Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B
Ma ne slazem se s tobom gringo.Sve ti je do kucnog odgoja.Pogledaj koliko Hrvata igra za Hrvatsku a potekli u trecim zemljama,nasim je dovoljna i sala da im se roditelji izjasne kako su ponosni da im djeca igraju za njih.Ovo ti govorim iz iskustva jer sam ucestvovao u tim raspravama sa nasim roditeljima prije svega u ch i Hrvatskoj ali eto.
Prije je bilo i do saveza ali sad to vise nije slucaj mada je i do politike jer je sad veliki problem drzavljanstvo i ostale budalestine pa i kad postoji volja kod igraca to traje predugo.
Prije je bilo i do saveza ali sad to vise nije slucaj mada je i do politike jer je sad veliki problem drzavljanstvo i ostale budalestine pa i kad postoji volja kod igraca to traje predugo.
Sammir nece dobit' korpu radi Saje. Budimo realni, Husejinovic nije trenutno dobar kao Sammir. Sammir je tu vec predugo i istejce mu ugvoror tako da ide na ljeto sigurno.gringobih je napisao/la:Sta sam rekao juce? Da ce Samir dobiti korpu zbog Saje...Head je napisao/la:Majstor.Stvarno ako se Pape oglusi na ove fantasticne igre Saida ima debeli minus od mene.Uvijek sam ga podrzavao ali...
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
harishp je napisao/la:Da si ti vodio,makar bi kahvu igracima pristavioDufresne je napisao/la:Sinko, hajd idi nastavi pisati tezu, kako je razlog sto nismo otisli na prethodno EP, puno veca plata koju ima turski selektor u odnosu na Safeta...harishp je napisao/la:Ma ti si vic sam od sebe @Dufresnirani,vise ti ni kahva ne pomaze..
Koliko puta se Svajcarci,Svedjani i ostali se trebaju posrati na BIH repku,grb da bi ti i takvi skontali da ih je cjelo vrijeme kurko bolio za tom repkom i da im u biti nikad na pamet nije ni padalo da zaigraju za iste.
Ko je zelio ili bolje receno i nije imao bas prevelik izbor taj je i izabrao BIH repku ili ce izabrati.
Jedino ako takvi kao ti ili slicni kontaju da im treba crtati ili umanjiti objektiv za posebne velike glOOve kao kod Kolasinca.![]()
Alen sere vec odavno po ko zna koji put odbio pozive maldjeg narastaja BIH repke,dok recimo jedan Pjanic nije.
Mozes li mi navesti i jednu utakmicu koju je Pjanic igrao za mladje kategorije reprezentacije BiH?
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
Malo cudno da se odmah nakon Sajinog ustaljivanja u ekipi prica o odlasku samira...Lillard je napisao/la:gringobih je napisao/la:Sammir nece dobit' korpu radi Saje. Budimo realni, Husejinovic nije trenutno dobar kao Sammir. Sammir je tu vec predugo i istejce mu ugvoror tako da ide na ljeto sigurno.
Samira sam pratio dugo u dinamu i ono sto njega hebe je da ne zna kada stati sa valjanjem lopte, tipicno za J.Amere...
Da nije tako davno bi njeg mamic unovcio...
E sad jeli Said ili on bolji...hmmm Ali sigurno cu reci ko ce biti bolji slijedece sezone...

Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
harishp je napisao/la:Da si ti vodio,makar bi kahvu igracima pristavioDufresne je napisao/la:Sinko, hajd idi nastavi pisati tezu, kako je razlog sto nismo otisli na prethodno EP, puno veca plata koju ima turski selektor u odnosu na Safeta...harishp je napisao/la:Ma ti si vic sam od sebe @Dufresnirani,vise ti ni kahva ne pomaze..
Koliko puta se Svajcarci,Svedjani i ostali se trebaju posrati na BIH repku,grb da bi ti i takvi skontali da ih je cjelo vrijeme kurko bolio za tom repkom i da im u biti nikad na pamet nije ni padalo da zaigraju za iste.
Ko je zelio ili bolje receno i nije imao bas prevelik izbor taj je i izabrao BIH repku ili ce izabrati.
Jedino ako takvi kao ti ili slicni kontaju da im treba crtati ili umanjiti objektiv za posebne velike glOOve kao kod Kolasinca.![]()
Alen sere vec odavno po ko zna koji put odbio pozive maldjeg narastaja BIH repke,dok recimo jedan Pjanic nije.

