Club Atletico de Madrid

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

juznjak>
Kontakt:

Re: Club Atletico de Madrid

Post Postao/la juznjak> » 30 maj 2013, 12:13

rio_Ferdy88 je napisao/la:
juznjak> je napisao/la: Chicharito 24 godina ,Boom u pocetku, ali kada vrijeme odmicalo vise je grijao klupu nego sto je igrao,vjerovatno se nije ni mogao izboriti za status prvotimca pored Van Persia i Ronneya,no likom i ponasanjem iritira me ,stoga mi je najmanje pozeljan fudbaler za Atletico.
Zašto te iritira ponašanjem. On je naš najzahvalniji igrač , nikad se ne buni ako ne bude izostavljen iz tima, ne pravi ekscese i glupe poteze, kako na terenu tako i mimo njega, maximalno zalaganje kad god starta (iako to nije često) a zabio je 18 golova i ima 8 asista za prošlu sezonu. Dosta njih je došlo kad je ušao sa klupe i napravio preokret na terenu ;)

Slažem da vjerovatno nije taj kvalitet koji bi mogao nadomjestiti El Tigrea, ali je sigurno odličan kao druga, treća opcija, dakle neki back up, kao u Unitedu ;)
Na stranu njegove igracke kvalitete . On jeste dobar napadac koji ima impresivnu statistiku zabijenih golova kada gledas koliko je vremena proveo na terenu . Ocigledno da mu ta uloga dzokera prija,nisam vidio da se nesto pretjerano bunio kod Fergia . Sada je pitanje kako bi se jedan takav napadac snasao u Atleticu . Na Calderonu treba da bude prakticno nosilac igre i najvacniji kotacic u ekipi,jos ce postojati odredjeni pritisak, jel,halo, dosao si da zamjenis najboljeg napadaca na svijetu. Jel to igrac koji se najbolje znalazi kao dzoker u stanju ? Pitanje je. Imaas primjera igraca koji bolje tako funksionisu u ulozi dzokera,kada mu das priliku od prve minute u vecini slucajeva zakaze. Zato ne treba rizikovati nista sa Chicaritom . To sto me iritira njegova faca i uopste facijalna ekspresija je licna stvar. Sta da ti kazem...Bolestan sam :mrgreen:
soe je napisao/la:Izgleda da je poslana ponuda od 5 mil. eura za Dijega,takodjer po svemu sudeci Suarez napusta Liverpool e sad da li ce ga Atletico pokupiti vidjet cemo,licno sumnjam.

Pa premala ponuda. Jeste da mu je ostala jos godina dana ugovora,ali neka realna cijena koju ce WLF traziti je 10 do 12 miliona. Opet ,nije toliko problem u klubu koliko je u peseteru Diegu . Da je on htio da smanji platu davno bi bio igrac Atletica. 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 31 maj 2013, 11:11

Atletico dobio pozivnicu od Man Uniteda da gostuje 10 augusta na Old Trafordu . 8-) Vidjecemo kakav je odgovor Cola i kompanije,mozda ne bi bilo lose da se prihvati ponuda, cisto da se vidi na cemu smo uoci pocetka LP. A postoji dobra mogucnost da United bude rival i u grupnoj fazi LP. Tek sam sada vidio golove s meca Osasune i Seville. Negredo jos jednom dokazao klasu . http://www.youtube.com/watch?v=kHo1US0nBAM Definitivno ako ne bude nista od Hulka,on ili Benteke bi trebali biti prioritet.
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Ozren
Kontakt:

Post Postao/la Ozren » 31 maj 2013, 13:11

Chelsea have reportedly told Atletico Madrid it will cost them £1m to keep Thibaut Courtois for another season on loan.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 01 jun 2013, 11:53

Ozren je napisao/la:Chelsea have reportedly told Atletico Madrid it will cost them £1m to keep Thibaut Courtois for another season on loan.
Bahati englezi kao i obicno . U Atleticu navini kao i obicno . To bi bio treci put da placaju golmana da bi ga doveli na posudbu,usto dajes mu platu i na kraju ces Chelseu pokloniti golmana koji se prakticno formirao u Atleticu. U ovom trenutku vjerovatno najbolji mladi golman na svijetu. To sve zahvaljujuci Atleticu. Zapravo,Chelsea treba Atleticu da plati . Ako budu insistirali da im se plati,onda se treba oprostiti od Tibe a priliku pruziti Joelu .

freddy25
Kontakt:

Post Postao/la freddy25 » 01 jun 2013, 21:47

U zadnjih 6-7 minuta golijada u Zaragozi, Diego Costa je zasluzio da zabije, stvarno sjajan onaj prvi gol, dobar gol i Arde. A tko je onaj momak Aquino sto je asistirao Costi? :)

