Boston Celtics

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

adriano_leite
Kontakt:

Re: Boston Celtics

Post Postao/la adriano_leite » 30 jun 2013, 21:53

Bliss je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: Cekaj ti kad krene sljedeca sezona, pa ako se uzme Wiggins i nakon toga ce se sezonu vjerovatno tankirati, pa ces vidjeti onda komentara i ismijavanja u te naredne 2 ili 3 godine. Sad jos haman raja nije ni svjesna. Znam na svojoj kozi kako ce vam biti. Samo sto ce vjerovatno kod vas ostati tih 4 ili 5 navijaca na forumu i nece odnijeti svoj talenat u druge ekipe, pa ce vam biti lakse otresti te likove s kurca, nego sto je meni samom bilo :lol: .
Ja nisam toliko aktivan na ovom podforumu, ali ako pocnu provokacije i trolovi, rado cu se aktivirati.
To je moj post, pa sam ispravio, a LenBias je gloryhunter :D :D :D .
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 30 jun 2013, 21:54

sad mi postove stavljate u prste i etiketirate me, pamti pa vrati, neka :mrgreen:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 30 jun 2013, 21:56

LenBias je napisao/la:sad mi postove stavljate u prste i etiketirate me, pamti pa vrati, neka :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: cekam te u Cavsima 2015. :D :D

Edit: tvoj nick ce biti AustinCarr, dok ce sportfanatikov vjerovatno biti DanGilbert :lol: :lol: .
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 30 jun 2013, 22:04

rio_Ferdy88 je napisao/la: Bostonu su Lakersi najveći rivali da se razumijemo, niko nije ni blizu njih, poslije toga su Knicksi, Phila, to sve historijska rivalstva koja traju od pamtivijeka, a Miami je to postao zadnjih par godina, a idućih sezona već neće biti :mrgreen:

To je mit. Rivalstvo je postojalo u davnim vremenima, kada je NBA bila mlada.
Kasnije je na narativu BirdVSMagic bilo 4-5 sezona za pamcenje, ali van toga - postoji samo LAL kao najveca franchise u NBA nakon spajanja liga i svi ostali.
Mozda je Celticsima LAL najveci rival, ali LALu su neki drugi u konferenciji vazniji protivnici. :mrgreen:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 30 jun 2013, 22:29

Ja i govorim za Celticse, naravno da su Lakersi najveci rivali, nece to biti valjda Miami :mrgreen:

I zašto bi bio mit, pa finala koje su oni igrali, zadnjih par godina su uvjerljivo najgledanija i te tekme će uvijek biti za sve navijače ova dva tima kao i NBA u cijelosti nešto posebno čemu pridonosi i taj broj titula i trka za istima , a da ne pričamo o tom odnosu Istočne i Zapadne obale, i netrpeljivosti između istih, koja najvećim dijelom i intenzitetom proističe upravo iz tog mitskog rivalstva ova dva tima 8-)

Svim navijačima Jezeraša posebnu bol nanosi taj broj titula Celticsa, tako da ne sumnjam da Kelti zauzimaju posebno mjesto u njihovim srcima, kao i oni u našim :mrgreen:

Ovo govorim u relaciji cijele NBA, jer Lakersi i nemaju nekoga ko bi im zaprijetio brojem titula na Zapadu u diviziji da ne pričam :mrgreen: , dok na Istoku imaju nekoga ko ima i više od njih, tako da to nije baš isto ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 30 jun 2013, 22:37

To sto Celticsi imaju vise titula - imaju jer su ih osvajali u eri NBA koja je imala 8 timova.
U poslednjih 40 godina odnos snaga je bitno drugaciji. Da ne pominjem koliko su Celticsi bili irelevantni za NBA od smrti R.Lewisa do formiranja Big3 - a to mu dodje cca 15 godina.
Toga u istoriji LAL nema - hiatusi su tu trajali po 3-4 godine plafon. ;)