A sto Alena tice, nek prodje sve kategorije Dinama i Hrvatske, samo nek zaigra za A selekciju BiH...

I jos jednom da te napomenem, posto vidim da nemas pojma, Miralem Pjanic je igrao samo za A selekciju BiH, a nije odigrao nijednu utakmicu za mladje kategorije...

Sto volim, kad hoces da si nazor pametan, a nikako ti ne ide...

Zadnja izmjena: Dufresne, dana/u 06 maj 2013, 22:54, ukupno mijenjano 3 puta.
Pravda za Papeta!
Taj momak je jedan od najvecih talenata njemackog nogometa, zaboravi da ce njemci njega ikome prepustit. Nepricamo tu o talentu u rangu Kolasinca kakvih njemacka ima nekoliko nego se radi stvarno o izvanrednom talentu u rangu Draxlera. Bayern ga vec godinama nagovara da prelazi kod njih ali on ih je dosad uvijek odbio kao sto je i odbio Hrvatsku koji su htjeli da igra za Hr a za Bosnu nema pravo igrat jer on nema nikakve veze sa Bosnom. Otac mu je iz Pozege, majka iz Zupanje a on rodjen u Njemackoj i za tu zemlju ce i igrat.Sapunaru28 je napisao/la:Potencijalni:
Raif Husic
Dominik Martinovic
Armando Tikvic
Alen Halilovic
Marcel Andrijanic
@Dufresnirani pa ti dva puta jedan te isti post citiras,ozbiljni problemi te hvataju.
Da ne pricamo da si supalj k'o crkveno zvono jer ti se stari forumasi smiju na to ,djete
.
Ko imalo duze prati forum,zna o cemu se pise
.
Da ne pricamo da si supalj k'o crkveno zvono jer ti se stari forumasi smiju na to ,djete

Ko imalo duze prati forum,zna o cemu se pise

Zadnja izmjena: harishp, dana/u 06 maj 2013, 22:56, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
ma nek' malo s martinovicem poprica ibisevic
btw vidi se bas da je mali svabo...

