Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

TheManiacs
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la TheManiacs » 25 nov 2009, 14:33

rob do bagro je napisao/la:SRETAN 25.novembar DAN DRZAVNOSTI BIH SVIM LJUDIMA KOJU OVU ZEMLJU SMATRAJU SVOJOM!!!
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 26 nov 2009, 01:55

Pridruzi se,budi dio eBiH!

eRepublik je online browser igra stara gotovo dvije godine i trenutno je igra oko 240.000 igraca sirom svijeta.Posebnost ove igre je njen spoj vojne,ekonomske i politicke strategija u kojoj nije važan pojedinac nego zajednica.Jedan čovjek ne moze napraviti mnogo,bitna je zajednica koja cini jednu eDrzavu i ako ta zajednica radi kao jedan.

U igri možete biti vojnik,novinar,političar,biznisman i jos monogo toga.Svaka pozicija je bitna na svoj nacin i svaka pozicija pomaže zajednici drugačije.eBosna i Herzegovina je u igru dodana 11.03.2009. i time je jedna od najmlađih zemalja na eRepubliku-u.

Naša virtuelna domovina trenutno ima 3.400 stanovnika po cemu je 19. u svijetu(od 60 zemalja ukupno) i time je već prestigla neke države koje su u igri monogo duže.Po broju sakupljenih expirience bodova eBiH zauzima sredinu u eSvijetu , 31. od 60 zemalja.

Posebno je zadovoljavajuci pogled na ekonomsku situaciju gdje virtuelna Bosna i Herzegovina stoji vise nego odlicno.Mada je eBiH po broju kompanija tek 35 sa 193 kompanije na svojoj teritoriji sve ostale statistike su na nasoj strani i zadivljujuce je pogledati kako je ekonomija razradjena i koliko su ove kompanije iskoristene.Unatoc cinjenici da je eBiH tek 35. po broju kompanija,posjeduje drzavni bruto proizvod(GDP-Gross Domestic Product) je jako visok i po tome je eBiH na zavidnoj 14. poziciji.Takodjer zavidna je cinjenica da eBiH ima jedan od najvecih izvoza među svim erepublik zemljama gdje zauzima 20. mjesto.Ako se tome pridoda i cinjenica da je u uvozu medju zadnjima na rang listi i dijeli posljednju poziciju sa jos par zemalja sa mjesecnim uvozom od ravno 0,moze se reci da je ekonomija veoma stabilna i usmjerena.Na polju plata eBiH je takodjer u zavidnoj poziciji gdje zauzima TOP5,odnosno rame uz rame je po visini plata sa najvecim zemljama na eRepubliku,koje su u igri gotovo dvije godine dok je Bosna i Hercegovina tu tek 9 mjeseci.

Na polju žurnalistike eBiH zauzima 32.mjesto,sto je neki svjetski prosjek,te gotovo svaki 9. stanovnik eBiH posjeduje svoje novine tako da budnom oku novinara tesko da se može potkrasti bilo koja sitnica.

Kada je u pitanju vojna statistika,nazalost tu je situacija dosta losija.Razlog ovome je sto smo ipak relativno mlada drzava i nije bilo vremena da se vojno razvijemo.Mehanizam igre je ipak takav da onaj ko je duze u igri ima prednost u snazi koja se ipak moze nadmasiti brojnoscu.Tako recimo nase susjedne zemlje,eHrvatska i e Srbija,iako imaju tek nešto veću prosjećnu snagu od ebiH,spadaju među respektabilne vojne sile zbog ogromnog broja stanovnika.eHrvatska ima 4 puta vise stanovnika od eBiiH dok eSrbija ima 5 puta vise stanovnika od virtualne Bosne i Herzegovine i spada u sami vrh eRepublik zemalja,sa drugom pozicijom po broju stanovnika.

Pridruzite nam se i pomozite da BiH postane jedna od svjetskih sila bar u ovom virtuelnom svijetu gdje šansu da grade svoju budućnost imaju mladi.

Link za registraciju ;)
http://www.erepublik.com/en/referrer/Hamo+Pipa
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 26 nov 2009, 10:24

Ja bih se prijavio,al na toliko sam vec stranica prijavljen,da svaki dan u inboxu imam bar 100 novih mailova,raznih obavjesti i slicno.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 26 nov 2009, 10:32

majestic24 je napisao/la:Ja bih se prijavio,al na toliko sam vec stranica prijavljen,da svaki dan u inboxu imam bar 100 novih mailova,raznih obavjesti i slicno.
nema ovdje nista ne ide na mail,samo kada napravis acc posalju ti podatke ;)

btw.jucer smo na dan drzavnosti odbranili BiH od srpskog takeovera 8-)
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 26 nov 2009, 16:08

mislim da sam se ja bio prijavio na to eRepublik il kako se vec zove, al nista nisam skonto..a kako nista ne kontas, onda ti se ni neda igrat :D bio sam Meksikanac :mrgreen:
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 26 nov 2009, 18:00

dubrava je napisao/la:mislim da sam se ja bio prijavio na to eRepublik il kako se vec zove, al nista nisam skonto..a kako nista ne kontas, onda ti se ni neda igrat :D bio sam Meksikanac :mrgreen:
regaj se ponovo sve cu ti objasniti ;)

