Licenciranje klubova za euro takmičenja 2013/2014

krmak
Kontakt:

Re: Licenciranje klubova za euro takmičenja 2013/2014

Post Postao/la krmak » 02 jun 2013, 14:31

pabizo je napisao/la:
Signore je napisao/la:Pa bas Malaga je dobila licencu za ovu sezonu, a bila je u dugovima do grla, te zbog toga i odradjuje kaznu. Ja sam neki dan citao neki dokument po kojem su odredjeni neki cudni datumi. Ne mogu se sjetiti, ali mi se cini da drugostupnjska komisija zanemaruje dugovanja ili tako nesto. Mislim da je rok tamo deveti mjesec. Na taj nacin su prosle sezone Hajduk i Osijek dobili licence, nisu platili dugove, a onda im je stigao ultimatim da moraju platiti do 31.3. ili nista od Europe ove sezone. To isto je dobila i Malaga koja nije podmirila kao Hajduk i Osijek, te je zbog toga bez Europe. Prije koju sezonu je isto tako bio i Varazdin, ali mislim da su oni samo dobili dodatnu novcanu kaznu, jer uopce nisu prijavili da su im financije u minusu.

Ako cemo suditi po tome, Borac bi trebao dobiti licencu, ali se mozemo sjetiti i Mallorce koja nije dobila licencu zbog velikih minusa. Mozda je ta Mallorca, a i Borac sada imala jos neke neispunjene uvjete zbog kojih se nije moglo progledati kroz prste.
Hodzic je glavni MULJATOR oko dobijanja licenci.Frajeru moze da pozavidi i kusturica za režiranje a Begic ga podrzavao u svemu.A kada se malo bolje prisetim klub OLIMPIC ga je podržao u kampanji.Sve je bila štela i da je OLIMPIC pobjedio Celika i opet nebih dobio licencu a samo ih je Borac doveo u malo zeznutu situaciju sa svojim zadnjim rezultatom,no šta su naumili to i ostvarili a Hodzic je bio spreman sve da uradi jer se nada mjestu DIREKTORA KAMPA NSBiH.Mislim da je i onaj LETAČ Begic izgubio povjerenje onih ljudi koji su ga podržali jer je bio kuhar da Zrinjski dobije licencu.E jeste prodali guzicu i neka vas je sramota.OLIMPIC je zato platio neizlaskom u Evropu i oteraste NAJPOŠTENIJEG ČOVJEKA iz nogometa.Shvatite da OLIMPIC nikome ništa ne duguje pa i Salcinovicu a sada se hvatala drugostjepena komisija za nekakve ugovore o radu.JADNO,BJEDNO,SRAMOTNO i neznam šta još napisati kao vjeliki fan OLIMPICA.Hodzicu zapamti da neces biti direktor kampa jer to i ne zaslužuješ i raja te je pročitala.Ništa na ovom svjetu nije večno.
Ja mislim da su za to ipak zidovi i prokletstvo bermudskog trokuta zasluzni. Probaj ih nekako uklopit u ovu pricu?

Sent from my PMP5580C

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 02 jun 2013, 15:56

Ama sve ovo je smjesno, svi su znali za pravila oko licenciranja koja nisu uvecena prije ar mjeseci vec odavno postoje, a sad se svi prave ludi. Hebem li ga ako je rok 31.3 treba se to postovati, a ako nije striktno i to onda treba postovati.
Koliko znam nigdje javno nije izaslo zasto ovi klubovi nisu dobili licencu a svi nesto pametuju bez ikakvih obrazlozenja i argumenata.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

redwhite

Post Postao/la redwhite » 02 jun 2013, 17:13

pabizo je napisao/la:
Signore je napisao/la:Pa bas Malaga je dobila licencu za ovu sezonu, a bila je u dugovima do grla, te zbog toga i odradjuje kaznu. Ja sam neki dan citao neki dokument po kojem su odredjeni neki cudni datumi. Ne mogu se sjetiti, ali mi se cini da drugostupnjska komisija zanemaruje dugovanja ili tako nesto. Mislim da je rok tamo deveti mjesec. Na taj nacin su prosle sezone Hajduk i Osijek dobili licence, nisu platili dugove, a onda im je stigao ultimatim da moraju platiti do 31.3. ili nista od Europe ove sezone. To isto je dobila i Malaga koja nije podmirila kao Hajduk i Osijek, te je zbog toga bez Europe. Prije koju sezonu je isto tako bio i Varazdin, ali mislim da su oni samo dobili dodatnu novcanu kaznu, jer uopce nisu prijavili da su im financije u minusu.

