FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- Consigliere
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
kolike su plate u Zelji? Moze li neko barem pretpostaviti...
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Ma bježi je.. im ja m..., juče skrših sve pare koje sam ostavio za godišnju. Dok se oni sjete mi ćemo osjediti. ccc Zna li iko šta je sa tim godišnjim!?
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...
- champions1921
Pa neka su otjerali Bukija ako vec nije radio ali da ugase komplet sluzbu to je van svake pameti.. Za uspjesno poslovno djelovanje marketing je bitniji nego i sam proizvod, tj. kvalitetan marketing ce dovesti vise ljudi na stadion od "dobre igre" ekipe.. Moze donijeti vise love i od prodaje igraca.. Ne znam jeli u upravi ali na skupstini kluba sam vidio da je bio prisutan i Boris Tihi, jedan od najvecih strucnjaka u toj oblasti na Balkanu i ne mogu da vjeruje da nisu u stanju traziti neki savjet te na neki nacin iskoristiti "mozak" tog Gospodina..ammarmoj je napisao/la:Nemamo marketinga jer je Bukiju istekao ugovor i isti mu nije produzen i isto tako ostalima koji su bili ukljuceni u rad marketniga. Moje personalno misljenje je da nisu nista ni radili. Tako da se njihov odlazak nece ni osjetiti. Pogotovo Bukijev, pa jel to ono sto smo htijeli da se rastjeraju neradnici u klubu ?! Sto se mene tice jeste !champions1921 je napisao/la:Ma mozemo mi pricati sta hocemo ali love nema za kupovinu igraca.. Sad ko je odgovoran za takvu finansijsku situaciju i o tom bi mogli razglabati ali nista necemo postici.. Cinjenica je da su i Zeba i Bekric u neku ruku van tima zbog visine primanja.. Nemamo generalnog sponzora a i ove sto ih imamo nisu vrijedni pomena.. Da nije Amara klub bi se ugasio.. Sto je tako treba pitati administraciju tima koja postoji samo na papiru i ponekad daju kakvu izjavu i pojave se u medijima mada i to rijetko..
@ipe rece da nemamo uopste marketing sluzbu.. E sad zamislite da neka uspjesna ustanova moze funkcionisati bez te sluzbe.. Ja mislim da to nije moguce.. Sta je sa clanskim kartama? Jos nisam vidio ni cuo niti jednu reklamu za godisnje?? E pa "upravo" i mnogo veci i jaci brendovi se svakodnevno oglasavaju u medijima a vi imate duznost i obavezu da te segmente dignete na puno vecu razinu.. Zbog toga ste postavljeni na duznosti koje obavljate a ne samo formalno i da bi ste omastili brk i koristili Zelju zarad svojih licnih interesa onda kada vam zatreba..
Amar ne moze sve sam i kad tad ce mu dodijati glupiranja glumaca na rukovodecim pozicijama, a ako Amar ode onda neka nam je Bog na pomoci..
A dobra vijest je da ima jos kandidata za odlazak iz kluba prvenstveno mislim ne ljude koje sjede i nista ne rade.
E i da te famozne clanske karte bi trebale krenuti uskoro.
BUDI ŽELJO !!!
zna li neko sta je s jahicem, cuo sam da je prekinuo ugovor sa karabukom?
Nad Banja Lukom svice sudnja zora, s rusima se ratovati mora!
-
- Kontakt:
S obzirom na tri mlada klasicna napadaca sa dugogodisnjim ugovorima koji su potpisali za našeg šampiona:Pehilj,Bajić,Alibašić sa nestrpljenjem ću očekivati da li to znači da će Adilović otići.Naravno da priželjkujem aBd da za Eldina dobijemo odštetu oko 350.000 eura.Ne sumnjam da bi makar jedan od trojke(Bajić,Alibašić,Pehilj) eksplodirali u predstojećoj sezoni.
Jel numa jos tu u klubu.
