To je moj post, pa sam ispravio, a LenBias je gloryhunterBliss je napisao/la:Ja nisam toliko aktivan na ovom podforumu, ali ako pocnu provokacije i trolovi, rado cu se aktivirati.adriano_leite je napisao/la: Cekaj ti kad krene sljedeca sezona, pa ako se uzme Wiggins i nakon toga ce se sezonu vjerovatno tankirati, pa ces vidjeti onda komentara i ismijavanja u te naredne 2 ili 3 godine. Sad jos haman raja nije ni svjesna. Znam na svojoj kozi kako ce vam biti. Samo sto ce vjerovatno kod vas ostati tih 4 ili 5 navijaca na forumu i nece odnijeti svoj talenat u druge ekipe, pa ce vam biti lakse otresti te likove s kurca, nego sto je meni samom bilo.
Boston Celtics
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
- adriano_leite
- Kontakt:
Re: Boston Celtics
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
sad mi postove stavljate u prste i etiketirate me, pamti pa vrati, neka 
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
- adriano_leite
- Kontakt:
LenBias je napisao/la:sad mi postove stavljate u prste i etiketirate me, pamti pa vrati, neka
Edit: tvoj nick ce biti AustinCarr, dok ce sportfanatikov vjerovatno biti DanGilbert
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
rio_Ferdy88 je napisao/la: Bostonu su Lakersi najveći rivali da se razumijemo, niko nije ni blizu njih, poslije toga su Knicksi, Phila, to sve historijska rivalstva koja traju od pamtivijeka, a Miami je to postao zadnjih par godina, a idućih sezona već neće biti
To je mit. Rivalstvo je postojalo u davnim vremenima, kada je NBA bila mlada.
Kasnije je na narativu BirdVSMagic bilo 4-5 sezona za pamcenje, ali van toga - postoji samo LAL kao najveca franchise u NBA nakon spajanja liga i svi ostali.
Mozda je Celticsima LAL najveci rival, ali LALu su neki drugi u konferenciji vazniji protivnici.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Ja i govorim za Celticse, naravno da su Lakersi najveci rivali, nece to biti valjda Miami
I zašto bi bio mit, pa finala koje su oni igrali, zadnjih par godina su uvjerljivo najgledanija i te tekme će uvijek biti za sve navijače ova dva tima kao i NBA u cijelosti nešto posebno čemu pridonosi i taj broj titula i trka za istima , a da ne pričamo o tom odnosu Istočne i Zapadne obale, i netrpeljivosti između istih, koja najvećim dijelom i intenzitetom proističe upravo iz tog mitskog rivalstva ova dva tima
Svim navijačima Jezeraša posebnu bol nanosi taj broj titula Celticsa, tako da ne sumnjam da Kelti zauzimaju posebno mjesto u njihovim srcima, kao i oni u našim
Ovo govorim u relaciji cijele NBA, jer Lakersi i nemaju nekoga ko bi im zaprijetio brojem titula na Zapadu u diviziji da ne pričam
, dok na Istoku imaju nekoga ko ima i više od njih, tako da to nije baš isto 
I zašto bi bio mit, pa finala koje su oni igrali, zadnjih par godina su uvjerljivo najgledanija i te tekme će uvijek biti za sve navijače ova dva tima kao i NBA u cijelosti nešto posebno čemu pridonosi i taj broj titula i trka za istima , a da ne pričamo o tom odnosu Istočne i Zapadne obale, i netrpeljivosti između istih, koja najvećim dijelom i intenzitetom proističe upravo iz tog mitskog rivalstva ova dva tima
Svim navijačima Jezeraša posebnu bol nanosi taj broj titula Celticsa, tako da ne sumnjam da Kelti zauzimaju posebno mjesto u njihovim srcima, kao i oni u našim
Ovo govorim u relaciji cijele NBA, jer Lakersi i nemaju nekoga ko bi im zaprijetio brojem titula na Zapadu u diviziji da ne pričam
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
To sto Celticsi imaju vise titula - imaju jer su ih osvajali u eri NBA koja je imala 8 timova.
