FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Neutral
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Neutral » 12 maj 2013, 13:27

Zeman je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Eto, 7 titula onda imaju ;)

@Zeman

Ne budi kreten. Mogao si napisati kao što je Voltron a ne glumetati nekog intektualca.
Jedini koji ovdje glumi intelektualca si ti. Željo ima 8 titula!

Ne glumim ništa nego pišem kako jeste. Imaju 6 titula i ta iz 40 i neke. Nisam bio tačno upoznat sa tom 46-godinom no Voltron je to lijepo objasnio. Znači 7 puta prvak BiH, 1 Juge.

I ne budi smiješan. Ne smiješ ništa napisati odmah lafo huligani sa forumu napadaju nešto kao da želim nešto loše Želji kao klubu. Smirite strasti, bacite drkicu.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 12 maj 2013, 13:29

opustite se svi malo, uzivajte ljudi 8-)

slika
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 12 maj 2013, 13:31

@Neutral 7 titula + ona iz 46. koja još nije priznata, znači 8.Ne možeš razdvajati titule koje su osvojene u nekom drugom sistemu ili u nekoj drugoj državi koja je tada bila.Kad bi tako gledali onda bi Željo bio klub od 1992. godine, a ono od 1921. bi se trebalo izbrisati.
DRUG NEBI TI PUNCA

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 maj 2013, 13:35

bagrcavi je napisao/la:@Neutral 7 titula + ona iz 46. koja još nije priznata, znači 8.Ne možeš razdvajati titule koje su osvojene u nekom drugom sistemu ili u nekoj drugoj državi koja je tada bila.Kad bi tako gledali onda bi Željo bio klub od 1992. godine, a ono od 1921. bi se trebalo izbrisati.

To niko ne osporava. Samo kažem da kada se spominju te titulu treba naglasiti osvojeno u BiH, osvojeno u Jugi. Na to aludiram čitavo vrijeme. Šta to ima neko od umanjivanja uspjeha neke ekipe, nema ništa.

Kako god, uživajte u tituli, valjda osvojite i kup. Vrijeme je za taj iskorak u Evropi. Mislim da će biti sve bolje iz trećeg pokušaja !

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 12 maj 2013, 13:36

@gerinevil - Prijatelju, Zeljo i Velez imaju navijace sirom svijeta, pa tako i po bivsim republika ex-yuge. Mislim, da je suludo sada se ovdje ubjedivati ko ima vise fanova, kada su obje ekipe bile omiljene u mnogim krajevima, gradovima, selima, itd...

Jbg, sada su se vremena promijenila, ti nekadasnji navijacu vise zapravo nisu navijaci vec simpatizeri. U ovakvoj BIH, Zeljo se tu malo izdvaja od Veleza ali cisto zbog rezultata. Kada bi Velez imao rezultate kao i Zeljo, balans bi bio postignut. Tako, opet ponavljam, suludo je raspavljati o tome... ;)

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 12 maj 2013, 13:36

gerinevil je napisao/la:
MrMuscle je napisao/la:Zeljo u jednoj opstini u Sarajevu ima vise navijaca nago taj famozni Velez sirom svijeta.... a racunaj tu i ove u BiH....
Ja u zadnje vrijeme nesto gluplje nisam cuo nego to da Velez ima vise od Zelje navijaca.... Al' bas se ono moram dobro zapitati jesam li ikad ista gluplje cuo.... :lol: :lol:
Cuj Velez vise navijaca od Zelje.... :lol: :lol: :lol:
Posto ovaj site posjecuju maloljetnici i nadobudni navijaci u dobi do 25 godina, ( a dokazi mi da nisi jedan od njih) a ne pamtis ni finale Kupa Marsala Tita, ja ti mogu staviti tu kasetu na raspolaganje. U suprotnom, ako me uvjeris, da malo pamtis i ex Yu fudbal kad su i Velez i Zeljo zaista bile respektabilne ekipe, onda mozemo razgovarati. A sto se tice navijaca, mogu ti zasigurno potvrditi da Velez ima sirom ex Yu puno vishe navijaca, ne moj mi samo spominjati Stoleta... Dakle u Vojvodini i Srbiji, u Dalmaciji.....Da li ti zaista mislis da se za neki klub navija od 1995....ako to mislis, onda nemamo sta pricati....Jos jednom veliki pozdrav i cestitke za generaciju koja raste...
Znaci opstina Novi Grad (Sarajevo) tako se prije rata zvala opstina dok nije podijeljena 2 dijela, mada garantujem da i u samo jednom od ta 2 dijela Zeljo ima vise navijaca nego Velez ukupno al' eto, ima oko 220k stanovnika i velika vecina tih su navijaci Zelje i sta dalje mi da pricamo dalje, a Velez ni u Mostaru i okolnim mjestima nema 60k navijaca i to sam pretjerao.... A Zeljo svakako i sirom Bosne ima ubjedljivo najvise navijaca, a ti mislis da Zeljo nema navijaca i u inozemstvu, a recimo u Svedskoj nevjerovatno je koliko mnogo Bosanaca navija za Zelju sigurno mnogo vise nego sto ih recimo navija za Velez, a gdje su tu ostali navijaci msm na dr. drzave....

