Vaterpolo u BiH

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Monci
Kontakt:

Re: Vaterpolo u BiH

Post Postao/la Monci » 31 avg 2009, 10:15

U subotu su na bazenu Otoka odigrane dvije revijalne vaterpolo utakmice;U prvoj Sarajevo je pobjedilo Vidru (ne znam rezultat),druga utakmica VK Bosna-VK Mladost(Sarajevo) 21 - 10 (6-1; 7-4; 4-1; 4-4).
Bosna je nastupila u kombinovanom sastavu(juniori i Seniori) i u nekim periodima igre bili su u bazenu Bosnini momci starosti izmedju 15-17 godina.

U nedelju je VK Bosna gostovala u Banja Luci.Na plivalistu Fortuna prv ekipa VK Bosne je pred 200 gledalaca savladala VK Borac 14 - 11 ( 5-2; 4-2; 3-1; 2-6).ovo je bila 4 prijateljska utakmica ove dvije ekipe i do sada je prikazana najkvalitetnija igra,a i publike je bilo iznenadjujuce.

U predigri su kadeti VK Fortuna pobjedili mladje kadete VK Bosne 8 -3.Bio je ovo premijerni nastup i prva utakmica kadetske ekipe VK Bosna.

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 07 sep 2009, 23:46

Ja jedva cekam da se osnuje nadam se jedan klub u BiH i nasa reprezentacija jer to ce biti uzivanje u ovom sportu mogli bih smo imati dobru repku 8-)
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

Megaloman
Kontakt:

Post Postao/la Megaloman » 08 sep 2009, 23:51

Boga mi sudeci prema ovome moze se vidjeti da se VK Bosna vec izdvaja, kako rezultatski tako i administraciono. Igrom prilika cuo sam da imaju par momaka u upravi kluba koji volonterski odradjuju raznorazne firme i ugostitelje po gradu.
Dokle se doslo po pitanju formiranja saveza na drzavnom nivou? Znam da je osnovan VSFBiH a cini mi se da je osnovan i u RS-u, sto je preduslov za osnivanje i na drzavnom nivou.
Dvorac u polju il´naziv zanata, vise se voli grad od sindikata
Mjesto gdje zivis, mjesto rodjenja - vise se voli od zaposlenja

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 10 sep 2009, 19:50

Sinoc je nakon kratke i teske bolesti preminu Ivica Bacic vaterpolo doajen i alfa i omega VK Jadran Neum...dosta deprimirajuce..52 godine,sav je bio u vaterpolu zadnjih 20-ak godina,veliki gubitak.Pokoj mu dusi i laka mu zemlja...

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 10 sep 2009, 19:53

Megaloman je napisao/la:Boga mi sudeci prema ovome moze se vidjeti da se VK Bosna vec izdvaja, kako rezultatski tako i administraciono. Igrom prilika cuo sam da imaju par momaka u upravi kluba koji volonterski odradjuju raznorazne firme i ugostitelje po gradu.
Dokle se doslo po pitanju formiranja saveza na drzavnom nivou? Znam da je osnovan VSFBiH a cini mi se da je osnovan i u RS-u, sto je preduslov za osnivanje i na drzavnom nivou.
Ljudi se stvarno bore,ali para slabo ima,niko ne sljivi vaterpolo niti 1%.Inace o VK Bosni vise na http://www.vkbosna.ba

savezi su entitetski registrovani,i u toku je organizacija drzavnog...liga vjerovatno dogodine....

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 19 sep 2009, 23:35

Evo najnovije vijesti,STVARNO FANTASTICNO!!!!!bice pravi praznik vaterpola u Sarajevu

ŠAMPIONI U SARAJEVU!!!

