S.S. Lazio
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- EnzoFerrari
- Kontakt:
Re: S.S. Lazio
Nije veliki broj stopera iz Italije otisao u BL tako da i nemas neki fond igraca kako bi donio neki zakljucak, 3-4 stopera nisu dovoljna da bi se tvrdilo da stoperi iz Italije ne uspijevaju u BL.Dobar stoper ce uvijek igrat dobro a u Italiji ce uvijek vise naucit, jbga italijani sa stoperima su osvajali svjetska prvenstva.Tamo se taktika dobro nauci ako hoces i ako imas u glavi sta. 
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★
-
Evil Genius II
tako je, nije presao veliki broj stopera iz jedne u drugu ligu ali ono sto jeste nije se proslavilo. i slazem se sa vecinom sto si napisao ali jedna stvar je kada talijanski stoper (i pritom ne mislim na nacionalnost nego na stopera koji dolazi iz serie a) ispred sebe ima takticki potkovan talijanski vezni red i onda to sve skupa odlicno takticki funkcionise; a potpuno druga stvar je kada isti taj stoper ode u bundesligu gdje je fokus na nekim drugim aspektima igre (ne toliko na taktici) i ispred sebe ima vezni red koji igra na potpuno drugi nacin.
vraticu sa na primjer barzaglija koji je dok je igrao u palermu bio jedan od najboljih stopera lige, otisao je u njemacku jer je wolfsburg finansijski zadovoljio zamparinijeve apetite (sto su vodeci talijanski klubovi odbili uraditi) i svi znamo kako je prosao. povratkom u italiju vraca svoju staru formu i karijeru na pravi kolosjek sto nas dovodi do zakljucka da to ipak nije toliko do individualca koliko je do lige.
i za kraj, ne kazem da je nemoguce da stoper iz serie a uspije u bundesligi ali definitivno se radi o dvije takticki nekompatibilne lige i igrati na tako teskoj poziciji kakva je pozicija stopera u jednoj pa u drugoj ligi zahtjeva dosta strpljenja a pitanje je koliko ga ekipa HSVa ima.
vraticu sa na primjer barzaglija koji je dok je igrao u palermu bio jedan od najboljih stopera lige, otisao je u njemacku jer je wolfsburg finansijski zadovoljio zamparinijeve apetite (sto su vodeci talijanski klubovi odbili uraditi) i svi znamo kako je prosao. povratkom u italiju vraca svoju staru formu i karijeru na pravi kolosjek sto nas dovodi do zakljucka da to ipak nije toliko do individualca koliko je do lige.
i za kraj, ne kazem da je nemoguce da stoper iz serie a uspije u bundesligi ali definitivno se radi o dvije takticki nekompatibilne lige i igrati na tako teskoj poziciji kakva je pozicija stopera u jednoj pa u drugoj ligi zahtjeva dosta strpljenja a pitanje je koliko ga ekipa HSVa ima.
- EnzoFerrari
- Kontakt:
Velika je razlika izmedju odbrambene discipline u Serie A i BL, zato su Kjaer i Barza malo flopirali.Samo kad se sjetim HSV-a gdje pored 9 primljenih golova nemaju niti jedan zuti kartonEvil Genius II je napisao/la:tako je, nije presao veliki broj stopera iz jedne u drugu ligu ali ono sto jeste nije se proslavilo. i slazem se sa vecinom sto si napisao ali jedna stvar je kada talijanski stoper (i pritom ne mislim na nacionalnost nego na stopera koji dolazi iz serie a) ispred sebe ima takticki potkovan talijanski vezni red i onda to sve skupa odlicno takticki funkcionise; a potpuno druga stvar je kada isti taj stoper ode u bundesligu gdje je fokus na nekim drugim aspektima igre (ne toliko na taktici) i ispred sebe ima vezni red koji igra na potpuno drugi nacin.
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★
za mene je Diakite igrač bez mozga, vrlo jednostavno .. pun snage, jak u duelu, al' se zanese, zna izletit' visoko pa ispast' .. borben jeste, al' kiks igrač, barem ga ja vidim kao takvog i uopšte mi nije žao što je van ekipeamerosm je napisao/la:Mozete li mi reci kakav je igrac Diakité (znam da je suspendovan, jer nece da produzi ugovor), jer se isti spominje kao moguce pojacanje HSV-a. Interesuje me kakve su njegove tehnicke sposobnosti, kakav ima prelged igre, kako se ponasa u vodjenju duela itd itd.
Takodjer me zanima status Cane i je li istina da Lazio moze napustiti za 2,8 miliona € - mediji u Hamburgu spominju da ima tu klauzulu u ugovoru i da zeli igrati u Njemackoj. Za mene je Cana strasan igraca i iskreno volio bih ga vidjeti u dresu HSV-a.
