Boston Celtics

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

adriano_leite
Kontakt:

Re: Boston Celtics

Post Postao/la adriano_leite » 01 jul 2013, 06:44

Balon je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:NBA bez mocnih Celticsa i Lakersa nije ista liga. ;)
Svaka cast. Tako se razmislja. Kakav Heat, Netsi, Thunder itd.., zna se koje je daleko najvece finale ove lige.
Znaci bukvalno na osnovu stare slave zelis da ides i u buducnosti. Pa nece Lakersi osvojiti titulu narednih 10 godina, dzaba im sva ta historija koju imaju, a od historije se ne zivi. MaGiCa i ja smo se kladili u to da ce Cavsi prije osvojiti tituli nego Lakersi. MaGiCa se malo osokolio pred pocetak ove sezone, kada je doveden Howard i Nash, a i ja sam pomislio da gubim opkladu, ali opklada je jos uvijek vazeca (iako sam zaboravio u sta smo se kladili :lol: ).

Dakle, dzaba Lakersima sva historija, u narednom periodu ih nema nigdje. Veliki sut u muda ce biti i ako Dwight ne ostane u Lakersima. Lakersi nemaju pickova, nemaju prostora u salary capu, Kobe star i povrijedjen, tako da nece biti bas neka pretjerano atraktivna destinacija za FA igrace koji zele titulu. Pogotovo ovo sto se desava nakon smrti vlasnika. Period tankiranja i suhih muda je pred navijacima Lakersa, ma kako historija blistava bila, buducnost je veoma mracna. Previse dugo Lakersi egzistiraju bez pravog tankiranja, tako da je i za takvo nesto doslo vrijeme. Najgore od svega je sto se ne moze sada ni tankirati, jer se nema pickova.

Sto se tice finala, zaboli mene kao ljubitelja NBA lige, da li ce Lakersi biti u finalu. Vise volim da bude OKC u finalu, nego neki tamo Lakersi koji zive na grbaci drugih timova godinama. Neko spominje kako Netsi razbacuju pare, kako imaju para da prave taj tim, da im je lako, pa sta to rade Lakersi godinama? Covjek imao pare, dovodio igrace, osvajao titule, ali kada to Netsi urade, to je odmah vjestacki. Nista drugacije od Lakersa nisu uradili ni Netsi ni Heat ni Clippersi ni ostale fransize koje zele preko noci sastaviti dobar tim. Doduse, ima razlike, ove ekipe to rade u novijem dobu, ne tako dugo, a Lakersi na taj nacin egzistiraju u NBA ligi (zahvaljujuci bogatom vlasniku i Hollywoodu, ali nema vise vlasnika, tako da ce biti malo drugacije, malo tamnije).
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 01 jul 2013, 10:18

adriano_leite je napisao/la: Pa nece Lakersi osvojiti titulu narednih 10 godina, dzaba im sva ta historija koju imaju, a od historije se ne zivi. MaGiCa i ja smo se kladili u to da ce Cavsi prije osvojiti tituli nego Lakersi. MaGiCa se malo osokolio pred pocetak ove sezone, kada je doveden Howard i Nash, a i ja sam pomislio da gubim opkladu, ali opklada je jos uvijek vazeca (iako sam zaboravio u sta smo se kladili :lol: ).
Zivi bili, pa videli. Uvek se vise uzdam u nekoga koji je nesto uradio 16x nego u nekoga ko jos uvek treba da skine "mrak".
Dakle, dzaba Lakersima sva historija, u narednom periodu ih nema nigdje. Veliki sut u muda ce biti i ako Dwight ne ostane u Lakersima. Lakersi nemaju pickova, nemaju prostora u salary capu, Kobe star i povrijedjen, tako da nece biti bas neka pretjerano atraktivna destinacija za FA igrace koji zele titulu. Pogotovo ovo sto se desava nakon smrti vlasnika. Period tankiranja i suhih muda je pred navijacima Lakersa, ma kako historija blistava bila, buducnost je veoma mracna. Previse dugo Lakersi egzistiraju bez pravog tankiranja, tako da je i za takvo nesto doslo vrijeme. Najgore od svega je sto se ne moze sada ni tankirati, jer se nema pickova.
Sve je to tacno, ali dolazak 1 ili 2 FA moze da promeni situaciju drasticno. Ti to dobro znas, na primeru Miamija. ;)
Sto se tice finala, zaboli mene kao ljubitelja NBA lige, da li ce Lakersi biti u finalu. Vise volim da bude OKC u finalu, nego neki tamo Lakersi koji zive na grbaci drugih timova godinama. Neko spominje kako Netsi razbacuju pare, kako imaju para da prave taj tim, da im je lako, pa sta to rade Lakersi godinama? Covjek imao pare, dovodio igrace, osvajao titule, ali kada to Netsi urade, to je odmah vjestacki. Nista drugacije od Lakersa nisu uradili ni Netsi ni Heat ni Clippersi ni ostale fransize koje zele preko noci sastaviti dobar tim. Doduse, ima razlike, ove ekipe to rade u novijem dobu, ne tako dugo, a Lakersi na taj nacin egzistiraju u NBA ligi (zahvaljujuci bogatom vlasniku i Hollywoodu, ali nema vise vlasnika, tako da ce biti malo drugacije, malo tamnije).
Lakersi su osvajali titule i pre Dr Bussa. Da ih nije on preuzeo opet bi bili #2 u istoriji NBA, s tim da bi znali odgovor koji je klub ubedljivo #1 u NBA, a sada ga nema. Tj. ima ga, ali "mitolozi" sa Istoka to zaboravljaju.