U organizaciji Vaterpolo kluba Bosna i suorganizaciji Olimpijskog bazena Otoka a uz pokroviteljstvo gradonačelnika grada Sarajeva g.Alije Behmena slijedećeg vikenda
od 25.09 do 27.09 u Sarajevu se će se održati veliki i prestižni vaterpolo turnir „SARAJEVO CHAMPION CHALLENGE“na kojem učestvuju najkvalitetnije evropske ekipe i višestruki PRVACI EUROPE.Ućešće na turniru potvrdili su:

-Primorac Kotor aktuelni prvak Europe
-Mladost Zagreb 7 x evropski prvak
-Jug Dubrovnik 3 x evropski prvak
-Jadran Split 2 x evropski prvak
-Jadran Herceg Novi finalista lige prvaka
-Cattaro Kotor

Samim učešćem ovih velikana ovo je sigurno najveći i najkvalitetniji klupski vaterpolo turnir koji će se ove godine održati u Europi.
Obzirom na kvalitet ekipa i atraktivnost ovog događanja BHT 1 će raditi direktan prenos finalne utakmice ovog turnira(nedelja 27.09.u 16 sati i 30 minuta),a zbog ućešća ekipa iz Crne Gore i Hrvatske i njihove nacionalne televizijske kuće će takođe prenositi ovaj sportski događaj.

Poziv da budu gosti na turniru upućen je i predstavnicima evropske vaterpolo federacije LEN-e jer je želja organizatora iz vaterpolo kluba Bosna i Olimpijskog bazena Otoka da ovaj turnir bude tradicionalan i udje u zvanični kalendar LEN-a

Organizatori se nadaju da će još jednom pokazati da smo spremni i sposobni za organizaciju velikih sportskih događaja u Sarajevu i Bosni i Hercegovini,i obzirom na tehničke karakteristike našeg olimpijskog bazena da možemo organizovati i takmičenja u vaterpolu i na višem reprezentativnom nivou,pa možda u budućnosti organizovati i evropska prvenstva za mladje kategorije.

http://www.vkbosna.ba

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 26 sep 2009, 14:51

Drago mi je za ovaj turnir. Hoće li biti prenosa finala slučajno na BHT-u , koliko sam čuo - hoće !?
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 26 sep 2009, 15:32

mislim da hoće sutrašnje finale.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 26 sep 2009, 21:48

Bice finale na BHt-u u 15:30.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Megaloman
Kontakt:

Post Postao/la Megaloman » 27 sep 2009, 17:00

Sinoc rece trener (ili je kapiten?) Juga da ce ove godine biti odrzan samo jedan turnir istog kvaliteta na planeti, a to je final four Eurolige. Kada tako nesto cujes onda znas kakav su posao ljudi iz VK Bosna odradili. Fakat nisam vjerovao da ce se ovako ozbiljno prici radu na razvijanju vaterpola u BiH i Sarajevu. Samo se nadam da nece, po nasem starom dobrom receptu, doci do nekih medjusobnih trzavica kada se sport razvije i novac pocne pristizati. Uglavnom kapa do poda na organizaciji ovog turnira!
Dvorac u polju il´naziv zanata, vise se voli grad od sindikata
Mjesto gdje zivis, mjesto rodjenja - vise se voli od zaposlenja

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 27 sep 2009, 20:41

Ove godine nece biti jaci,final four je naravno iduce godine....Ovogodisnji finalni turnir za ligu sampiona odrzan je u Rijeci i igrali su Primorac Kotor,Mladost Zagreb,JUG Dubrovnik i Pro Recco Recco Italija.Dakle u Sarajevu je falio Pro Recco,koji je takodje dobio poziv,ali zbog utakmice superkupa Italije nisu mogli doci,ali su zato tu bili Jadran Herceg Novi i vaterpolo akademija Cattaro,i Jadran Split.Mislim da je po broju kvalitetnih igraca ovaj turnir kvaliteteniji i od final foura,i usudjujem se reci da je najjaci u Evropi ove godine.
Slazem se da momci iz Bosne dobro "vuku",ali i znam da im vec sada mnogi pokusavaju noge "podapeti" i omalovaziti njihov rad.Nadam se da nece odustati i samo naprijed,svaka im cast.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 01 okt 2009, 11:39

Ovog vikenda novi vaterpolo turnir u Sarajevu....