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 27 nov 2009, 00:11

Nemojte sutra letit za kesom i ne provaljujte se slaveci Bajram ubijajuci se negdje i tako to :roll:

Slavite kako Bog zapovjeda ;)
http://liverpool.bosnianforum.com/

It's Always Sunny in Philadelphia

kalimero
Kontakt:

Post Postao/la kalimero » 27 nov 2009, 00:14

Phill Jackson je napisao/la:Nemojte sutra letit za kesom i ne provaljujte se slaveci Bajram ubijajuci se negdje i tako to :roll:

To papcima nikad nece biti jasno.Jos odu ujutro na namaz sto je najgore,a navece na Daru.
AMAR OSIM!

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 27 nov 2009, 00:20

kalimero je napisao/la:
Phill Jackson je napisao/la:Nemojte sutra letit za kesom i ne provaljujte se slaveci Bajram ubijajuci se negdje i tako to :roll:

To papcima nikad nece biti jasno.Jos odu ujutro na namaz sto je najgore,a navece na Daru.
Tako je,kako je,,nikad od nas ljudi.Jos sam i kladionicu zaboravio spomenut,,oni ce najvise profitirat ovih dana :roll:
http://liverpool.bosnianforum.com/

It's Always Sunny in Philadelphia

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 27 nov 2009, 01:48

[youtube][/youtube]

Nadam se da će svi Musliman provesti ovaj lijepi Bajram u miru i rahatluku. Da neće dozvoliti da neki glupani koji koriste alkohol pokvare ove lijepe dane.

Najgluplje rečenice koji sam čuo je za vrijeme Ramazana "Ja ne pijem dok je Ramazan, čekam poslje Bajrama, i na Bajramu".

"Kako ću se napiti za Bajram".

Nekada ne mogu da shvatim kako glupih ljudi ima. Diže mi tlak to, ali eto srećom i hvala Bogu svako će odgovarati za sebe.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 27 nov 2009, 08:17

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

lejla
Kontakt:

Post Postao/la lejla » 27 nov 2009, 08:18

joj probudise me petarde :D :D :D :D

BAJRAM SERIF MUBAREK OLUSN!!!
:) :)
John Terry can play with his back completely blocked, and he will put his head where I will not put my feet. He is extreme and knows he will suffer the consequences later, but he is sacrificing himself.
Didier Drogba

adnan_nanda
Kontakt:

Post Postao/la adnan_nanda » 27 nov 2009, 08:25

BAJRAM SERIF MUBAREK OLSUN.
Povjerenje je trpeza za kojom se jadni služe i kad nisu gladni, druže. :)

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 27 nov 2009, 08:32

Bajram Šerif Mubarek Olsun !
100% sportski i krajnje opušten potpis

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 27 nov 2009, 08:52

Bujrum ljudi na baklavu,hurmasicu,burek...sta god zelite 8-) ;)
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

Bob_Rock
Kontakt:

Post Postao/la Bob_Rock » 27 nov 2009, 08:54

rob do bagro je napisao/la:Bujrum ljudi na baklavu,hurmasicu,burek...sta god zelite 8-) ;)
Imal jedna hladna piva??? :D :D

Salim se malo, Bajram Serif Mubarek Oslun svim pripadnicima muslimanske vjeroispovjesti!!
Mi smo iz Zenice, neka se ori,
Robijas samo Celika voli.
Imamo baklje, imamo sake,
imamo grla i pivske flase..............

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 27 nov 2009, 08:56

Bob_Rock je napisao/la:
rob do bagro je napisao/la:Bujrum ljudi na baklavu,hurmasicu,burek...sta god zelite 8-) ;)

Salim se malo, Bajram Serif Mubarek Oslun svim pripadnicima muslimanske vjeroispovjesti!!
nema...ima sok na mucenje ako hoces...onaj od 1,20 :mrgreen:

SMRT FASIZMU!!!

Bob_Rock
Kontakt:

Post Postao/la Bob_Rock » 27 nov 2009, 08:56

rob do bagro je napisao/la:
Bob_Rock je napisao/la:

nema...ima sok na mucenje ako hoces...onaj od 1,20 :mrgreen:
Razmuta? Od cega je? Dobar dobar.....
Mi smo iz Zenice, neka se ori,
Robijas samo Celika voli.
Imamo baklje, imamo sake,
imamo grla i pivske flase..............

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 27 nov 2009, 08:57

aj posalji jednu u bihac, kod mene nestalo

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 27 nov 2009, 08:59

@ Bob_Rock od Narance...mora biti dobar kad je tako jeftin :mrgreen:

@Kvaresma...daj adresu vamo svoju pa da ti sendam :D

SMRT FASIZMU!!!

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.