U poslednjih 40 godina odnos snaga je bitno drugaciji. Da ne pominjem koliko su Celticsi bili irelevantni za NBA od smrti R.Lewisa do formiranja Big3 - a to mu dodje cca 15 godina.
Toga u istoriji LAL nema - hiatusi su tu trajali po 3-4 godine plafon.
U poslednjih 40 godina odnos snaga je bitno drugaciji. Da ne pominjem koliko su Celticsi bili irelevantni za NBA od smrti R.Lewisa do formiranja Big3 - a to mu dodje cca 15 godina.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
U historiji Minneapolisa mislišMaGiCa je napisao/la:To sto Celticsi imaju vise titula - imaju jer su ih osvajali u eri NBA koja je imala 8 timova.
A to što su bili nerelevantni 15ak godina ne mijenja činjenicu da su opet najtrofejniji tim
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
rio_Ferdy88 je napisao/la: U historiji Minneapolisa misliš
Mislim.
Ne menja tu cinjenicu, ali pokazuje ko je ko u modernoj NBA: LAL>Bulls>Spurs>Celtics.A to što su bili nerelevantni 15ak godina ne mijenja činjenicu da su opet najtrofejniji timdok su tih 15 godina najvećim dijelom produkt tragedija Biasa i Lewisa kojeg si ti pomenuo, te nesreće na draftu sa pickovima
Bias je bio narkic, pitanje je sta bi uradio da se onda izvukao. RL - e to je vec steta. Ali, ne sme jedna takva franshiza da upada u kanal na 15 godina, sve da ostanu i bez 10, a ne 2 top prospecta.
Anyway, slozicemo se da se ne slazemo.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
U NBA nije jednostavno nadoknaditi takav gubitak jer nije ovo nogomet gdje možeš bez problema uložitit novce i zamijeniti čitav tim, pogotovo ako je sve tome bilo podređeno i isplanirano unaprijed kao što je bio slučaj sa Biasom i RedomMaGiCa je napisao/la: Bias je bio narkic, pitanje je sta bi uradio da se onda izvukao. RL - e to je vec steta. Ali, ne sme jedna takva franshiza da upada u kanal na 15 godina, sve da ostanu i bez 10, a ne 2 top prospecta.
Lakersi imaju drugi modus operandi i filozofiju, jer se oni nikad ne bi odlučili na tankanje već isključivo na plaćanje lux poreza, kao što je bio i jeste slučaj sa Celticsima, dakle tu je razlika, dakle drugačiji pristup i poslovna logika vlasnika
Dakako, pogotovo sa tvojom klasifikacijomMaGiCa je napisao/la:Anyway, slozicemo se da se ne slazemo.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
celtics su bili tanki samo 90ih. a ko nije gledajuci da su bullsi s jordanom i co osvojili 6 titulaTo sto Celticsi imaju vise titula - imaju jer su ih osvajali u eri NBA koja je imala 8 timova.
u 80im celtics su vazili za top 2 u nba (uz lakerse) sa larry birdom. svi zaboravljate celtics tamo 2001 2002 god sa paul pierce i antuan walkerom. nisu osvojili titulu al igrali su ako se dobro sjecam 2 put finale, jednom istocne konferencije, a drugi put nba. znam da su ispali od netsa jednom i bilo je gusto. onda 2 3 godine nakon toga dolaze ray allen i kevin garnet, i opet su igrali glavnu ulogu 7 8 9 godina. igrali su 2 3 put finale istoka, isto tako i nba. i osvojili su nba ako ne 2 put onda jednom sigurno. pustite se tih prica celtics su nba dynasty. da su imali vise sreche u zadjih 12 godina mogli su imt 6 prstenova. prosle godine su miami do 7 utakmica razvukli
nesikirajte se za njih, ja im dajem 3 godine u vrh glave napravit ce oni dovoljno jake trades da budu condenteri opet. imaju mladog ronda koji kad bi popravio shut igru bio bi u top 5 igraca. mada i ovako je u top 3 playmejkera u nba. kad se otvori prilika da pokupe 2 3 allstara, oni ce to ucinit opet. pametno im je rjesit se pierca i garneta, ocito je da snjima nemogu nista vise napravit, al njih dvojica skupa u ekipi sa 1 i 2 allstara su opet contenderi i drago mi ih je vidit u brooklyn jer opet imaju priliku da se suprostave miamiju. a svi znamo da su celtics karali lebrowna najvise od svih
Kad tankiras, tankiras godinu ili dve, dok ti ne naidje 1 franchise changing player - sto draftom, sto putem FA.rio_Ferdy88 je napisao/la: U NBA nije jednostavno nadoknaditi takav gubitak jer nije ovo nogomet gdje možeš bez problema uložitit novce i zamijeniti čitav tim, pogotovo ako je sve tome bilo podređeno i isplanirano unaprijed kao što je bio slučaj sa Biasom i Redom![]()
Ali, ne tankiras 15 godina.
