Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

ammimr
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la ammimr » 06 maj 2013, 22:32

Ma ne slazem se s tobom gringo.Sve ti je do kucnog odgoja.Pogledaj koliko Hrvata igra za Hrvatsku a potekli u trecim zemljama,nasim je dovoljna i sala da im se roditelji izjasne kako su ponosni da im djeca igraju za njih.Ovo ti govorim iz iskustva jer sam ucestvovao u tim raspravama sa nasim roditeljima prije svega u ch i Hrvatskoj ali eto.
Prije je bilo i do saveza ali sad to vise nije slucaj mada je i do politike jer je sad veliki problem drzavljanstvo i ostale budalestine pa i kad postoji volja kod igraca to traje predugo.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 06 maj 2013, 22:35

gringobih je napisao/la:
Head je napisao/la:
Majstor.Stvarno ako se Pape oglusi na ove fantasticne igre Saida ima debeli minus od mene.Uvijek sam ga podrzavao ali...
Sta sam rekao juce? Da ce Samir dobiti korpu zbog Saje... ;)
Sammir nece dobit' korpu radi Saje. Budimo realni, Husejinovic nije trenutno dobar kao Sammir. Sammir je tu vec predugo i istejce mu ugvoror tako da ide na ljeto sigurno.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 06 maj 2013, 22:45

harishp je napisao/la:
Dufresne je napisao/la:
harishp je napisao/la:Ma ti si vic sam od sebe @Dufresnirani,vise ti ni kahva ne pomaze..
Koliko puta se Svajcarci,Svedjani i ostali se trebaju posrati na BIH repku,grb da bi ti i takvi skontali da ih je cjelo vrijeme kurko bolio za tom repkom i da im u biti nikad na pamet nije ni padalo da zaigraju za iste.
Ko je zelio ili bolje receno i nije imao bas prevelik izbor taj je i izabrao BIH repku ili ce izabrati.
Jedino ako takvi kao ti ili slicni kontaju da im treba crtati ili umanjiti objektiv za posebne velike glOOve kao kod Kolasinca.
Sinko, hajd idi nastavi pisati tezu, kako je razlog sto nismo otisli na prethodno EP, puno veca plata koju ima turski selektor u odnosu na Safeta... ;)
Da si ti vodio,makar bi kahvu igracima pristavio :lol: :lol:
Alen sere vec odavno po ko zna koji put odbio pozive maldjeg narastaja BIH repke,dok recimo jedan Pjanic nije.

Mozes li mi navesti i jednu utakmicu koju je Pjanic igrao za mladje kategorije reprezentacije BiH?
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 06 maj 2013, 22:46

Lillard je napisao/la:
gringobih je napisao/la:Sammir nece dobit' korpu radi Saje. Budimo realni, Husejinovic nije trenutno dobar kao Sammir. Sammir je tu vec predugo i istejce mu ugvoror tako da ide na ljeto sigurno.
Malo cudno da se odmah nakon Sajinog ustaljivanja u ekipi prica o odlasku samira...
Samira sam pratio dugo u dinamu i ono sto njega hebe je da ne zna kada stati sa valjanjem lopte, tipicno za J.Amere...
Da nije tako davno bi njeg mamic unovcio...
E sad jeli Said ili on bolji...hmmm Ali sigurno cu reci ko ce biti bolji slijedece sezone... ;)
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 06 maj 2013, 22:46

harishp je napisao/la:
Dufresne je napisao/la:
harishp je napisao/la:Ma ti si vic sam od sebe @Dufresnirani,vise ti ni kahva ne pomaze..
Koliko puta se Svajcarci,Svedjani i ostali se trebaju posrati na BIH repku,grb da bi ti i takvi skontali da ih je cjelo vrijeme kurko bolio za tom repkom i da im u biti nikad na pamet nije ni padalo da zaigraju za iste.
Ko je zelio ili bolje receno i nije imao bas prevelik izbor taj je i izabrao BIH repku ili ce izabrati.
Jedino ako takvi kao ti ili slicni kontaju da im treba crtati ili umanjiti objektiv za posebne velike glOOve kao kod Kolasinca.
Sinko, hajd idi nastavi pisati tezu, kako je razlog sto nismo otisli na prethodno EP, puno veca plata koju ima turski selektor u odnosu na Safeta... ;)
Da si ti vodio,makar bi kahvu igracima pristavio :lol: :lol:
Alen sere vec odavno po ko zna koji put odbio pozive maldjeg narastaja BIH repke,dok recimo jedan Pjanic nije.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Dijete, nemoj se provaljivati vise... :lol:

