Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
- kad_kako
- Moderator
- Kontakt:
Re: Grand Slam
Ako se ne varam Federer ima nesto kao 15-0 u medjusobnim duelima sa Ferrerom. Od toga sigurno 4-5 meceva na sljaci.
Postovanje treba zaraditi.
Ama covece, Federer>>>>>>>>>>Ferrer, ali je Ferrer "nezgodniji" igrac od Federera kao matchup na sljaci.kad_kako je napisao/la:Ako se ne varam Federer ima nesto kao 15-0 u medjusobnim duelima sa Ferrerom. Od toga sigurno 4-5 meceva na sljaci.
Ne igraju ovde Federer i Ferrer, vec je jedan unatoc tome sto je manje kompletan i kvalitetan igrac, nezgodniji i tezi rival od ovog boljeg, na sljaci.
I Djokovic je kompletniji i jaci igrac od Nadala, ali bih uvek stavio Nadala kao tezeg protivnika na 2 od 3 podloge na Touru, jer on ne poklanja ni poene, a tek ne gemove ili setove za razliku od Novaka.
Kako to ne razumete
Kako igra Ferrer
Mislim da je ovo gotova stvar.Tsonga nema zivaca da prebacuje lopte dovoljno duga a uz to da bude pouzdan i agresivan.
Moze Ferrer mnogo toga napraviti u nedjelju.Ove godine u medjusobnim duelima sa Rafom na sljaci je bio mnogo blizu pobjede.Uvijek mu je falilo nesta , mozda je ovo upravo turnir i prilika zivota.
Mislim da je ovo gotova stvar.Tsonga nema zivaca da prebacuje lopte dovoljno duga a uz to da bude pouzdan i agresivan.
Moze Ferrer mnogo toga napraviti u nedjelju.Ove godine u medjusobnim duelima sa Rafom na sljaci je bio mnogo blizu pobjede.Uvijek mu je falilo nesta , mozda je ovo upravo turnir i prilika zivota.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
-
samosarajvo
- Kontakt:
Ima li neko statistiku sa kraja meca? Ja sam izasao iz kafica cim je mec zavrsen.
Generalno mislim da je Rafa dosta dobro odigrao.Mozda je grejsio nesto vise nego prije ali je i imao i veliki broj winera.Forehand odlican bio.Backhand dosta dobar.Sjetite se samo ona 3 backhanda u jednom gemu u 5 setu mescini
Najvise mu zamjerim na servisu i sto je imao neke padove kad je u vise gemova imao po 30:15 ili 30:00 a gubio ih je na kraju, na svoj servis sto je najtuznije.
Generalno mislim da je Rafa dosta dobro odigrao.Mozda je grejsio nesto vise nego prije ali je i imao i veliki broj winera.Forehand odlican bio.Backhand dosta dobar.Sjetite se samo ona 3 backhanda u jednom gemu u 5 setu mescini
Najvise mu zamjerim na servisu i sto je imao neke padove kad je u vise gemova imao po 30:15 ili 30:00 a gubio ih je na kraju, na svoj servis sto je najtuznije.
@Paja
Nije najbolji, dok je babo tu, pa i poslije.
To sto ima dvoje djece ne znaci da je bolji teniserAA23 je napisao/la:@Paja
Ferrer brutalno istukao Tsongu.Nevjerovatno igra od pocetka turnira , nije seta izgubio.
Koliko ce moci gosporadu Pariza , vidjet cemo...
Johnny b, how much there is to see
-
samosarajvo
- Kontakt:
Iskreno me malo strah, ali malo.Vise bi volio da je Tsonga prosaoJohny je napisao/la:To sto ima dvoje djece ne znaci da je bolji teniserAA23 je napisao/la:@Paja
Nije najbolji, dok je babo tu, pa i poslije.![]()
Ferrer brutalno istukao Tsongu.Nevjerovatno igra od pocetka turnira , nije seta izgubio.
Koliko ce moci gosporadu Pariza , vidjet cemo...
Mislim da FACE TV nije radio danasnja polufinala zbog utakmice reprezentacije tako da sam ja licno bio osudjen na Eurosport i moram reci da je Banjac jedina negativna stvar u danasnjem mecu.
Sto se tice same kvalitete po meni je bila na veoma visokom nivou...naravno bilo je dosta padova u igri kod oba igraca ali skoro da nije bilo trenutka kad su obojica lose igrali.
Bilo je dosta neiznudjenih ali siguran sam da je veliki broj istih dosao poslije dugih kvalitetnih razmjena kad su jedan ili drugi jednostavno "pucali" pod pritiskom sa druge strane.
S druge strane veliki broj spektakularnih winnera,sa obje strane...
Ferrer razbio Tsongu...mogao bi on dosta napraviti u finalu jer poslije svih silnih poraza od Nadala tesko da ce neko sad ocekivati veci otpor tako da on nema tu sta izgubiti.
