Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

voltron30
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la voltron30 » 26 maj 2013, 23:29

Ja koliko čitam, ove iz Obarske i ne zanima Premijer Liga, uđoše ljudi slučajno. Mislim da je ovo definitivno prilika da se liga skrati. Jer bezveze se gubi vrijeme, ionako će se skratiti za godinu, dvije, tri...neminovnost. Ovako samo kvalitet opada, a sve zbog raznoraznih interesa. Kriza čini svoje, kao i pooštreni UEFA kriteriji za prvoligaški status. Definitivno bi se trebalo ovakvo stanje iskoristiti. Oni što zastupaju nekakve nacionalne interese ne mogu ništa jer kao što vidim na primjeru ovih iz Obarske, nema ni interesa. Po meni je bolje skratiti ligu, nego da je popunjavaju klubovima koji su završili 5, 6 samo zbog toga što će nekako sklepati minimalne uslove za licencu.

Shanks
Kontakt:

Post Postao/la Shanks » 26 maj 2013, 23:57

Slažem se, ako ništa da je skratimo na 14 za početak.I to je nešto.
Divovi 1946

You'll Never Walk Alone

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 27 maj 2013, 00:02

Shanks je napisao/la:Slažem se, ako ništa da je skratimo na 14 za početak.I to je nešto.
ma na 10 odmah i kraj :D jedini spas ;)

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 27 maj 2013, 00:04

Ne moze u visi rang uci 5.-6.-7. ili koji vec na tabeli. Mozda peti, ali ispod sumnjam. Za dobijanje licence potrebno je da se zadovolji i sportski dio. Zelim reci da postoji pravilo po kojem se odredjuje do koje pozicije klub moze uci u visi rang. Ne znam za BH PL, ali znam da je u HNL-u prosle sezone bilo do petog, a ove do treceg mjesta. To znaci da ako nitko od prva tri, odnosno pet prije godinu dana nije zadovoljio kriterije oni nize plasirani nece uci u visi rang bez obzira sto zadovoljavaju sve uvjete. Slicno pravilo postoji i u BiH, ja pretpostavljam da je prvih pet ekipa u pitanju. Ako iz RS ta Mladost ne bude htjela uci, kao ni par ekipa iza njih u ligi ce ostati GOSK, jer je on predzadnji, a pravila nalazu da samo zadnji mora ispasti, tj. da predzadnji moze ostati i popuniti ligu. Mozda udje Modrica koja ima sanse da zavrsi treca. Sloga Doboj sigurno nece uci, jer gradski oci nemaju zelju za ulaganjem u stadion, a u blizini se ne nalazi ni jedan stadion koji zadovoljava uvjete.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 27 maj 2013, 00:07

Nema ti sportskog dijela u ovim banana organizacijama... FSRS zove sve klubove iz Prve lige RS na sastanak da se vidi tko bi išao gore. :lol: :lol: :lol:
Hayley <3

Vandelanoitte
Kontakt:

Post Postao/la Vandelanoitte » 27 maj 2013, 00:08

Signore je napisao/la:Ne moze u visi rang uci 5.-6.-7. ili koji vec na tabeli. Mozda peti, ali ispod sumnjam. Za dobijanje licence potrebno je da se zadovolji i sportski dio. Zelim reci da postoji pravilo po kojem se odredjuje do koje pozicije klub moze uci u visi rang. Ne znam za BH PL, ali znam da je u HNL-u prosle sezone bilo do petog, a ove do treceg mjesta. To znaci da ako nitko od prva tri, odnosno pet prije godinu dana nije zadovoljio kriterije oni nize plasirani nece uci u visi rang bez obzira sto zadovoljavaju sve uvjete. Slicno pravilo postoji i u BiH, ja pretpostavljam da je prvih pet ekipa u pitanju. Ako iz RS ta Mladost ne bude htjela uci, kao ni par ekipa iza njih u ligi ce ostati GOSK, jer je on predzadnji, a pravila nalazu da samo zadnji mora ispasti, tj. da predzadnji moze ostati i popuniti ligu. Mozda udje Modrica koja ima sanse da zavrsi treca. Sloga Doboj sigurno nece uci, jer gradski oci nemaju zelju za ulaganjem u stadion, a u blizini se ne nalazi ni jedan stadion koji zadovoljava uvjete.
Ima stadiona u blizini Doboja.Srebrenik im je 40km,Tuzla i Gradačac oko 60.
Wayne Rooney: "Barcelona nas je pobjedila nogometom, Real Madrid jadnom krađom!"
Pedro - najgori igrač svih vremena.

