BH klubovi u Evropi 2013/14

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Re: BH klubovi u Evropi 2013/14

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 24 jun 2013, 15:22

Heller je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:
jbmilan je napisao/la:De se jednom naucite žDrijebe je mlado od kobile, a ovo je ŽRIJEB :lol:
Nije zdrijebE, nego zdrijeb. Ispravno je i jedno i drugo u hrvatskom jeziku. Eto, da se ne zbunjujes vise. :)
Nije na bosanskom
Bosanski je samo jedan od tri konstitutivna jezika u BiH i ni po cemu vazniji ili zastupljeniji od preostala dva. ;)
...Život za Široki...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 jun 2013, 15:23

Livnjak je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Plzen je već doveo 5-6 nova igrača a nisu prodavali svoje najbolje igrače.

Ne treba se bojati Čeha iako su apsolutni favoriti u tom dvomeču.
nisu nikoga doveli

Mislio sam sa posudbe vratili :)

Sirl-a koji ima 8 nastupa za Češku repku.
Malakyan koji ima 10 nastupa za Armeniju koja je hit kvalifikacija.

Ostalo su neke nade.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 24 jun 2013, 15:49

-Zeljo... ako uspije uzet bod to je vrh, ma dobro je ako ne bude gubio preko tri gola razlike :oops: ... Sanse za prolaz 1%

-Sarajevo... prvo kolo: nesto slicno kao plzen, sanse za prolaz 99%; drugo kolo: bice vec malo teze, sanse za prolaz 70%;

-Siroki... zavisi skim budu igrali, ali ako bude realno, bice tesko. Sanse za prolaz 20%

-Zrinjski... prvo kolo: ako ih zrinja ne potcijeni sanse:99%; drugo kolo: zavisi ko bude, ali realno sanse za prolaz 15%

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 24 jun 2013, 15:51

nikako da skontam sa kim igra zrinski u drugom pretkolu

Jericho
Kontakt:

Post Postao/la Jericho » 24 jun 2013, 15:53

Bistrik je napisao/la:nikako da skontam sa kim igra zrinski u drugom pretkolu
pobjednik susreta Astana (Kazahstan) - Botev Plovdiv (Bugarska)

Botev Plovdiv igra EL umjesto CSKA Sofije koja je bankrotirala...
#SuningOUT

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 24 jun 2013, 15:56

Jericho je napisao/la:
Bistrik je napisao/la:nikako da skontam sa kim igra zrinski u drugom pretkolu
pobjednik susreta Astana (Kazahstan) - Botev Plovdiv (Bugarska)

Botev Plovdiv igra EL umjesto CSKA Sofije koja je bankrotirala...
sad sam razumio. hvala na informaciji

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 24 jun 2013, 16:00

Što rece Marjan " Sarajevo je ipak najozbiljni klub iz BiH, kad su u pitanju mnoge stvari" :D

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 24 jun 2013, 16:23

Željo goreg nije mogao dobiti...Kud je protivnik jak,kud je ne atraktivan za gledanje :D Ocekujem tricu i tamo i ov
amo :D Tri komada naravno u gostima i tri milje gledalaca u revanšu :D

Široki je vec ispao :D

Zrinjski i ima šanse dok ne pocne utakmica :D A onda tabla :D

Sarajevo lagano do 3 pretkola... Uz malo srece i veliku podrsku Hordi do ulaska u grupe LE... ;)
::::SAMO ČELIK::::

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 24 jun 2013, 18:02

Moze se reci da BiH klubovi nisu odavno imali bolji zdrijeb.

Zeljeznicar
Nista se bolje nije mogli no ocekivati. Nisu bili nositelji, te je ishod nekako i ocekivan iako je mogao biti bolji. Mozemo se nadati nekom iznenadjenju iako je to tesko ostvarivo, ali nada umire posljednja.

Siroki Brijeg
Sirokog bas i nije pomazila sreca, ali ce ih sigurno ohrabriti proslosezonski prolaz Sarajeva. Ja vjerujem da Siroki moze dalje, cesto puta su pokazali da znaju igrati i mislim da je vrijeme da se konacno naplate Austria i Sturm. Cak nekako mislim da onaj Irtysh Pavloda ima sanse protiv Levskog pa da Sirokom bude olaksano u drugom pretkolu.

Sarajevo
Sarajevo krece od prvog pretkola u kojem ima vise nego laganog protivnika protiv kojeg moze cak i da proba neke nove formacije. U drugom pretkolu opet cekaju izuzetno lagani moguci protivnici, te su vrata treceg pretkola sirom otvorena. Ako se ponovi Celik Niksic nek se ispisu iz UEFA-e.

Zrinjski
Mostarce je sreca pomazila u prvom pretkolu, bas kao i Sarajevo. To bi se trebalo lagano rijesiti, a onda na Astanu ili Botev. Iako svi ocekuju Botev ja sam misljenja da Astana itekako ima sanse da prodje dalje. Bilo bi zanimljivo da raspali CSKA moze nastupiti, jer bi ih Zrinjski vjerojatno lako rijesio, preuzeo koeficijent i bio nositelj u trecem pretkolu.

Na kraju ocekujem da Zeljo odmah ispadne, a u EL vjerujem da dva kluba ipak mogu do treceg pretkola. O tome da ovi iz prvog moraju doci do drugog ne treba ni pricati.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 jun 2013, 18:05

Misliš na Zetu, pišeš Čelik ili ? :mrgreen:

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 24 jun 2013, 18:08

Da, da, mislim na Zetu, al isti klinac, osjetili su BH predstavnici i Celik :lol:

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 24 jun 2013, 18:29

ODLICAN ZRIJEB ZA NASE KLUBOVE U EVROPA LIGI :D

posebno za ove u prvom pretkolu, siroki je dobio malo nezgodnijeg protivnika al sta bi sad :)
sarajevu do treceg kola sve otvoreno :D zrinjski ce po meni dobiti bugare u drugom kolu al sarajevo je pokazalo da se da igrati sa njima, tako da ni siroki nije bez izgleda ;)

i susjedi su nam prosli dobro osim jagodine mozda :D

zao mi sto borac nije dobio ove protivnike al nema veze, bit ce drugi put :)

aj nasi :D
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

High

Post Postao/la High » 24 jun 2013, 19:20

Pola-pola. Dva naša kluba izvukoše deblji kraj, druga dva tima su dosta bolje prošla. Kako god, sve je moguće, ali nije realno očekivati da će sva čet'ri kluba preći ove prve prepreke, tako bih rekao da će dva od naša četiri tima preći prve prepreke.

Po meni, naše komšije imaju veće šanse za prolaz nego Široki. Levski će sigurno sa većom dozom sigurnosti igrati te dvije utakmice zbog onog ispadanja prethodne godine na Koševu - teško da se dva puta mogu uhvatiti ''na spavanju''.

Komšije igraju sa prvacima Češke, mada je i to bolje nego da su izvukli Steauu (moje mišljenje). Ako i jedni i drugi prve utakmice odigraju pametno i ako uđu hladne glave onda će sve biti otvoreno i moći će se do kraja boriti. Uraditi sve samo da tu prvu utakmicu što bolje odigraju kako revanš ne bi bio nevažan.

Zrinjski i Sarajevo imaju lakše zadatke, pogotovo Sarajevo! Ne znam kako sad izgleda sastav Zrinjskog, valjda su napravili par koraka naprijed u odnosu na prethodnu sezonu Premijer lige BiH u kojoj su loše igrali i valjda će ovu prvu prepreku proći bez većih problema.

Sarajevo je, naravno, najbolje prošlo kad je riječ o izvlačenju svojih protivnika u evropskim takmičenjima. Ne treba trošiti riječi, svi znaju da će protiv amatera i da je njihov prolaz već ''na vidiku''. Ni u drugom pretkolu ne bi trebali imati previše problema jer protivnici nisu toliko kvalitetni. Ovo je odlična prilika da se dogura što dalje i da se uzme koja para više ove godine.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

dalabu12
Kontakt:

Post Postao/la dalabu12 » 24 jun 2013, 20:37

Ako ima neko od manijaka da mi kaze , kolko ce kostati put u Cesku ?

adillovic
Kontakt:

Post Postao/la adillovic » 24 jun 2013, 20:41

dalabu12 je napisao/la:Ako ima neko od manijaka da mi kaze , kolko ce kostati put u Cesku ?
za divove je bila 110
THE MANIACS-ZAVIDOVICI

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 24 jun 2013, 20:42

dalabu12 je napisao/la:Ako ima neko od manijaka da mi kaze , kolko ce kostati put u Cesku ?
Niko ne zna tačno, još je rano za to. Ovi sa teme Željezničar se nadaju da bi mogao biti od 100 do 150 KM a za privatna auta bi putarina + gorivo trebalo koštati oko 175 eura.
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

VAM
Kontakt:

Post Postao/la VAM » 24 jun 2013, 21:07

Bit ce zanimljivo, razmontiravanje na vidiku...Nema u Evropi ni po babu ni po stricevima :mrgreen:
Republika Srpska le,Borac dolazi iz nje,za nju bori se i pobjeđuje,Borac Banjaluka le ale... Naš klub, naš grad,samo nama pripada,samo Borac u Evropi neka Srpskom odzvanja...

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 24 jun 2013, 21:09

VAM je napisao/la:Bit ce zanimljivo, razmontiravanje na vidiku...Nema u Evropi ni po babu ni po stricevima :mrgreen:
Koga ste vi izvukli :lol:
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 24 jun 2013, 21:15

delko je napisao/la:ODLICAN ZRIJEB ZA NASE KLUBOVE U EVROPA LIGI :D

posebno za ove u prvom pretkolu, siroki je dobio malo nezgodnijeg protivnika al sta bi sad :)
sarajevu do treceg kola sve otvoreno :D zrinjski ce po meni dobiti bugare u drugom kolu al sarajevo je pokazalo da se da igrati sa njima, tako da ni siroki nije bez izgleda ;)

i susjedi su nam prosli dobro osim jagodine mozda :D

zao mi sto borac nije dobio ove protivnike al nema veze, bit ce drugi put :)

aj nasi :D
Zanimljivo ce biti kako ce se Siroki nositi sa Levskim, Zrinjski je nekako iznenada "upao" u EL moje misljenje da ce im biti tesko.

Sarajevo ove gigante San Marina sigurno prolazi a u drugom predkolu moraju biti oprezni da se ne ponovi Zeta i podcjenjivanje.

P.S. Zeljo samo da se posteno oprosti da se ne dize bijela zastava. :)
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 24 jun 2013, 22:14

Rekoh da uzmem sebi slobodu i preracunam koliko bi nasi klubovi mogli donijeti drzavnog koeficijenta po nekim realnim parametrima:

Željezničar = dva poraza (ikao se nadam nekom cudu) = 0
Zrinjski = 2 pobjede u prvom pretkolu + pobjeda i remi u drugom pretkolu (jer pretpostavljam da ce se igrati protiv Astane) + dva poraza u trecem pretkolu (smatram da su svi protivnici kvalitetniji) = 3,5
Sarajevo = 2 pobjede u prvom pretkolu + 2 pobjede u drugom pretkolu + barem jedan remi i poraz (zavisno do zrijeba) = 4,5
Široki Brijeg = barem jedan remi i poraz (iako smatram da bi sa pravim pristupom mogli proci Levski, ali rekao sam realno) = 0,5
----------------------------------
Ukupno = 8,5 poena/4 ekipe = 2,125 drzavni koeficijent za sezonu 2013/14
2,125*20%= 0,425 svakoj ekipi na osvojeni koeficijent od dosegnutog pretkola
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 24 jun 2013, 23:11, ukupno mijenjano 2 puta.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.