- champions1921
Ne.. Kako je sam rekao istekao mu je ugovor u martu i klub nije bio zainteresovan za dalju saradnju....terabajt je napisao/la:Jel numa jos tu u klubu.
BUDI ŽELJO !!!
Marketing je Gredicev fah, ima on nekojih svojih solucija. Novonastalu sitaciju mozemo shvatiti kao prelazni period.Isto tako vjerujem da ce biti bolje u tom segmentu jer ima mnogo prostora za napredak. Isto tako se nadam povratku u klub momaka koji su radili na par projekata.champions1921 je napisao/la:Pa neka su otjerali Bukija ako vec nije radio ali da ugase komplet sluzbu to je van svake pameti.. Za uspjesno poslovno djelovanje marketing je bitniji nego i sam proizvod, tj. kvalitetan marketing ce dovesti vise ljudi na stadion od "dobre igre" ekipe.. Moze donijeti vise love i od prodaje igraca.. Ne znam jeli u upravi ali na skupstini kluba sam vidio da je bio prisutan i Boris Tihi, jedan od najvecih strucnjaka u toj oblasti na Balkanu i ne mogu da vjeruje da nisu u stanju traziti neki savjet te na neki nacin iskoristiti "mozak" tog Gospodina..
Je li moguće da nećemo više nikoga dovoditi?
kako sam cuo nije on radio za neku veliku sumu ,znaci sad smo bez marketinga .champions1921 je napisao/la:Ne.. Kako je sam rekao istekao mu je ugovor u martu i klub nije bio zainteresovan za dalju saradnju....terabajt je napisao/la:Jel numa jos tu u klubu.
-
- Kontakt:
Nek je to Gredićev fah i neki ima svojih solucija ali je činjenica da se oko svega toga nikako ili gotovo nikako ne radi. Sramota je da mi još uvijek nemamo ni informacija ni godišnjih karata, sramota je da se se sa realizacijom članskih nije već završilo, sramota je što nas nema u medijima osim oko ovih špekulacija tko dolazi, odlazi, tko je potpisao tko neće. Sramota je da je Amar i stručni štab jedini koji svoj posao rade kako treba a da su oni kao ostatak nigdje nas ne bi bilo.ammarmoj je napisao/la:Marketing je Gredicev fah, ima on nekojih svojih solucija. Novonastalu sitaciju mozemo shvatiti kao prelazni period.Isto tako vjerujem da ce biti bolje u tom segmentu jer ima mnogo prostora za napredak. Isto tako se nadam povratku u klub momaka koji su radili na par projekata.champions1921 je napisao/la:Pa neka su otjerali Bukija ako vec nije radio ali da ugase komplet sluzbu to je van svake pameti.. Za uspjesno poslovno djelovanje marketing je bitniji nego i sam proizvod, tj. kvalitetan marketing ce dovesti vise ljudi na stadion od "dobre igre" ekipe.. Moze donijeti vise love i od prodaje igraca.. Ne znam jeli u upravi ali na skupstini kluba sam vidio da je bio prisutan i Boris Tihi, jedan od najvecih strucnjaka u toj oblasti na Balkanu i ne mogu da vjeruje da nisu u stanju traziti neki savjet te na neki nacin iskoristiti "mozak" tog Gospodina..
Žalosno je što nitko nije prepoznao i volju i trud i ideje momaka koji su radili zajedno sa Numom, mi više u marketingu ne stagniramo, mi nazadujemo. Pa zar nije ljudima u klubu u interesu da "izvuku" od navijača i simpatizera i posljednju marku koju mogu, zar uvijek moramo čekati pet do podne ?
Amar je lokomotiva koja vuće ovaj naš voz al šta mu to vrijedi kad se vagon u kojem je marketing još nije ni priključio.
