FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

arhimed89
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la arhimed89 » 19 maj 2013, 19:28

Elegant je napisao/la:
arhimed89 je napisao/la:Sta je sa Husrefom,kako napreduje oporavak?
Ugrađen mu je "by-pass" mora mirovati.
aha..nadam se da ce biti dobro.
a koliko je njemu sad preporucljivo da vodi neki tim ako ima problema sa srcem.Mislim zbog stresa,nervoze,i tak.
Stvarno steta da je nesto takvo desilo se jednom odlicnom treneru i covjeku.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

Sapunaru28
Kontakt:

Post Postao/la Sapunaru28 » 19 maj 2013, 21:12

Ima li svijetla buducnost ovaj Almir Aganspahic?

I, takodje, da li ovaj Handzic Faris ode u Hereenveen?

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 19 maj 2013, 22:58

Samo da se Hus aBd oporavi i on sastavi ekipu i listu pojacanja. Bude li to neko drugi radio nema nas nigdje.
U novi boj ...

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 19 maj 2013, 23:06

Sef vam razmislja o malo duzoj pauzi
NO PYRO NO PARTY

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 20 maj 2013, 00:46

Dobro Buu. :roll: :roll:

Mogao bi uskoro doci Nelson izgleda :mrgreen:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 20 maj 2013, 00:54

Normalno je da se ne može porediti liga prvaka i Europa liga ali ja mislim (sad če početi paljba) kad se sve sabere i oduzme nema tu puno razlike evo kako jedino u prva dva pred kola ima slabijih protivnika ali vratite se unazad malo.Mi prošle godine dobijemo u prvom ove sa Malte ćini mi se Hybernian a drugo pretkolo Levski pa ako su jači ovi nabrojani od istog onda..... ne kažem da ne mogu oni pobjediti istog,onda se dobije Zeta i ti ispadaš sad kako se došlo do Zete evo ovo dobro vidite boldirat ču. U prvom pretkolu smo bili nosioci i dobili smo ove lakše protivnike,drugo pretkolo nismo bili nosioci i dobili smo Levskog, onda izbacivanjem istog preuzeli smo njegov koeficijent i u trečem pretkolu dobili opet ove"slabije" Zetu koja je za nas bila kobna .Znaći sve je do vas -nas kako igraš koliki koeficijent imaš u Europi .Ja se slomi objašnjavajuči ljudima da koeficijent je samo utakmice u Europi ,titule i kupovi nemaju veze sa tim.Znaju ovi u UEFA-i šta se sve radi u pojedinim prvenstvima pa nisu oni frajeri ali dobro da ne bude da palamudim oko vaše titule ovo se odnosi na sve lige u Europi osim recimo bar po meni Engleza.Ruku na srce pamte se titule ali kad već tražiš realnost ja znam šta je euforija ali treba biti realan i kad su domaće utakmice u pitanju.Onda se izađe vani pa po guzici dobijemo i onda pravdanja teži protivnici ovo-ono **** ga ali surova stvarnost je takva.Ovde kod nas sa malo para i malo infrastrukture i pomoći lako dođeš do titule ili europe a ćinjenica je da svake godine gledamo sve slabiji i slabiji nogomet ali ovi se satraše preko medija i portala pišući kao imamo napredak. Ja ga ne vidim iskreno ako neko vidi ja mu skidam kapu. Suđenje kažu popravilo se a vamo cirkus, štele svi a savez ćuti itd... stadioni nam liče na rugla niko ne ulaže(osim Bilinog polja) zjape prazni u prošlom kolu nisi mogao na svim utakmicama skupiti 3-4 000 gledalaca.Evo jedan primjer Sarajevo pušta na polusezoni tri najbolja igrača a tu je posebno akcent na odlazak Saida, pa onda Amar tjera Zebu koji me dovodio do ludila svojim potezima po meni on i Said najbolji u ligi a oni odu i šta ja-vi imamo za gledati Čomora-Adilovića-Vasilića-Helvidu-Zlatkovića-Bertošu ili da ne nabrajam sad sve.... a evo i sad Amar opet po meni najboljeg što je ostao Bekrić handri što ne produžuje ugovor(to je vaš problem) ali na kraju gubitnik je fudbal a posebno mi obićni gledaoci.I sad kakav napredak se vidi ja ne vidim ali dobro vi ste opijeni titulom i pobjedama i pošteno je da slavite ali šta bude kad se otrijeznimo nekom blamažom u vidu Hapoela-Zete ili Čelika iz Nikšića ili onih Iraca i je li to napredak a nekoć smo igrali i sa Genkom, New castlom,Dynamo Kyev,Basel,Malaga,Bešiktaš,Kilmarnock,Cluj,Rapid Bukurešt,............A sdad ispadamo smiješni i jadni ali smo "napredovali" ;) :o :D :