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 30 jun 2013, 22:48

MaGiCa je napisao/la:To sto Celticsi imaju vise titula - imaju jer su ih osvajali u eri NBA koja je imala 8 timova.
U poslednjih 40 godina odnos snaga je bitno drugaciji. Da ne pominjem koliko su Celticsi bili irelevantni za NBA od smrti R.Lewisa do formiranja Big3 - a to mu dodje cca 15 godina.
Toga u istoriji LAL nema - hiatusi su tu trajali po 3-4 godine plafon. ;)
U historiji Minneapolisa misliš :mrgreen:

A to što su bili nerelevantni 15ak godina ne mijenja činjenicu da su opet najtrofejniji tim ;) dok su tih 15 godina najvećim dijelom produkt tragedija Biasa i Lewisa kojeg si ti pomenuo, te nesreće na draftu sa pickovima ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 30 jun 2013, 22:55

rio_Ferdy88 je napisao/la: U historiji Minneapolisa misliš :mrgreen:

Mislim. ;)
A to što su bili nerelevantni 15ak godina ne mijenja činjenicu da su opet najtrofejniji tim ;) dok su tih 15 godina najvećim dijelom produkt tragedija Biasa i Lewisa kojeg si ti pomenuo, te nesreće na draftu sa pickovima ;)
Ne menja tu cinjenicu, ali pokazuje ko je ko u modernoj NBA: LAL>Bulls>Spurs>Celtics.

Bias je bio narkic, pitanje je sta bi uradio da se onda izvukao. RL - e to je vec steta. Ali, ne sme jedna takva franshiza da upada u kanal na 15 godina, sve da ostanu i bez 10, a ne 2 top prospecta.

Anyway, slozicemo se da se ne slazemo. ;)

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 30 jun 2013, 23:07

MaGiCa je napisao/la: Bias je bio narkic, pitanje je sta bi uradio da se onda izvukao. RL - e to je vec steta. Ali, ne sme jedna takva franshiza da upada u kanal na 15 godina, sve da ostanu i bez 10, a ne 2 top prospecta.
U NBA nije jednostavno nadoknaditi takav gubitak jer nije ovo nogomet gdje možeš bez problema uložitit novce i zamijeniti čitav tim, pogotovo ako je sve tome bilo podređeno i isplanirano unaprijed kao što je bio slučaj sa Biasom i Redom ;)

Lakersi imaju drugi modus operandi i filozofiju, jer se oni nikad ne bi odlučili na tankanje već isključivo na plaćanje lux poreza, kao što je bio i jeste slučaj sa Celticsima, dakle tu je razlika, dakle drugačiji pristup i poslovna logika vlasnika ;)
MaGiCa je napisao/la:Anyway, slozicemo se da se ne slazemo. ;)
Dakako, pogotovo sa tvojom klasifikacijom :mrgreen:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

denirob
Kontakt:

Post Postao/la denirob » 30 jun 2013, 23:32

To sto Celticsi imaju vise titula - imaju jer su ih osvajali u eri NBA koja je imala 8 timova.
Toga u istoriji LAL nema - hiatusi su tu trajali po 3-4 godine plafon.
celtics su bili tanki samo 90ih. a ko nije gledajuci da su bullsi s jordanom i co osvojili 6 titula :lol:
u 80im celtics su vazili za top 2 u nba (uz lakerse) sa larry birdom. svi zaboravljate celtics tamo 2001 2002 god sa paul pierce i antuan walkerom. nisu osvojili titulu al igrali su ako se dobro sjecam 2 put finale, jednom istocne konferencije, a drugi put nba. znam da su ispali od netsa jednom i bilo je gusto. onda 2 3 godine nakon toga dolaze ray allen i kevin garnet, i opet su igrali glavnu ulogu 7 8 9 godina. igrali su 2 3 put finale istoka, isto tako i nba. i osvojili su nba ako ne 2 put onda jednom sigurno. pustite se tih prica celtics su nba dynasty. da su imali vise sreche u zadjih 12 godina mogli su imt 6 prstenova. prosle godine su miami do 7 utakmica razvukli :lol:
nesikirajte se za njih, ja im dajem 3 godine u vrh glave napravit ce oni dovoljno jake trades da budu condenteri opet. imaju mladog ronda koji kad bi popravio shut igru bio bi u top 5 igraca. mada i ovako je u top 3 playmejkera u nba. kad se otvori prilika da pokupe 2 3 allstara, oni ce to ucinit opet. pametno im je rjesit se pierca i garneta, ocito je da snjima nemogu nista vise napravit, al njih dvojica skupa u ekipi sa 1 i 2 allstara su opet contenderi i drago mi ih je vidit u brooklyn jer opet imaju priliku da se suprostave miamiju. a svi znamo da su celtics karali lebrowna najvise od svih :lol:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 30 jun 2013, 23:38