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Nemojte ni vi biti smijesni. Za metketing su potrebna finansijska sredstva. Ne moze se sada sve na leda jednog covjeka, u ovom slucaju Bukija, svaliti. Kao sto sam istakao u predhodnoj recenici, za to sto trazite treba novac (zargonski) i bez novca nema nista. Ocignledno da klub od 2010 nema sredstva za taj segmenetan u radu, jer se izgleda 2009 (gdje smo imali marketing iz snova) puno ulozilo, a malo dobilo. Tako, sa nasim pristupom globalno gledano, nasem klubskom nogometu prvenstveno, zaista se i ne isplati puno ulagati u taj marketing, jer kako kod da okrenes na tekmama ti se vrti brojka od 3.000 do 5.000. Jedino da se skrati liga, da se srede tereni, pa bi se onda isplatilo ulagati u taj marketing, jer bi imao sta ponuditi. Ovako,suti i sjeti, sta se god uraditi od tog marketinga recite dobro je.
Kako mnogi ne mogu da svate, nije problem u momcima koju su perfektno radili, vec se nema novca za ulaganje u te stvari trenutno. Jebote zivot, pa valjda ti je bitnije da igraci imaju redovne plate, nego da trosis novac na neki marketing a imas svega 3.000 posjetu. Jbg, da placa savez osjavanje titule, pa bi se imalo novca, ovako zavis od evrope, hoces li koji dinar zaraditi ili ne. JA imam info da su plate dosta skresane za razliku od proslogodisnjih, tako cim ti se ovo pojavi, logicno je da samo gledas prioritete.
Sto se Jahica tice i drugi igraca cije su se imena vrtila. Razmislite malo, uzimam slucaj Jahic za primjer.
Da li je bolje njemu da igra vani za 150.000 € godinsnje (mozda je cifra manja, ali sigurno je trostruko veca od plata kod nas), dok jos moze, ili da igra kod nas za 50.000 KM godisnje? Ko je svatio bit, sve mu je kristalno jasno...
Kako mnogi ne mogu da svate, nije problem u momcima koju su perfektno radili, vec se nema novca za ulaganje u te stvari trenutno. Jebote zivot, pa valjda ti je bitnije da igraci imaju redovne plate, nego da trosis novac na neki marketing a imas svega 3.000 posjetu. Jbg, da placa savez osjavanje titule, pa bi se imalo novca, ovako zavis od evrope, hoces li koji dinar zaraditi ili ne. JA imam info da su plate dosta skresane za razliku od proslogodisnjih, tako cim ti se ovo pojavi, logicno je da samo gledas prioritete.
Sto se Jahica tice i drugi igraca cije su se imena vrtila. Razmislite malo, uzimam slucaj Jahic za primjer.
Da li je bolje njemu da igra vani za 150.000 € godinsnje (mozda je cifra manja, ali sigurno je trostruko veca od plata kod nas), dok jos moze, ili da igra kod nas za 50.000 KM godisnje? Ko je svatio bit, sve mu je kristalno jasno...

Bajić: Nadam se da ću dobiti šansu
http://fkzeljeznicar.ba/bajic-nadam-se- ... ansu/5655/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://fkzeljeznicar.ba/bajic-nadam-se- ... ansu/5655/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !
White shoes never lose !
White shoes never lose !
@DzoleZeljo Buraz, marketing i jest tu da bi se privukla publika i namako koji dinar od sponzora. Šta je klub bez marketinga, jedno veliko ništa! U šta da se ulaže ako ne u marketing, ne može klub opstati bez marketinga, sponzora i publike, pogotovo kada znamo da klub teško i rijetko prodaje igrače. U takvim službama ne mogu raditi "legende" kluba, to moraju raditi školovane i iskusne osobe čiji je to jedini posao. Prema tome, po meni treba ljude zaposliti u tu službu i davati im neki procenat po učinku a nikako gasiti službu da bi se "troškovi smanjili" jer to je maltene jedina služba koja klubu obezbjeđuje prihode od kojih klub živi.
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...
