KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la nerminh74 » 02 dec 2008, 15:35

blazz je napisao/la:ako pričamo o pravim navijačkim skupinama najzaslužniji za onu atmosferu od prije par godina su upravo Horde Zla
to sad najviše i treba Bosni a ne ovi što dođu na utakmicu sa košpicama i zjevaju pa na forumu kažu ja sam navijač Želje
mislim i ja nisam navijač valjda znam šta je razlika i ko pravi atmosferu
zato je uprava kiksala sa pričom kako svi trebaju navijati za Bosnu umjesto da su one najzaslužnije(Horde Zla) priznali kao svoje navijače i posvetili im određenu pažnju
koliko sam upoznat bivši direktor se prije par godina nije baš najbolje proslavio na njihovom forumu
i još da dodam kako sigurno ovi što navijaju za Želju nebi prestali navijati za Bosnu jer u košarci izuzev Bosne nema više niti jedan klub uspješan u Sarajevu

u najgorem slučaju željovci čekati na nekog novog Maravića ;)
igrao je Željezničar Sarajevo(Mlada Bosna) jugoslovensku prvu ligu 60-tih al uglavnom sredinom 70-tih
blazz ko je zasluzan za atmosferu na utakmicama Bosne krajem 70-tih i tokom 80-tih, kada su Hz napravljene '87

cinjenica stoji da je KK Bosna kosarkaski klub i nema veze sa fudbalom i da ga zato ne treba povezivati uopste neki fudbalskim navijackim skupinama, vazno je da se samo navija
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 02 dec 2008, 16:23

nerminh74 je napisao/la:
blazz je napisao/la:ako pričamo o pravim navijačkim skupinama najzaslužniji za onu atmosferu od prije par godina su upravo Horde Zla
to sad najviše i treba Bosni a ne ovi što dođu na utakmicu sa košpicama i zjevaju pa na forumu kažu ja sam navijač Želje
zato je uprava kiksala sa pričom kako svi trebaju navijati za Bosnu umjesto da su one najzaslužnije(Horde Zla) priznali kao svoje navijače i posvetili im određenu pažnju
koliko sam upoznat bivši direktor se prije par godina nije baš najbolje proslavio na njihovom forumu
i još da dodam kako sigurno ovi što navijaju za Želju nebi prestali navijati za Bosnu jer u košarci izuzev Bosne nema više niti jedan klub uspješan u Sarajevu

u najgorem slučaju željovci čekati na nekog novog Maravića ;)
igrao je Željezničar Sarajevo(Mlada Bosna) jugoslovensku prvu ligu 60-tih al uglavnom sredinom 70-tih
blazz ko je zasluzan za atmosferu na utakmicama Bosne krajem 70-tih i tokom 80-tih, kada su Hz napravljene '87

cinjenica stoji da je KK Bosna kosarkaski klub i nema veze sa fudbalom i da ga zato ne treba povezivati uopste neki fudbalskim navijackim skupinama, vazno je da se samo navija
a ko je navijao za FK sarajevo kada su horde osnovane tek '87. ili nije ni postojalo FK sarajevo do tada ?
mislim bezze svi pricate jer situacija nije nimalo jednostavna iskreno ja sam navijac KK Bosne i Sarajeva malo manje jer mi je gadna domaca liga u fudbalu i nisam neki simpatizer Hordi Zla jer ima dosta djece tamo koja me nerviraju i ne znaju ni sami o cemu pricaju, ali kada bosna za ovoliko godina postojanja nema svoje navijace to je onda problem mislim ima nas nekolicina ali mi smo simpatizeri vise i utakmica se igra u skoro pozorisnoj atmosferi osim kada seljaci pocnu bacati stvari na teren ali ljepse mi je bilo kada se navijalo...
You are someone else I am still right here

blazz
Kontakt:

Post Postao/la blazz » 02 dec 2008, 16:33

pišem samo ono što primjećujem i što bi bilo bolje za klub
ništa ja nemam protiv Željinih navijača al hajd onda neka se Manijaci skupe i navijaju
normalno da od toga nema ništa jer njih interesuje isključivo nogomet
većinom su na utakmicama Bosne prije par godina bili navijači Sarajeva i oni su stvarali dobru atmosferu
formiranje nove navijačke skupine je gotovo nemoguće i zato se trebalo okrenuti navijačima Sarajeva
kad imaš dobru atmosferu broj običnih gledalaca se poveća i tad dobiješ punu dvoranu
al eto hajd nije to sad toliko bitno

