BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

vopi
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la vopi » 29 apr 2013, 01:53

Gdje si ovo nasao?
Semir bvb je napisao/la:Marco Reus: " Ne želim napustiti Borussiju.Nije me briga za Barcelonu, Madrid, Chelsea, Bayern ili neke druge.Želim da budem legenda svog tima, kao Maldini ili Totti". ;)

E sad je vec ozbiljnije sto se dzeke tice. Ne moze se jos nista reci dok ne dodje konacna potvrda, sutra bi trebali vise znati, nadajmo se da je tako da ce napokon biti nas.

Sto se tice reus-a, ne vjerujem da bi ga pustili ali poslje onog poteza sa go-fnetom ne mozes nikada biti siguran kod nase uprave. A i zasto bi se upustili u razmjenu dzeko-reus kad imamo pare, nema logike nikako. Ovaj potez bi nas samo bacio unazad.

Uporedjenje lewat-dzekson:

Obadvojca imaju svoje jacine u igri. Lewat je vise igrac koji dolazi iz dubine, stim da i dzeko zna to uraditi ponekad. Obadvojca se dobro grade i odlicno drze loptu u napadu, cesto se vracaju kupe lopte da bi pokrenuli novi napad, a o sutu da ne pricamo :D. Lewat moze igrati i odlicno poluspica, a sto se i vidlilo protiv real-a covjek bi mogao i na krilo komotno. Jedina razlika je sto je dzeki skok i igra gavom bolja, lewat je pokretljiviji tako da bi rekao da je negdje izbalansirano, kratkim rjecima dzeko bi bio idealna zamjena :D

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 29 apr 2013, 10:01

slika
8-)
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

addoBvB
Kontakt:

Post Postao/la addoBvB » 29 apr 2013, 10:09

Pristaje pravo :-):-):-)

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 29 apr 2013, 10:42

Al se spekulise oko BVBea na sve strane. Glavni smo lola u selu, javljaju se talenti sa svih strana :mrgreen:

Kontam da su Dzeko i deBruyne vec "sredjeni", jer nekako su kod ta dva igraca spekulacije najdalje otisle, uz to se na pomen ovih dovjce da primjetit nervoza kod Fatzketa. Vjeorvatno se vec odavno (vise mjeseci) radi na ovim transferima jer je i najjavljen shopping, a neovisno od gofneta i Levata treba nam jos jedan napadac i krilo.

Nebih me cudilo sad nakon ove situacije da se pokusa sta odradit i oko Sirlea i Eriksena, iako su njih dvojca vec gotov pa zavrsili transfere u PL. Pomalo me cudi zasto su ta dva transfera upravo stala nakon ovog sranje sa geceom.

Da saberemo. Na raspolaganju je

gofno = 37
levat = 32
perisic = 8
ginczek = 1,5
tele = 1
koch= 1,5
-----------------
cirka 80 milioncica

Dovest:

dzekson = 22
debryne = 16
erikksen = 15
yilmaz = 12
aubameyang = 10
dragovic = 6
rausch = 0
--------------------
cirka 80 milioncica

uz to ako zagusti moze i koji milion od onih planiranih 20-30 za investiranje ;)
a isto se moze i izkoristit za produzenje novih ugovora (gündogan) i odkup klauzula (reus)...

Na terenu bi to moglo izlgedati onda ovako:

............................DZEKSON
.............................yilmaz
......REUS........................................deBRUYNE
....schieber..........................................kuba
...........................GÜNDOGAN
...........................aubameyang
..................SAHIN...................BENDER
..................eriksen...................kehl
SCHMELZER.........................................PISZCEK
rausch..............................................grosonja
...............HUMMELS.............SUBOTIC
................dragovic..............sobiech
..............................WEIDI
..............................mitch

s tim da u ovoj ekipi ima X mogucnosti rotacije, napr. Grossonja na krilu, Dragovic na def.sestici ili kao desni bek, takodje hummels moze igrat def.sesticu a drago na stopera. eriksen moze i centralnog ofanzivnog kao i debruyne. isto tako gündogan moze ofanzivnu sesticu i reus desno krilo.

