Mogao bi on biti osvjezenje za ekipu, ako nista u domacem prvenstvu."Brzo smo se dogovorili i potpisali jednogodišnji ugovor, a ako sve bude uredu, saradnju ćemo produžiti na kraju sljedeće sezone. Želja mi je da na Grbavici završim karijeru", izjavio je Bučan za portal Klix.ba
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
Za momke koji igraju i mladoj repci i samim tim su itekako u izlogu, a imaju i kvalitet vrijedi skuckati tih 70k.champions1921 je napisao/la:I dati Slobodi 70.000 KM na ime naknada za treniranje.. Ne treba se zamarati glupostima i trebamo postati svjesni da su mladi igraci koji imaju odredjeni kvalitet (U-19, U-21 reprezentativci) preskupi za nas i da su sanse da neki od njih zaigraju kod nas najminimalnije moguce..gio10 je napisao/la:
Evo Mešanović uzeo papire, zašto ne krenuti po njega
I to nije preskupo nadju se te pare bez problema

Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"
Šta će nam Mešanović kojeg moramo platiti kad imamo Hodžića i Bajića koji nisu ništa gori od njega, a mogu biti samo bolji za godinu ili manje.A i možemo zaraditi na Bajiću.
DRUG NEBI TI PUNCA
u našoj situaciji - nije tačno da možemo naći te pare bez problema. nažalost. slažem se da bi vrijedilo za njega dati možda i duplo od toga, ali nema...
Đe ste veliki menadžeri.....nisam vas prepoznao....pa nije vam ovo igrica, pa da dovodite i odvodite igrače samo tako. Pita li se iko koliko momak traži para na ruke, koliku platu, koliki ugovor, kolike premije, koje kalauzule u ugovoru.....pita li se iko da li se on uklapa u Amarovu koncepciju igre, u nivo plata......pita li iko imamo li tih 70.000 KM........samo nešto laprdate.....propuh je napisao/la:Za momke koji igraju i mladoj repci i samim tim su itekako u izlogu, a imaju i kvalitet vrijedi skuckati tih 70k.champions1921 je napisao/la:I dati Slobodi 70.000 KM na ime naknada za treniranje.. Ne treba se zamarati glupostima i trebamo postati svjesni da su mladi igraci koji imaju odredjeni kvalitet (U-19, U-21 reprezentativci) preskupi za nas i da su sanse da neki od njih zaigraju kod nas najminimalnije moguce..gio10 je napisao/la:
Evo Mešanović uzeo papire, zašto ne krenuti po njega
I to nije preskupo nadju se te pare bez problema

momak trpa za mladu reprezentaciju i sad bi se najopuštenije mogao prodati za minimalno 700.000-800.000 KM da ima važeći ugovor godinu i po ili dvije. ali mi nemamo da ga platimo, to je surova istina.
Da nije bilo baklji možda bi ga i mogli kupiti 

Upravo se nasao menagerublehas je napisao/la:
Đe ste veliki menadžeri.....nisam vas prepoznao....pa nije vam ovo igrica, pa da dovodite i odvodite igrače samo tako. Pita li se iko koliko momak traži para na ruke, koliku platu, koliki ugovor, kolike premije, koje kalauzule u ugovoru.....pita li se iko da li se on uklapa u Amarovu koncepciju igre, u nivo plata......pita li iko imamo li tih 70.000 KM........samo nešto laprdate.....

