim da njima licenca nebi trebala biti problem, proslih sezona su valjda naucili kako ide to s ugovorima i ostalim pitanjima, nisu glupi da ponove greske.

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 23 apr 2013, 22:42

Ma, nisam rekao da je glupo pravilo, al da ga treba modificirati. Ova tvoja ideja nije loša, imaš ti inače finih ideja, (čitam te i na temi rekonstrukcije stadiona u BiH :D).
Jer stvar je u trenutnoj situaciji i posjećenosti HNL-ovih utakmica. A posjeta je više nego jadna. Osim Hajduka, naravno :)
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 24 apr 2013, 12:09

ako moze ,u vezi ovog licenciranja ,kakavi su sve uslovi,osim 3000 stolica,i reflektori,mene interesuje ovo oko profesionalnih ugovora?

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 24 apr 2013, 18:55

ciza je napisao/la:ako moze ,u vezi ovog licenciranja ,kakavi su sve uslovi,osim 3000 stolica,i reflektori,mene interesuje ovo oko profesionalnih ugovora?
1.HNL je profesionalna liga i kao takva zahtjeva da se u njoj takmice samo profesionalni klubovi. Da bi bio profesionalni klub moras imati ako se ne varam 60% profesionalnih igraca/ugovora. Dakle, ako imas u klubu registrirano 30 igraca kao prvotimaca od njih 30 minimalno 18 mora imati profesionalni ugovor. Meni se tih 60% cini malo, al od nekud pamtim tu informaciju, ako je netocna neka me netko ispravi. Pored ovoga moras imati sredjene financije, a postoje i neke odredbe za administraciju, pravna pitanja i strucno osoblje. To je sve previse komplicirano, ali klubovi najcesce padaju zbog infrastrukture i financija. Ovo oko ugovora nije bilo do prosle sezone i Dugopolja, a i Luckog ove.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 25 apr 2013, 19:25

Hrvatski kup se vraća na HTV: Prenosit će dva finalna susreta

http://www.24sata.hr/nogomet/hrvatski-k ... eta-312258

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 25 apr 2013, 20:33

ciza je napisao/la:ako moze ,u vezi ovog licenciranja ,kakavi su sve uslovi,osim 3000 stolica,i reflektori,mene interesuje ovo oko profesionalnih ugovora?
http://www.hns-cff.hr/file/document/fil ... 202012.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Tu imaš apsolutno sve osim predviđenog broja profesionalnih igrača. :mrgreen:
Hayley <3

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 26 apr 2013, 19:58

Lokomotiva - Split 1-0 :(

Moram priznati da sam podcijenio Lokose, ocekivao sam da ce pasti u zavrsnici prvenstva, ali i dalje melju sve redom, bojim se da ce izboriti Europu. Do kraja sezone docekuju Osijek i Dinamo, te idu Hajduku i Istri. Da Osijek oce odigrat jos jednu utakmicu kako samo oni znaju i izvuc 0-0, te da Dinamo i Hajduk obave ono sto se od njih i ocekuje bilo bi dobro. Vjerujem da u Puli Lokosi ne mogu uzeti vise od boda.

Cak i da Lokomotiva uzme samo dva boda do kraja pitanje je kako ce ostali igrati, prije svega Rijeka koja ide na noge Hajduku, Istri i Zagrebu, dok na Kantridi gostuju Dinamo i Zadar. Rijeka ima 6 bodova manje od Lokomotive, ali i utakmicu manje.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 28 apr 2013, 17:23

Interesantno bi jucer.

