FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Claus
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Claus » 29 jun 2013, 12:45

SkozaZe je napisao/la:Moze li neko nesto vise da kaze o Renatu Gojkoviću, s obzirom da je igrao kod vas, a izgleda da bi mogao pojacati Celik.
Veliki pozz za Tuzlu iz Zenice :)
Uz Gradu, naš najbolji igrač ove sezone. Odličan štoper, reprezentativni kalibar, predobro igra glavom i može zabiti gol(ove) iz prekida. Samo se nadam da neće napustiti Slobodu, onda tek imamo problem. :|

budimo_realni
Kontakt:

Post Postao/la budimo_realni » 29 jun 2013, 13:21

Cujem da je nas Kakanjac Kemal Hadzic (golman) pojacao Slobodu???? Proslu sezonu branio u Jedinstvu.

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 29 jun 2013, 14:55

budimo_realni je napisao/la:Cujem da je nas Kakanjac Kemal Hadzic (golman) pojacao Slobodu???? Proslu sezonu branio u Jedinstvu.
Dobro čuješ. Izgleda da ćemo sljedeće sezone gledat poptuno novi tim Slobode jer kako sada stvari stoje bit će dosta odlazaka i dolazaka novih igrača.
075

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 29 jun 2013, 15:01

[youtube][/youtube]
Pobjeda je bolja od orgazma!

Skojevski
Kontakt:

Post Postao/la Skojevski » 29 jun 2013, 15:07

Prema nezvaničnim saznanjima do kojih je došao Vidiportal.ba, Općina Tuzla na čelu sa grobarima tuzlanskog sporta i lokalnim moćnikom ponovo je po ko zna koji puta dokazala "veliku" ljubav za sport, odnosno svetinju FK Slobodu.

Naime, podobni sateliti koji se u javnosti predstavljaju kao spasioci FK Sloboda, nedavno su pod velom tajne, klubu smanjili primanja iz budžeta Opštine, tj. mjesečnu tranšu sa 7.500 KM na 6.300 KM.

Podsjetimo, nekada je tranša od Općine Tuzla iznosila 25.000 KM. Ali u sezoni 2007/2008 Sloboda je bila klub za respekt od kojeg su strahovali Željezničar, Sarajevo, Široki, Zrinjski, Slavija i svi su redom padali na krcatom Tušnju...

Tadašnja momčad koju je sa klupe predvodio trener Sakib Malkočević dva puta je za redom igrala u finalu Kupa BiH (Zrinjski i Slavija) i na veliku žalost oba puta je poražena nakon jedanesteraca...

No, uspješna Sloboda nije bila cilj Općinske vlasti na čelu sa načelnikom Jasminom Imamovićem i njegovim saradnicima, jer oni tada nisu bili dio "tala", te su odlukom OV Tuzla ubrzo tranšu smanjili na 7.500 KM.

A sada nakon velikih obećanja od strane lutka na konopcu koji je instaliran od strane Opštine i lokalnog moćnika u rukovodeće strukture, kako će tranša ubrzo biti vraćena na 25.000 KM dobili smo "metak u čelo" i novo poniženje sa mizernih 6.300 KM.

Da li je došlo vrijeme za Skupštinu kluba i nove promjene, jer sadašnje rukovodstvo nije ispunilo ciljeve koje je obećalo javnosti i armiji navijača?

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 29 jun 2013, 15:16

Problem Slobode uopste je da igraci ne mogu potpisati profesionalni ugovor jer igraju 1.Federacije, svaki igrac koji je tu moze imat samo amaterski ugovor i to predstavlja veliki problem, jer ovi mladji igraci ne mogu potpisati profesinalni ugovor na 4 godine na primjer. Jos kad dodas da je Adem Sabovic menadjer Gojkovicu onda ti je sve jasno, znaci Reno nema nikakve veze stim, njemu kad Adem kaze da ce ici u Celik on mora tu otic nema druge.

Ne znam sta kukate za odlaskom Gradimira Crnogorca, smijesno je to da govorite da je najbolji igrac bio Slobode u prosloj sezoni, bio sam i ja na stadionu i gledao svaku utakmicu, po meni Grado nije nesto posebno poakazao u ovoj proljetnoj sezoni realno govoreci, imao je dosta gresaka, i vi ako mislite da je on za Slobodu igrac onda se varate, dao je gol protiv Bratstva i to je to, imao je dosta gresaka a da ne govorim onu u Vitezu gresku koju je napravio, mnogi ce se slozit samnom da je Sloboda imala bolju ekipu na jesen nego na proljece, pa Tarik Ceric koji je stariji od njeg je mnogo dao za Slobodu u protekloj sezoni, dao 4 gola sto dovoljno govori o svemu.