BTW, LB je umro malo nakon drafta sredinom 80ih, dok su jos tu bili MCHale, Larry Legend i Parish. I pored toga, Celticsi su ga dobili obaska, trejdovanjem pickova, a ne usled losijih rezultata. Dakle, batali me da je to tada bio toliko jak udarac, koliko je smrt RLa bio.
A pored toga, Boston, kao skup tim, sa osovinom Walker-Pierce je bio formiran pocetkom 2000. Dakle, niko im nije kriv za losiju selekciju tima.
Jeste, ali Lakersi mnogo vise trejduju, petljaju sa igracima i potpisuju top centre. Mnogo su otvoreniji za dilove u odnosu na Celticse, koji do dolaska Ainge-a su bili ultra konzervativni. Znamo svi kako je R.Auerbach odbio 1 Galisa, jer nije verovao da Grk moze da igra u NBA.Lakersi imaju drugi modus operandi i filozofiju, jer se oni nikad ne bi odlučili na tankanje već isključivo na plaćanje lux poreza, kao što je bio i jeste slučaj sa Celticsima, dakle tu je razlika, dakle drugačiji pristup i poslovna logika vlasnika![]()
Isto tako, i LALu su se desavale lose stvari - odlazak Shaqa koji je bio i dalje u prime-u, povlacenje Magica zbog HIVa u momentu kada je i dalje bio #1 play lige, odlazak Rileya na vrhuncu moci...
Nije bas sve bilo glatko za LAL, ali uzeto je 10 titula u 33 godine i pogubljeno 7 finala. Dakle, u polovini odigranih sezona (17/34) LAL su bili u finalima. Celticsi samo u 7 od 34 za to vreme. Nuff said.
Don't shoot the messengerDakako, pogotovo sa tvojom klasifikacijom
Ne gotivim Celticse, ali ih postujem kao najvecu i najznacajniju franshizu Istoka. I voleo bih da se cim pre podignu, isto kao i Lakersi. NBA bez mocnih Celticsa i Lakersa nije ista liga.
Svaka cast. Tako se razmislja. Kakav Heat, Netsi, Thunder itd.., zna se koje je daleko najvece finale ove lige.MaGiCa je napisao/la:NBA bez mocnih Celticsa i Lakersa nije ista liga.
Normalno da tako razmisljaju "navijaci" Celticsa i Lakersa. Ostali ne.Balon je napisao/la:Svaka cast. Tako se razmislja. Kakav Heat, Netsi, Thunder itd.., zna se koje je daleko najvece finale ove lige.MaGiCa je napisao/la:NBA bez mocnih Celticsa i Lakersa nije ista liga.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Ostali navijaci ne zele takav finale, normalno. Ali i objektivni ostali navijaci znaju koje je najvece finale.Greivis je napisao/la:Normalno da tako razmisljaju "navijaci" Celticsa i Lakersa. Ostali ne.Balon je napisao/la:Svaka cast. Tako se razmislja. Kakav Heat, Netsi, Thunder itd.., zna se koje je daleko najvece finale ove lige.MaGiCa je napisao/la:NBA bez mocnih Celticsa i Lakersa nije ista liga.