Tacno je da nisam toliko star da pamtim duele iz 70-ih iz 80-ih, al' nisam bas ni mlad, onako vise naginjem mladim narastajima jer se bolje osjecati mladim nego starim, al' bez obzira na to, znam da je velika vecina radnicke klase navijala za Zelju, a kakva je Juga bila, radnicka klasa je dominirala......

Msm svaka cast Velezu, al' reci da on imaju vise navijaca od Zelje je, eto najblaze cu reci, retardirano, da ne upotrijebim neku jacu rijec....
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

samozeljo1921
Kontakt:

Post Postao/la samozeljo1921 » 12 maj 2013, 13:39

PlaviSaJUGA je napisao/la:
likusa je napisao/la:
samozeljo1921 je napisao/la:Mene licno trenutno vise od stadiona interesuje proslava titule u smislu, dal cemo opet utrcat s Juga na teren i istrcat do sjevera i na tramvaj, trolu itd. i kuci il cemo napravit dostojnu proslavu kakvu i zasluzujemo, da li neko moze da mi da neki odgovor na to pitanje ?
a sta ocekujes ?
Vjecna vatra
1921

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 12 maj 2013, 13:42

Nece nista biti pred Vjecnom vatrom !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 12 maj 2013, 13:43

Činjenica je da su Željo i Velež imali najviše navijača širom bivše države ( mislim na BiH klubove ) i da danas imaju mnogo navijača diljem svijeta.
Ostalo je sve bespotrebno prepucavanje.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 12 maj 2013, 13:44

Kad nisu organizovali za uzimanje duple krune, nece sigurno ni za ovu titulu.
Mozda kad budemo osvojili 10 titulu onda nesto organizovati pred vjecnom.
NO PYRO NO PARTY

gerinevil
Kontakt:

Post Postao/la gerinevil » 12 maj 2013, 13:45

DzoleZeljo je napisao/la:@gerinevil - Prijatelju, Zeljo i Velez imaju navijace sirom svijeta, pa tako i po bivsim republika ex-yuge. Mislim, da je suludo sada se ovdje ubjedivati ko ima vise fanova, kada su obje ekipe bile omiljene u mnogim krajevima, gradovima, selima, itd...

Jbg, sada su se vremena promijenila, ti nekadasnji navijacu vise zapravo nisu navijaci vec simpatizeri. U ovakvoj BIH, Zeljo se tu malo izdvaja od Veleza ali cisto zbog rezultata. Kada bi Velez imao rezultate kao i Zeljo, balans bi bio postignut. Tako, opet ponavljam, suludo je raspavljati o tome... ;)
Potpisujem majstore, objektivno i realno...

TheGreatest10
Kontakt:

Post Postao/la TheGreatest10 » 12 maj 2013, 14:08

Odbranili smo titulu a komsijama smo ostavili Bajramski turnir!
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO - Forza la juve ale' , E' bianconera la bella signora

U Bosni ništa novo, Željo ponovo prvak! Grbavica puna i svi pjevaju, Manijaci proslavljaju titulu ... !!

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 12 maj 2013, 14:28

Uzeti titulu bez : Zebe, Bešlije, Zolotića, Kvesića, Bekrića, Brkovića i još par ozljeđenih.....može samo neponovljivi brkati velemajstor Amar Osim koji nastavlja pokoravati ligu i kup.

TheGreatest10
Kontakt:

Post Postao/la TheGreatest10 » 12 maj 2013, 14:29

Prekucali smo i prerasli ovu našu fildžan ligu :D još korekcija uraditi unutar kluba i da malo prošetamo i u Europu :D
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO - Forza la juve ale' , E' bianconera la bella signora

U Bosni ništa novo, Željo ponovo prvak! Grbavica puna i svi pjevaju, Manijaci proslavljaju titulu ... !!