Ako cemo suditi po tome, Borac bi trebao dobiti licencu, ali se mozemo sjetiti i Mallorce koja nije dobila licencu zbog velikih minusa. Mozda je ta Mallorca, a i Borac sada imala jos neke neispunjene uvjete zbog kojih se nije moglo progledati kroz prste.
Hodzic je glavni MULJATOR oko dobijanja licenci.Frajeru moze da pozavidi i kusturica za režiranje a Begic ga podrzavao u svemu.A kada se malo bolje prisetim klub OLIMPIC ga je podržao u kampanji.Sve je bila štela i da je OLIMPIC pobjedio Celika i opet nebih dobio licencu a samo ih je Borac doveo u malo zeznutu situaciju sa svojim zadnjim rezultatom,no šta su naumili to i ostvarili a Hodzic je bio spreman sve da uradi jer se nada mjestu DIREKTORA KAMPA NSBiH.Mislim da je i onaj LETAČ Begic izgubio povjerenje onih ljudi koji su ga podržali jer je bio kuhar da Zrinjski dobije licencu.E jeste prodali guzicu i neka vas je sramota.OLIMPIC je zato platio neizlaskom u Evropu i oteraste NAJPOŠTENIJEG ČOVJEKA iz nogometa.Shvatite da OLIMPIC nikome ništa ne duguje pa i Salcinovicu a sada se hvatala drugostjepena komisija za nekakve ugovore o radu.JADNO,BJEDNO,SRAMOTNO i neznam šta još napisati kao vjeliki fan OLIMPICA.Hodzicu zapamti da neces biti direktor kampa jer to i ne zaslužuješ i raja te je pročitala.Ništa na ovom svjetu nije večno.
Grcate u problemima, Ivica Cvitkusic je covjek za vas,vjeruj mi. Gracic nije mogao napraviti nista,ali ovaj covjek to moze. Rjesenje je jednostavno,bolje prije nego kasnije

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 02 jun 2013, 17:19

Pusti kloca nek se drzi Australije. Olimpic ima dug prema drzavi kao i svi klubovi radi se o poreznom dugu. Ko kaze drugacije laze!
E sada i ovo oko Salcinovica mi je tako drago, jer ste ga doveli na hinjski nacin, bolje bi vam stajao naziv hijene nego vukovi i nek vas je sad zavuko.
Borcu niko nije kriv sto ih je Dusko Stajic nasamario, a Celik je jedini realan jer su odmah znali da nece dobit licencu.
Olimpic ni na terenu nije zasluzio evropu pa stoga nece ni ici i to je jasno odavdje do Australije!
Ovaj pabizo je svojevremeno pljuvo i na Jagodica pa vidi sta na kraju bi, okrenu ih gospodin Vlado na njihovom domu!
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 02 jun 2013, 17:34

bhsport je napisao/la:Pusti kloca nek se drzi Australije. Olimpic ima dug prema drzavi kao i svi klubovi radi se o poreznom dugu. Ko kaze drugacije laze!
E sada i ovo oko Salcinovica mi je tako drago, jer ste ga doveli na hinjski nacin, bolje bi vam stajao naziv hijene nego vukovi i nek vas je sad zavuko.
Borcu niko nije kriv sto ih je Dusko Stajic nasamario, a Celik je jedini realan jer su odmah znali da nece dobit licencu.
Olimpic ni na terenu nije zasluzio evropu pa stoga nece ni ici i to je jasno odavdje do Australije!
Ovaj pabizo je svojevremeno pljuvo i na Jagodica pa vidi sta na kraju bi, okrenu ih gospodin Vlado na njihovom domu!
Nemoj lupati-pa nije narcis vlado toliko dobar trener koliko je OLIMPIC loše odigrao-Ti si jarane u zabludi ali mislim da ce OLIMPIC opet biti klub za poštovanje kao i do sada al neznam šta ce biti sa PREPOŠTENIM NAŠIM PREDSJEDNIKOM ,tako bih voleo da ostane ali...................

