Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

korisnikforuma
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la korisnikforuma » 21 maj 2013, 22:57

Protiv Udinesea poklonjen penal na Faraonu, 2 boda
Protiv Siene poklonjen penal na Balotelliju, 2 boda
Protiv Juventusa poklonjen penal, 2 boda

To ti je šest bodova ovako napamet, za koje svi znaju, a tu od ostalih 8 penala ima 4-5 koji su dvojbeni, ali se ne sjećam točno koji, znam da je Pazziniju jednom poklonjen, i Balotelliju ja mislim protiv Palerma.
A sad računaj koliko bi bodova imali samo bez ova tri penala gore.

EDIT: Juventus je u 4 sezone(od 2008/09 do 2011/12) svirano 19 penala, Milanu u 2 (2011/12 i 2012/13) 21 :shock: :D

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 21 maj 2013, 23:07

Ma svi Milanovi penali ove sezone su neregularni , to smo već zapamtili . Nema potrebe da se dalje o tome raspravlja , u Italiji treba ukinuti penale jer od 100-tinjak penala tokom sezone bar 70 su neregularni , sudeći prema nama forumskim stručnjacima . Samo se više raspravlja o tome na temi Primere . :D
Di Natale legenda :lol: :lol: slika

Edit : slika Za sve one koji misle da igrača treba dobro "namlatiti" da bi bio dosuđen faul ili penal . Jasan pravilnik u par teza opisuje šta sudije moraju da okarakterišu kao faul a šta ne .
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

korisnikforuma
Kontakt:

Post Postao/la korisnikforuma » 21 maj 2013, 23:21

Ne pravi se glup, ja sam ti rekao za tri neregularna penala, i da ima 4-5 dvojbenih...
Kako onda opravdavaš da su Juventusu prošle sezone dosuđena 4, pretprošle 5, a prije 3 godine isto 4?
Vama to dosudi u godinu ipo dana.
Briga me za Milan, ali dosta vaših je godinu dana plakala za nepriznatim golom Muntarija, to je bila krađa , a danas su poklonjeni penali sudačke greške :roll:

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 21 maj 2013, 23:25

Vrati se 2-3 stranice nazad i vidi moj stav o tom golu Muntaria . Apsolutno nisam kukao što se toga tiče , jer Milan je izgubio prvenstvo kasnije .
Ove sezone Milanu jesu dosuđena 2-3 penala , koja nisu bila ali čisto sumnjam da su to suci namjerno uradili .
Ne znam razlog zašto nije Juventusu suđeno više penala , ali sigurno nije riječ o uroti . Prošle godine suđeno svega par penala u korist Juventusa a ove sezone 11 ja mislim . Znači nema to veze sa urotama i zavjerama vec jednostavno tako se desi .
-Rui Costa-

korisnikforuma
Kontakt:

Post Postao/la korisnikforuma » 21 maj 2013, 23:28

Pa ne kažem da si ti kukao, ali iskreno dosta tvojih je taj gol spominjalo još ove godine.
I briga mene i da se krade za Milan, bolje nego za inter ili Napoli, ali ne može jedno bit krađa, a drugo sudačke greške.
Ja sam za Muntarijev gol govorio da je greška, to isto mislim i za Milanove penale, ali neki vaši nisu baš dosljedni ;)

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 21 maj 2013, 23:30

Ljudi puno stvari kažu u afektu ,doduše , svako ima pravo da kaže šta misli . Lično mislim da je Milan izgubio prvenstvo tek nakon derbija sa Juventusom , i to u onoj tekmi kad su se obrukali u sred Milana protiv Fiorentine .
-Rui Costa-

korisnikforuma
Kontakt:

Post Postao/la korisnikforuma » 21 maj 2013, 23:32

Ma jedno je afekt, ali neki su ponavljali taj Muntarijev gol godinu dana. A prošle sezone Juventusu dosuđena 4 penala a Milanu 10. Nakon Muntarijevog gola vi ste dobili 3 penala mi 1. Nije baš da vas nije kompenziralo za taj gol. A sezonu ste izgubili jer je Juventus imao strašan finiš, nanizali su 9-10 pobjeda i 1-2 remija...

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 21 maj 2013, 23:35

Ne sjećam se tačno u kojem kolu je bio derbi , ali mislim da je ostalo sve izjednačeno nakon tog remija . Znači bodovno se ništa promjenilo , nakon toga je Milan imao 2-3 katastrofalne partije i tu je sve bilo gotovo . Da više ne pričamo o prošlosti , jedva čekam da počne nova sezona ili da makar počne kako treba taj prelazni rok . :D

Edit : Prosječna posjeta na stadionima , prema ESPN-u .
Team Average
1 Internazionale 44,897
2 AC Milan 42,245
3 AS Roma 40,315
4 Napoli 39,692
5 Juventus 38,703
6 Lazio 32,691
7 Fiorentina 24,266
8 Sampdoria 22,867
9 Bologna 20,192
10 Genoa 19,336
11 Palermo 18,470
12 Udinese 16,577
13 Torino 15,215
14 Atalanta 14,667
15 Catania 13,745
16 Parma 12,907
17 US Pescara 12,698
18 Chievo Verona 9,388
19 Siena 9,230
20 Cagliari 8,787