A sto Alena tice, nek prodje sve kategorije Dinama i Hrvatske, samo nek zaigra za A selekciju BiH... ;)

I jos jednom da te napomenem, posto vidim da nemas pojma, Miralem Pjanic je igrao samo za A selekciju BiH, a nije odigrao nijednu utakmicu za mladje kategorije... ;)

Sto volim, kad hoces da si nazor pametan, a nikako ti ne ide... :lol:
Zadnja izmjena: Dufresne, dana/u 06 maj 2013, 22:54, ukupno mijenjano 3 puta.
Pravda za Papeta!

nevera
Kontakt:

Post Postao/la nevera » 06 maj 2013, 22:51

Sapunaru28 je napisao/la:Potencijalni:

Raif Husic

Dominik Martinovic

Armando Tikvic

Alen Halilovic

Marcel Andrijanic
Taj momak je jedan od najvecih talenata njemackog nogometa, zaboravi da ce njemci njega ikome prepustit. Nepricamo tu o talentu u rangu Kolasinca kakvih njemacka ima nekoliko nego se radi stvarno o izvanrednom talentu u rangu Draxlera. Bayern ga vec godinama nagovara da prelazi kod njih ali on ih je dosad uvijek odbio kao sto je i odbio Hrvatsku koji su htjeli da igra za Hr a za Bosnu nema pravo igrat jer on nema nikakve veze sa Bosnom. Otac mu je iz Pozege, majka iz Zupanje a on rodjen u Njemackoj i za tu zemlju ce i igrat.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 06 maj 2013, 22:54

@Dufresnirani pa ti dva puta jedan te isti post citiras,ozbiljni problemi te hvataju.
Da ne pricamo da si supalj k'o crkveno zvono jer ti se stari forumasi smiju na to ,djete :lol: .
Ko imalo duze prati forum,zna o cemu se pise ;) .
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 06 maj 2013, 22:56, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 06 maj 2013, 22:57

ma nek' malo s martinovicem poprica ibisevic :mrgreen: btw vidi se bas da je mali svabo...
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 06 maj 2013, 22:58

gringobih je napisao/la:
Lillard je napisao/la:
gringobih je napisao/la:Sammir nece dobit' korpu radi Saje. Budimo realni, Husejinovic nije trenutno dobar kao Sammir. Sammir je tu vec predugo i istejce mu ugvoror tako da ide na ljeto sigurno.
Malo cudno da se odmah nakon Sajinog ustaljivanja u ekipi prica o odlasku samira...
Samira sam pratio dugo u dinamu i ono sto njega hebe je da ne zna kada stati sa valjanjem lopte, tipicno za J.Amere...
Da nije tako davno bi njeg mamic unovcio...
E sad jeli Said ili on bolji...hmmm Ali sigurno cu reci ko ce biti bolji slijedece sezone... ;)
o sammirovom odlasku se prica vec 1-2 godine. sad koliko ti to pratis ja neznam...
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Sapunaru28
Kontakt:

Post Postao/la Sapunaru28 » 06 maj 2013, 23:12

nevera je napisao/la:

Raif Husic

Dominik Martinovic

Armando Tikvic

Alen Halilovic

Marcel Andrijanic
Taj momak je jedan od najvecih talenata njemackog nogometa, zaboravi da ce njemci njega ikome prepustit. Nepricamo tu o talentu u rangu Kolasinca kakvih njemacka ima nekoliko nego se radi stvarno o izvanrednom talentu u rangu Draxlera. Bayern ga vec godinama nagovara da prelazi kod njih ali on ih je dosad uvijek odbio kao sto je i odbio Hrvatsku koji su htjeli da igra za Hr a za Bosnu nema pravo igrat jer on nema nikakve veze sa Bosnom. Otac mu je iz Pozege, majka iz Zupanje a on rodjen u Njemackoj i za tu zemlju ce i igrat.
kako znas odakle mu majka i otac

ja mislio da mu otac iz kotorvarosa

nevera
Kontakt:

Post Postao/la nevera » 06 maj 2013, 23:40

Sapunaru28 je napisao/la:
nevera je napisao/la:

Raif Husic

Dominik Martinovic

Armando Tikvic

Alen Halilovic

Marcel Andrijanic
kako znas odakle mu majka i otac

ja mislio da mu otac iz kotorvarosa
Znam da su mu oba roditelji slavonci, jedan cisti a jedan porijeklom iz dalmacije ( samo neznam dali majka ili otac) uglavnom njegova sestra se time "kurcila" da je pola dalmatinka iz nekog mjesta u blizini Zadra ( uglanj ili tako nesto, oprosti ali neznam kak se to mjesto zove).
Ali kao sto rekoh, ako ce se tako razvijat kako svi u njemackoj ocekuju nema nikakve sumnje da ce samo za njemacku igrat tako da je svaka diskusija o njemu bezveze.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 07 maj 2013, 01:27

evo i intervju sa njim:

Dominik Martinović: Zidane mi je uzor, Modrić me inspirira
October 7th, 2012 pticurinica
03-dominik martinovic-spiel gegen nürnberg 377

Edi Zelić

Europ­sko nogo­metno prvens­tvo pred male ekrane ili u sta­di­one priv­lači sve lju­bi­te­lje ove naj­važ­nije spo­redne stvari na svi­jetu. Među­tim, dok se u Polj­skoj i Ukra­jini tra­žio novi europ­ski prvak, mnogi klu­bovi su zapo­čeli pri­preme za novu sezonu. I klu­bovi s mla­đim uzras­tima počeli su s inten­ziv­nim tre­nin­zima. Velika oče­ki­va­nja u dresu VFB Stut­t­garta od nove sezone nad­me­ta­nja U17 ima i Domi­nik Mar­ti­no­vić. Mladi vezni igrač VFB-a je prije neko­liko godina za oko zapao sco­utima stut­t­gart­skog kluba, nas­tu­pao je u dva navrata u selek­ciji Hrvat­skog svjet­skog kon­gresa (Best of 97 Cup tur­nir) i odu­še­vio Mar­tina Novo­selca i struč­njake zagre­bač­kog Dinama, a nje­gove odlične igre nisu pro­makle ni nje­mač­kim izbor­ni­cima. Tako je Domi­nik nedavno debi­ti­rao za nje­mačku U15 repre­zen­ta­ciju te se u pobje­dama nad Nizo­zem­skom i Ciprom čak upi­sao u listu stri­je­laca.
Kako se osje­ćaš u Stut­t­gartu, kako je pro­tekla prošla sezona i što oče­ku­ješ od nove sezone?
Vrlo sam zado­vo­ljan. Radi se o veli­kom klubu u Stut­t­gartu s odlič­nom školom za mlade nogo­me­taše. Tre­neri mi daju punu pot­poru. Naj­ra­dije igram na pozi­ciji sre­diš­njeg napa­dača, ali u VFB-u često igram s pozi­cije kril­nog napa­dača. Prošla sezona je za mene bila do sada naj­us­pješ­nija. U regi­onal­noj ligi pos­ti­gao sam 36 golova i bio naj­bo­lji stri­je­lac. Mis­lim da sam dobro napre­do­vao. Velike zas­luge za to pri­pa­daju mome tre­neru Rein­hardu Mat­s­c­hiju. Šteta jedino što smo na kraju osvo­jili tek treće mjesto. Posebno se radu­jem idu­ćoj sezoni, imati ću pri­liku doka­zati se na višem nivou, tj. među igra­čima U17 uzrasta.
Svoj si prvi­je­nac pos­ti­gao i u dresu nje­mačke repre­zen­ta­cije. Kakav je to bio doživ­ljaj?
Bio je to sja­jan osje­ćaj. Prvi puta sam nas­tu­pio u dresu repre­zen­ta­cije, i igrao pred publi­kom od 3100 gle­da­te­lja. Igrali smo pro­tiv Nizo­zem­ske i pobi­je­dili 3:1 u Bre­mer­ha­venu. Repre­zen­ta­cija U15 često se okup­lja, ali nemamo puno služ­be­nih utak­mica, pogo­tovo iz raz­loga što u tim uzras­tima još ne pos­toje služ­beni tur­niri poput europ­skih ili svjet­skih prvens­tava.
Tvoji su kori­jeni u Hrvat­skoj, da li si raz­miš­ljao igrati za hrvat­sku repre­zen­ta­ciju?
Već neko­liko godina igram u redo­vima VFB Stut­t­garta, tu mi se pru­žaju odlični uvjeti, tre­neri su izvr­sni, jako dobro poz­nam nje­mački nogo­met. Za mene je velika čast i priz­na­nje što me Nje­mački nogo­metni savez pozvao u repre­zen­ta­ciju U15. Radi se o odlič­nom iskus­tvu.
Za koga bi radije igrao?
U ovom tre­nutku igram za Nje­mačku, u nje­mač­kom dresu želim uvje­riti ljude u svoje spo­sob­nosti, želim dobro igrati i pro­biti se dalje.
Da li te Hrvat­ski nogo­metni savez već na bilo koji način kon­tak­ti­rao?
Da, HNS me u siječ­nju ove godine pozvao u svoj kamp, ali odbio sam taj poziv iz korek­t­nosti. Naime, nje­mački savez se prvi javio.