"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X
o sammirovom odlasku se prica vec 1-2 godine. sad koliko ti to pratis ja neznam...gringobih je napisao/la:Malo cudno da se odmah nakon Sajinog ustaljivanja u ekipi prica o odlasku samira...Lillard je napisao/la:gringobih je napisao/la:Sammir nece dobit' korpu radi Saje. Budimo realni, Husejinovic nije trenutno dobar kao Sammir. Sammir je tu vec predugo i istejce mu ugvoror tako da ide na ljeto sigurno.
Samira sam pratio dugo u dinamu i ono sto njega hebe je da ne zna kada stati sa valjanjem lopte, tipicno za J.Amere...
Da nije tako davno bi njeg mamic unovcio...
E sad jeli Said ili on bolji...hmmm Ali sigurno cu reci ko ce biti bolji slijedece sezone...
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
-
- Kontakt:
kako znas odakle mu majka i otacnevera je napisao/la:Taj momak je jedan od najvecih talenata njemackog nogometa, zaboravi da ce njemci njega ikome prepustit. Nepricamo tu o talentu u rangu Kolasinca kakvih njemacka ima nekoliko nego se radi stvarno o izvanrednom talentu u rangu Draxlera. Bayern ga vec godinama nagovara da prelazi kod njih ali on ih je dosad uvijek odbio kao sto je i odbio Hrvatsku koji su htjeli da igra za Hr a za Bosnu nema pravo igrat jer on nema nikakve veze sa Bosnom. Otac mu je iz Pozege, majka iz Zupanje a on rodjen u Njemackoj i za tu zemlju ce i igrat.Sapunaru28 je napisao/la:Potencijalni:
Raif Husic
Dominik Martinovic
Armando Tikvic
Alen Halilovic
Marcel Andrijanic
ja mislio da mu otac iz kotorvarosa
Znam da su mu oba roditelji slavonci, jedan cisti a jedan porijeklom iz dalmacije ( samo neznam dali majka ili otac) uglavnom njegova sestra se time "kurcila" da je pola dalmatinka iz nekog mjesta u blizini Zadra ( uglanj ili tako nesto, oprosti ali neznam kak se to mjesto zove).Sapunaru28 je napisao/la:kako znas odakle mu majka i otacnevera je napisao/la:Taj momak je jedan od najvecih talenata njemackog nogometa, zaboravi da ce njemci njega ikome prepustit. Nepricamo tu o talentu u rangu Kolasinca kakvih njemacka ima nekoliko nego se radi stvarno o izvanrednom talentu u rangu Draxlera. Bayern ga vec godinama nagovara da prelazi kod njih ali on ih je dosad uvijek odbio kao sto je i odbio Hrvatsku koji su htjeli da igra za Hr a za Bosnu nema pravo igrat jer on nema nikakve veze sa Bosnom. Otac mu je iz Pozege, majka iz Zupanje a on rodjen u Njemackoj i za tu zemlju ce i igrat.Sapunaru28 je napisao/la:Potencijalni:
Raif Husic
Dominik Martinovic
Armando Tikvic
Alen Halilovic
Marcel Andrijanic
ja mislio da mu otac iz kotorvarosa
Ali kao sto rekoh, ako ce se tako razvijat kako svi u njemackoj ocekuju nema nikakve sumnje da ce samo za njemacku igrat tako da je svaka diskusija o njemu bezveze.
-
- Kontakt:
evo i intervju sa njim:
Dominik Martinović: Zidane mi je uzor, Modrić me inspirira
October 7th, 2012 pticurinica
03-dominik martinovic-spiel gegen nürnberg 377
Edi Zelić
Europsko nogometno prvenstvo pred male ekrane ili u stadione privlači sve ljubitelje ove najvažnije sporedne stvari na svijetu. Međutim, dok se u Poljskoj i Ukrajini tražio novi europski prvak, mnogi klubovi su započeli pripreme za novu sezonu. I klubovi s mlađim uzrastima počeli su s intenzivnim treninzima. Velika očekivanja u dresu VFB Stuttgarta od nove sezone nadmetanja U17 ima i Dominik Martinović. Mladi vezni igrač VFB-a je prije nekoliko godina za oko zapao scoutima stuttgartskog kluba, nastupao je u dva navrata u selekciji Hrvatskog svjetskog kongresa (Best of 97 Cup turnir) i oduševio Martina Novoselca i stručnjake zagrebačkog Dinama, a njegove odlične igre nisu promakle ni njemačkim izbornicima. Tako je Dominik nedavno debitirao za njemačku U15 reprezentaciju te se u pobjedama nad Nizozemskom i Ciprom čak upisao u listu strijelaca.
Kako se osjećaš u Stuttgartu, kako je protekla prošla sezona i što očekuješ od nove sezone?
Vrlo sam zadovoljan. Radi se o velikom klubu u Stuttgartu s odličnom školom za mlade nogometaše. Treneri mi daju punu potporu. Najradije igram na poziciji središnjeg napadača, ali u VFB-u često igram s pozicije krilnog napadača. Prošla sezona je za mene bila do sada najuspješnija. U regionalnoj ligi postigao sam 36 golova i bio najbolji strijelac. Mislim da sam dobro napredovao. Velike zasluge za to pripadaju mome treneru Reinhardu Matschiju. Šteta jedino što smo na kraju osvojili tek treće mjesto. Posebno se radujem idućoj sezoni, imati ću priliku dokazati se na višem nivou, tj. među igračima U17 uzrasta.
Svoj si prvijenac postigao i u dresu njemačke reprezentacije. Kakav je to bio doživljaj?
Bio je to sjajan osjećaj. Prvi puta sam nastupio u dresu reprezentacije, i igrao pred publikom od 3100 gledatelja. Igrali smo protiv Nizozemske i pobijedili 3:1 u Bremerhavenu. Reprezentacija U15 često se okuplja, ali nemamo puno službenih utakmica, pogotovo iz razloga što u tim uzrastima još ne postoje službeni turniri poput europskih ili svjetskih prvenstava.