Od saveza na ime kazni je ove sezone doslo oko 61000 KM, hajde se usaglasite oko brojke molim vas. Jedan govori 200000, jedan 150000, jedan 300000, a sve podatke mozete pronaci na netu. Od UEFA kazna je iznosila 29000€, tako je ukupno na ime kazni doslo oko 120000 KM. Velika cifra, ali naspram nekim ciframa koje su se znale ovdje iznositi je i mala.Ferplejko je napisao/la:Ovi veliki "navijači" koji kazu kako je lako nabavit 70 k maraka za Mesanovica su vjerovatno isti oni koji uprilicavaju, podrzavaju i opravdavaju paljenje baklji na utakmicama koje je samo prosle sezone Želju kostalo oko 150 hilj. KM. Oni vjerovatno igraju na kompu igrice menadzera pa misle da je u nasim uslovima lako nabaviti 10 hiljada KM, a baklju je tako lako zapaliti. Ja prvi kazem da bi valjalo uloziti 100-njak hilj. KM u perspektivnog igraca, ali isto tako tvrdim da ovi sto pale baklje i to podrzavaju to nisu istinski navijaci i prijatelji kluba. Oni se mozda furaju da jesu, al ja tvrdim da nisu. Ja ih samo pitam: sta je to tako mocno u tom paljenju baklje i bacanju iste u teren ? Jel mocno sto ce to neko snimit pa ces ti poslije vidjet tu sliku/klip na internetu. Jel poenta da te jaran, neka teba ili neko deseti vidi sa zapaljenom bakljom, te si ti zayeban (imas damu upalit baklju na tekmi). Ako je to kljucni motiv (a tvrdim da jeste) onda je to licni motiv tog pojedinca i nije nesto sto se radi za klub. Zato zavrsite sa bakljama jer tih slika i snimaka ima tako mnogo na internetu, gledajte ih, zamislite da su svjeze ("sa zadnje utakmice") i uzivajte.
Pa te 2009-10 smo imali prosjecnu posjetu od oko 7500 dok ove to iznosi svega 3500 i ne moze me niko ubjediti da to nije i zbog marketinga. Svjestan sam ja da je ono bilo povratnicka sezona, ali garantujem da je i marketing igrao veoma jaku ulogu u toj brojci.DzoleZeljo je napisao/la:Nemojte ni vi biti smijesni. Za metketing su potrebna finansijska sredstva. Ne moze se sada sve na leda jednog covjeka, u ovom slucaju Bukija, svaliti. Kao sto sam istakao u predhodnoj recenici, za to sto trazite treba novac (zargonski) i bez novca nema nista. Ocignledno da klub od 2010 nema sredstva za taj segmenetan u radu, jer se izgleda 2009 (gdje smo imali marketing iz snova) puno ulozilo, a malo dobilo. Tako, sa nasim pristupom globalno gledano, nasem klubskom nogometu prvenstveno, zaista se i ne isplati puno ulagati u taj marketing, jer kako kod da okrenes na tekmama ti se vrti brojka od 3.000 do 5.000.
Željo je institucija ne znam odkud toliki strah da institucija zavisi od jednog covjeka..champions1921 je napisao/la:Da nije Amara klub bi se ugasio..
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Ne bi se ugasio, al bi pao u strogi prosjek u svakom smislu.zgembo89 je napisao/la:Željo je institucija ne znam odkud toliki strah da institucija zavisi od jednog covjeka..champions1921 je napisao/la:Da nije Amara klub bi se ugasio..
Utakmica u Plzenu 16. jula u 17:00 h.
- champions1921
DzoleZeljo je napisao/la:Nemojte ni vi biti smijesni. Za metketing su potrebna finansijska sredstva. Ne moze se sada sve na leda jednog covjeka, u ovom slucaju Bukija, svaliti. Kao sto sam istakao u predhodnoj recenici, za to sto trazite treba novac (zargonski) i bez novca nema nista. Ocignledno da klub od 2010 nema sredstva za taj segmenetan u radu, jer se izgleda 2009 (gdje smo imali marketing iz snova) puno ulozilo, a malo dobilo. Tako, sa nasim pristupom globalno gledano, nasem klubskom nogometu prvenstveno, zaista se i ne isplati puno ulagati u taj marketing, jer kako kod da okrenes na tekmama ti se vrti brojka od 3.000 do 5.000. Jedino da se skrati liga, da se srede tereni, pa bi se onda isplatilo ulagati u taj marketing, jer bi imao sta ponuditi. Ovako,suti i sjeti, sta se god uraditi od tog marketinga recite dobro je.