Sa druge strane, Njetsi su klasican primer tajkunerije uvezene iz nekih drugih sportova. 8-)

Ako poredis Lakerse i Netse i ne vidis razliku, onda verovatno ne vidis razliku ni izmedju Uniteda i Cityja, Arsenala i Chelsea, O.Marseille-a i PSGa. :roll:

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 01 jul 2013, 10:42

MaGiCa, pogledaj istini u oci da se mora od necega krenuti. Netsi npr. mogu postati dinastija, kao sto je slucaj i sa Heatom, kao i sa Clippersima i ostalim ekipama, pa da za 30 godina Lakersi ne osvoje nista, a neka od ovih ekipa ih prestigne. Sta onda reci? Ako je neko ranije osvajao, nije uopste povlastena ekipa, gradili su i oni pocevsi od odredjene tacke. Imali su novac, imali su zeljenju destinaciju za odredjene free agente itd. Dakle, od necega se mora poceti, a sta ce biti kasnije, to cemo da vidimo. Ako su Lakersi osvojili sve to, na koji su nacin to osvojili? Dovodili najbolje free agente i nisu zapadali u dugogodisnji rebuilding kao druge ekipe, sto ih svrstava u isti kos sa ovim danasnjim ekipama tipa Miamia, Netsa itd. Jedina razlika je ta sto su to Lakersi ranije uradili, pa sada imaju podlogu da se izvlace na tu historiju, dok Heat i Netsi to nemaju. Za 30 godina je moguce da se navijaci Heata izvlace na historiju ako osvoje 20 prstenova u tom periodu.

Dakle, neko je to poceo da radi ranije, neko sada, a neko ce u buducnosti, zbog toga i postoji ta razlika u precijenjenoj tradiciji. Znaci, da si zivio u tom periodu, za Lakerse bi mislio isto sto sada mislis za Heat, zar ne? Ako ne bi to mislio, onda tu nema nikakve logike, jer rade potpuno iste stvari, a ti ispadas kontradiktoran samom sebi.

Da li znam razliku izmedju tih navedenih ekipa, dovoljno je reci da navijam za Cavse i da simpatisem Barcu, a ne City i ostale ekipe koje preko noci postaju neko ime. Medjutim, to nije nasa tema, jer se dosta razlikuju NBA i fudbal. U NBA svi imaju iste uslove, dok u fudbalu nemaju. Lakse je utisnuti kapital u fudbalu nego u NBA, jer svi imaju salary cap, svi imaju pare, nema siromasnih itd. Dakle, Lakersi rade godinama ovo sto su Heat i Netsi krenuli da rade, pa i ekipe poput Clippersa. Razlika je SAMO u tome sto su to Lakersi poceli raditi znatno ranije.

Dalje, Lakersi su imali prije Bussa 6 titula, kako to da bi bili drugi u historiji? Uostalom tih 6 titula nisu ni osvojili u Los Angelesu, osvojili su jednu 1972, a Buss dosao 1979. Dakle, jednu titulu su osvojili kao Los Angeles Lakersi prije dolaska Bussa.

Ne mozes popljuvati nesto sto i tvoj tim je radio ranije i na osnovu toga osvajao titule i sada moze da se kurci sa tradicijom. Imat ce vjerovatno i ovi tajkunski timovi za 30 godina veliku i uspjesnu tradiciju iza sebe ako budu osvajali titule, kao i tvoji Lakersi koji su sada usmjereni ka lottery zoni.