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 02 jun 2013, 17:35

@bhsport Jadan je onaj ko tvoje pisanje smatra za ozbiljnim.Ti znaš koliko ima ko poreskog duga.Olimpic nema sigurno milionski kao klub za koji ti navijaš.A tog gospodina trenera odvedi u svoj klub pa da bude pomoćni trener brki.A pabiza u Australiji,baš puno nasekirate vi iz Bosne.
Zadnja izmjena: Mancini, dana/u 02 jun 2013, 21:29, ukupno mijenjano 1 put.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 02 jun 2013, 20:38

pabizo je napisao/la:Nemoj lupati-pa nije narcis vlado toliko dobar trener koliko je OLIMPIC loše odigrao-Ti si jarane u zabludi ali mislim da ce OLIMPIC opet biti klub za poštovanje kao i do sada al neznam šta ce biti sa PREPOŠTENIM NAŠIM PREDSJEDNIKOM ,tako bih voleo da ostane ali...................
Evo sta kaze jedan tvoj kolega, koji bodri isti klub kao i ti :)
arhimed89 je napisao/la:Sasvim zasluzeno celik protutnjao Otokom.Jos su dobro i prosli.Emocije i moje zelje na stranu al ovakav Olimpik nije zasluzio igrati evropu.Ostvario se najgori moguci scenario koji sam i predvidio,pobjeda Borca u Gabeli,tako da ce i Celik vjerovatno ostati kratkih rukava iako su nakon ove odlicne utakmice zasluzili evropu.Predstoji nam sacekati ponedjeljak pa vidjeti sta ce sa licencom biti,ali iskreno bi volio da tim koji bude izborio evropu na terenu ne bude uskracen za istu.

p.s.Jagodic je za ovog trenera Olimpika doktor nauka
Ovim povodom pozivam "arhimed89" da pravno zastupa Vladu Jagodica.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 02 jun 2013, 21:12

E čuj doktor nauka! :o U Olimpic koji god dođe trener ne valja! :roll:
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 03 jun 2013, 08:32

SRAMOTNO: Od bh klubova samo je NK Široki Brijeg stvarno zaslužio dobiti licencu za Europu!
Nedjelja, 02 Lipanj 2013 16:06
E-mail Ispis PDF

SARAJEVO - Dosta prašine se diglo posljednjih dana u bh klupskom nogometu i još uvijek se bura ne stišava oko licenci koje su izdale prvostupanjska i drugostupanjska komisija za licenciranje pri NSBIH.

Nakon što je licenca za Europska natjecanja uskraćena Borcu koji je plasmanom stekao pravo nastupa u Europskoj ligi, istu licencu nisu dobili Čelik, Olimpic i Slavija, a devetoplasirana momčad Zrinjskog je dobijanjem licence stekla automatski i pravo nastupa u Europskoj ligi.

Iz Borca, Olimpica i Čelika najavljuju žalbe UEFA-i, pa čak i prijete istupanjem iz lige (iako znamo da od tih prijetnji na kraju neće biti ništa, jer bi isti istupanjem iz lige naudili samo sebi), i opravdano pitaju kako su po financijskom kriteriju Sarajevo i Željezničar dobili licence ako se zna da i njhovi dugovi premašuju 5 milijuna konvertibilnih maraka?

Također, žalba se odnosi i na izdavanje licence klubu iz Mostara, koji je iako je kroz sezonu imao najviše propusta u organizaciji i izgreda navijača, ipak dobio licencu, iako bi u normalnim uvjetima morao da bude drakonski kažnjen za sve to, kao i za samu činjenicu da se sumnja da je Zrinjski ove sezone sudjelovao u "štimanju" rezultata u domaćim susretima sa Travnikom i Zvijezdom (što je, istina, opet teško dokazivo)...