Tvoji su korijeni u Hrvatskoj, da li si razmišljao igrati za hrvatsku reprezentaciju?
Već nekoliko godina igram u redovima VFB Stuttgarta, tu mi se pružaju odlični uvjeti, treneri su izvrsni, jako dobro poznam njemački nogomet. Za mene je velika čast i priznanje što me Njemački nogometni savez pozvao u reprezentaciju U15. Radi se o odličnom iskustvu.
Za koga bi radije igrao?
U ovom trenutku igram za Njemačku, u njemačkom dresu želim uvjeriti ljude u svoje sposobnosti, želim dobro igrati i probiti se dalje.
Da li te Hrvatski nogometni savez već na bilo koji način kontaktirao?
Da, HNS me u siječnju ove godine pozvao u svoj kamp, ali odbio sam taj poziv iz korektnosti. Naime, njemački savez se prvi javio.
Imaš li u igračkom smislu neke uzore? Mnogi te uspoređuju s Lukom Modrićem?
Živeća legenda Zinedine Zidane bio je i ostao moj uzor. Sve što je pokazao na terenu i izvan travnjaka zaslužuje najveće priznanje. Međutim, i Fernando Torres i Mario Gomez su igrači od kojih mnogo toga možeš naučiti i koje ubrajam u uzore. U hrvatskoj reprezentaciji najviše respektiram Luku Modrića, njegov način igre me svaki puta inspirira. Ne volim se uspoređivati s drugima, ali čast je što me drugi uspoređuju s igračem poput Luke Modrića.
Dominik Martinović: Zidane mi je uzor, Modrić me inspirira
October 7th, 2012 pticurinica
03-dominik martinovic-spiel gegen nürnberg 377
Edi Zelić
Europsko nogometno prvenstvo pred male ekrane ili u stadione privlači sve ljubitelje ove najvažnije sporedne stvari na svijetu. Međutim, dok se u Poljskoj i Ukrajini tražio novi europski prvak, mnogi klubovi su započeli pripreme za novu sezonu. I klubovi s mlađim uzrastima počeli su s intenzivnim treninzima. Velika očekivanja u dresu VFB Stuttgarta od nove sezone nadmetanja U17 ima i Dominik Martinović. Mladi vezni igrač VFB-a je prije nekoliko godina za oko zapao scoutima stuttgartskog kluba, nastupao je u dva navrata u selekciji Hrvatskog svjetskog kongresa (Best of 97 Cup turnir) i oduševio Martina Novoselca i stručnjake zagrebačkog Dinama, a njegove odlične igre nisu promakle ni njemačkim izbornicima. Tako je Dominik nedavno debitirao za njemačku U15 reprezentaciju te se u pobjedama nad Nizozemskom i Ciprom čak upisao u listu strijelaca.
Kako se osjećaš u Stuttgartu, kako je protekla prošla sezona i što očekuješ od nove sezone?
Vrlo sam zadovoljan. Radi se o velikom klubu u Stuttgartu s odličnom školom za mlade nogometaše. Treneri mi daju punu potporu. Najradije igram na poziciji središnjeg napadača, ali u VFB-u često igram s pozicije krilnog napadača. Prošla sezona je za mene bila do sada najuspješnija. U regionalnoj ligi postigao sam 36 golova i bio najbolji strijelac. Mislim da sam dobro napredovao. Velike zasluge za to pripadaju mome treneru Reinhardu Matschiju. Šteta jedino što smo na kraju osvojili tek treće mjesto. Posebno se radujem idućoj sezoni, imati ću priliku dokazati se na višem nivou, tj. među igračima U17 uzrasta.
Svoj si prvijenac postigao i u dresu njemačke reprezentacije. Kakav je to bio doživljaj?
Bio je to sjajan osjećaj. Prvi puta sam nastupio u dresu reprezentacije, i igrao pred publikom od 3100 gledatelja. Igrali smo protiv Nizozemske i pobijedili 3:1 u Bremerhavenu. Reprezentacija U15 često se okuplja, ali nemamo puno službenih utakmica, pogotovo iz razloga što u tim uzrastima još ne postoje službeni turniri poput europskih ili svjetskih prvenstava.
Tvoji su korijeni u Hrvatskoj, da li si razmišljao igrati za hrvatsku reprezentaciju?
Već nekoliko godina igram u redovima VFB Stuttgarta, tu mi se pružaju odlični uvjeti, treneri su izvrsni, jako dobro poznam njemački nogomet. Za mene je velika čast i priznanje što me Njemački nogometni savez pozvao u reprezentaciju U15. Radi se o odličnom iskustvu.
Za koga bi radije igrao?
U ovom trenutku igram za Njemačku, u njemačkom dresu želim uvjeriti ljude u svoje sposobnosti, želim dobro igrati i probiti se dalje.
Da li te Hrvatski nogometni savez već na bilo koji način kontaktirao?
Da, HNS me u siječnju ove godine pozvao u svoj kamp, ali odbio sam taj poziv iz korektnosti. Naime, njemački savez se prvi javio.
Imaš li u igračkom smislu neke uzore? Mnogi te uspoređuju s Lukom Modrićem?
Živeća legenda Zinedine Zidane bio je i ostao moj uzor. Sve što je pokazao na terenu i izvan travnjaka zaslužuje najveće priznanje. Međutim, i Fernando Torres i Mario Gomez su igrači od kojih mnogo toga možeš naučiti i koje ubrajam u uzore. U hrvatskoj reprezentaciji najviše respektiram Luku Modrića, njegov način igre me svaki puta inspirira. Ne volim se uspoređivati s drugima, ali čast je što me drugi uspoređuju s igračem poput Luke Modrića.
taj momak ce igrati za hrvatsku
ali nije najtalentovani mladic u njemackoj,, zna se ko je
da vas podsjetim