što se tiče istorije to je naravno bila šala

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 02 dec 2008, 16:45

blazz je napisao/la:pišem samo ono što primjećujem i što bi bilo bolje za klub
ništa ja nemam protiv Željinih navijača al hajd onda neka se Manijaci skupe i navijaju
normalno da od toga nema ništa jer njih interesuje isključivo nogomet
većinom su na utakmicama Bosne prije par godina bili navijači Sarajeva i oni su stvarali dobru atmosferu
formiranje nove navijačke skupine je gotovo nemoguće i zato se trebalo okrenuti navijačima Sarajeva
kad imaš dobru atmosferu broj običnih gledalaca se poveća i tad dobiješ punu dvoranu
al eto hajd nije to sad toliko bitno

što se tiče istorije to je naravno bila šala
blazzz ne shvatas, boli mene briga za manijacima, hz, ultrasima, ....
kazem ovo je KK Bosna i neka svi navijaju na nju, ali neka niko ne uzima exkluzivu da su oni samo navijaci Bosne
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 02 dec 2008, 16:55

To mozete lako rijesiti
nemojte na bosnine utakmice nositi fudbalska obiljezja
NISU NAS SLOMILE OVE TESKE GODINE...

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 02 dec 2008, 17:03

nerminh74 je napisao/la:
dzenan01 je napisao/la:
bob je napisao/la:nisam vrijedjao ako mislis na posljednju recenicu te napisao sam sala... ok ako je to protumaceno kao vrijedjanje sorry ;) ,

TM prati zenski kosarkaski klub a muski nepostoji , ja sam samo konstatovao da je nidje veze da klub javno kaze da su njihovi navijaci Horde zla posto ima i ostalih navijaca (al se medju rajom zna da su Horde na ogradi ) razlog zasto nedolazi grupa koja je podrzavala Bosnu jos u ligi 10 kad Bosne nije bilo nigdje je opce poznat a sigurno nije taj sto bosna nece da kaze javno da su im navijaci horde ...
nemisli se da su jedini navijaci bosne HORDE ali treba da se deklarisu koji su njihovi navijaci koji ih organizovano prate(ULTRASI),OSTALO SU SVE SIMPATIZERI,TIFOZI,pa i neki blazi vid navijaca.
OVO JE JEDINI IZLAZ IZ NAVIJACKE KRIZE 100%.ALI TESKO PA CAK I AKO BI UPRAVA SE DEKLARISALA NA STRANU HORDI.OSTAJE SAMO DA SE NADAMO jer garantujem da bi PARTIZAN I grobari bili male mace.
-HZ-
znaci ja koji za bosnu navijam od 1978-9 nisam navijac nego sam simpatizer, a grupa koja je osnovana 1987 i koje malo ima vise nema, su navijaci bosne
:roll:
navijacka skupina HORDE ZLA JE OSNOVANA 1987-tacno,ali pitari kao navijaci postoje jos poslije drugog svjetskog rata,a HORDE ZLA su navijacka skupina koja je nadovezana na pitare ili bolje receno svi pitari ili vecinom su HORDE ZLA. Bosna je pracena i prije osnivanja HORDI ZLA i ti to znas.
procitaj moj post ponovo i vidjet ces da sam poslije rekao da su i ostali navijaci ali blaze receno.
I one HORDE koje su bile poslije F8 to je bilo na celu sa agentima,tako da se nemoze reci da su bile HORDE.
Joj jaran mi zapeo za forum(domenu ali ima jos problema) ko zna kad ce biti gotov (mozda u januaru).
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 02 dec 2008, 17:08

bosnas_ je napisao/la:Ja navijam za Zelju i k.k.Bosnu ! i svi znamo da su najbolji navijaci Bosne ,ujedno i veliki simpatizeri tima sa Grbavice,bar u ovoj sezoni! Tako da je morbidno tvrditi da samo Horde zla navijaju za Bosnu,pa ta tvrdnja je za psihijatrije! znam more ljudi koji navijaju za Zelju i Bosnu i redovno su na utakmicama Bosne u Skenderiji!
-Nego,okrenimo se NLB ligi i narednoj utakmici Bosne u Zagrebu..Objektivno,mi tamo nemamo sta traziti,jer je pojedinacno, svaki igrac Cibone bolji od svakog igraca Bosne! Nego zna li iko kada ce ta najavljena pojacanja doci,bar sto se tice pozicije pleya? treba nam na toj poziciji igrac koji daje 15 koseva,5 asistencija za nekih 25-30 min,ostalo moze nadopuniti Djordjevic!.. Bogavac je slobodan igrac,je li to istina? Taj igrac bi nam dobro dosao,iskusan je,ima fantasticnu karijeru....
ma daj pricas nebuloze
sada kako stvari stoje na tekmama bosne je minimum 70-80% navijaca sarajeva a ovo ostalo ljudi koji ne prate fudbal,navijaju za nekog treceg ili eventualno za zelju.
isto vazi i za rkbosna protiv koje ste vi navijali i bili na drugoj strani za RK zeljo.
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 02 dec 2008, 17:57