No jedno je sigurno, na ovome priča neće stati, na pomolu je nova afera u BiH nogometu...

Prema našim posljednjim saznanjima, ukoliko UEFA zbilja nastavi svoju istragu nakon najnovije inicijative iz Borca, Čelika, Olimpica i Slavije, licencu za Europu dobit će jedino NK Široki Brijeg, te samim time Bosnu i Hercegovinu neće predstavljati u Europa ligi, već u Ligi prvaka gdje bi izravno preuzeo poziciju aktualnog prvaka FK Željezničara.

Sramotno bi bilo ukoliko se ovo dogodi, dakle da BiH umjesto četiri u Europi ima samo jednog predstavnika u sezoni 2013/14., no gledajući dugoročno u interesu našeg klupskog nogometa ovakvu inicijativu bi svi trebali podržati, jer nogomet u BiH će u suprotnom još dugo stagnirati, posebice na toj klupskoj razini, ali svakako i na reprezentativnoj.

Damir Jelić / JAVNO.ba
http://www.javno.ba/javno-teme/sramotno ... uropu.html
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

dubioza
Kontakt:

Post Postao/la dubioza » 03 jun 2013, 08:45

kakva glupost od texta, a trebas biti jos gluplji da povjerujes u sve to... vidi se da je neki amater pisao ovo
Republika Zenica

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 03 jun 2013, 09:37

Mancini je napisao/la:@bhsport Jadan je onaj ko tvoje pisanje smatra za ozbiljnim.Ti znaš koliko ima ko poreskog duga.Olimpic nema sigurno milionski kao klub za koji ti navijaš.A tog gospodina trenera odvedi u svoj klub pa da bude pomoćni trener brki.A pabiza u Australiji,baš puno nasekirate vi iz Bosne.
Slusaj potrcko, ja sam ti rekao kakvo je stanje i tebi i pabizu i ti dobro znas da sam u pravu.
Nema ovo veze sa Zeljinim dugom ili dugom Sarajeva, zna se da ti dugovi postoje i to niko ne spori.
Vi sporite da ste ko Siroki da niste nikome duzni, a znate da to nije istina.
Sto se Vlade tice covjek je klasa za vase pokusaje od trenera i za vas pokusaj od kluba i to mu niko ne moze osporiti.
Sa Borcem napravio rezultat sa U21 napravio rezultat, sa Celikom napravio cudo.
I sto se mene tice da Amara nema ne daj Boze, volio bih ga vidjeti u Zelji jer je covjek strucnjak.
I znas koliko nas u BiH interesuje piskaranje potrcka iz 'Australije' nimalo, meni licno smetaju lazi koje se iznose u javnost za djeparac koji dobijete, zapitaj i se i ti i tebi slicni isplati li se gubiti obraz i pisati lazi za sicu.
Kako ste krenuli mozete se javiti da volontirate u Expres kad i ako Gracic raspusti klub, a pabizo moze biti strucnjak za zutu stampu iz srca Australije. :lol:

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 03 jun 2013, 09:53

FCS je napisao/la:HAHAHAHAHA GLUPANE u španiju su klubovi milijardu dužni, ali imaju reprogram. Svi koji su dobili licencu kod nas su istu i zaslužili i moraće svaka 3 mjeseca dokazivati da isplaćuju po potpisanom reprogramu.
kome se obraćaš?

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 03 jun 2013, 09:56

Novinaru, a i tebi ću napisati kada budem imao vakta malo i tvom sirokom. Nije to bas sve tako idealno kao sto se predstavlja, moga bi se izvor kapitala za vas stadion malo procackati. Zato tisu

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 03 jun 2013, 10:03

FCS je napisao/la:Novinaru, a i tebi ću napisati kada budem imao vakta malo i tvom sirokom. Nije to bas sve tako idealno kao sto se predstavlja, moga bi se izvor kapitala za vas stadion malo procackati. Zato tisu
malo se glupo obraćaš novinaru zar ne? uzimajuci u obzir da sam ja sluucajno naletio na tekst i samo ga zaljepio

izvor kapitala za stadion?
daj brate pucaj, ožeži što se kaže?