+1 Slažem se!terabajt je napisao/la:Ako nam metalist ne uvali vise od tri gola onda sam zadovoljan sa pripremama.
Što se Mešanovića tiće, mislim i da imamo para da ga nebi trebali dovoditi jer ako ova naša "djeca" budu igrali u prvom timu na nivou igara za repku i juniore će se prodati za milionske cifre obzirom na njihove petogodišnje ugovore. Čemu onda gurati nekakve Mešanoviće i sl.
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...
Moje misljenje za momka koji ima potencijal tipa Mesanovic onaj mali iz Zrinjskog itekako se isplati dati i vise od tih 70k. E sad sto svi sve znaju na ovom forumu i svi se prave menageri je drugi par rukava.
Ovo je svakako na Bekrićev račun upućeno.Želimo da to budu pravi igrači, te zdrave ličnosti jer ne želimo dobru atmosferu u klubu i svlačionici da narušavamo dolaskom nekih igrača koji su skloni incidentima. Znači koliko je bitno da je dobar igrač, tako je isto da je zdrava ličnost koja će se uklopiti u našu svlačionicu", kaže Jagodić.
Ti mene čaršijskog mangupa vrijeđat, pa ja ću svakog od vas nasankat ono kao sirovinu. :D
Kako si to zakljucio,molim te???zeljooooo je napisao/la:Ovo je svakako na Bekrićev račun upućeno.Želimo da to budu pravi igrači, te zdrave ličnosti jer ne želimo dobru atmosferu u klubu i svlačionici da narušavamo dolaskom nekih igrača koji su skloni incidentima. Znači koliko je bitno da je dobar igrač, tako je isto da je zdrava ličnost koja će se uklopiti u našu svlačionicu", kaže Jagodić.
Ovi veliki "navijači" koji kazu kako je lako nabavit 70 k maraka za Mesanovica su vjerovatno isti oni koji uprilicavaju, podrzavaju i opravdavaju paljenje baklji na utakmicama koje je samo prosle sezone Želju kostalo oko 150 hilj. KM. Oni vjerovatno igraju na kompu igrice menadzera pa misle da je u nasim uslovima lako nabaviti 10 hiljada KM, a baklju je tako lako zapaliti. Ja prvi kazem da bi valjalo uloziti 100-njak hilj. KM u perspektivnog igraca, ali isto tako tvrdim da ovi sto pale baklje i to podrzavaju to nisu istinski navijaci i prijatelji kluba. Oni se mozda furaju da jesu, al ja tvrdim da nisu. Ja ih samo pitam: sta je to tako mocno u tom paljenju baklje i bacanju iste u teren ? Jel mocno sto ce to neko snimit pa ces ti poslije vidjet tu sliku/klip na internetu. Jel poenta da te jaran, neka teba ili neko deseti vidi sa zapaljenom bakljom, te si ti zayeban (imas damu upalit baklju na tekmi). Ako je to kljucni motiv (a tvrdim da jeste) onda je to licni motiv tog pojedinca i nije nesto sto se radi za klub. Zato zavrsite sa bakljama jer tih slika i snimaka ima tako mnogo na internetu, gledajte ih, zamislite da su svjeze ("sa zadnje utakmice") i uzivajte.
Vidiš menageru, 70.000,00 KM naknade za treniranje nije samo 70.000,00 KM....pored toga treba dati i platu (ne znamo koliku traži), možda nešto i na ruke, ne znamo na koliko želi da potpiše ugovor, ne znamo kako se uklapa u Amarovu zamisao ekipe, ne znamo kako se uklapa u Amarovu filozofiju igre.....ukratko ne znamo milon stvari.....bar ja ne znam, a siguran sam ni 99% raje ovdje.....izgleda da samo pojedinci znaju da ga treba dovesti pošto po to.propuh je napisao/la:Upravo se nasao menagerublehas je napisao/la:
Đe ste veliki menadžeri.....nisam vas prepoznao....pa nije vam ovo igrica, pa da dovodite i odvodite igrače samo tako. Pita li se iko koliko momak traži para na ruke, koliku platu, koliki ugovor, kolike premije, koje kalauzule u ugovoru.....pita li se iko da li se on uklapa u Amarovu koncepciju igre, u nivo plata......pita li iko imamo li tih 70.000 KM........samo nešto laprdate.....
Valjda je Amar dokazao da puno bolje od nas svih zna šta je najbolje za ekipu, i ako on misli da mu treba i procjeni da je vrijedan svih eventualnih izdataka, i ako ga je uopšte moguće dovesti, onda će ga i dovesti. U proivnom ne treba nam.