Mes Que Un Club!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 01 jul 2013, 12:30

adriano_leite je napisao/la:MaGiCa, pogledaj istini u oci da se mora od necega krenuti. Netsi npr. mogu postati dinastija, kao sto je slucaj i sa Heatom, kao i sa Clippersima i ostalim ekipama, pa da za 30 godina Lakersi ne osvoje nista, a neka od ovih ekipa ih prestigne. Sta onda reci? Ako je neko ranije osvajao, nije uopste povlastena ekipa, gradili su i oni pocevsi od odredjene tacke. Imali su novac, imali su zeljenju destinaciju za odredjene free agente itd. Dakle, od necega se mora poceti, a sta ce biti kasnije, to cemo da vidimo. Ako su Lakersi osvojili sve to, na koji su nacin to osvojili? Dovodili najbolje free agente i nisu zapadali u dugogodisnji rebuilding kao druge ekipe, sto ih svrstava u isti kos sa ovim danasnjim ekipama tipa Miamia, Netsa itd. Jedina razlika je ta sto su to Lakersi ranije uradili, pa sada imaju podlogu da se izvlace na tu historiju, dok Heat i Netsi to nemaju. Za 30 godina je moguce da se navijaci Heata izvlace na historiju ako osvoje 20 prstenova u tom periodu.
Nije uopste tajna da su Lakersi imali jake finansije i da su i dalje najjaci brand u NBA. Ali, nemoj me praviti budalom da i mnogi drugi to nisu radili. Jedni Knicksi su godinama placali najvece poreze na luksuz. Rezultate znamo. Kao sto 1 City ili Monaco bacaju pare k'o pijani bogatasi napojnice u kafani - to ne znaci da United ili Lyon nemaju ni za odrzavanje kluba i da plate zaposlenima u tim preduzecima kasne po 2 godine. ;)
Nece bas biti da je tako. :roll:

Poenta je da ti hoces da kazes nesto tipa "svi bi bili kao Lakersi, da su radili to sto su LAL radili pre 30-40 godina". Istorija te demantuje. I kazem ti ovde opet: pre ce LAL da dodju do titule, nego Cavsi. Dilema je samo: koliko ce LAL da uzmu titula dok Gilbert&co. ne skinu mrak? Mozda jos 3-4 pickova #1 bude dovoljno za tako nesto, a :?:

:mrgreen:
Dakle, neko je to poceo da radi ranije, neko sada, a neko ce u buducnosti, zbog toga i postoji ta razlika u precijenjenoj tradiciji. Znaci, da si zivio u tom periodu, za Lakerse bi mislio isto sto sada mislis za Heat, zar ne? Ako ne bi to mislio, onda tu nema nikakve logike, jer rade potpuno iste stvari, a ti ispadas kontradiktoran samom sebi.
Ne bih bas rekao da je to tako. Tvoji Cavsi, Blazersi i ostali su imali xy puta sansu da osvoje nesto i naprave konstantne rezultate i pali su na tim ispitima. Niko im nije kriv sto to nisu uspeli, do njih samih.
Sa druge strane, SAS su od dva top picka na draftovima napravili najozbiljniju franshizu u NBA u poslednjih 20 godina.
Da li znam razliku izmedju tih navedenih ekipa, dovoljno je reci da navijam za Cavse i da simpatisem Barcu, a ne City i ostale ekipe koje preko noci postaju neko ime. Medjutim, to nije nasa tema, jer se dosta razlikuju NBA i fudbal. U NBA svi imaju iste uslove, dok u fudbalu nemaju. Lakse je utisnuti kapital u fudbalu nego u NBA, jer svi imaju salary cap, svi imaju pare, nema siromasnih itd. Dakle, Lakersi rade godinama ovo sto su Heat i Netsi krenuli da rade, pa i ekipe poput Clippersa. Razlika je SAMO u tome sto su to Lakersi poceli raditi znatno ranije.
Ja prvo uopste nisam protiv toga sto Heat, Knicksi, Njetsi i ostali rade. Pomesao si me sa nekim. 8-)

Dalje, Lakersi su imali prije Bussa 6 titula, kako to da bi bili drugi u historiji? Uostalom tih 6 titula nisu ni osvojili u Los Angelesu, osvojili su jednu 1972, a Buss dosao 1979. Dakle, jednu titulu su osvojili kao Los Angeles Lakersi prije dolaska Bussa.
Lepo. Ko jos ima vise od 6 titula u NBA :?:
Obaska sto deluje malo verovatno da LAL ne bi uzeli barem jednu u poslednjih 35 godina i cak bez Bussa.

