La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

juznjak>
Kontakt:

Re: Primera Division (Liga BBVA)

Post Postao/la juznjak> » 31 maj 2013, 10:33

Bertrand je napisao/la:Djukic napusta Valladolid na kraju sezone. Kaze da je vrijeme za novi izazov. Spominju se Benfica i Valencia, zasada.
Vratio klub u Primeru . Odrzao ih na tom nivou . I to sve uz ubjedljivo najmanji prvoligaski budzet, bez ijednog zvucnog pojacanja, Donekle je fensi pojacanje Larson iz Malmea . Ovo ostalo su bii igracki koji su cinili kosture ekipe i u Segundi . Usto su igrali dosta dopadljiv fudbal i 10-tak kola prije kraja lige obezbjedili opstanak .
Siguran sam da ce trenirati klub sa mnogo vise ambicija. Valencia je idealan klub,ali ovi su zadovoljni sa Valverdeom ...pa od te varijante nema nista . Kad smo kod trenera ,Paco prooduzio sa Rayom ugovor do 2015. Fran Escriba sa Elcheom :D 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 31 maj 2013, 10:46

Michu je dominirao isto sto sad dominiraju Pitti, Griezman, Prieto, Iago, Aggiretexe, Leo...
Sociedad koji je napravio najveci niz bez poraza ove sezone, u tom nizu u dvomecu sa Valenciom zabili im 9 golova, ej devet, Realu 6, Barci 4...

Ekipa koja je ove godine u Spaniji igrala najljepsi fudbal. Xabi Prieto je Iniesta za sve i jednog veznjaka Evertona, pa i sire. Odbio je i Real svojevremeno.

Paco je pregotivan lik, Rayo da ima sirine mogao bi dosta vise uraditi pod celinom palicom.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 31 maj 2013, 10:52

Mr Muscle poceo si prat na ruke. :mrgreen:

Pricas da Everton ima vrijedniju ekipu od Sociedada sto implicira da je jaci od njih.Vodimo se tom logikom.

Jel ti uistinu mislis da su Chelsea,United,City jace ekipe od Dortmunda ?
Ja ti garantujem da je mixani tim Dortmunda mnogo jaci nego prvi timovi navedenih ekipa.Nije sve u igracima.Dakle sistem igre i sama taktika je 60% kvaliteta ekipe.

Niko me ne moze ubjediti da Barca nije igracki kvalitetnija od Bayerna i bez Messija.Al' sta se desi ?! Raskuje ih Bayern taktikom i trkom.

Kad prestanes pratiti fudbal povrsno vrati se na temu da diskutujemo.
Sociedad je fenomenalna ekipa.Ne mogu da vjerujem da neko uopste poredi njih sa mrtvim Evertonom.

Evo ja kazem da je Atletico jaci od Chelsea i da je Bilbao jaci od Uniteda.Imam dokaz za to a ti nemas dokaz da je Everton jaci od Sociedada. :mrgreen:

Sto se tice Michua , bio je dobar ali ni priblizno kao u Engleskoj.Tamo ljudi strepe od njega, dok je u Spaniji bio samo jedan od dobrih napadaca.Engleska liga tone to je jasno.Svake godine ih napustaju najbolji igraci lige.Evo ove godine je evidentan odlazak dva najbolja igraca Balea i Suareza u Kraljevski klub.

Necemo se igrati gluhih telefona. ;)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 31 maj 2013, 11:51

L_blancos je napisao/la:Prvi uslov normalne rasprave je poznavanje stiva, ti to ne posjedujes zato ne brukaj se bezze
Ali eto vi sve znate,toliko pratite ove panjine i kloceve iz nepopularne engleske lige i znate sve o njima,kako to ?
Rođen s tobom da budem

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 31 maj 2013, 14:20

Faraon iz Visokog je napisao/la:
L_blancos je napisao/la:Prvi uslov normalne rasprave je poznavanje stiva, ti to ne posjedujes zato ne brukaj se bezze
Ali eto vi sve znate,toliko pratite ove panjine i kloceve iz nepopularne engleske lige i znate sve o njima,kako to ?
Mi pratimo fudbal za razliku od vecine.Fudbal se igra dobro u svakoj jacoj ligi pa je red pratiti.Ne vidim gust u tome sto neko prati iskljucivo jednu ligu.Kakva je svrha pracenja kad ta ista osoba ne moze objektivno govoriti ko je i koliko jak.U Ligi prvaka se mnoge stvari mogu predociti kroz gledanje nacionalnih prvenstava. ;)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 31 maj 2013, 17:19

Ja poznajem Sociedad ali ne toliko dobro Everton i zbog toga ne ulijecem na vas pdf jer nisam toliko potkovan.
Dovoljno znam da je Sociedad ove godine cetvrta spanska ekipa, tj da su jaci i od Malage i Valencie i drugih, a mislim da su u ovoj kalendarskoj godini tu negdje sa Atleticom po bodovima.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 01 jun 2013, 21:51

Kakva dramatična završnica 8-)

Erreala trenutno u LP sa vodstvom na Riazoru preko Griezmanna, Valencia prosula prednost kontra Cerdille, tačnije Negreda :mrgreen: i još ima igrača manje ;)

Celta trenutno van zone ispadanja sa vodstvom protiv Espanyola, iako će morati osluškivati dešavanja sa Riazora do kraja gdje Depor mora ići na sve ili ništa u drugom pol 8-)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 01 jun 2013, 21:55

Valencia drasticno ostecena,Jonas dobija "smjesan" crveni karton... slika
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 01 jun 2013, 22:37

Depor... :|

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 01 jun 2013, 22:39

mandraX je napisao/la:Depor... :|
Depor :P
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

MARCELO
Kontakt:

Post Postao/la MARCELO » 01 jun 2013, 22:50

Gotovo je.Baski u LP :D
Dosta je vala i Valencie bilo :mrgreen:
Sretno zmajevi!!

