badblueboylivno je napisao/la:ŠB_Fidelis je napisao/la:Nije tu samo NK Široki Brijeg.

Ima Široki drzavnih prvaka u dosta sportova, ovdje ti je sasvim normalno osvojiti prvo mjesto u necemu na drzavnoj razini, a treba uzeti i u obzir koliko vec dugo igramo Europu, iako se jos uvijek ceka neki bas pravi iskorak. Razmazeni su ljudi samim time dosta, slicni npr. Dalmatincima u temperamentu, kad je euforija euforija je, kad ne valja, onda nista ne valja.
Sad, druga stavka je dojam kompletnog stanovnistva o ligi opcenito i sta sve ne, to se ne razlikuje puno od ostatka drzave, a imas recimo zamjenskih vrhunskih sportova i ekipa (HKK Široki najbolji primjer) koje su takodjer tu. Kako god, ja ocekujem pristojnu brojku, dobru atmosferu i osvajanje naslova. Prosle godine je odlicna bila atmosfera, 600 ljudi u kopu, najmanje 4000 ljudi na stadionu, ali eto nazalost nije se uspjelo u naumu, ove godine mora.
Sve ja to razumijem, ali opet - dolazi, složit ćemo se, najdominantniji klub otkad se igra zajednička liga, nema se naslova u Kupu pet godina, liga nije osvojena šest godina, aktivan rezultat iz prve utakmice, napredak u igri u zadnje vrijeme, razmontiranje Borca za vikend... trebalo bi napuniti stadion, bar onu tribinu prema kojoj gleda kamera, animirati ljude.
@ jovanmaksimovic
Pet godina Kup osvaja netko drugi, tako sam mislio.

Iako to sve stoji, stoji takodjer i da su ljudi ovdje zasiceni lige koju smatraju korumpiranom, nekvalitetnom i posjeta i zainteresiranost je jednostavno nazalost sve manja sto odmice vrijeme jer se malo toga mijenja na bolje (sto je doduse slucaj i sa svim ostalim sredinama), a smetaju im i zadovoljavanje kluba s ambicijama plasmana u Europu, a ne osvajaju se trofeji kao sto bi trebali jer Široki za to itekako ima kapaciteta. S druge strane imas npr. jedan HKK Široki koji igra u odlicnoj ligi i biljezi dobre rezultate, plus Uprava, za razliku od one NK ŠB ima dosta bolji rapport sa publikom i pristup, razumijevanje marketinga (koje je nepostojece u NK ŠB) i treba to jednostavno upratiti sve.
Trebalo bi se malo to potaknuti i pokrenuti ovim (nadamo se) naslovom, po meni, onda bi to krenulo na bolje zajedno sa rekonstrukcijom ekipe, jer i tu je vec doslo do zasicenja. To da se poklopi sa jos recimo dobrim nastupom u Europi, par ciljanih pojacanja, promjene nekih strategija i pokusaj privlacenja ljudi na stadion, to bi sve krenulo na bolje, ovako su ljudi jednostavno postali zasiceni nekih stvari i kazem, rijec je o dosta razmazenoj publici navikloj na uspjehe i vrhunske rezultate u svim sportskim sferama.
Ja se s time naravno ne slazem i ponasam drugacije i uvijek sam tu, ali ti priblizavam recimo misljenje vecine ljudi.
DzoleZeljo je napisao/la:
Ako bude ovoliko raje, bice mila majka...
To uopce nije losa posjeta, bilo je bar 4000 ljudi. Treba razumijeti neke stvari, ljudi ovdje recimo kad Zeljo nabije 8000 smatra dobrom posjetom, a gdje je Sarajevo sa svojih 500 000 (evo nek pola navija za Zelju), a gdje Široki sa svojih 30 000 kao opcina ili 10 000 sami grad. To je nebo i zemlja i ovakvo sto uopce nije za baciti u uvjetima u kojima se nalazi BH nogomet i sve ostale faktore koje sam vec nabrojao.
...Život za Široki...