Automobili, motori...

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vozim...

Dizel
84
60%
Benzin
30
21%
Plin
4
3%
Hibrid
2
1%
Elektro vozilo
1
1%
ništa ne vozim :(
20
14%

Ukupno glasova: 141

Edin.-
Kontakt:

Re: Automobili, motori...

Post Postao/la Edin.- » 06 maj 2013, 14:36

secer je napisao/la: evo, tuzlaci znaju put koji sam ´preletio´, a to je potez ´selo priluk - selo poljice - restoran plaza´, za nevjerovatnih 5 min.
ma slabo se sjecam tog dijela, jer bio sam kad je Lukas nastup'o u plazi al ima krivina raja se okretala, doduse led je bio :lol:

e cuj 5 minuta, meni trebalo pola sata da se izvucem janpi :lol:

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 06 maj 2013, 14:40

QUARESMA 18<<< je napisao/la:de okaci koju sliku ako nije problem
nemam slika. ako me ne bude mrzilo, mogu danas-sutra slikati.
QUARESMA 18<<< je napisao/la:mercedes cla je prelijep auto, ali gume malehne nekako
kako bolan malehne?
19 cola felge, gume 265.
Bosniacum Lilium je napisao/la:secko klasicni Mugdim :mrgreen:
sta ti je oto?
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 06 maj 2013, 14:43

dijasporac :P haj sredi bratu da se gore ozeni :mrgreen: imam goethe b2 cert. :D
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 06 maj 2013, 14:47

Edin.- je napisao/la:a slabo se sjecam tog dijela, jer bio sam kad je Lukas nastup'o u plazi al ima krivina raja se okretala, doduse led je bio
e, kad stanes ispred ´plaze´, pogledas ravno preko (dobro, nije bas ravno neg loma ljevlje :mrgreen: ) jezera vidis selo poljice. a ako pogledas skroz lijevo, onda vidis selo priluk.
dakle, nisam vozio od restorana plaza do lukavca, nego maltene citav krug oko jezera.
Edin.- je napisao/la:e cuj 5 minuta, meni trebalo pola sata da se izvucem janpi
:lol:
ih, sta sam se onako pijan retrovizora naotkido... :lol:

ps.
lili, tesko je to.
evo ovom rodjaku trazim neku macu, dajemo 20 milja evra i nis´.
jedino da dodjes kod nekog u goste, odes u disko, zbaris neku hanu i ozenis se.

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 06 maj 2013, 14:49

ma znam razbu :D Tesko je to pravo, pokusavao sam ja preko rodbine i nista. Ne gine mi da dodjem tamo i da sam osvojim srce nekoj hanumi :mrgreen:

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 06 maj 2013, 14:50

TZ Sarajevo bi sigurno moglo za nekih sat vremena da se odvozi, pogotovo sa tom masinom o kojoj secer prica. Ja sam sa svojim autom vozio nekih sat 1 30 od sarajeva do husina s tim da nije bila cista cesta (mislim na saobracaj) i da nisam nesto sad megaforsirao.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 06 maj 2013, 14:55

ma uzmes neki TDI od 105 KS, chipujes ga na 170 KS, izvadis mu dusu :mrgreen: I imas solidnu jurilicu za BH puteve, ako je vec nekom do toga. Ja isto volim brzu voznju, ali s autom kojim to mogu, a ne cadvasa od 60 konja s prosirenom rorom i zamisljam da vozam V6 pa svaka druga bandera tvoja :cry:

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 06 maj 2013, 15:07

Ja strasno volim utrkivanje i brzu voznju, ali rijetko kada brzo vozim po putevima.

Inace, imam tu srecu da mi je sef pravi zaljubljenik u auta, vlasnik je stare shelby cobre 427 koja ima oko nekih 500 PS. Neopisiv osjecaj je sjesti i provozati se u tom autu.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 06 maj 2013, 15:12

Odakle mu to, ako je original sasija, motor, on moze prebaciti cifru od 500.000 KM :o