Zadar - Inter 1-2
Osijek - Zagreb 1-0
Istra - Cibalia 2-1

Inter pobjedom u Zadru situaciju na dnu maksimalno zakomplicirao. Osijek se pobjedom protiv Zagreba odmakeo od zone ispadanja i matematicki im trebaju samo 2 boda za opstanak. Zagreb opet prikovan za dno i Cirin skok s Ciboninog tornja je sve blize, iako svi znamo da ce to obecanje ispuniti isto kao i ono da ce pojesti trenersku diplomu ako Prosinecki postane igrac. Istra je pobjedom bas kao i Osijek odmakela daleko od zone ispadanja, ali je zato produljena kriza Cibalie, iako je ishod u Puli sasvim ocekivan. Pored ove tri Dinamo je dobio Belupa 1-0 na Maksimiru i tako koprivnicane gurnuo na osmo mjesto, prvo do klubova koji se bore za opstanak. Scenario koji nitko nije ocekivao.

Borba za opstanak, raspored do kraja prvenstva:

30.kolo
Cibalia - Zadar
Inter - Zagreb

31.kolo
Zadar - Belupo
Zagreb - Cibalia
Osijek - Inter

32.kolo
Rijeka - Zadar
Belupo - Zagreb
Cibalia - Inter

33.kolo
Zadar - Split
Zagreb - Rijeka
Inter - Belupo
Osijek - Cibalia

Tablica:
Zadar 28
Inter 26
Cibalia 26
Zagreb 24

Najmanje sanse bi dao Zagrebu. Imaju najmanje bodova, te na svome terenu imaju tek Cibaliu kao protivnika kojeg bi mogli pobijediti. U zelji da izvuce Europu Rijeka nece tek tako ostaviti bodove na Kranjcevicevoj. Obe utakmice ove sezone rijecani su dobili sa po 1-0. Zagreb ceka gostovanje kod Belupa i Intera. U kakvoj su formi koprivnicani ovo bi mogla biti prilika, ali kako igra Zagreb ne smiju se ni najmanje opustati, te moraju ici potpuno koncentrirano ako zele i bod u Koprivnici. Sto se tice gostovanja u Zapresicu, od zadnjih osam tek jednom su izgubili, ali i Interu gori pod nogama i nece biti lako.

Najvise sanse bi dao Cibaliji, imaju na svome terenu dva direktna suparnika (Zadar i Inter), te idu Zagrebu kojeg su ovu sezonu vec pobijedili u Kranjcevicevoj. Gostovanje u Osijeku zbog dobrosusjedskih odnosa ce vjerojatno biti jos jedna olakotna situacija.

Iduce kolo nudi medjusobne duele, te bi nam moglo puno toga otkriti

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 28 apr 2013, 20:59

Hajduk - Rijeka 1:2

Rijeka "ubila" Hajduk u prvom poluvremenu. Moglo je vrlo lako biti 0:4. Uz to katastrofalan sudac. Prvo poluvrijeme 4 nepostojeca zaleđa (3 Rijecka, 1 Hajdukov) i prekrsaj Benka nad Malocom kod gola Rijeke za 0:2.Drugo poluvrijeme Hajduk stisnuo, zabio Susic, ali nista vise od toga. Mogli su izjednacit da je bilo vise koncentracije.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

SB90
Kontakt:

Post Postao/la SB90 » 28 apr 2013, 21:28

signore, moze li raspored hajduka, lokomotive, rijeke i splita? nece valjda hajduk ostati bez evrope :?
Sasa Kajkut pitarima tabut!

