Devil je napisao/la:
Ne znam odakle si stvarno,ali evo ja kao forumas iz Bg mogu ti odma reci da to oni nikada nece napisati. Oni se moraju smatrati navijacima samim tim sto su na vecitom derbiju stajali na severnoj tribini ili bar bocnim delovima.Samim tim sto su oni kupili kartu za taj deo tribina oni su sebe deklarisali kao navijace i u tom totalitetu se i posmatraju. Sada da se vratimo na ovo.Kazes nece reci da je to grupa vec pojedinci. Slazem se da nije grupa i slazem se da su pojedinci. Ali ti pojedinci su deo grupe koji su dosli da bodre svoj klub na gostovanju.
Ma ovakve navijace treba tuci i prije i poslije utakmice. Nisu to nikakvi navijaci to je obicna skupina narkomana koja je dosla da demolira tudji stadion, klub, grad.
U uvodu svog posta si naveo da pod navijacke stvari spada dosta toga a izmedju ostalog i tuca. Dalje navodis kako su i doktori dio navijackih skupina i na taj nacin pozitivno govoris o djelovanju navijackih skupina. Dakle opravdavas sve to. A na ovoj slici koja je citirana vise puta se vidi par razuzdanih mladica, vjerovatno drogiranih i jedna djevojka koja je izvan sebe. Iza njih se vidi vatra i zapaljene stolice. Meni kao osobi kojoj su civilizirane stvari draze ovo nije normalno a pogotovo mi ne pada na pamet da ovo podrzavam na bilo koji nacin.
Izvinjavam se ako sam pogresno protumacio tvoj post?!
Nemozete cak ni na osnovu slike donositi zakljucke i osudjivati ovo "divljastvo"
Ma koliko bizarno zvucalo cak ovakva i slicna divljastva ponekad imaju koliko toliko opravdanje, ko god je istinski navijac zna o cemu pricam.
Uzet cu za primjer nas boravak na marakani kada smo bili zasuti sa svih strana i okruzeni bas kao Sarajevo 93-ce sta drugo preostaje nego pokidati i zapaliti stolice, u tom trenutku se ne razmislja ni o kaznama a ni o posljedicama, jednostavno ti andrenalin udari i padas u "navijacki trans"
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak
Po meni jedna od najjacih navijackih armija u svijetu jesu cuveni navijaci brazilskog Corinthiasa ima ih masa, nemogu sada da nadjem ali ako se kome da neka nadje njihove bakljade koje su top definitivno. Pogledajte koliko ih je bilo u dalekom Japanu kada su 2012 godine igrali sa engleskim Chelsea-om. Ovo pokazuje koliko su odani svom klubu. Upravo zbog te odanosti su mnogo ispred zabara, francuza, i ostalih evropskih sminkera (osim engleza) Gledajte Corinthiansovih navijaca koliko ih je u u dalekoj Yokohami " onclick="window.open(this.href);return false; " onclick="window.open(this.href);return false;
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Jos malo Corinthianske Torcide: " onclick="window.open(this.href);return false; " onclick="window.open(this.href);return false;
Po meni nije navijacka skupina ona koja ubija svoje protivnike a do sada izmedju njih i palmeirasove mance je bilo desetine ubistava. Bas ovu godinu su ubili nekoga skoro je to bilo. corintians ima najvise navijaca u Brazilu ima preko 40 miliona normalno da ce ih biti gdje god u svijetu budu igrali.
terabajt je napisao/la:Po meni nije navijacka skupina ona koja ubija svoje protivnike a do sada izmedju njih i palmeirasove mance je bilo desetine ubistava. Bas ovu godinu su ubili nekoga skoro je to bilo. corintians ima najvise navijaca u Brazilu ima preko 40 miliona normalno da ce ih biti gdje god u svijetu budu igrali.
Pa i nije im neki odmjer ubistava kada ih ima preko 40 miliona, zamisli da balkanske grupe imaju armije od 10,20,30,40 miliona pristalica koliko bi mrtvih kod nas bilo?
Gorki je napisao/la:Londonska policija spriječila širenje sukoba navijača Bayerna i Borussije Dortmund uoči finala Lige prvaka na Wembleyju.
[youtube][/youtube]
Sjebali su sa ovim srednjim spratom, sto nisu dali klubovima.....mozda bi bilo bolje da su navijaci Bayerna uradili 2 zasebne koreografije na ova 2 sprata mozda bi bilo bolje, ali eto nije ni ovo lose....
Pa sa navijačke strane i ne sumnjam da neće biti zanimljivija, valjda će još i finalisti pokazati neke svoje kvalitete da se uživa u ovoj tmurnoj nedelji