ma svima nama je bosna u srcu bar staroj finoj sarajevskoj raji... a da li u fudbalu volimo sarajevo ili zelju to je drugo i nema veze sa ovim ali cinjenica jeste da je teze navijacima zelje da se poistovijete sa KK Bosnomi odatle proizlazi odgovor na pitanje zasto manijaka kao manijaka nema na utakmicama KK Bosne i ne vidim zasto bi nekom problem bio priznati HZ kao navijacku grupu ovoh kluba ili eventualno osnivanje neke navijacke grupe KK Bosne....
You are someone else I am still right here

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 02 dec 2008, 21:51

Sokiran sam patoloskom potrebom za podjelama. Pa je li vama zaista IQ toliko blizu velicini cipela ? Koga boli za koga navijaci koji dodju u Skenederiju navijaju u fudbalu. Pazite razliku

FUDBAL <> KOSARKA

Nidje veze i relacije. Prestanite vezati na silu stvari koje nisu povezane. Znate koliki je procenat Manijaka navijao za Bosnu prije rata ? Ja ne znam jer to niko nije pitao. Svi smo bili Bosnasi.

Ako Bosna zeli ponovo postati veliki klub, MORA imati svoje (samo svoje navijace). Dobro se sjecam prijetnji po forumu svim navijacima koji su zeljeli pokrenuti ponovo Bosnase (kojima sam i ja pripadao). Zbog toga sam protiv da HZ postanu zvanicni navijaci ovog kluba (iako volim FK Sarajevo puno duze nego sto neki imaju godina). Takodje podrzavanje cetnistva (navijanje u shali) je nesto sto se Hordama ne moze zaboraviti (sjetite se F8). Bez obzira koliko sam zahvalan Hordama sto su priskocili i pomogli kad je trebalo, oni imaju svoj klub koji igra totalno drugi sport. Takodje nikog ne treba da brine za koga clan Hordi navija u rukometu ili kosarci ili odbojci.

Prestanite ljudi grupisati druge po
-visini plate
-vjeri
-koliko vam je velika ona stvar (IQ)
-koga podrzavaju u drugim sportovima
-boji ociju
-u kojem gradu zive

Ono sto se ovdje propagira je tipa "Hajmo zabraniti svima koji nisu iz Sarajeva da navijaju za Sarajevo ili Bosnu". Ili "treba zabraniti zenama i Romima da dolaze na tekme". Sta je lose ako covjek iz Bihaca ili Tuzle ili Travnika navija za Sarajevo ili Celik. Pa ni Amerikanci ne mogu da sebi priuste podjele ljudi a kod nas je normalno da me mrze u Zenici ili Tuzli. Halo ba, nije nam dosta jedan genocid, nego se trebamo sami dokrajciti. Ne brinite, drugi to pokusavaju i dan danas. Ukljucite taj ebeni mozak. I molim vas nemojte mi reci da niko ne zeli ove podjele. Te price o Hordama i Manijacima su morbidna bolest.

Nagradna tema za razmisljanje : probajte u inostranstvu pricati o svojoj plati. Dobicete otkaz bez obzira na visinu plate jer time talasate ostale ("Pametnom je i isaret dosta").

A najtuznije je da je prijeratni Vratnik bio za nijansu jaci nego sadasnji timovi Zelje i Sarajeva. Hrid i Saobracajac bi ozbiljno konkurisali za prvaka a vi naturate ovaj fudbal. Svaki gledalac koji potencira svoj klub (umjesto Bosne) kada dolazi u Skenderiju - direktno ponizava Bosnu kao manje vrijednu. Da li je vecina raje toliko drska i bahata pa da zeli da kaze da KK Bosna ne zasluzuje svoje navijace ?

Klub treba da podrzi osnivanje svojih navijaca-Bosnasa i da zastiti mafijaske prijetnje drugih skupina koji KK Bosnu smatraju kao ratni plijen.