rio_Ferdy88 je napisao/la: U NBA nije jednostavno nadoknaditi takav gubitak jer nije ovo nogomet gdje možeš bez problema uložitit novce i zamijeniti čitav tim, pogotovo ako je sve tome bilo podređeno i isplanirano unaprijed kao što je bio slučaj sa Biasom i Redom ;)
Kad tankiras, tankiras godinu ili dve, dok ti ne naidje 1 franchise changing player - sto draftom, sto putem FA.
Ali, ne tankiras 15 godina. :lol:
BTW, LB je umro malo nakon drafta sredinom 80ih, dok su jos tu bili MCHale, Larry Legend i Parish. I pored toga, Celticsi su ga dobili obaska, trejdovanjem pickova, a ne usled losijih rezultata. Dakle, batali me da je to tada bio toliko jak udarac, koliko je smrt RLa bio.
A pored toga, Boston, kao skup tim, sa osovinom Walker-Pierce je bio formiran pocetkom 2000. Dakle, niko im nije kriv za losiju selekciju tima.
Lakersi imaju drugi modus operandi i filozofiju, jer se oni nikad ne bi odlučili na tankanje već isključivo na plaćanje lux poreza, kao što je bio i jeste slučaj sa Celticsima, dakle tu je razlika, dakle drugačiji pristup i poslovna logika vlasnika ;)
Jeste, ali Lakersi mnogo vise trejduju, petljaju sa igracima i potpisuju top centre. Mnogo su otvoreniji za dilove u odnosu na Celticse, koji do dolaska Ainge-a su bili ultra konzervativni. Znamo svi kako je R.Auerbach odbio 1 Galisa, jer nije verovao da Grk moze da igra u NBA. :mrgreen:
Isto tako, i LALu su se desavale lose stvari - odlazak Shaqa koji je bio i dalje u prime-u, povlacenje Magica zbog HIVa u momentu kada je i dalje bio #1 play lige, odlazak Rileya na vrhuncu moci...
Nije bas sve bilo glatko za LAL, ali uzeto je 10 titula u 33 godine i pogubljeno 7 finala. Dakle, u polovini odigranih sezona (17/34) LAL su bili u finalima. Celticsi samo u 7 od 34 za to vreme. Nuff said.

Dakako, pogotovo sa tvojom klasifikacijom :mrgreen:
Don't shoot the messenger :!:

Ne gotivim Celticse, ali ih postujem kao najvecu i najznacajniju franshizu Istoka. I voleo bih da se cim pre podignu, isto kao i Lakersi. NBA bez mocnih Celticsa i Lakersa nije ista liga. ;)

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 30 jun 2013, 23:55

MaGiCa je napisao/la:NBA bez mocnih Celticsa i Lakersa nije ista liga. ;)
Svaka cast. Tako se razmislja. Kakav Heat, Netsi, Thunder itd.., zna se koje je daleko najvece finale ove lige.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 30 jun 2013, 23:59

Balon je napisao/la:
Svaka cast. Tako se razmislja. Kakav Heat, Netsi, Thunder itd.., zna se koje je daleko najvece finale ove lige.
Normalno da tako razmisljaju "navijaci" Celticsa i Lakersa. Ostali ne.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 01 jul 2013, 00:07

Greivis je napisao/la:
Balon je napisao/la:
Ostali navijaci ne zele takav finale, normalno. Ali i objektivni ostali navijaci znaju koje je najvece finale.