Prosjek lige je oko 23 000 !
Zadnja izmjena: francobaresi, dana/u 21 maj 2013, 23:43, ukupno mijenjano 1 put.
-Rui Costa-

korisnikforuma
Kontakt:

Post Postao/la korisnikforuma » 21 maj 2013, 23:43

Dogodine samo nabavite jednog ozbiljnog stopera, jednog veznog i po mogućnosti golmana pa da imamo gospodsku konkurenciju u borbi za Scudetto :D

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 21 maj 2013, 23:47

korisnikforuma je napisao/la:Dogodine samo nabavite jednog ozbiljnog stopera, jednog veznog i po mogućnosti golmana pa da imamo gospodsku konkurenciju u borbi za Scudetto :D
Amin ! :D Mada bit će svega ovo ljeto u Milanu , evo već se počelo nagađati oko smijene trenera . :D
-Rui Costa-

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 21 maj 2013, 23:51

francobaresi je napisao/la: Di Natale legenda :lol: :lol:
slika
Fino se petarda proslavila :D

A Interu savršen kraj savršene sezone :D

Očekujem puno turbulencija naredne sezone, i u borbi za titulu, i u borbi za Evropu, kao i u borbi za opstanak. Skoro smo postavljali onu tabelu sa zaradom u odnosu na konačni poredak na tabeli i jasno se vidjela razlika izmedju gornjeg i donjeg dijela tabele. To će u mnogome da utiče na pojedine ekipe kojima je do sada bilo svejedno hoće li biti 9-i ili 15-i na kraju sezone. Pored toga, borba za eurokupove će biti još veća i napetija nego prije. Imat' ćemo 8 timova koji će htjeti ostaviti svoj trag - Juve, Napoli, Milan, Fiorentina, Roma, Lazio, Inter i Udinese, a ne mogu svi dobiti dio evropskog kolača.

Juventus - Sve je ovo bajno i sjajno za sada. Protekle dvije sezone su bile nešto nevjerovatno, s obzirom na kadar koji smo imali. Iskoristili smo glad za trofejima, par šampiona i Conteovo znanje. Međutim, uslijedit će opuštanje ukoliko ne dođe do nekih sitnih promjena. Već se vidjelo jasno ove sezone da nas timovi lakše čitaju. Nakon 2 titule igrači će biti zasićeniji, i vjerujem da će daleko veću pažnju posvetiti LP-a. Zato će nam trebati šira klupa, kvalitetnijih prvih 11 i mnogo rada preko ljeta.

Napoli - Nekako sam siguran da više neće moći pucati ovako visoko, pogotovo odlaskom Mazzarija i Cavanija (ako dođe do toga). Fina je to ekipa, ali teško će im biti s promjenom formacije i sistema igre (ovo sve ako dođe neki trener koji će odbaciti Mazzarijeve ideje). Prilagođavanje na drugi sistem je uvijek težak proces, pogotovo što su ga igrali duži niz godina. Mogućim odlaskom Cavanija će ostati velika praznina u napadu koju će teeeško koji igrač moći nadomjestiti.

Milan - Nekako sam ubijeđen da će nam biti prvi konkurent za titulu naredne sezone. Sve što im treba je par kvalitetnih igrača na nekim ključnim pozicijama u timu i to je to. Berlu bi nakon ovakvog dramatičnog plasmana u kv LP-a mogao izdvojiti ozbiljne novce za nove igrače. Očekujem puno od Milana definitivno.

Fiorentina - Sve što su dobro uradili prošlog ljeta i tokom sezone, morat će ponoviti i naredne godine, ako žele završiti u LP-a, ili barem postići neki zapaženiji rezultat u Ligi Evrope. Imaju dobar roster, imaju vrhunskog trenera, igraju lijep i učinkovit fudbal i sve što im treba su 2 world class igrača (odbrana i vezni red) i vrijeme. Tu mislim na to da im treba vremena da se još bolje uigraju, upoznaju i počnu dobivati manje timove u ligi s lakoćom, baš kao što su to uradili s Pescarom u zadnjem kolu.

Roma - I naredne godine će postizati iste rezultate, biti tu negdje u vrhu, ali ništa značajnije neće postići, ako ne dovedu nekog uistinu kvalitetnog trenera. Piše se o Allegriju, ali ne vjerujem da bi im on mogao donijeti prevagu. Jeste, osvojio je titulu već jednom, ali ju je isto tako i izgubio iako je bio favorit. Romi treba dosta toga da bi igrali u LP-a. I jednostavno ne vidim kako to mogu ostvariti preko ljeta. Borba za LE vrhunac.

