FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Trequartista
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Trequartista » 27 maj 2013, 01:03

Bogiju ističe ugovor tako da nas on sigurno napušta, identična situacija je i sa Vasilićem.

Ja sve govorim u sebi neću pisati, ali uvijek mi izleti. :mrgreen:
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dominacija je neminovnost!

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 27 maj 2013, 01:04

@inacefindecko

Nisam imao volje da otvorim temu sve do sad i vidim da raja realno piše, bas ti hvala sto si mi uštedio vrijeme i napisao upravo ono sto bih i sam, zaista sve receno. Svaka cast!

Meni nije jasno par stvari pa ako moze neko ko je upuceniji da malo prokomentarise...???
Kad se ova garnitura ljudi vratila u Zelju, realno je da su zatekli jako losu situaciju kako u ekipi (Boga pitaj kakvi su ugovori bili sa igracima, dugovanja i slicno) tako i u upravi (vrag ce ga znati kakva je situacija bila ali negativna u svakom slucaju). Amar je odmah nastavio da radi ono sto najbolje zna (osvaja pehare) a uprava je to nekako ispratila i uzela se odmah i titula! U medjuvremenu se desilo nekoliko transfera, Dzeko, konstantna lova od europe, prihodi od ulaznica kakvi takvi + europske utakmice ( odbijmo na kazne 250000KM), kirije od poslovnih prostora, sponzori koji bi trebalo da donose bar dvostruko vise nego tada (ima tu neka lova sigurno za 4 godine)! Mene zanima kako smo poslije svega ovoga dospjeli u situaciju da po svemu sudeci imamo manje para nego 2009, a budzet je povecan na 4 miliona, mislim za milion vise nego na periode od ranije a ekipa nam je kudikamo losija nego 2009g ( samim tim i manje para ide na tu stranu)??? Zar nije realno da smo na pocetku u 2009g. bili u puno dramaticno losijoj situaciji nego danas, jer bi nekom logikom sad trebalo da je situacija puno sredjenija??? Ja ovo ne kontam ni pod razno??? Samo cu zamoliti ovu raju koji vole da se sale, da ne pisu "sve se rastalilo" jer sam upravo to i napisao i to argumentovano koliko se to moze! Ja ne mislim da su navijači problem, zakljucak je da je (po meni) uprava totalno zakazala i sve sto imamo je Amar kojem skidam kapu kad moze na svojim ledjima da podnese toliki teret ali se bojim da je i On jako razocaran zbog svega!
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 27 maj 2013, 01:16

Veoma jednostavno.Više se zarađuje, više se troši.Te 2009. godine igrači nisu imali ni približne plate ovim sada.Na pripreme se išlo malo drugačije i puno jeftinije. (Fojnica) I milion stvari kojih ne mogu da se sjetim u ova doba.
DRUG NEBI TI PUNCA

Guvo
Kontakt:

Post Postao/la Guvo » 27 maj 2013, 01:16

Trequartista je napisao/la:Bogiju ističe ugovor tako da nas on sigurno napušta, identična situacija je i sa Vasilićem.

Ja sve govorim u sebi neću pisati, ali uvijek mi izleti. :mrgreen:
Bice najteze sad opet uigrati nasu zadnju liniju to je najtezi dio. Amar je to najmanje dirao zato 4 godine haramo. Ali moramo biti realni Bogy je strasan stoper, ali je Vasilic tanak i spori su. Dok opet na drugu stranu imamo Kerlu koji je brzi od njih, ali se frajer postavlja katastrofa, ispada nevjerovatno, od njega nema nista.

Sta ce Amar uraditi vidjet cemo :D
Nema više Muće, nema više Ćele, nema više love - FURA SE POŠTENJE!!!

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 27 maj 2013, 01:22

bagrcavi je napisao/la:Veoma jednostavno.Više se zarađuje, više se troši.Te 2009. godine igrači nisu imali ni približne plate ovim sada.Na pripreme se išlo malo drugačije i puno jeftinije. (Fojnica) I milion stvari kojih ne mogu da se sjetim u ova doba.
Znaci to je to, hvala!
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 27 maj 2013, 08:50

turci nam za šehu dođu više od trećine godišnjeg budžeta, a budući da bankrotiraju te pare po svoj prilici nećemo vidjeti nikad. ko je ikad marku zaradio u privatnom sektoru zna šta to znači. a ove godine su nas baklje koštale još bar jednu turu plata...i onda dođeš u situaciju da iz petnjih žila plaćaš tekuća potraživanja, iako ne bi trebalo biti tako. još ni svraka nije tušnut iako je davno trebao biti, na igri bi se jedva primijetilo da fali, a pare nam trebaju k'o komad hljeba...

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 27 maj 2013, 09:19

tareizo je napisao/la:Svim navijacima Zeljeznicara iskrene cestitke na zasluzenoj tituli.

