13:00 Federer R.(h-4,5)-Haas T. 2 1.50
U Halleu nas danas ocekuju polufinalni mecevi a u prvom od njih nas ocekuje finale prije finala (po meni) izmedju Rogera Federera i Tommya Haasa. Roger Federer svicarski je tenisac koji se trenutno nalazi na 3 ATP mjestu. Pisao sam o njemu jucer, ove sezone nije odigrao turnira kao inace jer se odlucio posvetiti obitelji. Na turnirima koje je igrao ostvarivao je dobre rezultate, igrao je finale Rima, polufinala Dubaia i Australian Opena, cetvrtfinala Rotterdama, Indian Wellsa i Roland Garrosa. Turnir u Halleu mu dosta odgovara sto sam takodjer pisao, nastupao je 10 puta, od toga je 5 puta osvajao turnir, 2 puta igrao finale, jednom polufinale i 2 puta cetvrtfinale. Ove godine je prvo kolo bio slobodan, u drugom odnosno sesnaestini finala bio je bolji od Stebea 6-3 6-3, i jucer u cetvrtfinalu je demolirao Zvereva u pola sata 6-0 6-0. Federerov protivnik biti ce njegov veliki prijatelj Tommy Haas. Tommy je njemacki tenisac koji se trenutno nalazi na 11 ATP mjestu. I o njemu sam pisao jucer, covjek prozivljava drugu mladost. Igra jako dobar tenis sto nam govore i njegovi rezultati. Osvojio je turnir u Minhenu, igrao finale San Josea, polufinala Delray Beacha i Miamija, cetvrtfinala DUsseldorfa, Aucklanda i Roland Garrosa. Kao i Fedexu, i njemu odgovara ovaj turnir, brani naslov od prosle godine. Nije imao srece sa zdrijebom, prvo kolo bio je slobodan, da bi ga u drugom docekao odlicni Gulbis, ali Haas je odigrao odlican mec i zasluzeno pobijedio 7-6 6-4. U cetvrtfinalu ga je docekao sjajni Monfils koji igra jako dobro zadnjih tjedana, u jako dobrom mecu Haas je uspio slaviti 6-7 6-3 6-3. Federer i Haas do sada su se susreli cak 13 puta i Federer vodi u omjeru 10-3. Njihov zadnji susret bio je upravo u finalu ovoga turnira prosle godine kada je slavio Haas 7-6 6-4. Moj tip na danasnji mec je da Haas ne gubi preko 4 razlike. Haasu odlicno odgovara trava sto smo mogli vidjeti i na prethodna dva meca, servis ga odlicno sluzi i protivnicima je jako tesko dolaziti do brejk lopti, mislim da je Monfils jucer prvu brejk loptu imao u zadnjem gemu meca. Federer kao i svake godine odlican na travi, ali mislim da ce se dobro namuciti sa Tommyem i da nece biti nekog razbijanja. Mislio sam igrati over prvi set jer nisam ocekivao da ce klade dati 4,5 hend i naravno da cu uzeti kh po istoj kvoti.
14:15 Čilić M.(23,5)-Hewitt L. 2 1.85
U Londonu u Queen's-u nas ocekuju jako zanimljivi polufinalni ogledi a prvi mec ce odigrati Lleyton Hewitt i Marin Cilic. Lleyton Hewitt australijanski je tenisac koji se trenutno nalazi na 82 ATP mjestu. Pisao sam o njemu kada je igrao protiv Querreya. Citavu sezonu igra jako lose, ispadao je u prvim ili drugim kolima, jedino je osvojio egzibiciju u Kooyongu gdje je pobjedio Raonica, Berdycha i Del Potra. Napokon je dosla njegova podloga.. trava. U karijeri je najbolje rezultate ostvarivao upravo na ovoj podlozi,a ovaj turnir igra odlicno, gledamo starog Hewitta koji je bio u samom vrhu tenisa. Prvo kolo igrao je protiv Russela 4-6 6-1 6-3, zatim protiv Dimitrova 6-4 6-3, u trecem kolu odnosno sesnaestini finala docekuje Querreya kojega uspjeva pobijediti 5-7 6-3 6-4 i jucer je u cetvrtfinalu napravio jos jedno iznenadjenje pobjedom nad Del Potrom 6-2 2-6 6-2. Marin Cilic hrvatski je tenisac koji se trenutno nalazi na 12 ATP mjestu. Marin igra dosta promjenjivo ove sezone. Osvojio je turnir u Zagrebu, igrao cetvrtfinala Miamija, Memphisa i Chennaia. Marin obozava turnir u Queen'su i svake godine ovdje pruza dobre partije. Prosle godine je u finalu pobijedio Nalbandiana tj nije ga pobijedio nego je Nalbandian bio diskvalificiran nakon sto je udario ogradu ispred linijskog sudca kojemu je raskrvario nogu. Prvo kolo Marin je bio slobodan, u drugom ga je cekao sunarodnjak Dodig kojega je dobio rutinski 6-3 6-4 nedopustivsi mu nijednu brejk loptu, u sesnaestini finala cekao ga je Lopez kojega je uspio pobijediti 4-6 7-6 7-5 a u trecem setu je gubi s cak 5-2 i morao je spasavati mec loptu, jucer je u cetvrtfinalu napravio iznenadjenje pobjedivsi Berdycha 7-5 7-6. Hewitt i Cilic susreli su se jednom, prosle godine na Olimpijskim igrama i tada je slavio Hewitt s 6-4 7-5. Najbolja opcija za ovaj mec je po meni over gemova. Obojicu sam gledao na ovom turniru i igraju stvarno odlican tenis, tesko mi je prognozirati pobjednika i mislim da ce obojica uzeti po set sto ce biti dovoljno za prolazak ovoga para.
16:00 Gasquet R.(22,5)-Youzhny M 2 1.85
U drugom polufinalnom susretu u Halleu snage ce odmjeriti Mikhail Youzhny i Richard Gasquet. Mikhail Youzhny ruski je tenisac koji se trenutno nalazi na 29 ATP mjestu. Youzhny igra slabu sezonu, vecinom je ispadao u prvim kolima, najbolji rezultati su mu sesnaestina finala Madrida i Roland Garrosa. Rusu trava dosta odgovara sto mozemo vidjeti kroz njegovu karijeru ali i na ovom turniru. Prosle godine je na ovome turniru dosao do polufinala a ove godine je ponovio uspjeh a mozda ode i korak dalje. U prvom kolu je razbio Gimeno Travera 6-1 6-2, u drugom je napravio prvo iznenadjenje pobjedivsi Nishikoria 6-1 6-7 6-3, a u jucer je napravio drugo iznenadjenje razbivsi Kohlschreibera 6-3 6-2. Richard Gasquet francuski je tenisac koji se trenutno nalazi na 9 ATP mjestu. Guska ima dosta dobru sezonu iza sebe, osvojio je turnire u Dohi i Montpellieru, igrao polufinale Miamija, cetvrtfinale Monte Carla, sesnaestine finala Roland Garrosa, Australian Opena.. Na travi kroz godine pruza solidne partije. Na ovom turniru je bio slobodan prvo kolo, u sesnaestini finala razbio je Melzera 6-3 6-1,a jucer je u cetvrtfinalu bio bolji od Mayera 6-3 7-6. Dobro se namucio protiv Mayera, spasavao je dosta brejk lopti koje Mayer nije uspio predociti u brejk. Youzhny i Guska susreli su se do sada 8 puta i obojica su ostvarila po 4 pobjede. Zadnji susret odigrali su ove sezone u Miamiju i slavio je Gasquet 6-3 6-4. Ocekuje nas po meni dosta zanimljiv mec i po meni je najrealnija opcija over gemova. Yozhny igra jako dobro ovaj turnir i mislim da moze otkinuti set favoriziranom francuzu. Ocekuje nas jako zanimljiv dvoboj dva mozda i najbolja bekenda svijeta.
Zadnja izmjena:
canca, dana/u 15 jun 2013, 17:50, ukupno mijenjano 2 puta.