uz ovih 22 jos 2,3 talenta poput Lea, Güntera i Hofmana i bili bi ko na konju 8-)
spremni za rat na sve tri strane :twisted:

Ps: leitnera i ginczeka posudit na dvije godine napr. u Mainz i Frankfurt ;)

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 29 apr 2013, 11:29

Lokos19 je napisao/la:

gotze = 37
levat = 32
perisic = 8
ginczek = 1,5
tele = 1
koch= 1,5
-----------------
cirka 80 milioncica
zaboravljas na prihode iz lige prvaka,oko 30 miliona...
#miasanmia

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 29 apr 2013, 11:39

slika
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 29 apr 2013, 11:47

schweinsteiger je napisao/la:
Lokos19 je napisao/la:

gotze = 37
levat = 32
perisic = 8
ginczek = 1,5
tele = 1
koch= 1,5
-----------------
cirka 80 milioncica
zaboravljas na prihode iz lige prvaka,oko 30 miliona...
BVb je već zaradio preko 50 mil eura od LP-a. Lokos zaboravi ti pare od Schiebera. :)
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 29 apr 2013, 12:01

schweinsteiger je napisao/la:zaboravljas na prihode iz lige prvaka,oko 30 miliona...
Nece sve zaradjene pare ici na transfere, posebno jer ce od izdajnika i Lewe biti uzeto oko 70-ak miliona. Od ove zarade iz LP, treba nesto ostaviti i za crne dane :)
FRANK RIBERY je napisao/la:Lokos zaboravi ti pare od Schiebera. :)
Vidim cesto se spominje da ce Schieber u Wolfsburg, jel to nesto vec dogovoreno ili se samo suska?
Ja koliko znam nema jos nista sluzbeno da ce na kraju sezone preci kod vukova.
neo je napisao/la:slika
Ovo Dzeko lozio novinare. Mozda covjek otisao u wc, pa napisao otiso sam, a ovaj propeler predstavlja to da je upalio ventilator u wc-u da malo propuse vazduh :mrgreen:
Zadnja izmjena: kraljttbvb, dana/u 29 apr 2013, 12:06, ukupno mijenjano 1 put.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 29 apr 2013, 12:04

Ne lozi novinare, u Njemackoj je, ali prema rijecima njegovog menadzera jos nije nista potpisano:
"Na gluposti nemam pametan komentar. Džeko nije potpisao ugovor s Dortmundom, nema ništa od toga", izjavio je Redžepagić za Klix.ba, koji je prokomentarisao i fotografiju koju je Edin objavio na Twitteru riječima da je napadač Manchester Cityja mogao otići bilo gdje drugo. Avion s našim reprezentativcem sinoć je sletio u Düsseldorf, a tačni razlozi posjete Njemačkoj nisu poznati.
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 29 apr 2013, 12:20

@Lokos

Tesko da ce se pola od tvoji zelja ostvariti i sad cu ti reci zasto.Raus je trenutno najblizi Stutrgartu.To mozes slobodno videti na transfermarketu koliko je ozbiljno.Za Dragovica necu jos da gresim, mada on se po meni slabo pominje.Drugo cisto sumnjam da ce Eriksena Klop povuci nazad, a recimo Gundogana gurnuti napred i to sve pod uslovom da se dovede Eriksen.Zapravo mislim da ako se de Brujne dovede da su vrata za Eriksena zatvorena.Ne verujem da cemo obojicu dovesti.I od kud to da Aubamejang igra desetku?Puno igraca guras na pozicijama na kojima oni malo ili skoro da ne igraju u ovoj sezoni.On moze igrati samo na krilnim pozicijama, nikako iza napadaca.Siber je igrao prosle sezone u Stutgartu desno krilo i tu nemam sta prigovoriti. :D De Brujne mislim da je samo jednom igrao na poziciji desnog krila, uglavnom je igrao desetku ili levo krilo tako da pre mislim da ce on i Rojs u tvojoj formaciji zameniti mesta.I za kraj, Burak ce kako stvari stoje preci u Atletiko iz Madrida kao zamena za Falkaa.To su jos uvek glasine, a i mislim da ce se to ostvariti.Gde bi on presao ovde kad bi grejao klupu?Zna on dobro u kojim klubovima ce biti starter i sigurno ako bude napustao Galatasaraj, Dortmund sigurno nece uzimati u obzir jer mu je bolje da ostane u Galatasaraju.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 29 apr 2013, 12:55

Na Treningu sa najboljim!