Ma jasta.. A kako mislis ti da se situacija malo pomakne sa mrtve tacke?? Da mozda cekamo da se Dzeko proda ili nesto slicno?? Kako mislis privuci kvalitetne sponzore?? Reci mi samo jednu uspjesnu kompaniju a da nema jak marketing.. Mi kao klub imamo ono najbitnije a to je rezultat.. E sad zasto taj rezultat nismo uspjeli iskoristiti za kvalitetnu promociju to pitaj nesposobne likove koji drze kojekakve direktorske pozicije u klubu.. Najbolje je pogasiti sve sektore osim prvog tima i u najboljem slucaju stagnirati i moliti Boga da neko kupi Svraku i Adilovica za 2 miliona pa da se malo opustimo..
BUDI ŽELJO !!!
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Buraz, sve sto si nabrojao je tacno, ali od cega ces zaposliti skolovane ljude kada jedva imas igracima za platu?Anonimac je napisao/la:@DzoleZeljo Buraz, marketing i jest tu da bi se privukla publika i namako koji dinar od sponzora. Šta je klub bez marketinga, jedno veliko ništa! U šta da se ulaže ako ne u marketing, ne može klub opstati bez marketinga, sponzora i publike, pogotovo kada znamo da klub teško i rijetko prodaje igrače. U takvim službama ne mogu raditi "legende" kluba, to moraju raditi školovane i iskusne osobe čiji je to jedini posao. Prema tome, po meni treba ljude zaposliti u tu službu i davati im neki procenat po učinku a nikako gasiti službu da bi se "troškovi smanjili" jer to je maltene jedina služba koja klubu obezbjeđuje prihode od kojih klub živi.
@champions1921 - Vidi nesto, ti to gledas previse zapadnjacki gdje funkcionisu svi sistemi vlasti. Ovdje to nije tako, nije je uopste jednostavno kako u teorijskim knjigama pise. Cudan ti je balkan, sam znas. Evo sam gledas, imas rezultate, titule, sve zivo, opet raje nemas a trebao bih da imas. Sta ciniti? Ljude iskreno ne privalce Gradice, Goskovi, itd...
Ja iskreno idem da gledam Zelju, pa s kim god da igrao, ali oni od kojih ces zaradti ne gledaju tako na stvar. Skrati ligu, popravi terene, neka se takmice timovi koji nesto zele, hoce i ulazu, takoder ja ti garantujem, jednim iskorakom u evropi, i eto ti najboljeg moguceg marketinga. Drugacije to ovdje ne moze, jer mi drugacije nismo naucili. Brzo se svega zasitimo i ono sto nam je bitno, postane nebitno ako ne stvaras veci rezutalt.
Takoder, kod nas se jos razmislja da se od 1 KM moze zaraditi 1.000.000 KM. Sa takvim razmisljanjem nigdje nismo dosli, niti cemo ikada doci.
Evo ti formla uspjesnog Zelje, samo pitanje ko ce uzeti na sebe ovakav vid rizika!
Ode delegacija fino u banku i digne kredit od 5.000.0000 KM od cega cemo napraviti (lupam) zapad, i za sljedecih 5 godina, te para vratiti. Ako to uspijemo, opet ode nasa delegacije i digne 10.000.000 KM, sto bi se ulozilo u ostalu rekonstrukciju kao i tim, od kojeg bi se trebalo najvise profitirati kroz euro nastupe. Period vracanja, sljedecih 10 godina. Moze li ovo proci u praksi?