Ne mozes popljuvati nesto sto i tvoj tim je radio ranije i na osnovu toga osvajao titule i sada moze da se kurci sa tradicijom. Imat ce vjerovatno i ovi tajkunski timovi za 30 godina veliku i uspjesnu tradiciju iza sebe ako budu osvajali titule, kao i tvoji Lakersi koji su sada usmjereni ka lottery zoni.
Lakersi nisu tajkunski tim, jer Buss nije bio tajkun, barem ne u kontekstu Abramovicha, Prokhorova i sl.
A ako Njetsi osvoje u 30 godina masu titula, opet ce im se "slavna istorija" racunati od dolaska Prokhorova.
Lakersi su tu bili oduvek.
Kakve veze ima to sto su bili u Minneapolisu? Franchise je tako zamisljena, za razliku od evropskih klubova.
Dalje, sta su to Lakersi radili sto je bilo van nekog kodeksa: potpisivali top FA? Dobili Magica na draftu? Dobili Kobea trejdom? Iste ili slicne stvari su radili i mnogi drugi, ali su LAL najuspesniji u poslednjih 30ak godina. I to daleko.
I mani me sa istorijom - nemam nista protiv iste, ali mi deluje cudno kada neko rezultate iz 60ih stavlja u istu ravan sa onima nakon spajanja liga i pocetka moderne NBA. ;)

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 01 jul 2013, 12:51

Znaci ovako, u NBA nije dovoljno imati samo pare, jer u NBA svi imaju pare, jer da nemaju, ne bi kupili fransize. Dalje, kada neko kupi fransizu, on odlucuje sta s njom da radi, da li ce na njoj zaradjivati bez da ulaze mnogo (luxury tax), da li ce prelaziti luxury tax itd. Dalje, poznato je da sve fransize nisu "u uglednim dijelovima Amerike", pa da privole odredjene FA igrace da potpisu za njih (neki ne vole mnogo kise ili snijega, vjerovatno nemaju za kabanicu, kisobran, skafander itd.), dok su druge ipak na "boljem glasu", imaju plaze, red carpet evente i ostale zajebancije. Dakle, odmah u startu si osakacen jer si small market team, ali nebitno ajde. Dalje, fudbal nema nikakve veze s ovim tako da ne znam sto fudbal uplices. Niko nije kriv sto mu je fransiza starija ili mladja.

Moze sutra biti osnovana fransiza i da u narednih 30 godina uzme 30 titula i Lakerse bace u blato za ono sto su radili proslih 30 godina, na isti nacin na koji su to i Lakersi uradili, lovom, placanjem luxury taxa, sastavljanjem timova od najbolje FA igraca itd. Danas to radi Heat, pokusavaju Netsi itd. Dakle, to je bila poenta, na osnovu zgrazavanja pojedinih navijaca Lakersa na ovo sta radi Heat ili sta rade Netsi, JER SU IM TO LAKERSI RADILI NE TAKO DAVNO.

Sto se tice 6 titula, rekao sam da kad gledas period od prebacivanja u LA, imaju jednu titulu prije Bussa.

Ono sto ja hocu da kazem je da ti timovi danas rade ono sto su Lakersi radili ranije i historija me nikako ne demantuje. Kako ce me demantovati? Ogroman ulozeni novac, najbolji FA igraci tog perioda itd. Kada ce Cleveland osvojiti titulu ja to ne znam, ali znam da narednih 10 godina Lakersi ce tesko do titule, pa svezane su im ruke za narednih 5 godina, ni tankirati ne mogu, na celu im ljudi koji nemaju smisla za kosarku itd.

Ne mijesaj Spurse u ovo, jer nema nikakve veze sa Spursima. Spursi su susta suprotnost Heatu, Netsima,tvojim Lakersima i takvim ekipama. Zbog toga vise i gotivim Spurse od tih ekipa koje preko noci naprave strasan roster.

Lakersi nisu tajkunski tim? A kakve veze molim te imaju tajkuni sa tim? Imas salary cap, imas luxury tax, neko ide preko tog, neko ne, ali sve do odredjene granice. Ne mozes imati tim sa salary capom od 200 miliona dolara, o cemu pricamo ovdje?

Dakle, da ponovim, ovo sto sada radi Heat, Netsi i ostali, isto su radili Lakersi i smijesno mi je da navijaci Lakersa prozivaju te timove. Tebe nisam spomenuo da pricas nesto protiv Heata, Netsa i ostalih takvih ekipa, nego sam te spomenuo kada sam rekao da imamo opkladu u kojoj sam rekao da ce Cavsi priju uzeti titulu od Lakersa, jer su Lakersi usmjereni ka lottery zoni u narednom periodu (bez sc prostora, bez pickova i ostalih stvari). Dakle, bez razloga si se nasao prozvanim, jer se moj post odnosio na navijace Lakersa koji osudjuju stvaranje timova poput Heata i Netsa.