Realno, 50% post ti je zaista realno, objektivno i veoma dobro napisan, u prevodu, apsolutno se slazem sa tobom. Drugih 50%, su realno tvoje spekulacije koje sa moje tacke gledista nemaju nikave veze, sa vezom.

Da se malo vratimo pravoj temi.
Za EL i LP se mogu 90% sa tvojom konstatacijom slozili, ali moras znati, ponavljam, da vecina timova odmah u startu odustaje od EL, jer jednostavno nije neka zarada kao u LP. Druga stvar, u LP vise namas levata, jer svi nesto hoce, pokusavanju, u prevodu spremaju se za to i tesko vise, ali zaista ti mozes tu naletiti na ravnopravnog protivnika.

Meni samo nije jasno kako ti vise nije dosadilo porediti nase klubove sa klubovima na euro-sceni. Vidi nesto, solidno ti pises i to mi se svida, zapravo volim sa tobom voditi raspravu jer imas dobrih argumenata, tako da jednostavno gledajuci sa nogometnog aspekta, kod nas u drzavi nogomet se igra u prosjeku 30 do 45 min u zavisnost od protivnika. (Najbolji primjeri placanja ceha iz domaceg prvenstva su ti utakmice Maribor vs. Zeljo prvo poluvrijeme, kao i Zeljo vs. Maccabi prvo poluvrijeme).Ovo ti samo pokazuje da na eurosceni imas ekipe koje igraju 90 min, sto je za nas jos Amerika.

Nekada nije bila, danas jeste, a najvise zahvaljuju padu Zelje u periodu 2004 do 2009. Tako isto ja gledam ovaj vas pad. Ti vasi neuspijesi samo doprinose svemu ovome, jedan totalno drugaciji izgled, jer nemas prave KONKURENCIJE. To je poenta svih prica. Pare su uvijek potrebne, ali kada bi imali nekih 5 do 6 klubova koji su ravnopravni (ne po losoj igri, vec po dobrim igrama, strukturama, taktikama, onda bi se realno moglo nesto ocekivati na toj eurosceni. )

Sta ti realno imas ocekivati od Zelje? Ko ti god dode na Grabvicu, svak ti bunkerise. Ti moras 90 min probijati taj bunker. Primi-nabi, primi nabi i tako u nedogled. Zeljo je uzeo titulu zahvaljujuci slozi, a ne pojedincima kao sto je bio slucaj prijasnjih sezona. Zasto je Zeljo razvaljivao na strani? jer kada se protivnik otvori, Zeljo igra svoju igru, i sasvim je logicno da ces debakl dozivjeti.

Sto se Bekrica tica, da je zasluzio igrao bih. Uostalom, titula je bez njega osvojena. PO meni, na stranu ljudskost, postenje, i sve, ali ovogodisnja igra, nije na nivou proslogodisnjih. Tako je kako je.

Mi moramo nesto poraditi na ovom nasem nogometu, jer ovako tesko da cemo naprijed jer u evropskim pogledima mi spadosmo na neku kantonalnu ligu prema LP, jos malo pa cemo i prema EL.
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 20 maj 2013, 13:21, ukupno mijenjano 1 put.

