Alen Halilović

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Edin.-
Kontakt:

Re: Alen Halilović

Post Postao/la Edin.- » 23 maj 2013, 17:25

mandraX je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la:dabogda nocio kod kacavende
:lol: :lol:

Amin. :mrgreen:

upo ti Ramin :lol: :lol:

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 23 maj 2013, 17:44

Glupo mi je što se po dečku sada osipa drvlje i kamenje. On je izabrao i neka mu je sa srećom. Nadam se da će sa puno uspjeha igrati za zapadne susjede. Da je izabrao nas, sada bi mu ovdje spomenike dizali. Razumijem ga potpuno.

Nije lako biti rastrgan između dvije zemlje i odabrati. Lično me je životni put nanio da veći dio svog života živim u Hrvatskoj, ali onaj najvažniji dio: djetinjstvo, osnovna i srednja škola sam proveo u BiH i to je razlog da bez ikakvog razmišljanja u svemu izaberem Bosnu i Hercegovinu ispred Hrvatske, bez obzira što ću najvjerojatnije do kraja života živjeti u toj zemlji. Zato treba i ovog momka shvatiti. Čitav život mu je tamo. Porijeklo ima naše, ali Hrvatska je rodna zemlja za njega. Tamo je odrastao. Barem nije izvrndavao, nego je otvoreno obznanio svoj izbor.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 23 maj 2013, 17:45

opet se dokazalo da se u braku samo ženina pika :mrgreen:
nema potpisa

EnzoFerrari
Kontakt:

Post Postao/la EnzoFerrari » 23 maj 2013, 17:47

Kod ovakvih stvari najvise krivim oca tog djecaka, Sead jeste igrao za nasu repku al brzo izgubi svaku vezu sa Bosnom jer mu se jbe za istu, slicno je i sa mnogobrojnom BH dijasporom, jos malo pa niko od njihove djece nece znat "a" reci na bosanskom, al ce doci malo u Bosnu da trosi pare i glumi gazdu.Jbo ti nas.
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 23 maj 2013, 17:50

ljudi suvisno je vise raspravljati...Alen je odlucio..nek mu je sa srecom...ovu temu treba obrisati...

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 23 maj 2013, 17:55

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije u četvrtak je objavio da se na popisu pozvanih igrača za utakmice sa Škotskom i Portugalom nalaze i imena mladih debitanata iz Dinama, Alena Halilovića i Tina Jedvaja...
Nakon što je izbornik hrvatske reprezentacije Igor Štimac objavio kako je za kvalifikacijsku utakmicu protiv Škotske i prijateljsku s Portugalom pozvao mlade debitante iz Dinama, 16-godišnjeg Alena Halilovića i 17-godišnjeg Tina Jedvaja, obojica su za službenu klupsku stranicu iznijela svoje dojmove.
"Naravno da sam presretan, oduševljen i ponosan što sam dobio poziv. To mi je veliko priznanje i poticaj za dalje, ali i golemi motiv za daljnji rad i napredak", izjavio je Halilović za gnkdinamo.hr.
U posljednje vrijeme mnogo se govorilo o tome hoće li talentirani Halilović igrati za hrvatsku ili BiH reprezentaciju u budućnosti, na što se osvrnuo i 16-godišnji nogometaš: "Puno se pisalo o tome za koga ću nastupati, no kod mene nije bilo dvojbe. Uostalom, igrao sam i za sve mlađe selekcije Hrvatske."
"Mlad sam, o tome se počelo pisati kada sam tek počeo trenirati s prvom momčadi i odmah sam rekao da ne želim o tome pričati i da će sve biti jasno kada dođe vrijeme", istaknuo je Halilović.
Uz Halilovića, u reprezentaciju je pozvan i još jedan mladi debitant iz Dinama, Tin Jedvaj: "Sve mi se jako brzo događa i presretan sam. Prije šest mjeseci sam igrao za juniore, pa sam pozvan na pripreme s prvom momčadi, vrlo brzo sam počeo sam igrati, a sada je stigao poziv u seniorsku reprezentaciju", prokomentirao je.
"Naravno, nalazim se tek na početku, a ovo je samo potvrda da dobro radim i da nastavim još bolje", istaknuo je Jedvaj.
Uz Halilovića i Jedvaja, na popisu izbornika Štimca nalaze se i njihovi suigrači iz Dinama Josip Šimunić i Sammir.
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 23 maj 2013, 18:16