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 27 maj 2013, 00:08

Signore je napisao/la:Ne moze u visi rang uci 5.-6.-7. ili koji vec na tabeli. Mozda peti, ali ispod sumnjam. Za dobijanje licence potrebno je da se zadovolji i sportski dio. Zelim reci da postoji pravilo po kojem se odredjuje do koje pozicije klub moze uci u visi rang. Ne znam za BH PL, ali znam da je u HNL-u prosle sezone bilo do petog, a ove do treceg mjesta. To znaci da ako nitko od prva tri, odnosno pet prije godinu dana nije zadovoljio kriterije oni nize plasirani nece uci u visi rang bez obzira sto zadovoljavaju sve uvjete. Slicno pravilo postoji i u BiH, ja pretpostavljam da je prvih pet ekipa u pitanju. Ako iz RS ta Mladost ne bude htjela uci, kao ni par ekipa iza njih u ligi ce ostati GOSK, jer je on predzadnji, a pravila nalazu da samo zadnji mora ispasti, tj. da predzadnji moze ostati i popuniti ligu. Mozda udje Modrica koja ima sanse da zavrsi treca. Sloga Doboj sigurno nece uci, jer gradski oci nemaju zelju za ulaganjem u stadion, a u blizini se ne nalazi ni jedan stadion koji zadovoljava uvjete.
A ta Modrica je ko daleko :D
Ama igrace ovi u Bjeljini ionako su prigratsko naselje.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

ludinjo22
Kontakt:

Post Postao/la ludinjo22 » 27 maj 2013, 00:10

ovo sam bio napiso na temi "namjestaljke BiH klubova"

PostPostao/la ludinjo22 dana 28 apr 2013, 09:54
evo nekog mog misljenja sto se tice opstanka nekih klubova u PL Vitez je na polusezoni u 1. ligi FBiH imao 10 bodova prednosti nad ostalim konkurentima pa je tako i Gošk trebao ispast medjutim kad se je ta prednost istopila Gošk je nekom famoznom igrom poceo pobedjivat jer je očigledno da Vitez nece u PL a posto ualzi Radnički ili Sloboda onda mora ispasti neki "Bošnjački klub" u slucaju da Vitez zadrzi prvo mjesto i udje 90% sam siguran da ce Gošk ispast a ako se desi da Radnički ili Sloboda udje onda 90% ispada Travnik ili neki drugi "Bošnjački klub" da ponovim da ne bi po meni opalili paljbu ovo je samo moje mišljenje a kako ce sve zavrsit vidjet cemo na kraju prvenstva

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 27 maj 2013, 00:12

badblueboylivno je napisao/la:Nema ti sportskog dijela u ovim banana organizacijama... FSRS zove sve klubove iz Prve lige RS na sastanak da se vidi tko bi išao gore. :lol: :lol: :lol:
To ima samo u BiH, odnosno u RS. Tog ni na Kosovu nema :lol:
Vandelanoitte je napisao/la: Ima stadiona u blizini Doboja.Srebrenik im je 40km,Tuzla i Gradačac oko 60.
Ako ce igrati utakmice 40km daleko onda bolje da i ne igraju. Da je 10-15km pa i nekako, al kad ti treba 45 minuta do tog grada onda zaje*i, neces imat ni 100 gledatelja na utakmici. Toliki grad, stvarno sramotno.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 27 maj 2013, 00:28

nakon ovoga danas mislim da je konačno došlo vrijeme da se pod hitno FSBiH posveti takmičenju, koje svake godine sve više i više gubi na kvalitetu...posebno bi se trebali posvetiti navijačkim grupama, jer smo danas imali priliku slušati kako nekoliko balavaca u Mostaru, umjesto da na fin način dođu i prisustvuju utakmici, oni napadaju organe reda i mira, ako se to uopšte može nazvati tako, i onda cijeli grad mora strahovati zbog toga, pa dokle više, yebem mu sve po s.pisku... :evil: ? a šta nas tek čeka izborne 2014? RAT! :evil:

ligu skratiti po kratkom postupku, nemaš uslova, ili duguješ i bogu i narodu, onda nema licence, ma o kome se god radilo, ako budemo gledali stalno kroz prste, ni za 100% nećemo naprijed... :evil:

sve klubove natjerati u skladu s finansijama da poboljšaju uslovena stadionima...

slušam danas, da savez predlaže da sezona 2013/14 počne 21. jula ove godine, ili najkasnije 28. jula, a navodno zbog svjetskog prvenstva, u slučaju da se kvalifikujemo tamo...također se predlaže da se ove jeseni odigra 19. kola, a ostalih 11. na proljeće, plus da se 1/4 finala kupa BiH također odigra na proljeće...

pitam se da li su ovi u savezu normalni, da se liga igra u julu, kada se zna da u hercegovini tada vladaju saharske temperature? bože sačuvaj... :lol:

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 27 maj 2013, 08:33

AlemC85 je napisao/la:nakon ovoga danas mislim da je konačno došlo vrijeme da se pod hitno FSBiH posveti takmičenju, koje svake godine sve više i više gubi na kvalitetu...posebno bi se trebali posvetiti navijačkim grupama, jer smo danas imali priliku slušati kako nekoliko balavaca u Mostaru, umjesto da na fin način dođu i prisustvuju utakmici, oni napadaju organe reda i mira, ako se to uopšte može nazvati tako, i onda cijeli grad mora strahovati zbog toga, pa dokle više, yebem mu sve po s.pisku... :evil: ? a šta nas tek čeka izborne 2014? RAT! :evil:

ligu skratiti po kratkom postupku, nemaš uslova, ili duguješ i bogu i narodu, onda nema licence, ma o kome se god radilo, ako budemo gledali stalno kroz prste, ni za 100% nećemo naprijed... :evil:

sve klubove natjerati u skladu s finansijama da poboljšaju uslovena stadionima...

slušam danas, da savez predlaže da sezona 2013/14 počne 21. jula ove godine, ili najkasnije 28. jula, a navodno zbog svjetskog prvenstva, u slučaju da se kvalifikujemo tamo...također se predlaže da se ove jeseni odigra 19. kola, a ostalih 11. na proljeće, plus da se 1/4 finala kupa BiH također odigra na proljeće...

pitam se da li su ovi u savezu normalni, da se liga igra u julu, kada se zna da u hercegovini tada vladaju saharske temperature? bože sačuvaj... :lol:
to ne predstavlja problem za ove koji imaju reflektore!
i tako će nam uvijek biti..

slažem se po kratkom postupku pa kud puklo
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 27 maj 2013, 08:41

Utakmice u Hercegovini nek pocnu u 22 sata i nece biti problema :D
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...

HRHB

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 27 maj 2013, 09:14

slijedece sezone mozemo ocekivati da ce sarajevo ili borac napraviti svoj 'blok', k'o željo ove, jer je ocito da drugacije ne mozes biti prvak..
Volim te Bosno!!!

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 27 maj 2013, 10:11

hilmo je napisao/la:
EmirTM87 je napisao/la:jbm ti Premier Ligu kad Vitez i neka Mladost ulaze, haj nadjite ovu Veliku Obarsku na karti BiH evo vam dukat :D
Uvijek sam se hvalio da dobro poznajem geografiju BiH, ali fakat nemam pojma gdje se nalazi ova Velika Obarska :oops: :oops: :) :) :? :?
ko za gabelu si znao,i prije da ne nabrajam.dok liga ima 16 klubova tako ce i biti.
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 27 maj 2013, 10:19

gavran je napisao/la:
ko za gabelu si znao,i prije da ne nabrajam.dok liga ima 16 klubova tako ce i biti.
Za Gebelu jesam iz one price kad su hercegovci pricali da je Troja u Gabeli, pa Ismet Horo napravio salu kao da su skontali da je i Carli Caplin iz Capljine :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

scorpion
Kontakt:

Post Postao/la scorpion » 27 maj 2013, 10:31

gavran je napisao/la:
hilmo je napisao/la:
EmirTM87 je napisao/la:jbm ti Premier Ligu kad Vitez i neka Mladost ulaze, haj nadjite ovu Veliku Obarsku na karti BiH evo vam dukat :D
Uvijek sam se hvalio da dobro poznajem geografiju BiH, ali fakat nemam pojma gdje se nalazi ova Velika Obarska :oops: :oops: :) :) :? :?
Nece Mladost uci, bila je neki dan informacija da zbog licenci Mladost i Sloga iz Doboja nece uci, iako su po tabeli najbolje ekipe, tako da ce FS rs ponuditi Kozari, Modrici i Sutjesci da se na odredjen nacin dogovore ko ce ici u Premijer ligu :lol: :roll:
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 27 maj 2013, 10:34

I onda ovi iz RS-a ne žele zajedničku 1. ligu :roll: .
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 27 maj 2013, 10:37

Grdan je napisao/la:I onda ovi iz RS-a ne žele zajedničku 1. ligu :roll: .
Potpis, izgleda da se boje konkurencije jer je federalna ipak dosta jača.

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 27 maj 2013, 10:38

hilmo je napisao/la:
gavran je napisao/la:
Za Gebelu jesam iz one price kad su hercegovci pricali da je Troja u Gabeli, pa Ismet Horo napravio salu kao da su skontali da je i Carli Caplin iz Capljine :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
i zbog granicnog prelaza ;)
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 27 maj 2013, 12:02

Prvak RS-a će dobiti 500 000 KM :D .

http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/10546 ... 00000.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.