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 20 maj 2013, 10:50

sekac je napisao/la:Samo da se izvinem za duži post ponijelo me ;)
Dobar post. Slazem se u potpunosti ;)
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 20 maj 2013, 11:02

sta se nadate ? podat ce ga i nama i vama i sirokom i borcu i olimpicu i celiku :D

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 20 maj 2013, 18:02

zamorano je napisao/la:Dolazim u šorcu :D Nisam u miru :D Ima li neko od vas slike,klip,bilo sta sa tekme ČELIK_SARAJEVO sad se ne sjecam koje godine ,02,03,mozda ...ponovljena tekma bila ...Ili je neko od vas bio tada na tekmi?Sarajevo pobjedilo 3-1 u Zenici...Smiječanin nas ubio :D Kada je čitav sjever bio popunjen "Hordama"...to je rekord gostujucih navijaca koji su gostovali u Zenici ikad...Naravno stadion je bio krcat...
Bio sam tada na sjevernoj tribini, po meni najbolja tekma koju sam gledao na Bilinom u posleratnom periodu.
Sarajevo je tu tekmu (cini mi se) dobilo za zelenim stolom, ali smo pristali da igramo ponovo, pa smo
vas dobili 3:1. Ono sto je na mene posebno ostavilo dojam, jeste atmosfera na stadionu, fantasticno...
Na kraju smo dobili aplauz sa Zapada, sto je zaista fascinantno obzirom na tada lose odnose izmedju vas i nas.
Sve u svemu, cista desetka i navijacka uspomena koja se nikada ne zaboravlja.
F.K.SARAJEVO

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 20 maj 2013, 18:56

molotovljev je napisao/la:
zamorano je napisao/la:Dolazim u šorcu :D Nisam u miru :D Ima li neko od vas slike,klip,bilo sta sa tekme ČELIK_SARAJEVO sad se ne sjecam koje godine ,02,03,mozda ...ponovljena tekma bila ...Ili je neko od vas bio tada na tekmi?Sarajevo pobjedilo 3-1 u Zenici...Smiječanin nas ubio :D Kada je čitav sjever bio popunjen "Hordama"...to je rekord gostujucih navijaca koji su gostovali u Zenici ikad...Naravno stadion je bio krcat...
Bio sam tada na sjevernoj tribini, po meni najbolja tekma koju sam gledao na Bilinom u posleratnom periodu.
Sarajevo je tu tekmu (cini mi se) dobilo za zelenim stolom, ali smo pristali da igramo ponovo, pa smo
vas dobili 3:1. Ono sto je na mene posebno ostavilo dojam, jeste atmosfera na stadionu, fantasticno...
Na kraju smo dobili aplauz sa Zapada, sto je zaista fascinantno obzirom na tada lose odnose izmedju vas i nas.
Sve u svemu, cista desetka i navijacka uspomena koja se nikada ne zaboravlja.

E sad imal ko kakvu sliku toga? To je ta tekma,jest ponovljena...A aplauz je bio zasluzen nema se tu sta reci,kad izgubis posteno...Šteta je da niko nema kakvog zapisa s te tekme,da ovi mladji vide kako se bodrio tada svoj klub...Al vas je ba bilo na tone na "sjeveru" :D Kao i nas u ostalom na ostale tri tribine :D Hajd makar neizbrisiva uspomena ostaje na tu predobru tekmu...
::::SAMO ČELIK::::

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 20 maj 2013, 19:59

A kaharli teme braco mila...

A vi kako te vi?

zeljo1
Kontakt:

Post Postao/la zeljo1 » 21 maj 2013, 21:55

citam danas u oslobodjenju potukli se Torlak i Zlatkovic.....niko ni slova,da se kojim slucajem desilo kod nas bilo bi najmanje 15 strana o tome :D
sampioni:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
kup:2000,2001,2003,2011,2012
super kup:1998,2000,2001

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 21 maj 2013, 21:56

Izgleda da Torlak i odlazi...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 21 maj 2013, 22:31

Komsije cestitke na 2 mjestu i sretno u Evropi.