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 01 jun 2013, 23:30

On i Negredo iduće sezone, kakav bi to tandem bio slika

slika

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 01 jun 2013, 23:38

freddy25 je napisao/la:Neće lopta u gol nakon 45 minuta. Diego Costa igra odlično, još da je Negreda dovest i koji bi to napadački tandem bio, najjači u Primeri. :)
+1903 8-)
Uvijek sam pisao da je Negredo masina od igraca. Za cijenu od 20 miliona,tesko da se moze dovesti bolji napadac 8-) .
Inace,Costa me bas prijatno iznenadio . Ono,nakon sto je zabio,ocekivao sam uobicajno slavlje tako sto ce usutkivati publiku ,kad on se izvinjava navijacima Zaragoze :mrgreen: . Znaci ove sezone 10 golova u ligi . Nije lose .
Ocekujem sljedece sezone barem jos toliko . Mlad je,ima tu prostora da napreduje u jos nekim segmentima poput realizacije samih akcija ,i u ovoj utakmici se ispromasivao,ali na kraju se iskupio s dva fina gola. Pogotovo ovaj drugi je bio mangupski . Koke upisao jos jednu asistenciju i na taj nacin odlicno zavrsio sezonu . Nisam siguran ,ali mislim da je medju tri,cetiri najbolja asistenta lige. Nisam provjeravao . Oliver Tores !! Decko usao,pokazao malo magije i otisao . Nema se vise sta dodati .

Atletico je u ovoj utakmici pokazao jos jednom u stvari kako je ozbiljna ekipa. Bez nekoliko prvotimaca, bez ikakvog motiva ,odigrali su dosta ozbiljno i kvaitetno. To najbolje reflektuje Colov pecat u ovoj ekipi .

[youtube][/youtube]

Ovdje ko ne pusti koju suzu a Atleti mu je drag klub,onda taj nije covjek . Ja sam se isplakao ko pi.ka moram priznati. Ovako nije zaplakao ni Torres. Jedino mozda Maxi ,ali ni on nije ovoliko mucao . :cry: .Tek sada kada je sve gotovo, uistinu mi je zao sto odlazi . Malo ce se popratiti i taj Monaco , samo radi njega . 8-)

Btw, trener Raya potvrdio da ce Leo Baptistao igrati sljedece sezone u Atleticu .

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 02 jun 2013, 16:20

:o 8-)
[youtube][/youtube]

Strasna solaza ,puna svega, kvaliteta, vizije, cak i fizicka snaga je dosla do izrazaja (iako mislim da jos treba jesti graha i nabaciti koju kilu). Trebalo je imati muda pa izabrati ovu opciju, jer ispred njega je bila pet igraca Zaragoze,a nijedan od Atletica. Vidi ti gdje je uhvatio loptu. Izvozao citavu odbranu suparnika i kako je zavrsio akciju ostavljajuci sve iza sebe. Steta samo sto je lopta zavrsila na precki . Ovako da je usla,citava Evropa bi pricala o golcini koju je zabio tamo neki osamnaestogodisnjak iz Atletica. Mislim da mu fali jos malo iskustva da bi bio nositelj igre jednog od najvecih svjetskih klubova. Sada se iskreno dvoumim jel bolje dovesti Diega ili nekog treceg ,ipak mislim da treba neko iskusan u LP. Svakako da ocekujem sljedece sezone da Oliver igra dosta vise . A onda za dvije sezone da preuzme Capitensku traku i ulogu nositelja igre. Decko kvalitetom i klasom odskace od ostatka i do miljama. Bilo da ga gledas mladoj repki Spanije ili Atleticu . Podsjeca ma na Iniestu.

Za prvi tim debitovao je i Dani Aquino koji je nakon 30 sekundi na provedenih na terenu upisao asist za Costu .

Danas Dail Mail pise da Ateltico zeli Suareza. No to je smece gore nego Marca. Ne vidim logiku u tome da prodaju Falcaa za iste pare koje bi prakticno morali izdvojiti za kanibala. 8-)

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 02 jun 2013, 17:16

Oliver, Saul i Manquilo bi trebali dobijati vise minuta iduce sezone.
Ako se igra LP onda ima dovoljno minuta i za Olivera i za Diega. Taman dok Oliver ocvrsne Diega ce uhvatit' godine.
Saul je, isto tako, veliki talent. Za njega bi najbolje bilo da ode negdje na posudbu jer je konkurencija u vezi paklena, pogotov ako se uzme u obzir da bi mogao Koke biti vracen na svoju poziciju.

Ova generacija Atletica moze mnogo dati Spaniji. Saul, Oliver, Koke, Manquilo, Mario... Kada tu jos dodas mladje internacionalne igrace tipa Pizzija koji je 89. godiste, Lea 92. i mozda Bentekea koji je 90., strasno zvuci. Kroz par godina bi mogli pribliziti se Barci i Realu.