Imaš li u igrač­kom smislu neke uzore? Mnogi te uspo­re­đuju s Lukom Modri­ćem?
Živeća legenda Zine­dine Zidane bio je i ostao moj uzor. Sve što je poka­zao na terenu i izvan trav­njaka zas­lu­žuje naj­veće priz­na­nje. Među­tim, i Fer­nando Tor­res i Mario Gomez su igrači od kojih mnogo toga možeš naučiti i koje ubra­jam u uzore. U hrvat­skoj repre­zen­ta­ciji naj­više res­pek­ti­ram Luku Modrića, nje­gov način igre me svaki puta ins­pi­rira. Ne volim se uspo­re­đi­vati s dru­gima, ali čast je što me drugi uspo­re­đuju s igra­čem poput Luke Modrića.

KOLASINAC
Kontakt:

Post Postao/la KOLASINAC » 07 maj 2013, 06:10

taj momak ce igrati za hrvatsku

KOLASINAC
Kontakt:

Post Postao/la KOLASINAC » 07 maj 2013, 06:14

ali nije najtalentovani mladic u njemackoj,, zna se ko je

da vas podsjetim

slika

momak je ocito legenda

slika

video kako momak razbija igrace galatasaraja

" onclick="window.open(this.href);return false;

KOLASINAC
Kontakt:

Post Postao/la KOLASINAC » 07 maj 2013, 09:53

"Sammir može ići, Dinamo sada ima Saida Husejinovića"

ovaj glavonja stvarno dobar sad obozavam ga kao igraca volio bi ga vidjeti na desno krilo u neku prijateljsku ili u ulogu kao sto ima totti u romu i diego forlan za urugvaj

volio bi vidjeti par glavonja u repci mislim na kolasinca husejinovica itd

jozinho
Kontakt:

Post Postao/la jozinho » 07 maj 2013, 10:21

KOLASINAC je napisao/la:taj momak ce igrati za hrvatsku
istina :mrgreen:

KOLASINAC
Kontakt:

Post Postao/la KOLASINAC » 07 maj 2013, 10:38

sead kolasinac po statistike je jedan od najgrubljih igraca njemacke 1 karton svakih 274 minuta

ibrahimovic naprimjer 1 karton svakih 310 minuta

ko bi pobjedio u fizicku bitku izmedju ibre i kolasinca sta vi mislite? po meni kolasinac je najjaci fudbaler evrope neki dan sam gledao protiv verdera kako sa lakocom baca onoga arnautovica na stranu takodjer i drogbu
Zadnja izmjena: KOLASINAC, dana/u 07 maj 2013, 10:42, ukupno mijenjano 1 put.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 07 maj 2013, 10:41

KOLASINAC je napisao/la: po meni kolasinac je najjaci fudbaler evrope
po meni brate isto. Ne znam zasto se fudbal jos igra kad se zna da nema boljeg :D
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 07 maj 2013, 10:43

Ibra kao i rušilac ima bosanske krvi, tako da su obojica mrcine, al' definitivno bi pobjedio rušilac, ključni faktor svakako sudžuka i suho meso
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Mostarska, rishovski i 17 gostiju.