Od srca vam zelim sto duzi opstanak na Ezro sceni i da dostojno predstavite ovu nam jednu i jedinu Bosnu i Hercegovinu

Pozz iz Zenice
Hvala prijatelju i ja tebi cestitam jucerasnje tranje vjestackog kluba koji se nafurao da bi mogao vidjeti euro takmicenje.
Dogodine ako vi budete pravi, uz jak siroki i borac, imat cemo zanimljivu trku za prvaka 5,6 ekipa valjda se Velez digne malo i to bi bilo to.
Buraniji je mjesto na dnu, vazda bilo!
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 27 maj 2013, 09:57

terabajt je napisao/la:Zvrsi se jos jedna sezona sa kojom sam prezadovoljan. Osvojli smo titulu za dlaku nam izmakao i kup jbg penali su lutrija. Ako bog da da i naredna bude ovakva i ja prezadovoljan.

kratko ali konkretno,

i dok bi se neki ubili od srece na nasem mjestu,nama nista i niko ne valja.sacuvaj boze ovakvih navijaca
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

zeljooooo

Post Postao/la zeljooooo » 27 maj 2013, 12:00

gavran je napisao/la:
terabajt je napisao/la:Zvrsi se jos jedna sezona sa kojom sam prezadovoljan. Osvojli smo titulu za dlaku nam izmakao i kup jbg penali su lutrija. Ako bog da da i naredna bude ovakva i ja prezadovoljan.

kratko ali konkretno,

i dok bi se neki ubili od srece na nasem mjestu,nama nista i niko ne valja.sacuvaj boze ovakvih navijaca
S tim da uvijek treba težiti nečem boljem, većem i ljepšem jelde, u smislu boljih aktraktivnijih igrača kupljenju mladih dobrih talentovanih igrača, a starijih se riješavati, igrati i gledati utakmice sa uživanjem ne kad se neko takmiči za najboljeg strijelca puca ko moja pokojna baba, riješavati stadion u hodu malo pomalo ono bitno, oprati stolice kad naplaćuješ karte bar da imaš za što, i niz drugih stvari.
Ti mene čaršijskog mangupa vrijeđat, pa ja ću svakog od vas nasankat ono kao sirovinu. :D

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 27 maj 2013, 12:46

pile87 je napisao/la:
adillovic je napisao/la:jel Ara ostaje jos kod nas???
Ostaje za ocekivati je da iducu sezonu bude jos bolji !
Samo da ga zdravlje posluzi i fizicko i mentalno.. Samo ga treba upozoriti da ne laprda svasta.. Preko njega je procurila jedna informacija iz svlacionice koja nije smjela procuriti ;)

p.s. Kakav je status Rijada Bajica iz juniora? Ide li gdje za parama ili misli napraviti nesto od karijere?? Uz Aru i Zolu definitivno jedan od ponajboljih omladinaca koje smo izbacili u zadnjih 7-8 godina i bio bi bolje pojacanje od polovine ovih imena koja su se nabrajala zadnjih dana..

p.s.2 Jucer sam gledao omladinske derbije i jedina pozitivna stvar, kada smo mi u pitanju, je setanje Zole po tribinama i to bez staka.. Oporavak izgleda tece u najboljem redu.. Bio je sa njim i onaj Hasanhodzic Eldar a cuo sam od neke raje iz Visokog da je on bio jedan od boljih njihovih igraca u ovoj sezoni.. Mozemo li na njega ozbiljnije racunati s obzirom da zadnja linija pod hitno treba osvjezenje..
BUDI ŽELJO !!!

Guvo
Kontakt:

Post Postao/la Guvo » 27 maj 2013, 13:04

Ispita ti nas isto kao da neko spava s Amarom pa zna sta on konta :D
Ko ce to znati burazeru i da znaju ne bi bili na forumu :)

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 27 maj 2013, 13:05

champions1921 je napisao/la:
pile87 je napisao/la:
adillovic je napisao/la:jel Ara ostaje jos kod nas???
Ostaje za ocekivati je da iducu sezonu bude jos bolji !
p.s. Kakav je status Rijada Bajica iz juniora? Ide li gdje za parama ili misli napraviti nesto od karijere?? Uz Aru i Zolu definitivno jedan od ponajboljih omladinaca koje smo izbacili u zadnjih 7-8 godina i bio bi bolje pojacanje od polovine ovih imena koja su se nabrajala zadnjih dana..
Ode on haman za parama...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 27 maj 2013, 13:06

Gdje će ?
DRUG NEBI TI PUNCA

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 27 maj 2013, 13:08

bagrcavi je napisao/la:Gdje će ?
Ima ponudu iz Hrvatske,rece da mu se ide gore,vidjecemo hocel se sta mijenjati...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 27 maj 2013, 13:13

Pih, kontam ima neku odličnu ponudu iz zapadne evrope, a on bi u Hrvatsku pored ovakvog Želje.O čemu razmišljaju ova djeca nikako mi nije jasno :roll:
DRUG NEBI TI PUNCA