Lazio - Sve što sam napisao za Fiorentinu važi i za njih. Dobro, ne baš sve. Nisu igrali toliko lijepo kao ljubičice, ali imaju sasvim solidnu ekipu. Dovoljno su jaki za vrh tabele i mislim da će aspiracije za LP-a porasti ako Lotito odluči dati 15-20 miliona za pojačanja. Sve što im treba, po mom mišljenju, je šira klupa.

Udinese - Nekad ne znam dal' da mrzim ovu ekipu ili joj se divim. Guidolin već godinama radi fantastičan posao. Njihovi skauti su neki veći ljuđaci očito. Svake godine je ista priča, i svake godine gledamo isti film. Međutim, imam neki predosjećaj da neće prodavati ključne igrače ovog mercata. Jedino im možda Benatia ode, ali ostali će da ostanu. U drugom dijelu sezone su pokazali da su se uigrali. Puno je tu novih igrača bilo, i jasno je da im je trebalo vremena. Nek preko ljeta dovedu još pokojeg talenta i eto njih opet u Evropi dogodine.

Inter - Nadam se, iskreno, da će nastaviti ovim putem. Ljepota je gledati kako ih puni ko stigne, ali da ne budem previše subjektivan, očekujem i kod njih neku manju reorganizaciju. Možda i bude nešto od njih u narednoj sezoni. Dajem im veoma male šanse.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 22 maj 2013, 00:08

Saurman je napisao/la:Milanu "poklonjeno" 14 bodova u protekloj sezoni

Kolege sa italijanskog portala Calciomercato.com, napravile su analizu italijanske Serie A u protekloj sezoni, a posebno su obratili pažnju na timove koji su profitirali od sudijskih grešaka.

Najveći dobitnik na sudijskim greškama imao je Milan, kojem se te greške donijele čak 14 bodova, a potom slijedi Chievo sa devet bodova, te Napoli, Lazio i Sampdoria, kojima su greške omogućile sedam bodova.

Juventus je profitirao dva boda, ali bi i bez toga bili prvaci Italije.

Tabela bodova da nije bilo grešaka i konačna tabela
:

1. Juventus 85 87 (+2)
2. Napoli 71 78 (+7)
3. Fiorentina 71 70 (-1)
4. Roma 66 62 (-4)
5. Udineze 60 66 (+6)
6. Milan 58 72 (+14)
7. Catania 55 56 (+1)
8. Inter 55 54 (-1)
9. Lazio 54 61 (+7)
10. Parma 52 49 (-3)
11. Cagliari 46 47 (+1)
12. Bologna 46 44 (-2)
13. Torino 44 39 (-5)
14. Atalanta 42 40 (-2)
15. Genoa 39 38 (-1)
16. Chievo 36 45 (+9)
17. Sampdoria 35 42 (+7)
18. Palermo 35 32 (-3)
19. Siena 33 30 (-3)
20. Pescara 25 22 (-3)
Svake **** god Romi fale bodovi,jbmti ligu sugavu
embrace the chaos

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 22 maj 2013, 00:11

Milan će sljedeće sezone moći konkurisati Juventusu samo uz pomoć sudija i nikako drugačije. Ove sezone sudije su im nagurali 10 bodova pa su završili na -15, sljedeće ako oba kluba budu imali isti tretman kod sudija razlika će biti preko 20 bodova normalnu u korist šampiona.

Juventus ni sljedeće sezone neće imati ozbiljnog kandidata u borbi za Scudetto.
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dominacija je neminovnost!

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 22 maj 2013, 00:17

Vidim, strasti se još nisu slegle. :mrgreen:

Što se tiče sljedeće sezone, o predviđanjima nema smisla govoriti sada, kada prođe mercato bacit ćemo sve na papir.

I ohladite živi bili, od sudija i Muntaria nema čovjek šta pročitati. :?
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 22 maj 2013, 00:22

Milan iduce sezone nece imati ozbiljnog kandidata u borbi za skudeto ..
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 22 maj 2013, 00:23

Pa besmisleno je pričati trenutno o Milanu kao nekom ozbiljnom protivkandidatu kad se i sami njihovi navijači stide kako su došli do trećeg mjesta.

Milan da bi mogao primirisati Juventusu treba dovesti najmanje pet odličnih igrača, a za to im je neophodan novac kojeg oni nemaju.

Fiorentina i Napoli su gledajući trenutnu sliku glavni konkurenti, dok su u drugom šeširu Milan, Inter , Lazio i Roma.
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dominacija je neminovnost!

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 22 maj 2013, 00:23

Romi ako sudije dozvole liga ce vec u martu postati dosadna
nema potpisa

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 22 maj 2013, 00:28

Admir_Sa je napisao/la:Romi ako sudije dozvole liga ce vec u martu postati dosadna
Tako je ! Ma skudeto je nas iduce god :D
embrace the chaos

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 22 maj 2013, 08:08

Ako sudije dozvole prvak će biti Cagliari :mrgreen: 8-)
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 22 maj 2013, 08:43

ramiral je napisao/la:Ako sudije dozvole prvak će biti Cagliari :mrgreen: 8-)
ne, već ako Silvio dozvoli 8-) :mrgreen:
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.