NBA History

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako

Pasha
Moderator
Kontakt:

Re: NBA History

Post Postao/la Pasha » 09 jun 2013, 11:24

ali se ne gleda samo NBA učinak, nego cjelokupna karijera. ja nabrojah trojicu igrača i trojicu trenera koji su ušli, a nikada nisu igrali i trenirali u NBA. ima ih još koji nikad nisu igrali ili trenirali pa su ušli u Naismithov Basketball hall of fame. u prvoj generaciji 1959, osim Mikana koji je igrao u NBA, svi ostali nisu čak ni igrali u NBA, a samo mislim Walter Kennedy je imao veze sa NBA kao osnivač.

Hill o kojem smo počeli priču će ući, jer je imao briljantnu NCAA karijeru i jer je imao odličan početak NBA karijere. možda je bolje bilo da si napisao "kad je ušao Ralph Sampson, ući će i Hill"...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 09 jun 2013, 11:27

U Hall of Fame ne ulaze samo oni koji su ostvarili uspjeh u NBAu. Ima masa trenera koji su radili u NCAAu pa su ušli u HOF.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 09 jun 2013, 11:28

znamo da ne ulaze ali vidite da pise "kada bi gledali samo nba" :roll:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 09 jun 2013, 11:30

filip13 je napisao/la:
LenBias je napisao/la:

zanimljiv clanak vezan za Hilla :) koji je vas odgovor na anketi?

ako su snpr. abonis i petrović ušliu hall of fame ne vidim zbog čega ne bi hill ušao
ovo piše ;)

filip13

Post Postao/la filip13 » 09 jun 2013, 11:31

Pasha je napisao/la:ali se ne gleda samo NBA učinak, nego cjelokupna karijera. ja nabrojah trojicu igrača i trojicu trenera koji su ušli, a nikada nisu igrali i trenirali u NBA. ima ih još koji nikad nisu igrali ili trenirali pa su ušli u Naismithov Basketball hall of fame. u prvoj generaciji 1959, osim Mikana koji je igrao u NBA, svi ostali nisu čak ni igrali u NBA, a samo mislim Walter Kennedy je imao veze sa NBA kao osnivač.

Hill o kojem smo počeli priču će ući, jer je imao briljantnu NCAA karijeru i jer je imao odličan početak NBA karijere. možda je bolje bilo da si napisao "kad je ušao Ralph Sampson, ući će i Hill"...

ili k.c. jones

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 09 jun 2013, 11:34

Pasha je napisao/la:
filip13 je napisao/la:
LenBias je napisao/la:

zanimljiv clanak vezan za Hilla :) koji je vas odgovor na anketi?

ako su snpr. abonis i petrović ušliu hall of fame ne vidim zbog čega ne bi hill ušao
ovo piše ;)
mislim na ovo:
filip13 je napisao/la:gledajući nba učinak moglo bi se raspravljati zaslužuju li sabonis i petrović ulazak u hall of fame

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 09 jun 2013, 11:37

ja i jesam reagovao na prvi odgovor, odnosno ovo šta sam boldirao i zacrvenio. tako da sam dao objašnjenje na to.
a također sam dao u jednom drugom svom postu bolje poređenje, "ako je ušao Ralph Sampson, ući će i Hill".

filip13

Post Postao/la filip13 » 09 jun 2013, 11:40

Pasha je napisao/la:ja i jesam reagovao na prvi odgovor, odnosno ovo šta sam boldirao i zacrvenio. tako da sam dao objašnjenje na to.
a također sam dao u jednom drugom svom postu bolje poređenje, "ako je ušao Ralph Sampson, ući će i Hill".

da malo cjepidlačim,ako je ušao npr. worthy mislim da i hill zaslužuje

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 09 jun 2013, 11:46

pa ne bih se baš složio. Worthy-jeva karijera kao izuzetno bitnog člana LA Showtimea i osvajača NBA titula, pa čak i osvajača MVP finala, je gledajući samo NBA karijeru dosta uspješnije od Sampson-ove, kao i i Hill-ove. a još kad dodaš i osvojenu NCAA titulu sa North Carolina-om...

filip13

Post Postao/la filip13 » 09 jun 2013, 11:50

Pasha je napisao/la:pa ne bih se baš složio. Worthy-jeva karijera kao izuzetno bitnog člana LA Showtimea i osvajača NBA titula, pa čak i osvajača MVP finala, je gledajući samo NBA karijeru dosta uspješnije od Sampson-ove, kao i i Hill-ove. a još kad dodaš i osvjenu NCAA titulu sa North Carolina-om...

sampson je imao slabiju karijeru,njega su baš povrede sjebale ,čak i više nego hilla,ali mislim da je hill imao bolju karijeru nego worthy,tu su negdje

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 09 jun 2013, 11:54

čekaj, je li ti gledaš statističke brojke ili cjelokupni doprinos ekipi?

ako ćemo gledati statističke brojke Hill je u prvim godinama karijere imao dosta bolju karijeru. Worthy je igrao kratko, mislim samo 10 godina, ali u tih 10 godina je osvojio 3 titule, a uz to bio i MVP finala jednom.