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 02 dec 2008, 22:01

u pravu si oko ovoga.....
blazz je napisao/la:
e ovdje grijesis , razlog sto nema navijanja iz tog perioda nije u tome sto je tadasnji direktor izjavio da su navijaci bosne i zeljovci , nego je skroz dublji....

[/quote]
blazz je napisao/la:
zar nije bezveze traziti od kluba da se izjasni za horde posto klub decenijama pripada svim sarajlijama te ja kao navijac zelje sta mislis kako bi se osjecao,mladja gradska raja u koje i ja spadam je odrasla uz price starijih, o Kindjetu te europskoj bosni te svakom dijetetu je kad pocne da se bavi kosarkom Bosna prvi cilj
blazz je napisao/la:

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 02 dec 2008, 22:04

kengur je napisao/la:Sokiran sam patoloskom potrebom za podjelama. Pa je li vama zaista IQ toliko blizu velicini cipela ? Koga boli za koga navijaci koji dod.
;) sve receno

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 02 dec 2008, 22:51

Ti stvarno ozbiljan,ne mogu da vjerujem da poredis ovu uspavanu europsku kosaraku sa atraktivnom ,brzom i za gleadaoce milion puta boljom kosarkom!!!MI smo u bivsjoj jugi navikli na atraktivnu kosarku sa mnogo poteza ovo sad sto gledam je za spavati....DA je nama malo snage nasem zimicu bio bih 3 puta bolji!!!PS..CAledoreon ima najmanje 8,9 razigraca koji su za klasu bolji od njega,parker je puno bolji,Manu na svojos poziciji isto ima 10 boljih,gasol je najbolji od navedenih!!!

nerminh74 je napisao/la:
doe78 je napisao/la:Nermin se sigurno sali, ne misli on to tako!!JA sve mislio europski igraci se trebaju navici na nba kosarku!!Planinic,perovic,ukic, zadnji se bruka iz sedmice u sedmicu!!!
ne ja se nesalim ni sekunde, izmedzu organizovanog cirkusa NBA i timske europske kosarke gdje igra mozak ne snaga, biram uvjek drugu

NBA i dalje ima i daje najbolje igrace svjeta, ali gledano u globalu NBA kosarka je ispod nivoa EL, tek u play off moze se gledati kvalitetna kosarka i to kada pocne odmicati

PS
sto nisi nabrojao calderona, gasola, ginobilia, parkera, ...

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 02 dec 2008, 23:00

Nemogu da shvtim da da neko ..komentar BIVSEG direktora uzima tako ozbiljno i kao strastven navijac koji voli svoj klub I KADA GUBI I KADA DOBIJA NEDOLAZI NA UTAKMICU radi izjave nekog DINE KONAKOVICA .
Dino izjavio .: TO TO ITO -I nema vise hordi na utakmici .
PA TI NAVIJACI KOJI ISKRENO NAVIJAJU ZA KK BOSNU NISTA IH NEMOZE SPRIJECITI DA SRCEM GLEDAJU I NAVIJAJU .
BOSNA i kada gubi pravi navijaci je prate kao i kada dobija ane .:rekao direktor NISU HORDE navijaci BOSNE i vise nema tih pravih navijaca ....
volim kosarku ,i radi REKLA KAZALA trebam vise da ne idem i ne navijam ..to nije navijac NIKAKAV .
to sto neki rade je vise politika nego Sport
ljudi sami sebe kaznjavaju sa necijim ODLUKAMA .
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

Pat Riley Knicks
Kontakt:

Post Postao/la Pat Riley Knicks » 03 dec 2008, 00:41

melo sve si rekao sto treba vrlo jednostavno u ovom te podrzavam posebno ono oko direktora ali direktora e koji direktor bi lupao one stvari pa to nema nigdje klub tu treba povuci prave potezei iskoristiti ovu hajmo reci blagu euforiju oko bosne i privuci navijace