Nakon što je naš nogometni reprezentativac i napadač Manchester Cityja, Edin Džeko na Twitteru objavio fotografiju aviona uz zanimljivu poruku: "Otišao sam", na ovoj društvenoj mreži prije nekoliko minuta je „okačio“ i fotku sa Adnanom Ćatićem (Felix Sturm). Džeko je napisao: „Trening sa najboljim“.

Avion s našim reprezentativcem sinoć je sletio u Düsseldorf, a tačni razlozi posjete Njemačkoj nisu poznati.

Podsjećamo, mnogi su prvu Džekinu fotografiju doveli u vezu sa potpisivanjem ugovora sa Borussijom Dortmund. Ove informacije je demantovao i Edinov menadžer, Irfan Redžepagić.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 29 apr 2013, 13:02

@dule odlicna replika ::palacgore

pa da krenem redom, da nebude da sam samo nabaco imena :mrgreen:

rausch
okej, nisam upratio da je vec u stutgartu, ako je tako steta
valjda susi izkopa kakvog zeca, jos jednu sezonu nez adekvatne zamjene smelceru bio bi zesci idiotizam
trazi se neko brz sa dobrim centarsutom :(

dragovic
dugo se vec povezuje sa nama i siguran sam da su klopponja i suzi vec bili u kontaktu sa njim, pola evrope ga trazi i bila bi steta da nasi propuste priliku stim da jos imamo i super conection sa bazelom
visok je, zilav, mlad, igra vise pozicija i uz to ima izkustvo u evropi (to nam bas fali) :idea:

eriksen
ubijedjen sam da posle geca illy ide na desetku, jer ima bas ono sto je potrebno (brz u startu, pokretan, vrtljiv, dribling, osjecaj za prostor i akciju, sut, kreativnost). eriksen je protiv nas igro of. sesticu i jako mi se svidio (pregled, smirenost, pas igra, jak u dvoboju) 8-)

aubamejang
tacno. igra krilo i to extra. brzina, tehnika, zaigranost
ali ako pratis sistem kloppa onda ces vidjet da neigraju igraci uvjek tu poziciju koju su igrali prije napr. piszcek je bio napadac pa krilo pa je sad bek. Klopp samo gleda potencijal igraca, slabosti i prednosti i po time odredjuje zadatke unutar zacrtanog sistema, tako da aubamejan dosta podsjeca na kagawu, vrcav je, okretljiv, brz i odlicno bi ispunio geceve zadatke ;)

debruyne
ja koliko sam upratio u bremenu je par golova zabio bas preko desne strane, uz to i u repki vise sam ga vidjo desno. mada kod kloppa nema tog klasicnog desnog krila nego se to u toku tekme vrti sad desno sad lijevo, tako da i kuba nekad osvane lijevo :?

burak
nama je potreban drugi kvalitetan napadac, u rangu prvog. klopp sigurno nece dati vise istu minutazu kao sto je levat imo ove godine. bit ce prostora za dvojcu, kao i mandzukic gomez, stim da su oba napadaca novi i da se i jedan i drugi mogu izborit za vise. mislim da je to dobar izazov i za yilmaza. ali nemora bas on ni biti ako je toliko na cijeni, moze napr. i Cisse, Diouf ili Szalai. :P

schieber
nebih ga prodavo, vidi se da je malo jaci, fale mu samo minute
jest da je smotan, al isto tako bio je i levat iza pantera
nek bude taj treci spic ala pizarro, u medju vremenu izklesat ce doktor njega kroz treninge
:twisted:
Zadnja izmjena: Lokos19, dana/u 29 apr 2013, 13:59, ukupno mijenjano 1 put.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 29 apr 2013, 13:04

http://instagram.com/p/Yrtq4AgDda/

Dakle razlog njegove posjete Njemackoj nazalost nije BVB, no to se moze uskoro promjeniti...Ocekujem da vecina spekulacija pocne tamo negdje pocetkom Juna, kada klubovi izanaliziraju sezonu i odluce na koje igrace vise ne racunuaju...
"My Favorite Ring is Always the Next One"