High

Post Postao/la High » 21 maj 2013, 22:32

Odavno se znalo da Boca ide. Pisali smo o tome na prethodne dvije-tri stranice.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 21 maj 2013, 22:38

High je napisao/la:Odavno se znalo da Boca ide. Pisali smo o tome na prethodne dvije-tri stranice.
Ovako prvenstvo završeno nije, ako je vjerovati Sportu tek če se razgovarati sa 4 igrača a to su:Hadžić,Torlak,Zlatković i Abdihodžić-golman svi ostali su pod ugovorom.Što se frke tiće vjerovatno če biti kažnjeni novčano e sad ima klupski kodex-pravilnik niko od nas ne zna samo nagađamo svi a i da odu nije kraj svijeta doči će drugi. ;)
Zadnja izmjena: sekac, dana/u 21 maj 2013, 22:39, ukupno mijenjano 1 put.
Sarajevo ljubavi moja!

High

Post Postao/la High » 21 maj 2013, 22:38

Već su kažnjeni. I Hadžić nas napušta. Najvjerovatnije i Zlatković.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 21 maj 2013, 22:39

ako bude ovo istina za torlaka ja onda stvarno nemam rijeci. Zar je to taj sistem? Da se na svakom prelaznom roku otjeraju najbolji igraci, ili odu za neku mizernu cifru i dovedu opet neki polvnjaci iz 3. srbijanske i koje vec lige? Kad ce nasa uprava doci pameti ja ne znam. :?
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 21 maj 2013, 22:40

zeljo1 je napisao/la:citam danas u oslobodjenju potukli se Torlak i Zlatkovic.....niko ni slova,da se kojim slucajem desilo kod nas bilo bi najmanje 15 strana o tome :D
Pisalo se naravno,nije na ovome forumu,jeste na infu itd,jednostavno ovdje pise 4-5 momaka(par dole gore),jel nama ovo nije da kazem jedino mjesto za komunikaciju,sta hocu da kazem velika je razlika sto se tice ovoga foruma u smislu da je navijaca Zelje u vecem broju iz razloga jel ih dosta,da kazem velika vecina nije registrovano na glavni forum tih istih navijaca,jel jednostavno tamo nemogu uci pa su se ovdje manje vise svi strovalili i ovo je glavno mjesto za diskusiju velikog broja vas(da kazem vas :mrgreen: ),dok je kod nas situacija drugacija imamo taj forum tamo takav kakav jeste otvorenog je tipa i moze uci i pisati ko hoce,i zato je ovdje manje zastupljena prica ,kako rekoh vrti se par istih momaka koji nesto napisu ja medju njima :P i to je to

Ovo napisah cisto iz razloga jel rece da se kod vas desilo bilo bi 15 strana,pa bilo je i kod nas toliko strana ali na drugom mjestu(mjestima)
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 21 maj 2013, 22:42

Evolution87 je napisao/la:ako bude ovo istina za torlaka ja onda stvarno nemam rijeci. Zar je to taj sistem? Da se na svakom prelaznom roku otjeraju najbolji igraci, ili odu za neku mizernu cifru i dovedu opet neki polvnjaci iz 3. srbijanske i koje vec lige? Kad ce nasa uprava doci pameti ja ne znam. :?
Ili možda džaba, jer im ugovori ističu... :? :? :?
Sačekajmo da vidimo šta će biti, ne trčimo pred rudu....
Možda je rano, ali gledam ove moguće protivnike za prvo pretkolo i gle čuda možda nam Kojašević bude gostovao..:D

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: amypitar, Benjolos, JavierBosnia, rimljanin90, skoJaa, ubipara i 47 gostiju.