filip13

Post Postao/la filip13 » 09 jun 2013, 11:56

Pasha je napisao/la:čekaj, je li ti gledaš statističke brojke ili cjelokupni doprinos ekipi?

ako ćemo gledati statističke brojke Hill je u prvim godinama karijere imao dosta bolju karijeru. Worthy je igrao kratko, mislim samo 10 godina, ali u tih 10 godina je osvojio 3 titule, a uz to bio i MVP finala jednom.

i jedno i drugo,zato i kažem da su tu negdje

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 09 jun 2013, 12:01

možemo mi ovako u nedogled.

moje mišljenje je da je Worthy-jeva karijera veća od Hillove, a da su Hillova i Sampsonova karijera tu negdje. ti misliš drugačije.

znači stvar ličnog ubjeđenja...

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 09 jun 2013, 12:04

izjednacit karijeru igraca kao sto je worthy i hilla je bezobrazno u najmanju ruku, spletom okolnosti je worthy za njega na kraju krajeva institucija i pojam u kosarci, ne moze se misljenje zasnovati na "sta bi bilo kad bi bilo" kao sto to radi ogromna vecina na ovom forumu, mogu i ja sada napisati da je t-mac bolji od kobea jer je eto imao veci potencijal a to sto se on raspao rano a ovaj se naosvajao trofeja u medjuvremenu to macku o rep znaci? :lol: urazumite se malo ljudi kada pisete neke stvari, cuj worthy i hill, molim vas nemojte takvih stvari :lol:

filip13

Post Postao/la filip13 » 09 jun 2013, 12:05

Pasha je napisao/la:možemo mi ovako u nedogled.

molje mišljenje je da je Worthy-jeva karijera veća od Hillove, a da su Hillova i Sampsonova karijera tu negdje. ti misliš drugačije.

znači stvar ličnog ubjeđenja...

ništa ne fali malo raspravljati

filip13

Post Postao/la filip13 » 09 jun 2013, 12:09

LenBias je napisao/la:izjednacit karijeru igraca kao sto je worthy i hilla je bezobrazno u najmanju ruku, spletom okolnosti je worthy za njega na kraju krajeva institucija i pojam u kosarci, ne moze se misljenje zasnovati na "sta bi bilo kad bi bilo" kao sto to radi ogromna vecina na ovom forumu, mogu i ja sada napisati da je t-mac bolji od kobea jer je eto imao veci potencijal a to sto se on raspao rano a ovaj se naosvajao trofeja u medjuvremenu to macku o rep znaci? :lol: urazumite se malo ljudi kada pisete neke stvari, cuj worthy i hill, molim vas nemojte takvih stvari :lol:

za hilla je institucija u košarci,bar je to moje mišljenje,npr. magic,bird,worthy nije taj nivo nikada bio da bi on za jednog hilla bio institucija,worthy ima tri titule prvaka,svaka čast,hill je više puta izabran u najbolje petorke lige,tako da su po meni oni tu negdje,i ne možeš poređenje njih dvojice izjednačavati sa poređenjem bryanta i mcgradya,niđe veze je to

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 12 jun 2013, 00:26

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 12 jun 2013, 02:10

Hvala ti za ovaj klip @rio....Kakav covjek i velicina,nevezano za kosarkaski teren gdje je bio superzvijezda...Cijenim ljudske kvalitete prije svega,a ovaj covjek je definitivno uzor kakvih je sve manje!

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 13 jun 2013, 12:34

filip13 je napisao/la:
LenBias je napisao/la:izjednacit karijeru igraca kao sto je worthy i hilla je bezobrazno u najmanju ruku, spletom okolnosti je worthy za njega na kraju krajeva institucija i pojam u kosarci, ne moze se misljenje zasnovati na "sta bi bilo kad bi bilo" kao sto to radi ogromna vecina na ovom forumu, mogu i ja sada napisati da je t-mac bolji od kobea jer je eto imao veci potencijal a to sto se on raspao rano a ovaj se naosvajao trofeja u medjuvremenu to macku o rep znaci? :lol: urazumite se malo ljudi kada pisete neke stvari, cuj worthy i hill, molim vas nemojte takvih stvari :lol:

za hilla je institucija u košarci,bar je to moje mišljenje,npr. magic,bird,worthy nije taj nivo nikada bio da bi on za jednog hilla bio institucija,worthy ima tri titule prvaka,svaka čast,hill je više puta izabran u najbolje petorke lige,tako da su po meni oni tu negdje,i ne možeš poređenje njih dvojice izjednačavati sa poređenjem bryanta i mcgradya,niđe veze je to
worthy je bio MVP finala u showtime eri. ako ti je to slabo, ne znam onda sta je veliko...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

filip13

Post Postao/la filip13 » 13 jun 2013, 19:49

KK_Bosna je napisao/la:
filip13 je napisao/la:

worthy je bio MVP finala u showtime eri. ako ti je to slabo, ne znam onda sta je veliko...

ko je rekao da je slabo?

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: alemsa i 7 gostiju.