Mislim da su za City loša riješenja i Martinez i Pellegrini. Njima dobar takticar treba za utakmice u Evropi, i to za kasniju fazu takmičenja, a za PL im prije svega treba neko ko zna kako da drži sve te zvjezdice u klubu zadovoljne, da im svima daje šansu i da usput pobjeđuje, neko ko će biti u stanju da im se nayebe na treningu, ja iskreno ne mogu da zamislim jednog Martineza kako objašnjava Tevezu ili Yayi neke stvari, čovjek do jučer vodio Wigan i sad treba da bude autoritet takvim egomanijacima kakve ima City. Tu bi se sve raspalo poslije par lošijih rezultata. Može on da motiviše kako hoće ove u Wiganu, nije to ista vrsta motivacije u Wiganu i Cityju. Pritom bih samo dodao, da je isti taj Wigan, sa isto tako malim budžetom, prosjećnim igračima i prosječnim engleskim trenerom Steveom Bruceom završio 11. sa 45 bodova prije nego što ih je preuzeo Martinez, a poslije toga se svake godine grčevito bore za opstanak i onda kad ga izbore njega svi zovemo čudotvorcem. Mislim i meni je on gotivan trener, ali na osnovu ovoga sa Wiganom da mu se da posao u Cityju, pa bilo bi smiješno...
Pellegrini je bolje rješenje od njega, ali svakako da ni on nije baš u onoj top klasi trenera, nisam siguran ni koliko bi njega igrači postovali, a mislim da je to za klub kao City najvažnije.
Ja bih najprije tražio Juppa, Hiddinka i Ancelottija, jedan od te trojice bi sigurno došao, a svi su mnogo bolja rješenja od Pellegrinija..
Zola in, Zola passes, Zola scores !