SiamoNoi je napisao/la:
Principatus je napisao/la:
SiamoNoi je napisao/la:Uglavnom sam došao da vam kažem da su vam nerealna ova nadanja,kao što sam gore i napisao.Samo kažem kako stvari stoje,na vama je hocete li se "suocit" sa situacijom kakva je.
Hvala lijepo na tome, to ce nam pomoci da psiholoski bolje prebrodimo ovu tesku situaciju u kojoj mi nemamo nista za izgubiti, jedino za dobiti. A realnost i stvarnost su dosta subjektivne stvari.
Realno sam ti rekao kao stvari stoje.Znaš onu...vrijeme je gospodin.slika
slika

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 23 maj 2013, 18:45

Sportfanatik je napisao/la:...
Hvala što si podijelio tu vijest sa nama.

Jel' ti drago?

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 23 maj 2013, 18:49

suradnik je napisao/la:
dnevnik.hr je napisao/la:Safet Sušić EKSKLUZIVNO: Halilović nije pozvan niti ću ga uskoro zvati!

Jučer se u hrvatskim medijima pojavila informacija kako je Alen Halilović pozvan u A reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Međutim, to nije niti blizu istine...

slika
Alen Halilović (Foto: Tino Juric/PIXSELL)

Ekskluzivno za Dnevnik Nove TV sve je demantirala nekoć legendarna 'desetka' PSG-a, a od 2009. izbornik BiH – Safet Sušić. Sušića smo pronašli u Francuskoj otkuda je demantirao napise u medijima.
„Ne znam o kojem se pozivu radi“, kratko je kazao Pape, pa nastavio:
„Na nikoga neću vršiti pritisak da igra za BiH. Halilović je taj koji mora odlučiti što želi, uz pomoć roditelja i okoline.“

Što Sušić uopće zna i misli o Haliloviću?

„Znam da je ogromni talent, jedan od najvećih koji se u posljednje vrijeme pojavio na našim prostorima. Ipak, na osnovu nekoliko minuta što sam ga gledao protiv PSG-a ne mogu točno reći o kakvom se igraču radi. Hoće li postati veliki nogometaš ovisi isključivo o njemu, a ja se nadam kako hoće. Znam mu oca, koji je bio pravi profesionalac, a nadam se da je i 'mali' takav.“

Ipak, Sušić još jednom naglašava kako Halilović nije pozvan u A reprezentaciju BiH za prijateljski susret sa Slovenijom, 6. veljače.

„On niti ne može biti pozvan. Čak i kad bih ga pozvao, ne može se odazvati jer je igrao za mladu reprezentaciju Hrvatske. Ako i ima BiH putovnicu, mora promijeniti i državljanstvo. Oni koji su pisali senzacionalističke naslove nisu dovoljno informirani. Nije sve tako jednostavno, recimo Mensur Mujdža imao je dosta problema da bi stekao pravo nastupa za BiH. I on je igrao za mladu nacionalnu vrstu Hrvatske, pa mu je trebala posebna potvrda HNS-a i cijela procedura trajala je pet-šest mjeseci.“

slika
Safet Sušić (Foto: AFP)

Čovjek koji s klupe vodi BiH prema prvom povijesnom nastupu na nekom velikom natjecanju bio je prilično izravan. Kao da ga je pomalo razljutio istup predsjednika NS BiH Elvedina Begića koji je navodno kazao kako je poziv Haliloviću, ali i Kološincu (Schalke), Hajroviću (Arsenal) i Seferoviću (Fiorentina) samo 'gesta kojom u BiH žele pokazati da vode računa o svojim igračima'...
„Izbornik je taj koji zove igrače, a ne netko iz Saveza. Spisak za Sloveniju objavit ćemo oko 20. siječnja, a na njemu neće biti Halilovića.“

Hoće li Halilović biti pozvan za neke buduće akcije?