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 03 dec 2008, 00:51

Nego,zna li iko kakve su sanse da Bejlija vratimo u Bosnu? Izgleda da je pred otkazom u Turowu.. Danas njegov tim izgubio od Sarloa 25 razlike na domacem terenu,Bejli skoro nije ni igrao,a i ono sto je igrao je veoma lose,jer je rezervni plez i dobiva malu minutazu!.. Bejli ili Bogavac bi bili najbolje rjesenje za poziciju pleya u Bosni!
-Sto se tice prepucavanja o tome ko navija za Bosnu,odgovor svim tim bolesnim umovima je sljedeci: Za Bosnu navijaju sve sarajlije,simpatizeri i Zelje i Sarajeva! Bosna ima najvise navijaca u drzavi,ima dosta npr mostaraca koji navijaju za nas klub ,ima ih i u drugim dijelovima drzave!
Jedini razlog zasto dvorana nije posjecena kao nekad prije,je taj sto Bosna trenutno nema dobru ekipu,ali ako nastave sa pobjedama bez obzira na ekipu,siguran sam da ce Skenderija opet biti puna!
Sta mislite da je ovom timu dodati Williamsa i Bejlija(ili Hilla) siguran sam da bi se za svaku utakmicu trazila karta vise! Ali eto,neko rece da ce do januara pojacanja sigurno doci,uostalom to se dalo naslutiti i po izjavama Vukoicica koji je rekao da zeli prvo dati sansu postojecim igracima,pa da onda odluci na kojim pozicijama mu trebaju novi igraci!
-Ako kanton u januaru odobri 500 000 KM za Bosnu,iz programa finansiranja vrhunskog sporta,onda ce Bosna po izjavama Imamovica imati budzet izmejdu 2,5 i 3 miliona KM!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 03 dec 2008, 09:57

doe78 je napisao/la:Ti stvarno ozbiljan,ne mogu da vjerujem da poredis ovu uspavanu europsku kosaraku sa atraktivnom ,brzom i za gleadaoce milion puta boljom kosarkom!!!MI smo u bivsjoj jugi navikli na atraktivnu kosarku sa mnogo poteza ovo sad sto gledam je za spavati....DA je nama malo snage nasem zimicu bio bih 3 puta bolji!!!PS..CAledoreon ima najmanje 8,9 razigraca koji su za klasu bolji od njega,parker je puno bolji,Manu na svojos poziciji isto ima 10 boljih,gasol je najbolji od navedenih!!!
ovo sto si rekao moze se reci samo za play off i to uznapradovaloj fazi, a europska kosarka je sa tvrdim odbranama i prekrasnim razradzenim akcijama, nije mi uopste uspavana

dok u NBA do play off-a najcesesce gledam one man show

ali to je stvar ukusa, a ovo je ipak topic KK Bosna

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 03 dec 2008, 10:50

suljagic produzio ugovor za jos 2 god. izvor avaz
vukoicicu ce biti ponudzen novi visegodisnji ugovor

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 03 dec 2008, 11:21

bosnas_ je napisao/la:Nego,zna li iko kakve su sanse da Bejlija vratimo u Bosnu? Izgleda da je pred otkazom u Turowu.. Danas njegov tim izgubio od Sarloa 25 razlike na domacem terenu,Bejli skoro nije ni igrao,a i ono sto je igrao je veoma lose,jer je rezervni plez i dobiva malu minutazu!.. Bejli ili Bogavac bi bili najbolje rjesenje za poziciju pleya u Bosni!
U svakom postu samo pišeš o potrebi dolaska pleja i centra.
Ovo oko pleya je već smiješno, jer sam kažeš treba dovesti BB jer skoro ne igra u Turovu i loš je jer ima malu minutažu.
Analogno tome , i NAŠ PAŠALIĆ je proteklih godina jao malo igrao i imao loš učinak, kao i u slučaju BB, čim je Vukoičić došao i paša počeo konstantno dobivati 10-15 min učinak se popravio i Value se kreće oko 8 na zadnje dvije-tri tekme. Naravoučenije, prvo čovjeku daj šansu pa tek onda poslije godinu dana pričaj kako ne valja, a ti jednako po Pašaliću i Zimiću kao JAKO LOŠIM igračima pišeš i na bivšem forumu KK Bosne i na vom forumu.
Ako bi BB dolazio onda bi samo po meni Đorđević išao van, obzirom da je Paša domaći igrač, potencijalni kandidat za repku i ima puno više prostora za napredak od Đorđevića.
Drugo, stalno tražiš da se dovede centar po mogućnosti Lance W., kojeg ja jako cijenim i volim, i zbog igračkih i zbog ljudskih kvaliteta.I po meni , treba ga dovesti ali tek slijedeće sezone kada budemo igrali ULEB CUP, ili još bolje kvalifikacije za EL jer se šuška da će preko 25-30 zemalja imati pravo da se bori kroz kvalifikacije za najjače takmičenje.
Ovu sezonu, po meni, treba iskoristiti da se Zimić profilira u vrhunskog centra, da Suljagić konačno počne u kontinuiteti igrati 10-min, i da napokon mladi Klinac(212cm) kroz sakupljanje 2-3 min u Nlb kad je meč odlučen i 10-15 min u Ligi 8, protiv "jakih" klubova kao što su Leotar, Borac,Slavija, Široki, Igokea i Sloboda,Zrinjski stiče iskustvo, i ja sam siguran da će jedan takav stručnjak kao što je VV to i uraditi.
Odličan trener NIKADA nije skup trener koliko god novaca izbrojio za njega.