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 01 jul 2013, 00:16

MaGiCa je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la: Bostonu su Lakersi najveći rivali da se razumijemo, niko nije ni blizu njih, poslije toga su Knicksi, Phila, to sve historijska rivalstva koja traju od pamtivijeka, a Miami je to postao zadnjih par godina, a idućih sezona već neće biti :mrgreen:

To je mit. Rivalstvo je postojalo u davnim vremenima, kada je NBA bila mlada.
Kasnije je na narativu BirdVSMagic bilo 4-5 sezona za pamcenje, ali van toga - postoji samo LAL kao najveca franchise u NBA nakon spajanja liga i svi ostali.
Mozda je Celticsima LAL najveci rival, ali LALu su neki drugi u konferenciji vazniji protivnici. :mrgreen:
Kakav mit kakvi bakraci govorim ti iz prve ruke jer sam zivjeo u LA a trenutno zivim u Bostonu, gledao sam I jedne I druge I u Staples centru a I u Gardenu mnosto utakmica I vjeruj koliko god Celticsu bili ljuti I omrzeni rivali Lakersi toliko su isto Celticsi omrzeni I najveci rivali lakersima, kakvi rivali na zapadu to nemoze ni prismrditi rivalstvu dviju spomenutih ekipa. Ja mogu samo zamisliti kako je bilo 80tih u vrijeme Birda I Magica.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 01 jul 2013, 00:24

MaGiCa je napisao/la: Kad tankiras, tankiras godinu ili dve, dok ti ne naidje 1 franchise changing player - sto draftom, sto putem FA.
Ali, ne tankiras 15 godina. :lol:
Nije ni bilo tankanje svih 15 godina (samo abstiniranje od titule), a Celticsima se nije desio takav igrac od te generacije sa Birdom (iako su '96 svjesno isli na Duncana, ipak nisu bili te srece :( ), a nije im se desio ni slucaj kao Lakersima Kobe, Shaq ili Gasol i to na samo njima svojstven nacin :mrgreen:
MaGiCa je napisao/la:BTW, LB je umro malo nakon drafta sredinom 80ih, dok su jos tu bili MCHale, Larry Legend i Parish. I pored toga, Celticsi su ga dobili obaska, trejdovanjem pickova, a ne usled losijih rezultata. Dakle, batali me da je to tada bio toliko jak udarac, koliko je smrt RLa bio.[
Naravno da je bio, jer je sam Red bio uvjeren u njega i sve je podredio tome da uzme njega na draftu, jer on je trebao biti buducnost Celticsa i nosioc fransize u narednih 20 god ;)
MaGiCa je napisao/la:A pored toga, Boston, kao skup tim, sa osovinom Walker-Pierce je bio formiran pocetkom 2000. Dakle, niko im nije kriv za losiju selekciju tima.
Bili su oni u finalu Istoka sa Netsima, a kasnije i u PO, dok nisu odlučili opet tankati pa su opet imali nesreće sa draftom i nisu dobili prvi pick, već 5 te su tek onda odlučili krenuti agresivnije na tržište i okupiti trojku ;)

A te iste godine (2002) je došlo i do promjene u vlasništvu, kad je Grousbeck preuzeo vlasništvo ;)