Saul-Koke
Oliver :D

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 03 jun 2013, 11:20

Blanco , ne zaboravi Rubena Pereza koji ima dosta dobru sezonu u Betisu . Navodno bi ga Colo mogao vratiti nazad u Atletico. Ne treba iskljuciti ni mogucnost da Atleti iskoristi tu opciju u klauzuli po kojoj moze vratiti Camacha iz Malage za 5 miliona. Mada se slabo pise o njemu . Saul mislim da ce negdje na posudbu sljedece sezone. Spominje se Elche .
Treba spomenuti jos Borju Bastona i Pedra Martina koji su imali dobre sezone iza sebe u Segundi . Kader je isto tako igrao ove sezone u nekim utakmicama Cupa i Evropske lige. Iako se radi o igracu koji je poceo kao bek,ove sezone je silom prilika igrao na krilu gdje je pokazao da mu mozda vise odgovara ta pozicija.

Sljedece sezone moraju se dovesti 3-4 najmanje dobra igraca jer ce biti potrebna rotacija 14 do 15 fudbalera koji ce odigrati na nivou u svim takmicenjima . Mozda pretjerujem ,ali mislim da na svakoj poziciji treba imati dva igraca odnosno alternativu za prvotimce kada Colo bude zelio da rotira ili kada se neko od prvotimaca povrijedi . Jedino na lijevoj strani Filipe ce ove godine imati tvrdog suparnika. Ovi ostali i ne bas . Manqullo je pokazao dosta u utakmicama gdje je dobijao priliku . Recimo protiv Betisa je bio jedan od boljih . Siguran sam da ce i Juanfran u njemu imati jaku konkuenciju . Napad mi izgleda najtanji. Pored toga sto se mora dovesti napadac,Costa i Arda nemaju neke alternative. Leo je doveden, on ce biti dobra zamjena za Costu,pa i u nekim tekmama moze komotno i pocinjati utakmice. Uglavnom , nadam se pojacanjima u svim linijama tima.

Inace,Arda izjavio da zeli ostati u klubu . Ne zanimaju ga ponude ostalih klubova niti sta mu agent govori u vezi istih . Njegov agent je izjavio da ima klubova koji mu nude duplo veca primanja nego li sto ima u Atleticu,medjutim Arda ne zeli otici ,a niti ga Cerezo zeli prodati . Sta reci nego jedna od boljih vijesti koje mozes cuti u vezi Atletica.
slika
Grande 8-)

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 03 jun 2013, 11:59

Imal negdje potvrda toga za Baptistao-a?

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 03 jun 2013, 14:22

soe je napisao/la:Imal negdje potvrda toga za Baptistao-a?
http://www.rayovallecano.es/noticia/leo ... drid/2419/
8-)

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 03 jun 2013, 14:53

Eto ima sad i na Atleticovoj oficijalnoj.
Samo ako ga povrede zaobidju bit ce Leo igracina, ima sve predispozicije za to.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 03 jun 2013, 18:03

Kako sebi jedan ''veliki'' klub moze ovo dozvoliti:
http://www.tportal.hr/sport/nogomet/261 ... onacu.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Celik!3,2,2.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 03 jun 2013, 18:06

AllGunsBlazing je napisao/la:Kako sebi jedan ''veliki'' klub moze ovo dozvoliti:
http://www.tportal.hr/sport/nogomet/261 ... onacu.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Isto kao sto "veliki" klubovi dozvoljavaju da ih napustaju najbolji igraci iznova i iznova.

Atletico je uradio abnormalno dobar posao.Bit ce jaci nego prosle sezone.Falcao nije nenadoknadiv to se moglo vidjeti na osnovu utakmica u kojima nije igrao.Ako dovedu par kvalitetnih igraca a siguran sam da Cholo to hoce uraditi eto ih u repu barcelone i Reala. :mrgreen:
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 03 jun 2013, 18:28

Ko je rekao da je rijec o napustanju? Igraci odlaze i dolaze, ali da ti klub nikad ne bude vlasnik nekog igraca, a pri tome da se naziva velikim jeste sramota.
Celik!3,2,2.

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 03 jun 2013, 18:42

To su samo nagadjanja za Falcaoa i nema nikakvih dokaza za ovo,a sve i da jeste tako pitanje si uputio na pogresnu adresu.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 03 jun 2013, 19:14

Ako je istina ovo, onda je pitanje koliko ce uopste At. Madrid zaraditi od Falcaoa.
Celik!3,2,2.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 03 jun 2013, 20:18

AllGunsBlazing je napisao/la:Ako je istina ovo, onda je pitanje koliko ce uopste At. Madrid zaraditi od Falcaoa.
Jasno je da je Atletico kasirao 60 miliona.To ce prelazni rok potvrditi ;)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 03 jun 2013, 22:14

Ali nije. Ako je ta treca strana platila njegov prelaz u At.Madrdid(sto je moguce jer je tad At.Madrid bio u velikim dugovima)i placalo njegovu platu, onda mislim da njima ostaju te pare. Ili bar vecina.
Celik!3,2,2.

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.