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 27 maj 2013, 13:15

zalosno je da nasa djeca zele ici u hrvatsku i ja bi razumio da je to zapadna evropa. Ako je upitanju dinamo u jednu ruku je opravdano al ako je bilo koji drugi klub sramota za nas.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 27 maj 2013, 14:24

bistrikboy je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Gdje će ?
Ima ponudu iz Hrvatske,rece da mu se ide gore,vidjecemo hocel se sta mijenjati...
E ponjamke se ja njemu u stau ako je tako.. Prosle godine nas ispalilo lijevo a ove izgleda i desno krilo.. Koja je onda svrha ovih omladinskih pogona ako ne mozes igraca zadrzati nego ti zbrise prvom prilikom u neke olimpike, zapresice i koje sve vec male klubove.. Kako je Sarajevo potpisalo ugovore sa Radovcem i Handzicem? Ne mogu da vjerujem da se ne moze provaliti neki fazon da se ove stvari regulisu na vakat.. Onaj Hajradinovic mogao igrati za prvaka a on otisao na Otoku pa u Zapresic :o .. Gdje je tu logika?? Sad i ovaj bilmez.. Treba onda raspustiti tu omladinsku skolu pa neka igraju u pi.cki materinoj..
BUDI ŽELJO !!!

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 27 maj 2013, 15:26

Ja ne kontam sta je s mozgom tih nasih juniora. Pa eto imaju kolko hoces losih primjera kao sto je Hajradinovic, Vila... I oni opet lete za parama i to u Hrvatsku :roll: Bolje im je ostat uz Amara, dosta ce nauciti i napraviti bolji transfer iz Želje nego iz Zapresica nekog( i slicnih) 100 %. A pozitivnih primjera imaju koliko hoce, Zola,Benjo,Svraka, Šeha i da ne nabrajam ove sto su dosli iz drugih klubova kod nas kao Visca i Bekric.
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

Rios

Post Postao/la Rios » 27 maj 2013, 15:54

Evo da i ja iznesem neko svoje misljenje..O protekloj sezoni necu dugo,sve je vec ispricano i receno,opet smo bili poprilicno dominantni u domacim takmicenjima i na kraju uzeli titulu opet..Jos jednom sve cestitke Amaru,igracima,upravi i svim navijacima Zelje..
E sad o onome sto nam predstoji..Moje licno misljenje je da trenutni igracki kadar ne moze napraviti ama bas nista u Evropi..Kad pogledam unazad,ovo je mozda i najslabiji nas sastav u ovom novom Amarovom mandatu..U domacim takmicenjima je to bilo dovoljno jer su protivnici bili jos losiji,Sarajevo u 2 pol.,Borac i Celik u 1 pol.. Cuo sam da se spominju razna imena,poput Sehica,Cocalica,Bucana pa cak i Sanela Jahica.. I Zeba je trenirao posljednje vrijeme sa Zeljom,iako sumnjam da ce on opet na Grbavicu..Koliko ima istine u svemu tome vidjet cemo u narednom periodu svakako,da bi svi ovi igraci bili dobra pojacanja ne treba ni napominjati..Treba nam "svjeze krvi" definitivno,pravih pojacanja koja ce donijeti kvalitet vise..Inace nam opet ne gine ispadanje odmah na pocetku kvalifikacija za LP.. Sto se tice nove sezone u PL BiH,ovaj sastav bi mogao opet biti u vrhu ukoliko se glavni konkurenti,prije svih Sarajevo,Borac,Siroki pa i Celik ne pojacaju znacajnije,jer ukoliko se desi suprotno onda nek nam je Bog na pomoci i u PL,bojim se da u tom slucaju ne bi stvari bile tako povoljne za nas kao proteklih godina..
Eto..Izvinjavam se ako sam bio malo opsirniji :mrgreen:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Guvo
Kontakt:

Post Postao/la Guvo » 27 maj 2013, 15:57

ZZtop10 je napisao/la:Ja ne kontam sta je s mozgom tih nasih juniora. Pa eto imaju kolko hoces losih primjera kao sto je Hajradinovic, Vila... I oni opet lete za parama i to u Hrvatsku :roll: Bolje im je ostat uz Amara, dosta ce nauciti i napraviti bolji transfer iz Želje nego iz Zapresica nekog( i slicnih) 100 %. A pozitivnih primjera imaju koliko hoce, Zola,Benjo,Svraka, Šeha i da ne nabrajam ove sto su dosli iz drugih klubova kod nas kao Visca i Bekric.
Pa sta su ti uradili sto si ih nabrojao molim te? Seha branio 15 utakmica i proposad ga nigdje, Visca igra u klubu koji skoro ispao iz lige ni tu nije standardan ude po 15-20min, Benjo igro u mladoj reprezentaciji covjek pusi po kutiju na dan i to igrac, Svraka njega bih stvarno volio da se proda negdje drag mi je momak, ali on mora baciti cigare ili ce opet u Travnik.
Zola ako se vrati mogao bi jedini napraviti neku karijeru, kao i Kvesa. Samo daj Boze da oni budu kao nekad prije.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Paromlinac i 43 gosta.