Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

Puma
Moderator
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Puma » 20 maj 2013, 18:58

Formatirao sam sistem drugu, medjutim kod njega je kablovski internet, i naravno ni ja ni on ne znamo kreirati konekciju. :mrgreen:

Hitno je :D
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 20 maj 2013, 19:00

Kod kablovskog interneta nema konekcije koliko ja znam (Telemach sigurno nema) vec samo ustekas modem u kablo od kablovske, i iz modema kabal u racunar i internet bi trebao raditi. Ako ne bude radilo zovite podrsku i neka vam objasne korak po korak :)
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 20 maj 2013, 19:02

Ma laici za racunare :mrgreen: Hvala probat cu, skontat cemo valjda nesto
Call the coroner!

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 20 maj 2013, 19:23

Kod mene je kablovski isto samo moram instalirati driver za modem. I odmah pici mi

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 20 maj 2013, 21:14

Driver i jeste bio problem ;)
Call the coroner!

Amoxicillin
Kontakt:

Post Postao/la Amoxicillin » 20 maj 2013, 21:20

Pa samo instalirate driver za LAN karticu :)
Hmm, dala mi je do sad ove nadimke: "Kmeki", "Cmizdravo benavo kmečalo", "šef", "sekundarno ljepilo"...to be continued.

adidas
Kontakt:

Post Postao/la adidas » 21 maj 2013, 15:21

Moze li neko da mi kaze gdje kod nas ovo ima da se kupi ili nesto slicno hitno mi je . :|

http://i.ebayimg.com/t/x2-4Pin-Molex-to ... ~60_35.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;

Amoxicillin
Kontakt:

Post Postao/la Amoxicillin » 21 maj 2013, 15:34

adidas je napisao/la:Moze li neko da mi kaze gdje kod nas ovo ima da se kupi ili nesto slicno hitno mi je . :|

http://i.ebayimg.com/t/x2-4Pin-Molex-to ... ~60_35.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;
Uniexpert Sarajevo!?
Hmm, dala mi je do sad ove nadimke: "Kmeki", "Cmizdravo benavo kmečalo", "šef", "sekundarno ljepilo"...to be continued.

adidas
Kontakt:

Post Postao/la adidas » 21 maj 2013, 15:50

Amoxicillin je napisao/la:
adidas je napisao/la:Moze li neko da mi kaze gdje kod nas ovo ima da se kupi ili nesto slicno hitno mi je . :|

Uniexpert Sarajevo!?
ako bude castim te. sreca pa mi nije daleko :P satra se trazeci jedino dosad nasao u Ingel-u ali nemaju oni ovde prodavnicu kosta 4 km al kako cu onda moram i platit dostavu izadje me 11 km :S

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 22 maj 2013, 02:15

želim da izbrišem jedan fajl, tačnije igru koju igram preko daemon tools-a (ISO file), međutim kad kliknem na delete pojavi mi se onaj neki prozor i piše the action can`t be completed because the folder or a file it is open in another program. close the folder or file and try again.
znači ovaj fajl koji želim da izbrišem je otvoren u nekom drugom programu. pozatvaram sve živo na kompu, restartujem ga, ali se opet pojavljuje isto upozorenje.
e zanima me da li postoji neki program pomoću kojeg mogu da riješim problem izbrišem ovaj fajl.

btw. drug mi reče da je moguće da imam virus na kompu. :?

hvala unaprijed.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Amoxicillin
Kontakt:

Post Postao/la Amoxicillin » 22 maj 2013, 02:17

pa jesi unmount taj iso fajl? meni je obično to.
Kad uradim unmount radi. I provjeri da nije ostalo u torrentu zakačeno, kad je torrent upaljen.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 22 maj 2013, 07:36

alan_kardec je napisao/la:želim da izbrišem jedan fajl, tačnije igru koju igram preko daemon tools-a (ISO file), međutim kad kliknem na delete pojavi mi se onaj neki prozor i piše the action can`t be completed because the folder or a file it is open in another program. close the folder or file and try again.
znači ovaj fajl koji želim da izbrišem je otvoren u nekom drugom programu. pozatvaram sve živo na kompu, restartujem ga, ali se opet pojavljuje isto upozorenje.
e zanima me da li postoji neki program pomoću kojeg mogu da riješim problem izbrišem ovaj fajl.