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 06 maj 2013, 15:13

Bosniacum Lilium je napisao/la:Ne gine mi da dodjem tamo i da sam osvojim srce nekoj hanumi
jedino rjesenje. jos ak si upola sposoban ko sto pricas na temi lov i handrenje, onda ne samo da ces se ozenit, nego ces pokupit mirazusu koja ce te izdrzavat. :D
_dreamer_ je napisao/la:TZ Sarajevo bi sigurno moglo za nekih sat vremena da se odvozi, pogotovo sa tom masinom o kojoj secer prica. Ja sam sa svojim autom vozio nekih sat 1 30 od sarajeva do husina s tim da nije bila cista cesta (mislim na saobracaj) i da nisam nesto sad megaforsirao.
raja ba, kad je u pitanju tako kratka dionica, ogromna je razlika izmedju 60 i 90 min.
nemas ti 300, 400 km da mozes nadoknaditi.
osim toga, dovoljno je da naletis na 2, 3 kamiona i izgubio si dragocjeno vrijeme.
ja sam konto da na potezu husino - djurdjevik moram voziti 250+ kako bi se dobilo vrijeme koje ces izgubiti uz i niz karaulu + ono penjanje iznad olova.
Bosniacum Lilium je napisao/la:uzmes neki TDI od 105 KS, chipujes ga na 170 KS
previse. postoji opasnost da ti syebe masinu. ozbiljni servisi koji ugradjuju te cipove ne stavljaju vise od 30-ak ks.
Bosniacum Lilium je napisao/la:a ne cadvasa od 60 konja s prosirenom rorom i zamisljam da vozam V6 pa svaka druga bandera tvoja
sto jes´ jes´ :lol:
gledam po tuzli maltene svaka druga bandera izvaljena. :roll:
zalete se sa nekim krsinicama, izbaci ih iz krivine i vopra u banderu.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 06 maj 2013, 15:16

secer je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:Ne gine mi da dodjem tamo i da sam osvojim srce nekoj hanumi
jedino rjesenje. jos ak si upola sposoban ko sto pricas na temi lov i handrenje, onda ne samo da ces se ozenit, nego ces pokupit mirazusu koja ce te izdrzavat. :D
stara skola buraz, prekucao Sarajevo i ove fuksare, trebam nove izazove. Samopouzdanje je glavno. Izgled dobar, stas dobar, ono u fazi sam kad mi djevojke prilaze i hoce da se upoznaju :D Samo sto ne znam njemacki za B2, vec samo A1, ali bitno je nafatat neku nasu, pa bi se nekako i natucalo do B2 :D
Bosniacum Lilium je napisao/la:uzmes neki TDI od 105 KS, chipujes ga na 170 KS
secer je napisao/la:previse. postoji opasnost da ti syebe masinu. ozbiljni servisi koji ugradjuju te cipove ne stavljaju vise od 30-ak ks.
jeste previse, abnormalno i moguce, zato sam i napisao kome je do toga, moze tako uraditi :D ja ne bih nikad. Razmislio bih cak i o chipovanju do 30 KS :D
Bosniacum Lilium je napisao/la:a ne cadvasa od 60 konja s prosirenom rorom i zamisljam da vozam V6 pa svaka druga bandera tvoja
sto jes´ jes´ :lol:
secer je napisao/la:gledam po tuzli maltene svaka druga bandera izvaljena. :roll:
zalete se sa nekim krsinicama, izbaci ih iz krivine i vopra u banderu.
ma sve dorati, svi hoce da driftaju s prednjom vucom. Kad vidim takve pokusaje, ofirno mi kad vidim gdje zivim :roll: Nikom do zivota nije, izgleda :roll:

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 06 maj 2013, 15:21

Bosniacum Lilium je napisao/la:ma uzmes neki TDI od 105 KS, chipujes ga na 170 KS, izvadis mu dusu :mrgreen: I imas solidnu jurilicu za BH puteve, ako je vec nekom do toga. Ja isto volim brzu voznju, ali s autom kojim to mogu, a ne cadvasa od 60 konja s prosirenom rorom i zamisljam da vozam V6 pa svaka druga bandera tvoja :cry:
A ne mozes nikako izvuci 170 konja iz 105, morao bi pola motora izmijeniti, odnosno to vise nije klasicni tuning o kojem pricas.
Ali 'obicni' chip tuning je vecinom tek remapiranje, ja bi to cak i preporucio svima jer na svakom ima prostora za izvuci optimum iz motora (a rijetko koji je na optimumu), bez da mu ikakvu stetu nanese, proizvodjac se tu ogradi sam unaprijed, uostalom dovoljno je uzeti za primjer neki motor, evo recimo Audijev 2.0 TDi, identican motor u verzijama od 120, 140 i 170 ks.
...Život za Široki...

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 06 maj 2013, 15:22

ja ne bih bio tako siguran SB ;) full opened auspuh, novi filter zraka, jos neke sitnice i eto te do te cifre :D

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 06 maj 2013, 15:23

secer je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:TZ Sarajevo bi sigurno moglo za nekih sat vremena da se odvozi, pogotovo sa tom masinom o kojoj secer prica. Ja sam sa svojim autom vozio nekih sat 1 30 od sarajeva do husina s tim da nije bila cista cesta (mislim na saobracaj) i da nisam nesto sad megaforsirao.
raja ba, kad je u pitanju tako kratka dionica, ogromna je razlika izmedju 60 i 90 min.
nemas ti 300, 400 km da mozes nadoknaditi.
osim toga, dovoljno je da naletis na 2, 3 kamiona i izgubio si dragocjeno vrijeme.
ja sam konto da na potezu husino - djurdjevik moram voziti 250+ kako bi se dobilo vrijeme koje ces izgubiti uz i niz karaulu + ono penjanje iznad olova.