Kakav mit kakvi bakraci govorim ti iz prve ruke jer sam zivjeo u LA a trenutno zivim u Bostonu, gledao sam I jedne I druge I u Staples centru a I u Gardenu mnosto utakmica I vjeruj koliko god Celticsu bili ljuti I omrzeni rivali Lakersi toliko su isto Celticsi omrzeni I najveci rivali lakersima, kakvi rivali na zapadu to nemoze ni prismrditi rivalstvu dviju spomenutih ekipa. Ja mogu samo zamisliti kako je bilo 80tih u vrijeme Birda I Magica.MaGiCa je napisao/la:rio_Ferdy88 je napisao/la: Bostonu su Lakersi najveći rivali da se razumijemo, niko nije ni blizu njih, poslije toga su Knicksi, Phila, to sve historijska rivalstva koja traju od pamtivijeka, a Miami je to postao zadnjih par godina, a idućih sezona već neće biti
To je mit. Rivalstvo je postojalo u davnim vremenima, kada je NBA bila mlada.
Kasnije je na narativu BirdVSMagic bilo 4-5 sezona za pamcenje, ali van toga - postoji samo LAL kao najveca franchise u NBA nakon spajanja liga i svi ostali.
Mozda je Celticsima LAL najveci rival, ali LALu su neki drugi u konferenciji vazniji protivnici.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Nije ni bilo tankanje svih 15 godina (samo abstiniranje od titule), a Celticsima se nije desio takav igrac od te generacije sa Birdom (iako su '96 svjesno isli na Duncana, ipak nisu bili te sreceMaGiCa je napisao/la: Kad tankiras, tankiras godinu ili dve, dok ti ne naidje 1 franchise changing player - sto draftom, sto putem FA.
Ali, ne tankiras 15 godina.![]()
Naravno da je bio, jer je sam Red bio uvjeren u njega i sve je podredio tome da uzme njega na draftu, jer on je trebao biti buducnost Celticsa i nosioc fransize u narednih 20 godMaGiCa je napisao/la:BTW, LB je umro malo nakon drafta sredinom 80ih, dok su jos tu bili MCHale, Larry Legend i Parish. I pored toga, Celticsi su ga dobili obaska, trejdovanjem pickova, a ne usled losijih rezultata. Dakle, batali me da je to tada bio toliko jak udarac, koliko je smrt RLa bio.[
Bili su oni u finalu Istoka sa Netsima, a kasnije i u PO, dok nisu odlučili opet tankati pa su opet imali nesreće sa draftom i nisu dobili prvi pick, već 5 te su tek onda odlučili krenuti agresivnije na tržište i okupiti trojkuMaGiCa je napisao/la:A pored toga, Boston, kao skup tim, sa osovinom Walker-Pierce je bio formiran pocetkom 2000. Dakle, niko im nije kriv za losiju selekciju tima.
A te iste godine (2002) je došlo i do promjene u vlasništvu, kad je Grousbeck preuzeo vlasništvo
Pa to i jeste razlika između ove dvije franšize i ono što sam ja napisao, poslovna logika i filozofija stvaranja tima jednih i drugih se razlikuje baš zbog togaMaGiCa je napisao/la:Jeste, ali Lakersi mnogo vise trejduju, petljaju sa igracima i potpisuju top centre. Mnogo su otvoreniji za dilove u odnosu na Celticse, koji do dolaska Ainge-a su bili ultra konzervativni. Znamo svi kako je R.Auerbach odbio 1 Galisa, jer nije verovao da Grk moze da igra u NBA.![]()
Da, samo što su oni to nadoknadili zahvaljujući gore pomenutom pristupu, a Celticsi svoje gubitke nisu, a naravno ni neke odluke uprave nisu bile baš ispravneMaGiCa je napisao/la:Isto tako, i LALu su se desavale lose stvari - odlazak Shaqa koji je bio i dalje u prime-u, povlacenje Magica zbog HIVa u momentu kada je i dalje bio #1 play lige, odlazak Rileya na vrhuncu moci...