samo naprijed
Kontakt:

Post Postao/la samo naprijed » 03 dec 2008, 12:10

Prije svega pozdrav svim navijacima Bosne a pogotovo onima sa foruma KK Bosne. Otprilke gledajuci po nickovima ovo bi bio samo nastavak tog foruma ali u mnogo liberalnijoj varijanti. Dakle ipak se ispostavilo nakon mnogo godina da je nas nekoliko bilo i te kako u pravu kada je uporno ponavljalo da je veliki problem Bosne bio trener. Dva amatera trenera i jedan (Bajramovic) koji je imao trenerskog staza ali nikako nije napredovao u svojoj viziji kosarke. Ruku na srce Bajramovic je napravio i dobrih rezulatata ali i katastrofalnih.
U zadnjih 4-5 godina Bosna ima najlosiji igracki kadar ali u zadnje tri utakmice igra bar po meni najljepsu kosarku do sada. Utakmica protiv Splita je bila uzivanje za oci i igrackim ali i trenerskim potezima. Ono sto danas vidimo je napokon ta igracka neprestana rotacija, uzimanje kvalitetnih time-outova, imamo Zimica koji igra do kraja utakmice i imamo recimo Burella koji od izgubljenog igraca u zadnja dva kola bude igrac odluke i koji je pokazao ako se pravilno iskoristi da nije promasena investicija. Kada je dosao Abaz na klupu na starom forumu sam napisao da Bosnu ne moze da vodi trener koji nece biti u mogucnosti kao prvo da bude autoritet, kao drugo da ima manje igrackog staza nego 70% igraca koje vodi a kao trece neko ko nije postigao do sada niti jedan trenerski uspjeh u prakticnom smislu. Tako na kraju i bi. Abazu je u najmanju ruku potrebna makar jedna godina Vogosce pa da je uvede u prvu ligu pa da kaze da ima nesto iza sebe.
Vlada Vukoicic je covjhek koji ima izvanredne rezultate kao trener u FMP-u, ekipi koja svoju kosarku bazira na skolovanju i izbacivanju iskljucivo domacih igraca. Rezultati koje je postigao sa tom ekipom su vise nego odlicni i sanjim smo dobili covjeka za kojeg mislim da moze da napravi napokon "evropsku Bosnu". Posebno me raduje ono sto je danas u Avazu izjavio Bukva da ce se raditi na tome da ovaj covjek ostane malo duze u Bosni. U tom slucaju svi oni momci koji vrijedno treniraju i rade mislim da bi mogli ugledati svjetlo na kraju tunela.
Vec danas mi imamo donedavno izgubljenog Zimica koji iz utakmice u utakmicu pokazuje da vise nije samo talenat i ako Vlada ostane mislim da smo rijesili vrlo brzo pitanje reprezentativnog centra na duze staze. Pasalic po meni ima jednu veliku manu koju sam primjetio dok je bio trener Zdovc a to je da voli puno da prica sa trenerom i kao da pomalo voli da se uvlaci u dupe. To iskusni treneri ne vole pogotovo kod mladih igraca.
Sto se tice navijaca vodje HZ-a su isle na utakmice Bosne dok su imali koristi od toga kada je pukla tikva vise ih nije bilo na tribinama. Bosna je ekipa grada Sarajeva i ekipa cijele BiH. KK Bosna je BH brand i nikako ne smije da spadne na to da ovisi o jednoj ili drugoj grupici navijaca. Naravno za pune tribine trebaju i rezultati a i po koja zvijezda. Siguran sam da ako sljedece dvije utakmice Bosna apsolvira makar sa jednom pobjedom da ce Skenderija protiv Partizana da grmi kao nekada i ako uspiju da dobiju zaista jakog Partizana pitanje publike vise nece dolaziti u pitanje.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 03 dec 2008, 14:15

samo naprijed, svaka cast!
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.