Vaterpolo klub Bosna organizuje vaterpolo turnir na kojem ce osim domacina ucestvovati i tri ekipe iz Hrvatske,VK Osijek,VK Palace i VK Stikovica (obadva iz Dubrovnika).Gosti dolaze u petak,a utaskmice ce se igrati u subotu i nedelju.Javicu Vam rezultate u nedelju

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 01 okt 2009, 16:01

Mala ispravka,turnir se iga slijedeci vikend a ne ovaj,dakle 10.10. i 11.10.

do mene,izvinjavam se...

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 03 okt 2009, 23:40

Veceras je na bazenu Otoka odigrana prijateljska trening utakmica izmedju VK Bosna i VK Vidra.Bosna znatno uspjesnija,bio je to duel neravnopravnih protivnika.krajnji rezultat 16-4 za Bosnu.Utakmica je odrzana u sklopu priprema za turnir koji se igra slijedeceg vikenda.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 09 okt 2009, 11:16

Monci je napisao/la:Ovog vikenda novi vaterpolo turnir u Sarajevu....

Vaterpolo klub Bosna organizuje vaterpolo turnir na kojem ce osim domacina ucestvovati i tri ekipe iz Hrvatske,VK Osijek,VK Palace i VK Stikovica (obadva iz Dubrovnika).Gosti dolaze u petak,a utaskmice ce se igrati u subotu i nedelju.Javicu Vam rezultate u nedelju
Dakle turnir se odrzava ovog vikenda,subota i nedelja....

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 11 okt 2009, 18:33

U proteklog vikenda u organizaciji vaterpolo kluba Bosna u Sarajevu je odigran jos jedan vaterpolo turnir.Uz učešće četiri ekipe VK Palace (Dubrovnik),VK Štikovica (Dubrovnik),VK Osijek Kruna i domaćina VK Bosna turnir je protekao u odličnoj atmosferi i lijepim utakmicama punim atraktivnih poteza i golova.U polufinalnim utakmicama sastali su se VK Palace-VK Osijek Kruna i Dubrovčani su pobjedili ubjedljivo 13-1.U drugoj utakmici u kojoj je bilo mnogo neizvjesnosti i preokreta favorizovani Dubrovčani VK Štikovica pobjedila je VK Bosnu tjesno rezultatom 13-12 (5:2 ; 1:1 ; 4:4 ;3:5 )U redovima nešeg kluba posebno se istakao Ervin Babić sa 5 golova,ali to nije bilo dovoljno za pobjedu,dok se u pobjednickoj ekipi istakao veteran Alen Bošković,proslavljeni hrvatski reprezentativac sa 3 gola i odličnom igrom.
Danas su igrane finalne utakmice i VK Bosna je za 3.mjesto pobjedila ekipu Osijek kruna sa 13-12 (3:2 ; 3:4 ; 4:4 ; 3:2).Ponovo je nas predstavnik odigrao jednu neizvjesnu utakmicu,ali danas smo imali malo više sreće i na kraju zasluzeno trijumfovali.Najbolji u redovima „Studenata“ je bio Amer Čamo sa 5 postignutih golova,a istakao se i golman Ermin Banda sa nekoliko atraktivnih odbrana.
U neizvjesnom finalu VK Štikovica je pobjedila VK Palace rezultatom 10-9 (1:1 ; 2:3 ; 4:2 ; 3:3)najefikasniji u redovima pobjednika je bio Jerko Ćamo sa 4 pogotka,a ponovo je odličan bio Alen Bošković sa 3 gola,ali i nekoliko odličnih i atraktivnih asistencija i poteza.
Najbolji golman na turniru je bio golman VK Štikovica Mario Margetić,najbolji strijelac je Đino Radić VK Palacedok je najbolji igrač bio veteran Alen Bošković,koji je sa reprezentacijom Hrvatske dva puta osvajao titulu najboljeg u Evropi. Naš predstavnik VK Bosna je pruzila odličan otpor favorizovanim gostima i ponovo pokazala da vaterpolo ima budućnost u Sarajevu.Studenti su nastupili u slijedećem sastavu:
1.Ermin Banda 2.Edi Brković ( 3 gola) 3.Damir Neimarlija (1 gol) 4. Ervin Babić ( 5 golova)5.Amer Čamo ( 6 golova) 6.Nedim Gradišić ( 1 gol) 7.Goran Čampara 8.Amir Kukić (2 gola)9.Damir Glušac (3 gola)10.Mirza Isanovic (2 gola)11.Igor Radonja( 1 gol) 12.Edin Purivatra ( 1 gol)13.Danijel Zerim 14.Tarik Tahmiščija 15.Saša Stamenić 16.Darko Kvrgić .
Igrač-trener Ervin Babić,i njegov pomoćnik Alem Mujezinović na ovom turniru pružili su priliku svim igračima.
Odličnu podršku ovom turniru pružilo je i tehničko osoblje Olimpijsog bazena Otoka.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 01 dec 2009, 19:40

Evo čuh sad na tv da će za dvije sedmice početi Vaterpolo prvenstvo Bosne i Hercegovine. Pa ako neko ima više informacija, koji će klubovi biti , itd , bilo bi lijepo da nam kaže. Koliko znam ima nekoliko klubova: Bosna, GKVS Sarajevo, neki iz Neuma i Banjaluke...

Nazalost to nije prvenstvo Bosne i Hercegovine nego liga kantona Sarajevo i u njemu ucestvuje 5 klubova iz Sarajeva :P :P :P koje je poznato kao veliki vaterpolo centar :P :P :P .

Klubovi ucesnici:
-VK Bosna
-VK Mladost
-VK Vidra
-VK Sarajevo
-VK Forma

Turnir bi se trebao igrati dvokruzno svako sa svakim.Takodje ce se paralelno igrati i juniorska liga.
Razlog zasto ce se igrati liga samo sa klubovima iz naseg grada je sto nazalost nigdje vise nema zatvorenog bazena da bi ostale ekipe mogle trenirati i igrati meceve.U svakom slucaju nasim momcima ce se napokon pruziti prilika da nakon godinu dana teskih treninga krenu i sa zvanicnim utakmicama.
Liga je trebala poceti ove nedelje,ali zbog raznih opstrukcija i podmetanja(bez cega mi ne mozemo) je odgodjena najvjerovatnije za 7 dana.
Kada bude zvanicno potvrdjeno dacu vam detaljnije informacije.

suissebih
Kontakt:

Post Postao/la suissebih » 04 dec 2009, 09:03

Bit će dobro ako bude prolongirana samo za jednu sedmicu. Prema onome što sam saznao tek iza nove godine, ali dobro. Bitno je da počne jer će to značajno uticati na porast kvaliteta i popularizaciju ovog sporta u Sarajevo. Da nam se ne dešava da na manifestaciji kakva je bila Turnir šampiona po utakmici bude jedva 200-300 gledalaca.

VK Mladost

suissebih
Kontakt:

Post Postao/la suissebih » 03 apr 2010, 12:51

Jučer je u okviru 2. Međunarodnog vaterpolo turnira "Dan grada Sarajeva" na Olimpijskom bazenu Otoka odigrano 1. kolo u kojem je Vaterpolo selekcija grada (kombinovani sastav VK Mladost - PVK Vidra) izgubili od VK Bijela (Herceg Novi) rezultatom 8: 12 (1 : 3, 2 : 5, 4 : 2, 1 : 2).
U drugom susretu VK Bosna je izgubila od VK Galatasaraya rezultatom 8 : 18 (2 : 5, 2 : 3, 2 : 5, 2 : 5).

http://vkmladost-sarajevo.****/ ... vidra.html

suissebih
Kontakt:

Post Postao/la suissebih » 10 jun 2010, 09:44

U proteklom periodu vaterpolisti Mladosti su odigrali dvije kontrolne utakmice.

http://vkmladost-sarajevo.****/

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.