gerinevil je napisao/la:
Posto ovaj site posjecuju maloljetnici i nadobudni navijaci u dobi do 25 godina, ( a dokazi mi da nisi jedan od njih) a ne pamtis ni finale Kupa Marsala Tita, ja ti mogu staviti tu kasetu na raspolaganje. U suprotnom, ako me uvjeris, da malo pamtis i ex Yu fudbal kad su i Velez i Zeljo zaista bile respektabilne ekipe, onda mozemo razgovarati. A sto se tice navijaca, mogu ti zasigurno potvrditi da Velez ima sirom ex Yu puno vishe navijaca, ne moj mi samo spominjati Stoleta... Dakle u Vojvodini i Srbiji, u Dalmaciji.....Da li ti zaista mislis da se za neki klub navija od 1995....ako to mislis, onda nemamo sta pricati....Jos jednom veliki pozdrav i cestitke za generaciju koja raste...
Znaci opstina Novi Grad (Sarajevo) tako se prije rata zvala opstina dok nije podijeljena 2 dijela, mada garantujem da i u samo jednom od ta 2 dijela Zeljo ima vise navijaca nego Velez ukupno al' eto, ima oko 220k stanovnika i velika vecina tih su navijaci Zelje i sta dalje mi da pricamo dalje, a Velez ni u Mostaru i okolnim mjestima nema 60k navijaca i to sam pretjerao.... A Zeljo svakako i sirom Bosne ima ubjedljivo najvise navijaca, a ti mislis da Zeljo nema navijaca i u inozemstvu, a recimo u Svedskoj nevjerovatno je koliko mnogo Bosanaca navija za Zelju sigurno mnogo vise nego sto ih recimo navija za Velez, a gdje su tu ostali navijaci msm na dr. drzave....
Tacno je da nisam toliko star da pamtim duele iz 70-ih iz 80-ih, al' nisam bas ni mlad, onako vise naginjem mladim narastajima jer se bolje osjecati mladim nego starim, al' bez obzira na to, znam da je velika vecina radnicke klase navijala za Zelju, a kakva je Juga bila, radnicka klasa je dominirala......
Msm svaka cast Velezu, al' reci da on imaju vise navijaca od Zelje je, eto najblaze cu reci, retardirano, da ne upotrijebim neku jacu rijec....