Samo što se košarka tj NBA ne igra 34 godine, već od davne '49, a uspjeh Lakersa u "modernoj" NBA se podudara sa preuzimanjem vlasništva od strane Bussa, tako da je on velikim dijelom zaslužan za taj napredak i to je ta razlika u pristupu i filozofiji vlasnikaMaGiCa je napisao/la:Nije bas sve bilo glatko za LAL, ali uzeto je 10 titula u 33 godine i pogubljeno 7 finala. Dakle, u polovini odigranih sezona (17/34) LAL su bili u finalima. Celticsi samo u 7 od 34 za to vreme. Nuff said.
Naravno, sa tim se slažem, i to je ono što sam ja na početku odmah rekao, jer nije isto gledati u finalu Lakerse i Celticse, i npr Mavse i MagicMaGiCa je napisao/la:Ne gotivim Celticse, ali ih postujem kao najvecu i najznacajniju franshizu Istoka. I voleo bih da se cim pre podignu, isto kao i Lakersi. NBA bez mocnih Celticsa i Lakersa nije ista liga.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Ostali imaju pravo da razmisljaju sta hoce to im niko ne uskracuje, ali cinjenica da je daleko najzanimljivije, najgledanije, najprofitabilnije finale izmedju LAL I Celtica, imao sam priliku to uzivo I dozivjeti 2008-me u Gardenu nezaboravno ludilo kada citava dvorana od 18000+ bruji BEAT LA, BEAT LAGreivis je napisao/la:Normalno da tako razmisljaju "navijaci" Celticsa i Lakersa. Ostali ne.Balon je napisao/la:Svaka cast. Tako se razmislja. Kakav Heat, Netsi, Thunder itd.., zna se koje je daleko najvece finale ove lige.MaGiCa je napisao/la:NBA bez mocnih Celticsa i Lakersa nije ista liga.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Spurs-Heat finale je bilo bolje od oba Celtics-Lakers u prošloj dekadi.Balon je napisao/la: Ostali navijaci ne zele takav finale, normalno. Ali i objektivni ostali navijaci znaju koje je najvece finale.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
Sve je to lijepo al zna se koje je finale nad finalimaLBJ MVP je napisao/la:Spurs-Heat finale je bilo bolje od oba Celtics-Lakers u prošloj dekadi.Balon je napisao/la: Ostali navijaci ne zele takav finale, normalno. Ali i objektivni ostali navijaci znaju koje je najvece finale.
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
+1LBJ MVP je napisao/la:Spurs-Heat finale je bilo bolje od oba Celtics-Lakers u prošloj dekadi.Balon je napisao/la: Ostali navijaci ne zele takav finale, normalno. Ali i objektivni ostali navijaci znaju koje je najvece finale.
Ako gledamo cisto kosarkaski, onda su Spursi i Heat pokazali vise od El Clasica 08&10.
Ako gledamo "istoriju, TV ratings, kolicinu novca u opticaju..." onda nema sta da trazi niti jedan mec u americkim sportovima sem SuperBowl-a u poredjenju sa klasikom NBA. Ali, to je opet produkt medijske price, a ne cistog kvaliteta suparnickih timova.
Lakersi i Celticsi su bili vrh u 80im jer su imali dvojicu od top3 igraca lige i generalno - ATG postave. Magic, KAJ,Worthy, Cooper, McAdoo....vs Bird, McHale, Parish, Walton, Johnson...jbga, to je bio sudar supertimova. Verovatno da je isto tako bilo i u 70im i 60im, kada je bilo mnogo manje timova i kada su timovi bili krcati top igracima. Ali, od pocetka 90ih pa do danas, Celticsi su imali ozbiljnu ekipu u 5-6 sezona, sto je mnogo manje nego sto su Spursi, Jazz, Sunsi ili Rocketsi bili rivali LAL, jer je Istok decenijama dosta slabiji od Zapada, bez obzira na titule Bullsa, Pistonsa i Heata u tom periodu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.