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 29 apr 2013, 14:03

Moguce da je svratio na kaficu i jedan kvalitetan trening kod Catica pa ce produziti u Dortmund :P
Ne znam za vas ali sto se mene tice,svaki dan sam sve vise uvjeren da cemo biti jaci za Dijamanta ;)

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 29 apr 2013, 14:24

smopiBVB je napisao/la:
Ne znam za vas ali sto se mene tice,svaki dan sam sve vise uvjeren da cemo biti jaci za Dijamanta ;)

Isti osjećaj. 8-)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 29 apr 2013, 15:18

slika

:lol: :lol:

Inace njemacki Express pise da je BVB zainteresovan za Cisse-a, kao zamjenu za Lewandowskog, a isti moze napustiti Newcastle za 18 miliona €.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 29 apr 2013, 15:28

Cak i da je neko potpisao za BvB,ne vjerujem da ce se objaviti prije srijede...

Meni je vazno da se dovodimo u vezu sa velikim imenima i da neko od njih zavrsi u Dortmundu...samo da ne bude na kraju kako dovodimo Kieslinga :lol:
Zadnja izmjena: adnan24, dana/u 29 apr 2013, 15:41, ukupno mijenjano 1 put.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 29 apr 2013, 15:38

Mnogi se ovdje šprdaju na račun Kieslinga ali momak je fantastičnoj formi posljednju godinu i pol i mislim da bi se sjajno snašao u sistemu BvB-a
Agieren statt reagieren

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 29 apr 2013, 15:42

Dobar je Kiesling ali protiv Mainza,Freiburga i slicnih...protiv Reala,Malage,City-ja bi nestao...moje misljenje.

P.S.
Tomas Rosicky: "Dortmund wird ins Finale kommen und gegen die Bayern die Champions League holen, die schaffen das mit diesen sensationellen Fans, mein Herz schlägt immer noch für den BVB und da ich mit Arsenal leider raus bin, soll und wird Dortmund es schaffen,davon bin ich überzeugt."

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 29 apr 2013, 19:00

Danas je Zorc za **** na pitanje u vezi glasina o Hummelsu izjavio:"Mats Hummels wird definitiv auch in der nächsten Saison bei uns spielen!"
http://www.****.de/de/fussball/fussba ... 10678.html" onclick="window.open(this.href);return false;

"Mats Hummels će definitivno igrati kod nas sljedeće sezone." - Zorc.

Dakle odlazak Hummelsa više ne treba da bude tema rasprave, ako je uopšte i bio. ;)

Nadam se da ćemo sutra biti u najjačem sastavu. Znak upitnika je kod Gunde i Jude, mada veće brige moramo imati oko Piszczeka. Valjda će ga osposobit' pa nek nakon sutrašnje tekme odmara do 25. maja. 8-)

Ozbiljno se nešto uzburkalo oko Džeke. Nadam se da to nije samo prazna priča. Kako čitam Lewatow menadžer izjavio da Lewat neće još uvijek igrati u EPL iako mu je cilj da zaigra tamo jednog dana. Njegovi menadžeri su poznati da uveliko vole da kake pa se na njihove izjave ne treba obazirati. :?
amerosm je napisao/la:Inace njemacki Express pise da je BVB zainteresovan za Cisse-a, kao zamjenu za Lewandowskog, a isti moze napustiti Newcastle za 18 miliona €.
Može može P.D.Cisse :!: :)

P.S.
Izgleda da su Owomoyeli dani odbrojani u BVB-u :!: :roll: Kako stvari stoje izgleda da neće biti produženja saradnje s Jeremijom. :mrgreen: Ali eto i on je otputovao u Madrid! :roll:
slika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.