hvala unaprijed.
Kada je file otvoren u drugom programu, obicno je zakljucan kako bi se zastitio od izmjena. Za tu svrhu postoji alat Unlocker kojim je moguce odkljucati file i nakon toga ga izbrisati.
#divovi

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 22 maj 2013, 07:51

Imam Dell-ov stariji malo laptop i na njemu XP instaliran, i kad hocu 7icu da instaliram , zastane mi kad treba instalirat neke updatee i izbaci gresku nakon koje slijedi prekid instalacije? jel se kome ovo jos desavalo? :)

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 22 maj 2013, 14:25

Sad radim normalno na kompjuteru kad nesto puce, zasmrdi i malo zadimi, nedugo poslije toga i drugi put puce, je li to napojna i trebam li odmah rastaviti kompjuter da ne bi jos sta riknulo ?

Sent from my ST23i using Tapatalk HD
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 22 maj 2013, 14:56

Napojna je, ne pali komp, sve kablove ištekaj, nosi odma na servis. Desilo mi se prije par dana.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 22 maj 2013, 15:04

To cu i uraditi... Hvala :grin:

Sent from my ST23i using Tapatalk HD
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 22 maj 2013, 16:00

moustapha je napisao/la:
alan_kardec je napisao/la:želim da izbrišem jedan fajl, tačnije igru koju igram preko daemon tools-a (ISO file), međutim kad kliknem na delete pojavi mi se onaj neki prozor i piše the action can`t be completed because the folder or a file it is open in another program. close the folder or file and try again.

hvala unaprijed.
Kada je file otvoren u drugom programu, obicno je zakljucan kako bi se zastitio od izmjena. Za tu svrhu postoji alat Unlocker kojim je moguce odkljucati file i nakon toga ga izbrisati.
instalirao sam taj Unlocker, pokušao sam izbrisati fajl, ali mi izbaci upozorenje da se taj fajl ne može deletovati. :?

da nije možda do virusa? da nisam slučajno negdje pokupio neki spyware ili nešto slično?
Amoxicillin je napisao/la:pa jesi unmount taj iso fajl? meni je obično to.
Kad uradim unmount radi. I provjeri da nije ostalo u torrentu zakačeno, kad je torrent upaljen.

kako da uradim unmount :?: :? tražio sam tu opciju, ali ne mogu da nađem nigdje.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 22 maj 2013, 17:26

alan_kardec je napisao/la: kako da uradim unmount :?: :? tražio sam tu opciju, ali ne mogu da nađem nigdje.
Pa tamo gdje si odabrao opciju mount to drive , sada mora biti opcija unmount from drive :?

Amoxicillin
Kontakt:

Post Postao/la Amoxicillin » 22 maj 2013, 17:32

viKK je napisao/la:
alan_kardec je napisao/la: kako da uradim unmount :?: :? tražio sam tu opciju, ali ne mogu da nađem nigdje.
Pa tamo gdje si odabrao opciju mount to drive , sada mora biti opcija unmount from drive :?
ako je daemon tools fino desni klik tole u icon trayu na ikonicu daemona, imaš opciju disk drives ili tako nešto i piše
"unmount disk (X:)" otprilike tako
X* = promjenjljiva, varira od korisnika do korisnika..može biti D, E, F, G, H...sve to Z

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 22 maj 2013, 18:12

viKK je napisao/la:Pa tamo gdje si odabrao opciju mount to drive , sada mora biti opcija unmount from drive :?
Amoxicillin je napisao/la:ako je daemon tools fino desni klik tole u icon trayu na ikonicu daemona, imaš opciju disk drives ili tako nešto i piše
"unmount disk (X:)" otprilike tako
X* = promjenjljiva, varira od korisnika do korisnika..može biti D, E, F, G, H...sve to Z

Završeno! :D Samo ja nisam imao ikonicu daemon tools u icons trayu. ja ušao u program, u gornjem lijevom uglu ima opcija actions, tu kliknem i ima opcija unmount all, tu kliknem i problem riješen. Uglavnom, to je to. Hvala obojici.
RIP Adis Selmanović

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: gringoBasJa, rio_Ferdy88 i 18 gostiju.