Sto se tice same kvalitete po meni je bila na veoma visokom nivou...naravno bilo je dosta padova u igri kod oba igraca ali skoro da nije bilo trenutka kad su obojica lose igrali.
Bilo je dosta neiznudjenih ali siguran sam da je veliki broj istih dosao poslije dugih kvalitetnih razmjena kad su jedan ili drugi jednostavno "pucali" pod pritiskom sa druge strane.
S druge strane veliki broj spektakularnih winnera,sa obje strane...
Ferrer razbio Tsongu...mogao bi on dosta napraviti u finalu jer poslije svih silnih poraza od Nadala tesko da ce neko sad ocekivati veci otpor tako da on nema tu sta izgubiti.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Koliko puta vec vidjeno. Izbacis favorita i sljedeci mec te nema nigdje. I radi ovogne volim da favoriti ispadaju,samo uniste turnir.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Ferrer ne može dobit Nadala taman da mu ovaj pokloni dva seta fore i brejk prednosti u trećem. 
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
-
samosarajvo
- Kontakt:
haj ti nama brzu analizu makar prvog polufinalaformance je napisao/la:Ferrer ne može dobit Nadala taman da mu ovaj pokloni dva seta fore i brejk prednosti u trećem.
Rado, ali gledao sam samo prva 3 seta, a i to na preskaku. 
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
-
samosarajvo
- Kontakt:
Pogledaces ti to sve vjerujemformance je napisao/la:Rado, ali gledao sam samo prva 3 seta, a i to na preskaku.
- BeyKopites
- Kontakt:
Zbog zanimljivosti finala bi bolje bilo da je Tsonga prošao, jer ima dosta pozitivnih i negativnih varijacija u igri.Danas je pokazao svoje loše strane, međutim s njim nikad ne znaš na čemu si.Dok s druge strane je Ferrer, koji je već pročitana knjiga.Uporan je i istrajan, ali je nažalost limitiran i ne slažem se sa @Magicom da je bolji match-up od npr. Federera za Nadala na šljaci.
Ferrer može dati 110 % i opet će tijesno izgubiti od Nadala u 3 seta.Već ima sa Nadalom 0-16 na šljaci, mislim, nema se šta tu pričati.
Iskreno se nadam da nisam upravu, ali mislim da se već može čestitati novom-starom šampionu Roland Garrosa
Ferrer može dati 110 % i opet će tijesno izgubiti od Nadala u 3 seta.Već ima sa Nadalom 0-16 na šljaci, mislim, nema se šta tu pričati.
Iskreno se nadam da nisam upravu, ali mislim da se već može čestitati novom-starom šampionu Roland Garrosa
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-
-CaptainFantastic08-
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Federer više ne može ni seta uzeti Nadalu na ovoj podlozi. Možda bi došao do jednog seta u 10 mečeva. Jednostavno, tako to izgleda. Ferrer, koliko god da je limitan, u ovom trenutku je nezgodniji od Federera. No, opet mu ne dajem ni 5% šansi za osvajanje prvog GS-a. Možda može do seta, ali to je sve. Nadal jednostavno zna protiv svojih.
Danas sam gledao 4. i 5. set. U četvrtom je Nadal propustio da dotuče Novaka, u petom Novak Nadala. U jedno sam siguran - njih dvojica mogu dobiti jedan drugog na šljaci, ostali se ništa ne pitaju (naravno, kada su potpuno zdravi). Nadal mi je na kraju izgledaju mnogo svježije od Đokovića, što mi je u pojedinim trenucima izgledalo kao Nadal - Đoković u period prije 2011. godine.
Danas sam gledao 4. i 5. set. U četvrtom je Nadal propustio da dotuče Novaka, u petom Novak Nadala. U jedno sam siguran - njih dvojica mogu dobiti jedan drugog na šljaci, ostali se ništa ne pitaju (naravno, kada su potpuno zdravi). Nadal mi je na kraju izgledaju mnogo svježije od Đokovića, što mi je u pojedinim trenucima izgledalo kao Nadal - Đoković u period prije 2011. godine.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Čestitke Nadalu, ipak je odigrao muški nakon nestanka u 4 setu.
Najvjerovatnije da ćemo gledati dosadno finale.
Najvjerovatnije da ćemo gledati dosadno finale.
nešto imam osjećaj da ćemo sutra imati dobro žensko finale.... mislim da je maši pun qrac poraza protiv Biča Božijeg
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- EmirSioux89
- Kontakt:
- kad_kako
- Moderator
- Kontakt:
Imam osjecaj da ce opet je Serena isamarat. Jednostavno igra pre-dominantno da bi ova druga mogla ista uciniti.DANTES je napisao/la:nešto imam osjećaj da ćemo sutra imati dobro žensko finale.... mislim da je maši pun qrac poraza protiv Biča Božijeg
Postovanje treba zaraditi.
Trenutno korisnika/ca: Mocvara1991 i 5 gostiju.