momak je ocito legenda

video kako momak razbija igrace galatasaraja
" onclick="window.open(this.href);return false;
da vas podsjetim

momak je ocito legenda

video kako momak razbija igrace galatasaraja
" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Kontakt:
"Sammir može ići, Dinamo sada ima Saida Husejinovića"
ovaj glavonja stvarno dobar sad obozavam ga kao igraca volio bi ga vidjeti na desno krilo u neku prijateljsku ili u ulogu kao sto ima totti u romu i diego forlan za urugvaj
volio bi vidjeti par glavonja u repci mislim na kolasinca husejinovica itd
ovaj glavonja stvarno dobar sad obozavam ga kao igraca volio bi ga vidjeti na desno krilo u neku prijateljsku ili u ulogu kao sto ima totti u romu i diego forlan za urugvaj
volio bi vidjeti par glavonja u repci mislim na kolasinca husejinovica itd
istinaKOLASINAC je napisao/la:taj momak ce igrati za hrvatsku

sead kolasinac po statistike je jedan od najgrubljih igraca njemacke 1 karton svakih 274 minuta
ibrahimovic naprimjer 1 karton svakih 310 minuta
ko bi pobjedio u fizicku bitku izmedju ibre i kolasinca sta vi mislite? po meni kolasinac je najjaci fudbaler evrope neki dan sam gledao protiv verdera kako sa lakocom baca onoga arnautovica na stranu takodjer i drogbu
ibrahimovic naprimjer 1 karton svakih 310 minuta
ko bi pobjedio u fizicku bitku izmedju ibre i kolasinca sta vi mislite? po meni kolasinac je najjaci fudbaler evrope neki dan sam gledao protiv verdera kako sa lakocom baca onoga arnautovica na stranu takodjer i drogbu
Zadnja izmjena: KOLASINAC, dana/u 07 maj 2013, 10:42, ukupno mijenjano 1 put.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
po meni brate isto. Ne znam zasto se fudbal jos igra kad se zna da nema boljegKOLASINAC je napisao/la: po meni kolasinac je najjaci fudbaler evrope

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Ibra kao i rušilac ima bosanske krvi, tako da su obojica mrcine, al' definitivno bi pobjedio rušilac, ključni faktor svakako sudžuka i suho meso
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI