Pola-pola. Dva naša kluba izvukoše deblji kraj, druga dva tima su dosta bolje prošla. Kako god, sve je moguće, ali nije realno očekivati da će sva čet'ri kluba preći ove prve prepreke, tako bih rekao da će dva od naša četiri tima preći prve prepreke.
Po meni, naše komšije imaju veće šanse za prolaz nego Široki. Levski će sigurno sa većom dozom sigurnosti igrati te dvije utakmice zbog onog ispadanja prethodne godine na Koševu - teško da se dva puta mogu uhvatiti ''na spavanju''.
Komšije igraju sa prvacima Češke, mada je i to bolje nego da su izvukli Steauu (moje mišljenje). Ako i jedni i drugi prve utakmice odigraju pametno i ako uđu hladne glave onda će sve biti otvoreno i moći će se do kraja boriti. Uraditi sve samo da tu prvu utakmicu što bolje odigraju kako revanš ne bi bio nevažan.
Zrinjski i Sarajevo imaju lakše zadatke, pogotovo Sarajevo! Ne znam kako sad izgleda sastav Zrinjskog, valjda su napravili par koraka naprijed u odnosu na prethodnu sezonu Premijer lige BiH u kojoj su loše igrali i valjda će ovu prvu prepreku proći bez većih problema.
Sarajevo je, naravno, najbolje prošlo kad je riječ o izvlačenju svojih protivnika u evropskim takmičenjima. Ne treba trošiti riječi, svi znaju da će protiv amatera i da je njihov prolaz već ''na vidiku''. Ni u drugom pretkolu ne bi trebali imati previše problema jer protivnici nisu toliko kvalitetni. Ovo je odlična prilika da se dogura što dalje i da se uzme koja para više ove godine.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.