MaGiCa je napisao/la:Jeste, ali Lakersi mnogo vise trejduju, petljaju sa igracima i potpisuju top centre. Mnogo su otvoreniji za dilove u odnosu na Celticse, koji do dolaska Ainge-a su bili ultra konzervativni. Znamo svi kako je R.Auerbach odbio 1 Galisa, jer nije verovao da Grk moze da igra u NBA. :mrgreen:
Pa to i jeste razlika između ove dvije franšize i ono što sam ja napisao, poslovna logika i filozofija stvaranja tima jednih i drugih se razlikuje baš zbog toga ;)
MaGiCa je napisao/la:Isto tako, i LALu su se desavale lose stvari - odlazak Shaqa koji je bio i dalje u prime-u, povlacenje Magica zbog HIVa u momentu kada je i dalje bio #1 play lige, odlazak Rileya na vrhuncu moci...
Da, samo što su oni to nadoknadili zahvaljujući gore pomenutom pristupu, a Celticsi svoje gubitke nisu, a naravno ni neke odluke uprave nisu bile baš ispravne ;)
MaGiCa je napisao/la:Nije bas sve bilo glatko za LAL, ali uzeto je 10 titula u 33 godine i pogubljeno 7 finala. Dakle, u polovini odigranih sezona (17/34) LAL su bili u finalima. Celticsi samo u 7 od 34 za to vreme. Nuff said.
Samo što se košarka tj NBA ne igra 34 godine, već od davne '49, a uspjeh Lakersa u "modernoj" NBA se podudara sa preuzimanjem vlasništva od strane Bussa, tako da je on velikim dijelom zaslužan za taj napredak i to je ta razlika u pristupu i filozofiji vlasnika ;)

MaGiCa je napisao/la:Ne gotivim Celticse, ali ih postujem kao najvecu i najznacajniju franshizu Istoka. I voleo bih da se cim pre podignu, isto kao i Lakersi. NBA bez mocnih Celticsa i Lakersa nije ista liga. ;)
Naravno, sa tim se slažem, i to je ono što sam ja na početku odmah rekao, jer nije isto gledati u finalu Lakerse i Celticse, i npr Mavse i Magic :mrgreen:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 01 jul 2013, 00:43

Greivis je napisao/la:
Balon je napisao/la:
Ostali imaju pravo da razmisljaju sta hoce to im niko ne uskracuje, ali cinjenica da je daleko najzanimljivije, najgledanije, najprofitabilnije finale izmedju LAL I Celtica, imao sam priliku to uzivo I dozivjeti 2008-me u Gardenu nezaboravno ludilo kada citava dvorana od 18000+ bruji BEAT LA, BEAT LA
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 01 jul 2013, 00:54

Balon je napisao/la: Ostali navijaci ne zele takav finale, normalno. Ali i objektivni ostali navijaci znaju koje je najvece finale.
Spurs-Heat finale je bilo bolje od oba Celtics-Lakers u prošloj dekadi.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 01 jul 2013, 01:08

LBJ MVP je napisao/la:
Balon je napisao/la: Ostali navijaci ne zele takav finale, normalno. Ali i objektivni ostali navijaci znaju koje je najvece finale.
Sve je to lijepo al zna se koje je finale nad finalima ;)
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 01 jul 2013, 01:18

LBJ MVP je napisao/la:
+1
Ako gledamo cisto kosarkaski, onda su Spursi i Heat pokazali vise od El Clasica 08&10.
Ako gledamo "istoriju, TV ratings, kolicinu novca u opticaju..." onda nema sta da trazi niti jedan mec u americkim sportovima sem SuperBowl-a u poredjenju sa klasikom NBA. Ali, to je opet produkt medijske price, a ne cistog kvaliteta suparnickih timova.

Lakersi i Celticsi su bili vrh u 80im jer su imali dvojicu od top3 igraca lige i generalno - ATG postave. Magic, KAJ,Worthy, Cooper, McAdoo....vs Bird, McHale, Parish, Walton, Johnson...jbga, to je bio sudar supertimova. Verovatno da je isto tako bilo i u 70im i 60im, kada je bilo mnogo manje timova i kada su timovi bili krcati top igracima. Ali, od pocetka 90ih pa do danas, Celticsi su imali ozbiljnu ekipu u 5-6 sezona, sto je mnogo manje nego sto su Spursi, Jazz, Sunsi ili Rocketsi bili rivali LAL, jer je Istok decenijama dosta slabiji od Zapada, bez obzira na titule Bullsa, Pistonsa i Heata u tom periodu.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.