- inacefindecko
- Kontakt:
sad će pojedini druže osut paljbu po tebi argumentima "Ti ne znaš čar paljenja baklje", "Garant nisi nikad doživio taj osjećaj", "Baklje su se palile i palit će se", "Nisi navijač i ne znaš važnost toga" i sl.Ferplejko je napisao/la:Ovi veliki "navijači" koji kazu kako je lako nabavit 70 k maraka za Mesanovica su vjerovatno isti oni koji uprilicavaju, podrzavaju i opravdavaju paljenje baklji na utakmicama koje je samo prosle sezone Želju kostalo oko 150 hilj. KM. Oni vjerovatno igraju na kompu igrice menadzera pa misle da je u nasim uslovima lako nabaviti 10 hiljada KM, a baklju je tako lako zapaliti. Ja prvi kazem da bi valjalo uloziti 100-njak hilj. KM u perspektivnog igraca, ali isto tako tvrdim da ovi sto pale baklje i to podrzavaju to nisu istinski navijaci i prijatelji kluba. Oni se mozda furaju da jesu, al ja tvrdim da nisu. Ja ih samo pitam: sta je to tako mocno u tom paljenju baklje i bacanju iste u teren ? Jel mocno sto ce to neko snimit pa ces ti poslije vidjet tu sliku/klip na internetu. Jel poenta da te jaran, neka teba ili neko deseti vidi sa zapaljenom bakljom, te si ti zayeban (imas damu upalit baklju na tekmi). Ako je to kljucni motiv (a tvrdim da jeste) onda je to licni motiv tog pojedinca i nije nesto sto se radi za klub. Zato zavrsite sa bakljama jer tih slika i snimaka ima tako mnogo na internetu, gledajte ih, zamislite da su svjeze ("sa zadnje utakmice") i uzivajte.
ma od Mesanovica nema nista jer i sve da imas tih 70.000 KM, on bi opet nesto htio neki kratki ugovor da moze ici kad mu se pozeli... ali posto dugo niko nista ne pise ne samo na forumu nego i mediji nikako nista, zna li iko npr sta je sa parama od Sehica (znam i ja da nema jos nista), al eto onako otprilike zna li iko ista radi li se ista po tom pitanju ili dokle je to sve... npr s tom lovom bi mi dosad doveli sigurno i kakvo pojacanje za nasu ekipu u pravom smislu te rijeci...
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM
Nije ga moguce dovesti jer mu je menadzer neko s kim Zeljo nece da posluje. Da nije tako vec bi prosle godine bio u Zelji. I to je jedini razlog. Mada je njegov menadzer na sav glas prodavao pricu da ga neko trazi iz Zelje nebili ga bolje udao. Sreca vec se dovoljno iskristalisala sitaucija medju ljudima koji se bave fudbalom da se zna ko valja a ko je smrad.ublehas je napisao/la:
Vidiš menageru, 70.000,00 KM naknade za treniranje nije samo 70.000,00 KM....pored toga treba dati i platu (ne znamo koliku traži), možda nešto i na ruke, ne znamo na koliko želi da potpiše ugovor, ne znamo kako se uklapa u Amarovu zamisao ekipe, ne znamo kako se uklapa u Amarovu filozofiju igre.....ukratko ne znamo milon stvari.....bar ja ne znam, a siguran sam ni 99% raje ovdje.....izgleda da samo pojedinci znaju da ga treba dovesti pošto po to.
Valjda je Amar dokazao da puno bolje od nas svih zna šta je najbolje za ekipu, i ako on misli da mu treba i procjeni da je vrijedan svih eventualnih izdataka, i ako ga je uopšte moguće dovesti, onda će ga i dovesti. U proivnom ne treba nam.
- champions1921
Ma mozemo mi pricati sta hocemo ali love nema za kupovinu igraca.. Sad ko je odgovoran za takvu finansijsku situaciju i o tom bi mogli razglabati ali nista necemo postici.. Cinjenica je da su i Zeba i Bekric u neku ruku van tima zbog visine primanja.. Nemamo generalnog sponzora a i ove sto ih imamo nisu vrijedni pomena.. Da nije Amara klub bi se ugasio.. Sto je tako treba pitati administraciju tima koja postoji samo na papiru i ponekad daju kakvu izjavu i pojave se u medijima mada i to rijetko..
@ipe rece da nemamo uopste marketing sluzbu
.. E sad zamislite da neka uspjesna ustanova moze funkcionisati bez te sluzbe.. Ja mislim da to nije moguce.. Sta je sa clanskim kartama? Jos nisam vidio ni cuo niti jednu reklamu za godisnje?? E pa "upravo" i mnogo veci i jaci brendovi se svakodnevno oglasavaju u medijima a vi imate duznost i obavezu da te segmente dignete na puno vecu razinu.. Zbog toga ste postavljeni na duznosti koje obavljate a ne samo formalno i da bi ste omastili brk i koristili Zelju zarad svojih licnih interesa onda kada vam zatreba..
Amar ne moze sve sam i kad tad ce mu dodijati glupiranja glumaca na rukovodecim pozicijama, a ako Amar ode onda neka nam je Bog na pomoci..
@ipe rece da nemamo uopste marketing sluzbu

Amar ne moze sve sam i kad tad ce mu dodijati glupiranja glumaca na rukovodecim pozicijama, a ako Amar ode onda neka nam je Bog na pomoci..
BUDI ŽELJO !!!
Nemamo marketinga jer je Bukiju istekao ugovor i isti mu nije produzen i isto tako ostalima koji su bili ukljuceni u rad marketniga. Moje personalno misljenje je da nisu nista ni radili. Tako da se njihov odlazak nece ni osjetiti. Pogotovo Bukijev, pa jel to ono sto smo htijeli da se rastjeraju neradnici u klubu ?! Sto se mene tice jeste !champions1921 je napisao/la:Ma mozemo mi pricati sta hocemo ali love nema za kupovinu igraca.. Sad ko je odgovoran za takvu finansijsku situaciju i o tom bi mogli razglabati ali nista necemo postici.. Cinjenica je da su i Zeba i Bekric u neku ruku van tima zbog visine primanja.. Nemamo generalnog sponzora a i ove sto ih imamo nisu vrijedni pomena.. Da nije Amara klub bi se ugasio.. Sto je tako treba pitati administraciju tima koja postoji samo na papiru i ponekad daju kakvu izjavu i pojave se u medijima mada i to rijetko..
@ipe rece da nemamo uopste marketing sluzbu.. E sad zamislite da neka uspjesna ustanova moze funkcionisati bez te sluzbe.. Ja mislim da to nije moguce.. Sta je sa clanskim kartama? Jos nisam vidio ni cuo niti jednu reklamu za godisnje?? E pa "upravo" i mnogo veci i jaci brendovi se svakodnevno oglasavaju u medijima a vi imate duznost i obavezu da te segmente dignete na puno vecu razinu.. Zbog toga ste postavljeni na duznosti koje obavljate a ne samo formalno i da bi ste omastili brk i koristili Zelju zarad svojih licnih interesa onda kada vam zatreba..
A dobra vijest je da ima jos kandidata za odlazak iz kluba prvenstveno mislim ne ljude koje sjede i nista ne rade.
E i da te famozne clanske karte bi trebale krenuti uskoro.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.