Marjan je živa enciklopedija.
Da se razumijemo, i sam sam mišljenja da često sili neke stvari i da pokušava "uvesti neki fazon". Al' ja bih radije slušao njega i kojekakve lekcije negoli se nervirao sa Ahmetovićem, Spahom, Šukom, Kristićem, Bilićem i Vugdalićem.
Marjan je hiperaktivan lik. Ne šuti, jer ne umije.

Ja mu to ne uzimam za zlo. Naravno, ne podržavam silna pozdravljanja tokom prijenosa, ali bolje i to nego muk.
Činjenica je da su Ahmetović i društvo u stanju pomiješati Younga i Carricka. Eto koliko su oni u stanju skoncentrisati se na prijenos, pripremiti se par sati prije ulaska u komentatorsku kabinu i kvalitetno odraditi 90 minuta. Što je najžalosnije, isti ti likovi su bezgrešni. Hej, pa zar je moguće da jedan komentator pogriješi?!

Znači, bude usporen snimak i jasno je da su pogriješili, ali oni ni mukajet. Zar je teško izviniti se?
U biti, mi nemamo dobrih komentatora. Ili, da se bolje izrazim, naše tv kuće nemaju. Avdić je na Areni, Radončić (rukomet) na AJB-u, a ne sjećam se šta je sa Majerom (košarka).
Nemaju vala ni Hrvati. Blažička (Formula 1) nema ni na mapi, Božo Sušec je odavno izgubio kompas, njegov sin nikad i nije bio dobar, Balog umrtvi utakmicu k'o Ahmetović... Koga bih tu mogao izdvojiti? Ćosića, Miću i Velu. S tim da Velu dugo nisam čuo.
SK i Arene imaju najbolje komentatore. Istina, i u njihovom žitu ima kukolja, ali ima i profesionalaca koji me baš "nafuraju" i natjeraju da ne promijenim kanal.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”