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 28 apr 2013, 21:42

Rijeka - Dinamo
Split - Hajduk
Lokomotiva - Osijek

Dinamo - Split
Hajduk - Lokomotiva
Istra - Rijeka

Lokomotiva - Dinamo
Hajduk - Osijek
Split - Istra
Rijeka - Zadar

Dinamo - Hajduk
Istra - Lokomotiva
Zadar - Split
Zagreb - Rijeka

Eto raspored, upravo ga gledam i razmisljam. Ako Lokomotiva dobije Osijeka tesko da ce im Europa izmaket. Hajduk bez Europe nece ostat, imaju Kup, Lokomotiva jest bolja od njih, istina da ih deru kad stignu, al Hajduk bi ovo trebao uzeti. Bilo bi previse smijesno da im izmakne ovaj trofej. Jutros sam kalkulirao tu opciju da Hajduk uzme Kup, u tom slucaju bi bilo dobro da oni plate danak, te izgube od Splita iduce kolo, ovo su vec izgubili od Rijeke. Razlog je jednostavan. Ako Hajduk bude osvajac Kupa i bude peti, Lokomotiva moze biti slobodno cetvrta i nece u Europu. Zato mi je nekako drago da Hajduk prospe bodove na ovim sto se bore za Europu, mada nikako necu prezalit to da je Lokomotiva proslo kolo slavila na Kantridi.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 01 maj 2013, 10:42

http://www.24sata.hr/nogomet/zuzul-je-p ... ita-312904

Ode Zeba, a bas sam mislio da ce Split letit na njegovim krilima

Razbojnik
Kontakt:

Post Postao/la Razbojnik » 03 maj 2013, 17:48

Signore je napisao/la: Ode Zeba, a bas sam mislio da ce Split letit na njegovim krilima
:D

a jbg
Nije se snaso covjek...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 03 maj 2013, 21:54

Dakle Lokosi osigurali EL sa ovom pobedom.
Zagreb ispalo,mislim zasluzeno, ocajan fudbal su igrali ono sto sam ja video.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 03 maj 2013, 21:57

Zagreb je zasluženo pred ispadanjem jedino ako ne bude mućki u zadnja 3 kola. Inter je pred spašavanjem, volio bi da ostanu.
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 03 maj 2013, 22:17

Kamo srece da je obratna situacija, ljepse bi zvucalo.

Ako ne zelimo gledati Lokomotivu u Europi mora se poklopiti previse stvari. Uzmimo za primjer da Lokosi nece uzeti ni bod do kraja (Hajduk i Istra vani, Dinamo kuci). U tom slucaju Split mora uzeti 8 bodova (Hajduk i Istra kuci, Dinamo i Zadar vani). Rijeka mora uzeti 7 (Dinamo i Zadar kuci, Istra i Zagreb vani). I za kraj Hajduk mora osvojiti Kup, te slobodno moze biti i peti. Za svaki bod Lokomotive Splitu i Rijeci je takodjer potreban bod, a moje misljenje je da ce Lokomotiva do kraja uzeti tek bod u Puli, u tom slucaju Splitu treba 9, a Rijeci 8, cak i djeluje moguce, ali tesko. Cak i da oni uspiju Ivkovic ce napraviti neko cudo, sudjeno je da Lokomotiva ide u Europu.

Nadam se da im se ekipa nece rasuti, te da ce u sedmom mjesecu biti uigrati, pa da budem sretan sto su izasli u Europu, iako ce nastupati od drugog pretkola u kojem odmah nece biti nositelji, te mogu izvuci AZ, Brugge, Trabzon... Pogodan bi bio Reykjavik, Garabag, Saint Patrick's...

Rijeka, Split i Hajduk bi bili nositelji u drugom, dok bi prema trenutnom stanju Hajduk bio i u trecem. Zanimljivo da ishod prvenstva u Srbiji moze biti presudan. Hajduk se stalno krece od prvog mjesta iznad crte do drugog ispod crte. Cvezda ima manji koeficijent i ako ce ona u EL onda ide ispod Hajduka i nista ne remeti, ali ako Zvezda uzme titulu u EL ce Partizan koji ima veci koeficijent od Hajduka, te ga dodatno gura ispod crte.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 04 maj 2013, 19:26

dobra utakmica u parku mladezi. torcida bojkotira radi cijena ulaznica (80 kn)..

split bolji i mislim da bi mogao doci do tri boda.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 04 maj 2013, 19:33

Ubi Split Hajduka 8-)

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 04 maj 2013, 19:34

Neutral je napisao/la:Ubi Split Hajduka 8-)
I te kako. Rebic i Erceg dominiraju 8-)

Odgovori

Natrag na “Nogomet u Hrvatskoj”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.