Sve to stoji i potpuno se slazem da je na kratkoj dionici pola sata mnogo, samo sto ja ne vidim zasto bi morao voziti 250 izmedju djurdjevika i husina. Kad analiziras malo bolje karaulu, jest sve krivna na krivini, ali ako ja sa svojom astrom j i 17kama mogu proci karaulu a da ne spustam ispod 70-65 izuzev mozda par krivina, onda bi ti sa boljim autom mogao sigurno jos brze ici, pogotovo kad imas cistu ulicu i ako koristis obje trake. Isto vazi i za dionicu poslije olova koja je jos i dobro kraca nego karaula.

Zbog svega toga meni se sat vremena cini kao realisticno vrijeme ako nemas prometa na stazi i ako imas pravo auto u rukama - a tvoja mecka to sigurno jeste.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 06 maj 2013, 15:25

Bosniacum Lilium je napisao/la:ja ne bih bio tako siguran SB ;) full opened auspuh, novi filter zraka, jos neke sitnice i eto te do te cifre :D
Ma, tesko. Mislim, ne bi bio unutar optimuma, sigurno, a sigurno bi morao i mijenjati odredjene dijelove motora za takvu preinaku, ne bi bio klasicni chip tuning.
Previse. Klasicni optimum chip tuning za taj 105 ks bi npr. bio na 140 ks maksimalno, imao bi auto, a ne bi mu nista bilo.
...Život za Široki...

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 06 maj 2013, 15:26

ja sam to vidio na tv-u kad sam gledao nesto o chipovanju, izvodljivo jeste, ali rijetko da bi ti ko odradio takav chip, jer si vec pokopao 3/4 zivota tog motora :D

Edin.-
Kontakt:

Post Postao/la Edin.- » 06 maj 2013, 15:30

Sat vremena na dionici Sarajevo - Tuzla je full gas, bez prestanka znaci. Do olova mozes doci za 25-30minuta 100%, i tamo znaci od Olova do Tuzle moras ga bas rolat po krivinama kao Felipe Massa. Al dzaba sve to ako ti naleti auto ili sto je gore, kamion onda si donji.

Trebas otic u muriju da se obustavi saobracaj na toj dionici da bi uspio :D

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 06 maj 2013, 15:31

Pa, sto bi onda to radio. Ne bi bio unutar eco normi i ne bi radio nesto sigurno za svoj motor, jer to je previse za tako slab motor. Plus, da takvo sto uradis to auto bi moralo biti nize kilometraze, a motor, turbina, usisnici, ispuh, sve u savrsenom stanju. A i kao takvog bi ga rastavljao, stavio mu vjerovatno vecu turbinu, hladnjak, itd.
Kako god, to vec nikome ne bi preporucio, ali klasicni chip tuning unutar optimum parametara vozila o kojem se radi - da.
...Život za Široki...

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 06 maj 2013, 15:32

nema mi nista gore nego sleper ispred, ja s autom iza njega od 60-70 KS :oops: Dzennet vremena ti treba da ga preteknes, proucis jedan dzuz dokle ga ne prodjes, jos ako nema velike ravni ispred... :roll:
ŠB_Fidelis je napisao/la:Pa, sto bi onda to radio. Ne bi bio unutar eco normi i ne bi radio nesto sigurno za svoj motor, jer to je previse za tako slab motor. Plus, da takvo sto uradis to auto bi moralo biti nize kilometraze, a motor, turbina, usisnici, ispuh, sve u savrsenom stanju. A i kao takvog bi ga rastavljao, stavio mu vjerovatno vecu turbinu, hladnjak, itd.
Kako god, to vec nikome ne bi preporucio, ali klasicni chip tuning unutar optimum parametara vozila o kojem se radi - da.
zato sam i napisao ako je nekom do toga :D A dobar je chip raditi do 30 KS sa finom kilometrazom, oko 100k km, cuo sam da je nekima cak i manja potrosnja na manjim obrtajima
Zadnja izmjena: Bosniacum Lilium, dana/u 06 maj 2013, 15:34, ukupno mijenjano 1 put.

Edin.-
Kontakt:

Post Postao/la Edin.- » 06 maj 2013, 15:33

Jedan je Suad Hota. 2.0 motor 500ks, Lancia Delta :D

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: BaiMai, Beli98, CAGarfia, NebeskaSila96, nerkolfc i 36 gostiju.