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 12 maj 2013, 14:30

Ma i bez Smajica.. skoro i bez Bekrica. Cestitke momci, cestitam gospodine Osim. Idemo napuniti Grbavicu protiv Leotara.
Sport je lijek za tijelo i duh.

samozeljo1921
Kontakt:

Post Postao/la samozeljo1921 » 12 maj 2013, 14:44

Elegant je napisao/la:Nece nista biti pred Vjecnom vatrom !
Ni krug po gradu kao kad je bila prva titula od povratka Osima ?
1921

aammiirr
Kontakt:

Post Postao/la aammiirr » 12 maj 2013, 14:50

MrMuscle je napisao/la:Zeljo u jednoj opstini u Sarajevu ima vise navijaca nago taj famozni Velez sirom svijeta.... a racunaj tu i ove u BiH....
Ja u zadnje vrijeme nesto gluplje nisam cuo nego to da Velez ima vise od Zelje navijaca.... Al' bas se ono moram dobro zapitati jesam li ikad ista gluplje cuo.... :lol: :lol:
navijam za Želju , nemam namjernu da se raspravljam s tobom , iskreno znaci moje misljenje je da je Red army ( ne sada ) ali zasigurno jedan od najjjj grupa poslje nas naravno :D , u BIH , " onclick="window.open(this.href);return false; << pogledaj samo ovo :) i ima ih jako jako dosta vjeruj mi cjela hercegovina navija za njih Tipa Hajduka ...cjela Dalmacija :D veliki pozdrav !!

Baloteli
Kontakt:

Post Postao/la Baloteli » 12 maj 2013, 14:51

gerinevil je napisao/la:
Posto ovaj site posjecuju maloljetnici i nadobudni navijaci u dobi do 25 godina, ( a dokazi mi da nisi jedan od njih) a ne pamtis ni finale Kupa Marsala Tita, ja ti mogu staviti tu kasetu na raspolaganje. U suprotnom, ako me uvjeris, da malo pamtis i ex Yu fudbal kad su i Velez i Zeljo zaista bile respektabilne ekipe, onda mozemo razgovarati. A sto se tice navijaca, mogu ti zasigurno potvrditi da Velez ima sirom ex Yu puno vishe navijaca, ne moj mi samo spominjati Stoleta... Dakle u Vojvodini i Srbiji, u Dalmaciji.....Da li ti zaista mislis da se za neki klub navija od 1995....ako to mislis, onda nemamo sta pricati....Jos jednom veliki pozdrav i cestitke za generaciju koja raste...

Mislim da im ne trebaš vise objašnjavati.. To su nepismena djeca...
Samo neka pogledaju zadnju tekmu sa Željom.. Istorijski derbi...

Na tribinama transparenti:
RA Novi Sad
RA Split
RA Zaostrog
RA Listica
RA Ljubuski

Ne moraš im objašnjavati da je Velez institucija, jer on to jeste..
Sama činjenica o prosjeku 78 gledatelja u sezoni 2012/13 govori sve :lol:

majki3
Kontakt:

Post Postao/la majki3 » 12 maj 2013, 14:58

Cestitke na tituli ! Svaka cast :D
<3 C H E L S E A L O N D O N <3 EDEN HAZARD 17

<3 B O R A C B A NJ A L U K A <3

<3 BLUE ARMY <3
<3 LESINARI BL <3

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 12 maj 2013, 15:05

off
postujem velez i ra prijeratni ovo poslije daleko i od onog vleza i onih ra, danas mozda jos uvjek poneko od ovih narbojanih ima neke simpatije prema velezu ,ali pitanje da li su ti ljudi koji ti nazivas navijaci spremni za ovakav velez uraditi ista,ja mislim da nisu i to potvrdjuje ovih 15 godina zadnjih,koliko su vam drugi nanijeli steta,toliko ste i sami sebi,Jednostavno splet svega ucini to da puno ljudi koji su navijali za velez i imali nek simpatije danas to nemaju dolaze nove generacije koje velez ne osjecaju,vrijeme svoje cini,ista stvarti je sa navijacima velike 4 iz BIH kojih je bilo i velikom broju danas tog nema ni blizu,jednostavno ljudi stare prestaje zanimanje za fudbal ,njihova djeca odrastaju uz druge klubove u drgim oktuzenjima,a rezutlat je opet jedan veoma bitan segment ,a velez tesko da ima i trecinu danasnjih zeljinih navijaca,jer imaju najvecu ekspanziju navijaca u BIH zadnjih godina sto govori odakle im sve ljudi dolaze na utakmice
cestitke na tituli
Zadnja izmjena: ciza, dana/u 12 maj 2013, 15:20, ukupno mijenjano 3 puta.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: drzgemboadislic, Lokomotifa, Mana, svemalim1 i 43 gosta.