Sad neke spekulacije kruze da ce dosta igraca doci i da ce ih i otici, ne znam sta da kazem, svi smo mi mislili da treba forsirat mladje igrace ali zapravo oni ne mogu iznijeti taj teret da bi se plasirali u PL, znaci moramo dovesti ozbiljne igrace koji su zeljni lopte a ne "Vive Cluba" "Rome" itd. Dosta smo mi popustali ovim igracima i previse su se uobrazili. Znaci samo ozbiljni igraci dolaze u obzir a ne oni koji ce ucjenjivati kao npr Crnogorac pa nisi ti druze Spahic.
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 29 jun 2013, 15:20

Želio bi da napomenem samo da nas trenutno ne treba zanimat ništa drugo osim PL. To je realna opcija.
Kada malo bolje razmislim ovi naši su u prednosti nad ostalim klubovima odma u startu samo radi uslova koje imamo, pri tome mislim na terene za treniranje i plastičnu travu a to vjerujte nije mala stvar.
Nemamo para za plate igračima od 1500- 2000 KM, OK- ne znam koji to klubovi u ovoj ligi daju tolike plate igračima.
Neka se obezbjede redovne plate igračima, neka se dovedu provjereni igrači barem iz ove lige jer mislim da je i to dovoljno za ovu šabaniju. Iskren da budem i ne vidim nekog ozbiljnog konkurenta za ulazak u PL i da ima neke bolje uslove od ovih gore navedenih.
Gradina i GOŠK koji su ispali sada iz PL bi nekom logikom trebali biti najozbiljniji konkurenti za ulazak ali neka se niko ne uvrijedi mislim da kod njih tek kreće pravi "odron".
Po meni su ozbiljniji Bratstvo i Radnički ali mislim da ti klubovi sljedeće sezone neće imati ambicije za to što se već pokazalo ove sezone.
Znam da je bilo istih ovakvih priča s naše strane pred početak prošle sezone ali mi smo jedno 10 godina ispred u organizicionom i finansijskom smislu spram prošlog ljeta.
075

Skojevski
Kontakt:

Post Postao/la Skojevski » 29 jun 2013, 15:24

Kod nas je sad odlicno stanje vjerujte, jedino sto nema para za skupa pojacanja, ali se radi transparentnije i ne krade niko, igraci se sami nude jer vide da je dobar projekat i da su redovne plate.

Sto se tice Grade upotpunosti se slazem sa @fukara87

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 29 jun 2013, 15:28

Ma meni nije jasno kako ljudi dignu ruke od svega preko noći, mjenjaju priču ko čarape. Treba samo biti realan,sagledat ovo sve malo i zahvalit se ovim ljudima što uopšte imaju volje da nas čupaju iz g.ovana. Kada se prisjetim šta je sve moglo bit ja sam prezadovoljan ovim.

Žao mi je Grade ali ne treba nikog osudjivat unaprijed, nadam se da će neko uskoro istupit ispred kluba i objasnit situaciju oko Gradimira Crnogorca.
075

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 29 jun 2013, 15:47

Znam ja u cemu je problem kod ovih igrac sto zele d idu..oni znaju da treba da dodje veliki broj novih igraca iz Lukavca, Gracanice i td...eh nasi sad kad traze vece ugovore i nasi nisu u mogucnosti to da urade budu uvredjeni, znajuci da dovodimo neke igrace sa strane, a svom kojeg tu imas ne mozes dati...pa ebiga mi ne mozemo sa ovom ekipom koju smo imali napraiti nesto vise i neka budu svjesni u to i ogicno da cemo dovesti pojacanja
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

cesc4
Kontakt:

Post Postao/la cesc4 » 29 jun 2013, 15:48

SaltCityAttack je napisao/la:Znam ja u cemu je problem kod ovih igrac sto zele d idu..oni znaju da treba da dodje veliki broj novih igraca iz Lukavca, Gracanice i td...eh nasi sad kad traze vece ugovore i nasi nisu u mogucnosti to da urade budu uvredjeni, znajuci da dovodimo neke igrace sa strane, a svom kojeg tu imas ne mozes dati...pa ebiga mi ne mozemo sa ovom ekipom koju smo imali napraiti nesto vise i neka budu svjesni u to i ogicno da cemo dovesti pojacanja
Iz Gracanice vam Bogami niko nece doci ;)
www.nkbratstvogracanica.com

tzboy
Kontakt:

Post Postao/la tzboy » 29 jun 2013, 15:56

slika

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 29 jun 2013, 15:57

polahko care polahko jendom nogom su bili tu eto sad nisu, a moze se sutra opet sve promjeniti ..mislim da ce vam onaj napadac doci sigurno
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 29 jun 2013, 16:03

tzboy je napisao/la:slika

vidi porttal je smece...brate treba onog malog rahmanovica poderat ebem mu oba roditelja za sve ono st pise i laje..mislim hej meni ba nebi smetao da oni pisu to protiv Slobode ebiga znamo u kakvim smo **** i treba pisati sta se sve desava, ali zastooo izbjegavas napisati sve ono dobro sto se desi to je ono sto me najvise nervira...pa napisi nekad nesto i pozitivno..evo gore citam vec su spominjali one njihove dvije godine finala kupa dok je taj vidi portal odnosno sabovc vodio klub ..pa sto ne napise da su obadva finala kupa prodali i sto nisu rekl da su 1/2 finala prosli Siroki zbog rodjaka od Sabovica Alackovica .... pa neka idu u om ja nikad na to nisam usao od onog trenutka kad su na naslovnici napisali "Blago tebi Sale nisi sa nama da vidis sta se ovdje desava" nesto u tom smislu pa to je brukaaaa.oni kazu hvala bogu , a covjek mlad otisao na drugi svijet fujj koja su to gamad fujjj
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 29 jun 2013, 16:05

cesc4 je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la:Znam ja u cemu je problem kod ovih igrac sto zele d idu..oni znaju da treba da dodje veliki broj novih igraca iz Lukavca, Gracanice i td...eh nasi sad kad traze vece ugovore i nasi nisu u mogucnosti to da urade budu uvredjeni, znajuci da dovodimo neke igrace sa strane, a svom kojeg tu imas ne mozes dati...pa ebiga mi ne mozemo sa ovom ekipom koju smo imali napraiti nesto vise i neka budu svjesni u to i ogicno da cemo dovesti pojacanja
Bgm hoće ;) :)
075

cesc4
Kontakt:

Post Postao/la cesc4 » 29 jun 2013, 16:05

SaltCityAttack je napisao/la:polahko care polahko jendom nogom su bili tu eto sad nisu, a moze se sutra opet sve promjeniti ..mislim da ce vam onaj napadac doci sigurno
Ne skonta ja tebe na kraju koji napadac ? A sto se tice igraca koji mogu pojacat Slobodu a da su iz proslu sezonu igrali kod nas to je jedino Efendic a svi ostali su potvrdili ostanak iako mi je Efendicev drug reko da bi se i tu mogo prekoret desit pa da i on ostane al eto.. I opet koji napadac ?

cesc4
Kontakt:

Post Postao/la cesc4 » 29 jun 2013, 16:11

TzBulevar87 je napisao/la:
cesc4 je napisao/la:
Bgm hoće ;) :)
Kao npr? Samo mi nemoj rec da ce se cuti il da cu saznat ? S kim vi to pregovarate da te demantujem odmah ? :D

Skojevski
Kontakt:

Post Postao/la Skojevski » 29 jun 2013, 16:11

cesc4 je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la:polahko care polahko jendom nogom su bili tu eto sad nisu, a moze se sutra opet sve promjeniti ..mislim da ce vam onaj napadac doci sigurno
Ne skonta ja tebe na kraju koji napadac ? A sto se tice igraca koji mogu pojacat Slobodu a da su iz proslu sezonu igrali kod nas to je jedino Efendic a svi ostali su potvrdili ostanak iako mi je Efendicev drug reko da bi se i tu mogo prekoret desit pa da i on ostane al eto.. I opet koji napadac ?
Rano je govorit da nece niko otic, ima dosta vremena stvari se mogu okrenut naopacke.

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 29 jun 2013, 16:15

@cesc
prelistaj malo temu pa ćeš vidjet :D
075

cesc4
Kontakt:

Post Postao/la cesc4 » 29 jun 2013, 16:17

TzBulevar87 je napisao/la:@cesc
prelistaj malo temu pa ćeš vidjet :D
Kazem ti jedino Efendic.Panta,Susa,Mujka nece sigurno to smijem se okaldit u sto god hoces al uostalom vidjeces i sam. :geek:

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.