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 01 jun 2013, 22:52

Drame. :o
Zao mi je zbog Deportiva najvise.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 01 jun 2013, 22:53

E jbg...fakat mi je žao što Deportivo ode u drugu ligu. :(

Al' jbg, zaslužili su to, nisu se trebali dovest' u ovu situaciju, al' nikako...da u zadnjem kolu spašavaš guz'cu. :roll:

Unbekannt
Kontakt:

Post Postao/la Unbekannt » 01 jun 2013, 22:55

Drago mi je zbog Sosijedada. Poslednjih godina me uzasno nervira ova Valensija, pravi spanski Arsenal.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 01 jun 2013, 22:56

žao mi je Depoa ali i Valerona, legende koja se oprašta... :(

možda je i dobro što je depo ispao, jer sada imaju vremena da poslože neke stvari, i da krenu iz početka...

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 01 jun 2013, 23:00

Ipak jedna ekipa iz Galicije u Primeri iduće sezone, samo što to nije Depor već njihovi rivali sa Balaidosa 8-)

Depor ipak nije uspio, iako je bio puno bolji u drugom pol i imao prečku, zicer sa par metara na prazan gol i još par odličnih prilika Rikia i kompanije :|
Nadam se samo da će onaj grobar Leondoiro otići iz Depora i na njegovo mjesto napakon doći ljudi kojima njihov interes nije na prvom mjestu i koji znaju šta rade ;)

Erreala u kvalama za LP :D , mora se priznati zasluženo jer su svojim igrama i nogometom lijepim za oko to i zaslužili i nadam se da će ostati na okupu i iduće sezone, barem ovi nositelji igre, iako Montanier ide u Rennes tako da će biti zanimljivo vidjeti ko će naslijediti njegovo mjesto i voditi ove mladiće u kvalama LP :)

Šišmiši na kraju uz Depor najveći gubitnici u ovom zadnjem kolu, prestrogo dosuđeni crveni karton u prvom pol ih je koštao poraza i LP, tako da je ovo velik udarac za njih i njihov budžet iduće sezone :|
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 01 jun 2013, 23:02

Šteta za Deportivo možda se nakon ovog udaraca zadugo neće vratiti u Primeru, kao i većina timova i oni su u teškoj financijskoj situaciji.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 01 jun 2013, 23:42

Sociedad zasluženo,ima ekipu dovest ce 2-3 pojacanja i to je to.Trebaju da zadrže igru samo šteta što trener ode.Ali eto možda dodje i neki bolji.Naredne sezone trebaju se kvalificirati za Ligu Prvaka ispuniti cilj,te kroz prvenstvo takodjer trebaju ponoviti ovaj rezultat.Ovo govorim jer znam da ova ekipe Sociedad za razliku od one 2003/2004 to može.Ekipa 2003/2004 jedva je bila u sredini tabele iz razloga sto su imali samo 11 igrača te ako nisu igrali 2 ili 3 nositelja igre(Nihat,Kovačević,Karpin,Xabi Alonso) nakon meča lige prvakato je bila totalna katastrofa.Ova ekipa ima potrebnu rotaciju te ono što je za svaki respekt imaju 16 igrača iz svoje škole i napravili su ovaj rezultat.Pretpostavljam da ce nakon ove sezone Carlos Martinez,Inigo Martinez,Xabi Prieto te Agirretexe mogli da zaigraju za Španiju.Prieto to zaslužuje i najpotcijenjeniji je Španski fudbaler.Griezman bi isto tako mogao u Francusku.Tako da bi se uskoro i neki veliki transferi mogli da očekuju.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 02 jun 2013, 00:25

El adiós más triste de Valerón

slika

steta za depor :(
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 02 jun 2013, 00:27

Zao mi je Deportiva,navijao sam za njih ,ali mozda i bolje sto je Celta ostala jer ona ima jedan zdrav projekat koji u buducnosti klub moze uciniti jednim jakim,stabilnim prvoligasem. Celta u svome sastavu ima dosta igraca iz vlastitog omladinskog pogona,nisu u tako teskoj ekonomskoj situaciji kao Depor.i, uz pokoje pojacanje u sljedecoj sezoni ,oni mogu biti samo bolji . Posljednji u nizu igraca iz njihove skole je i ovaj malac sto je stao na gol umjesto Varasa. Klinac od 17 godina ,uleti da brani u najvaznijoj utakmici za Celtu u posljednjih nekoliko godina,i sve to odradi poput nekog iskusnog rutinera

Dok je Deportivo sacinjen od Portugalskih otpadaka koje im je servirao Mendez .
Tu je vecina igraca na posudbi ,nema nekih igraca na kome mogu planirati buduce sezone. Nosioci igre su im vremesni Valeron ,Riki i Manuel Pablo. Sve igraci preko 30 godina. Valeron i Pablo skoro 40 godina :mrgreen: .
Kao sto rece Ferdy,nadam se da ce vise otici jbeni Lendorio . S klubom je okusio i najbolje i najgore.

Vise nema sta tu da trazi . Klubu se potrebne promjene iz korijena. Neka samo ostave Vasqueza koji je odradio odlican posao od kako ih je preuzeo. Neka podmlade ekipo u Segundi,neka se baziraju na canteru gdje sam siguran da ima kvalitetnih igraca . Trebat ce vremena za povratak u Primeru,ali na silu nista se ne moze.

Preferirao sam Valenciu da ode u kvalifikacije za LP . Vidjecemo sta ce Real uraditi 8-) Btw,Alaves u Segundi :!:
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.