„Ako ćemo ga zvati, bit će to eventualno za sljedeće kvalifikacije, poslije SP-a u Brazilu 2014. Čak bi i to možda bilo prerano. Pa on ima 16 i pol godina, teško da može biti u bilokakvim kombinacijama.“

Za kraj, Sušić još jednom naglašava:

„Svi oni koji žele igrati za BiH najprije se moraju jasno deklarirati i napraviti sve sa svoje strane da imaju uredne papire. Savez i ja smo tu da im pomognemo, ali nikoga nećemo moliti i pritiskati. Nekad smo igrače molili, no danas je drugačija situacija. Zahvaljujući sve boljim rezultatima postali smo cijenjeni i svakome treba biti zadovoljstvo nositi dres BiH i igrati s Džekom, Pjanićem, Begovićem...“, zaključio je Safet Sušić.
Mada mislim da i ono da je pozvan da su Hrvati prvi objavali. Sve je to njihovo maslo, oće da mu se ogadimo pa da igra za njih. :lol:
Sušiću sada ne valja i nije za reprezentaciju. O budućnosti repke Pape ne razmišlja. Sušić ga je htio zvati, i to opet možda, nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu. Štimcu valja.

Mali je i lažovčina jer je izjavio da će se odlučiti nakon 18. godine, a on je izgleda samo čekao, koji će ga selektor prije zvati.

Temu zaključati.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 23 maj 2013, 18:53

no rules je napisao/la:od početka ove priče sam znao da od ovog pakaša nema ništa , lafo on došao u Doboj Istok slikava se pored ljiljana , voli Bosnu , obećava prijateljima i rođacima kako će igrati samo za BiH , a sad ko vas **** , **** ga otac koji ga vaspitao ovako !

da malo ljepse kazemo kulturnije :lol: ,**** ga tata koji ga je tako odgojio ,pare su cudo ovoga svjeta ali bas ,ljudi su mater spremni za pare prodati narocito bosancerosi,nazalost.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 23 maj 2013, 18:56

Momak je rođen u Hrvatskoj prošao je njihove mlađe selekcije i njegova odluka me uopšte ne čudi.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 23 maj 2013, 19:03

Joj što su osuli paljbu po njemu na onoj slici što je sad objavio na facebooku :lol: Što je gore , on se uključio i odgovara im :D

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 23 maj 2013, 19:07

bavarian_bk je napisao/la:Joj što su osuli paljbu po njemu na onoj slici što je sad objavio na facebooku :lol: Što je gore , on se uključio i odgovara im :D
Koji fb haha? Moze li link?
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 23 maj 2013, 19:12

" onclick="window.open(this.href);return false;

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 23 maj 2013, 19:12

Saurman je napisao/la:Momak je rođen u Hrvatskoj prošao je njihove mlađe selekcije i njegova odluka me uopšte ne čudi.
ne cudi ni mene , ali je mali ispao pakas samo takav :roll: necu odluciti do 18 godine ovo ono i na kraju izjavi kako se nikad nije dvoumio i prihvati poziv Stimca sa nepunih 17 godina (ako se ne varam).
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

Amal1
Kontakt:

Post Postao/la Amal1 » 23 maj 2013, 19:21

Pa nismo mi drugorazredna reprezentacija! Ovaj mali balo je odabrao ono što mu je bilo draže u srcu, valjda, tako je i bolje nego da je došao igrati za nas preko volje!

Uglavnom, ovdje je skoro sve rečeno, imamo mi mladih uzdanica i onih koji će rado nositi BIH dres, treba se okrenuti tim dječacima!

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 23 maj 2013, 19:27

A I OVOG ALENA NABIJEM NA QURAC! sto bi reko debeljko :lol: :lol: :lol:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 23 maj 2013, 20:05

Odabrao je Hrvatsku i tu nema šta, to treba poštovati i poželjet mu sereću u kockastom dersu. 8-)
Zadnja izmjena: brzitesanj, dana/u 23 maj 2013, 20:05, ukupno mijenjano 1 put.
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 23 maj 2013, 20:05

Ova tema jos tu :D

Anthony7
Kontakt:

Post Postao/la Anthony7 » 23 maj 2013, 20:30

A bilo vas je simpaticno gledat kako se lozite da ce igrat za vas. :D

Zaključano

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.