imaš li i za kamp išta? :roll:

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 03 jun 2013, 13:54

bhsport je napisao/la:
Mancini je napisao/la:@bhsport Jadan je onaj ko tvoje pisanje smatra za ozbiljnim.Ti znaš koliko ima ko poreskog duga.Olimpic nema sigurno milionski kao klub za koji ti navijaš.A tog gospodina trenera odvedi u svoj klub pa da bude pomoćni trener brki.A pabiza u Australiji,baš puno nasekirate vi iz Bosne.
Slusaj potrcko, ja sam ti rekao kakvo je stanje i tebi i pabizu i ti dobro znas da sam u pravu.
Nema ovo veze sa Zeljinim dugom ili dugom Sarajeva, zna se da ti dugovi postoje i to niko ne spori.
Vi sporite da ste ko Siroki da niste nikome duzni, a znate da to nije istina.
Sto se Vlade tice covjek je klasa za vase pokusaje od trenera i za vas pokusaj od kluba i to mu niko ne moze osporiti.
Sa Borcem napravio rezultat sa U21 napravio rezultat, sa Celikom napravio cudo.
I sto se mene tice da Amara nema ne daj Boze, volio bih ga vidjeti u Zelji jer je covjek strucnjak.
I znas koliko nas u BiH interesuje piskaranje potrcka iz 'Australije' nimalo, meni licno smetaju lazi koje se iznose u javnost za djeparac koji dobijete, zapitaj i se i ti i tebi slicni isplati li se gubiti obraz i pisati lazi za sicu.
Kako ste krenuli mozete se javiti da volontirate u Expres kad i ako Gracic raspusti klub, a pabizo moze biti strucnjak za zutu stampu iz srca Australije. :lol:
Šta je sa U 21 napravio?Sa Čelikom četvrto mjesto čudo? :lol: Šta kasžeš potrčko i sića bezobrazniče! :oops:

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 03 jun 2013, 13:59

Mancini, nakon PP koju sam primio od tebe, uopste nema potrebe da diskutujes sa mnom kada ne znas normalno pricati.
Sadrzaj PP ce biti poslan administraciji koja ce nadam se reagovati da se odstranis sa foruma na duze vrijeme.

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 03 jun 2013, 14:19

bhsport je napisao/la:Mancini, nakon PP koju sam primio od tebe, uopste nema potrebe da diskutujes sa mnom kada ne znas normalno pricati.
Sadrzaj PP ce biti poslan administraciji koja ce nadam se reagovati da se odstranis sa foruma na duze vrijeme.
Ne znam sto se s njim raspravljas u vezi Olimpica kad je on pitarcic i Gracicev placenik da klub promovise po raznim forumima.
NO PYRO NO PARTY

maxmore
Kontakt:

Post Postao/la maxmore » 03 jun 2013, 14:58

FCS je napisao/la:Novinaru, a i tebi ću napisati kada budem imao vakta malo i tvom sirokom. Nije to bas sve tako idealno kao sto se predstavlja, moga bi se izvor kapitala za vas stadion malo procackati. Zato tisu
Evo Sherlock se javio!! De molim te pročačkaj pa mi javi pa kada završiš da ti ja zadnju kažem. Usput ima li tople vode ili je i to isključeno u vas FCS?
Široki . Brate samo Široki!

Nova vatra, staro mjesto, ista nada.

Lištica

..se samo rijeka zove, oj Široki to je ime tvoje

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 03 jun 2013, 15:01

Buu je napisao/la:
bhsport je napisao/la:Mancini, nakon PP koju sam primio od tebe, uopste nema potrebe da diskutujes sa mnom kada ne znas normalno pricati.
Ne znam sto se s njim raspravljas u vezi Olimpica kad je on pitarcic i Gracicev placenik da klub promovise po raznim forumima.
Da plaćenik itekako,samo provocirajte i dalje. :oops:

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 03 jun 2013, 15:10

.
Zadnja izmjena: champions1921, dana/u 03 jun 2013, 15:21, ukupno mijenjano 1 put.
BUDI ŽELJO !!!

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], Proximic i 9 gostiju.