što se Cane tiče, nema šanse da napusti Lazio za 2,8 milki, on se dokazao na poziciji stopera i često igra u prvom sastavu, ja nikako ne bih volio da ga prodamo i vjerujem da to Lotito i neće uraditi .. inače je njegova primarna pozicija def vezni, al' kod nas se tu nije snašao, nije se nametnuo, pa su ga probali na stoperu i pogodili, tu poziciju igra i u repki
što se tiče Klose i njegovih 5 komada, da ga Šestko nije izveo iz igre, zabio bi barem još jedan
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
Hvala Vam na odgovorima...Dakle Diakite je tip igraca kakvih vec imamo u nasim redovima. Sto se Cane tice volio bih da dodje, jer smatram da su takvi tipovi igraca potrebni svakoj ekipi, ali nesta ne vjerujem da ima tu klauzulu u uguvoru prema kojoj Lazio moze napustiti za 2,8 miliona €.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
ma nema šanse, on je plaćen 5 milki + Muslera (bio pri kraju ugovora), tako da nema logike za tu klauzulu, koja sigurno i ne postoji .. a za Diakitea, mišljenja Laziala sa balkana su podjeljena, jedni smatraju da ne valja, drugi da valja .. na kraju će ispast', niti smrdi, niti miriše
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
-
fedeltafrotta
- Kontakt:
diakite je sličan cianiju, bar meni...
inače, nadam se dvici u milanu
forza lazio !
inače, nadam se dvici u milanu
forza lazio !
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
Čestitke Lazialima na pobjedi.
I uzmite taj kup.
I uzmite taj kup.
hvala, nadamo se da ćemo ga osvojitiSiamoNoi je napisao/la:Čestitke Lazialima na pobjedi.
I uzmite taj kup.
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
-
fedeltafrotta
- Kontakt:
ispunila se želja !
BRAVA LAZIO
BRAVA LAZIO
Mene ovaj Radu citavu godinu odusevljava.Kakva masina od igraca , nevjerovatan je.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
Radu legenda, priča se da ga traži City, nadam se da nije istina .. Radu je nekako duša ove ekipe, navijači ga strašno vole, itd
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
- EnzoFerrari
- Kontakt:
izgleda da bi Panagiotis Kone trebao preći u Lazio .. koliko sam mogao primjetiti, ima vrlo dobru sezonu iza sebe, ne bih ga nazvao pojačanjem, al' dobrom prinovom svakako 
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
Đuska Kone ok sezonu, dostra atraktivne golove postiže i sigurno da će vam lepo lreći s obzirom da vam je Mauri sve bliži penziji, a oni su tako neki sličan tip igrača.
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ma dobro bi nam došao, al' ne znam koliko je istina, iako piše da je blizu prelaska u Lazio .. isto to pišu i za Lucasa Bigliu, a trebao bi doći i Felipe Anderson, kojeg smo lovili i u januaru .. sva trojica su vezni igrači, a sigurno neće doći sva trojica .. ja se nadam dolasku Biglie i Felipe Andersona 
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
-
Evil Genius II
je li to znaci odlazak hernanesa ili je lotito konacno skuzio da mu treba vise od 11 kvalitetnih igraca za igru na dva fronta?
Hernanes nije na prodaju, osim ako ne dođe "nemoralna" ponuda, kako to Lotito voli reći
pa ne znam, talijani pišu da bi dolazak Felipe Andersona mogao značiti odlazak Hernanesa, al' nadam se da nije istina .. al' prije će biti da jeste, jer će me stvarno biti strah veznog reda ako oni dođu, a Hernanes ostane
(Lule, Candreva, Hernanes, Biglia, Felipe Anderson, Ledesma, Onazi)
al' s obzirom da je Lazio klub koji radi po principu "prodaj-kupi", moguć je transfer Hernanesa .. čovjek je mašina i nadam se da će mu Lotito ponuditi platu od 3 milke godišnje, iako to nikad nikome nije dao .. u Laziju niko nema platu preko 2 milke, to je gornja granica
al' s obzirom da je Lazio klub koji radi po principu "prodaj-kupi", moguć je transfer Hernanesa .. čovjek je mašina i nadam se da će mu Lotito ponuditi platu od 3 milke godišnje, iako to nikad nikome nije dao .. u Laziju niko nema platu preko 2 milke, to je gornja granica
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
-
fedeltafrotta
- Kontakt:
koliko ja imam informacije, andersonov transfer je vec dogovoren...JTS je napisao/la:Hernanes nije na prodaju, osim ako ne dođe "nemoralna" ponuda, kako to Lotito voli rećipa ne znam, talijani pišu da bi dolazak Felipe Andersona mogao značiti odlazak Hernanesa, al' nadam se da nije istina .. al' prije će biti da jeste, jer će me stvarno biti strah veznog reda ako oni dođu, a Hernanes ostane
(Lule, Candreva, Hernanes, Biglia, Felipe Anderson, Ledesma, Onazi)
-
fedeltafrotta
- Kontakt:
rutinski protiv sampdorie
Flokari, Kandreva
Flokari, Kandreva
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.