Alba je jedan od najboljih ako ne i najbolji ofanzivni bek na Svijetu.Prodoran , agilan , brz , tehnicki odlican uz sve to ima odlicnu zavrsnicu i osjecaj za prostorom.Medjutim defaznivno je samo solidan i nista vise.Dakle igrac koji fantasticno igra na kontre i igru gdje Barca trazi igraca iz drugog plana,kada stisce protivnika u 16 metara.
Filipe je kompletniji igrac od njega i meni licno boji.Momak je stroj u defanzivi uz sve to mnogo agilan i na djelu terena protivnika.
Marcela ne bih komentarisao jer je van forme i rustera vec duzi vremenski period ali prema svemu mnogo podsjeca na Albu i slicnih su karakteristika.
Sto se tice veznog reda slazem se da polahko ali sigurno se treba pripremati podloga za Javija i Busquetsa.Busquets je svakako tu ali mu treba zivotinja poput Javija.To bi donekle bila i pozitivna promjena.Naravno ne osporavam umjece Xabia koji je fudbalski velemajstor ali promjena generacija i smjena nekih bitnih karika je potrebna ako Spanija pretendira na nove titule.
Xavi bi polahko ali sigurno treba takodjer ustupiti mjesto mladim i gladnijim kolegama.Tesko je naci adekvatnu zamjenu za njega i igraca koji moze raditi njegov posao ali moze se naci igrac koji ce u neku ruku pospjesiti neke druge segmente igre.Igrac drugaciji ali nista manje produktivniji.Da se ja pitam to bi bio Cesc.
Silva,Isco,Mata,Pedro,Navas,Muniain i jos veliki broj odlicnih igraca neka se bore za krilne pozicije dok bi u napadu stavio nekog gladnog golova.Vidjet cemo kako ce Llorente funkcionisati u novoj sredini.Baskijski gorostas je fenomenalan fudbaler i licno bih njemu ustupio mjesto te 9-ke.Ekipu treba osvjeziti a Brkica ima veliki potencijal i kvalitet da to radi sa minimalnim oscilacijama.
Pique i Ramos su tu i bit ce dugi niz godina.Zaista djeluju kompaktno i mocno zajedno.Furija veoma rijetko prima golove a veliki uzrok su njihove odlicne partije.Nema se tu sta mjenjati ali kao beck-up mora se poceti koristiti Inigo.Igrac najslicniji Puyolu radi svojih fizickih predispozicija.Naravno jos uvijek je zelen za prvog tima ali veoma lahko moze sazrijeti u velikog igraca.
Mjesto golmana ne treba biti upitno , jer su mnogo jaki.Iskren da budem De Gea bi prema meni bio igrac na kojeg bi se Furija trebala vise fokusirati.Iker je tu i bit ce ali nasljednika mora imati.Victor,Reina,Lopez to nisu.Uz duzno postovanje Lopezu koji brani polu-sezonu zivota on nije Iker i nije ikona koja se statuirala kao jedna od najvecih golmanskih legendi ikada.
De Gea je taj koji ima x-faktor.Golman koji ima abnormalno dobre reflekse.Sazrijeva u velikoj sredini pod palicom Fergija i mislim da je on taj koji mora i moze biti buducnost.
Da ne duljim.naravno ima tu i velikih nada kojima se otvara put ka prvom timu.
Benat,Aspas,Thiago,Carvajal,Muniain,Morata,Gerrard D...
Oni neka sacekaju , njihovo vrijeme tek dolazi