Mes Que Un Club!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 01 jul 2013, 13:41

adriano_leite je napisao/la:Znaci ovako, u NBA nije dovoljno imati samo pare, jer u NBA svi imaju pare, jer da nemaju, ne bi kupili fransize. Dalje, kada neko kupi fransizu, on odlucuje sta s njom da radi, da li ce na njoj zaradjivati bez da ulaze mnogo (luxury tax), da li ce prelaziti luxury tax itd. Dalje, poznato je da sve fransize nisu "u uglednim dijelovima Amerike", pa da privole odredjene FA igrace da potpisu za njih (neki ne vole mnogo kise ili snijega, vjerovatno nemaju za kabanicu, kisobran, skafander itd.), dok su druge ipak na "boljem glasu", imaju plaze, red carpet evente i ostale zajebancije. Dakle, odmah u startu si osakacen jer si small market team, ali nebitno ajde. Dalje, fudbal nema nikakve veze s ovim tako da ne znam sto fudbal uplices. Niko nije kriv sto mu je fransiza starija ili mladja.
OK. Otkrio si toplu vodu. I sta sad :?:
Moze sutra biti osnovana fransiza i da u narednih 30 godina uzme 30 titula i Lakerse bace u blato za ono sto su radili proslih 30 godina, na isti nacin na koji su to i Lakersi uradili, lovom, placanjem luxury taxa, sastavljanjem timova od najbolje FA igraca itd. Danas to radi Heat, pokusavaju Netsi itd. Dakle, to je bila poenta, na osnovu zgrazavanja pojedinih navijaca Lakersa na ovo sta radi Heat ili sta rade Netsi, JER SU IM TO LAKERSI RADILI NE TAKO DAVNO.
Moze i kometa da udari u Zemlju, da zavlada ledeno doba i da nakon toga opet dinosaurusi hodaju nasom planetom.
Sve je moguce.

Sto se tice 6 titula, rekao sam da kad gledas period od prebacivanja u LA, imaju jednu titulu prije Bussa.
Imaju jednu titulu i pola tuceta finala. I sta s tim :?:
Jel Lakersi nisu isti Lakersi nakon preseljenja? Jel Utah nije isti klub nakon sto su otisli iz NO? Grizzlies iz Vancouvera? I te de...
Ono sto ja hocu da kazem je da ti timovi danas rade ono sto su Lakersi radili ranije i historija me nikako ne demantuje. Kako ce me demantovati? Ogroman ulozeni novac, najbolji FA igraci tog perioda itd. Kada ce Cleveland osvojiti titulu ja to ne znam, ali znam da narednih 10 godina Lakersi ce tesko do titule, pa svezane su im ruke za narednih 5 godina, ni tankirati ne mogu, na celu im ljudi koji nemaju smisla za kosarku itd.
Istorija te demantuje, jer niko od njih nema rezultate ni priblizne Lakersima. Toliko.
Ne mijesaj Spurse u ovo, jer nema nikakve veze sa Spursima. Spursi su susta suprotnost Heatu, Netsima,tvojim Lakersima i takvim ekipama. Zbog toga vise i gotivim Spurse od tih ekipa koje preko noci naprave strasan roster.
Naravno da cu da ih mesam u ovo, cisto da ti pokazem kako je moguce bez probijanja LT, dovodjenja skupih FA i gomile top pickova napraviti top franshizu, za razliku od Cavsa ili Blazersa.
To ti je najbolji demant za tvoje teze o apsolutnoj supremaciji novca.
Lakersi nisu tajkunski tim? A kakve veze molim te imaju tajkuni sa tim? Imas salary cap, imas luxury tax, neko ide preko tog, neko ne, ali sve do odredjene granice. Ne mozes imati tim sa salary capom od 200 miliona dolara, o cemu pricamo ovdje?
Imaju veze sa tim, jer nije kupio neki Rus ili Arapin koji se obogatio na muci svog naroda, sa cim bi ti hteo da LAL i Dr Bussa poistovetis. Covek jeste placao LT, jeste dovodio najskuplje i neke od najkvalitetnijih igraca, nije para zalio. Ali, mnogi drugi su radili isto to, pa se njima ne spocitava, a Bussu se to spocitava.
Dakle, da ponovim, ovo sto sada radi Heat, Netsi i ostali, isto su radili Lakersi i smijesno mi je da navijaci Lakersa prozivaju te timove. Tebe nisam spomenuo da pricas nesto protiv Heata, Netsa i ostalih takvih ekipa, nego sam te spomenuo kada sam rekao da imamo opkladu u kojoj sam rekao da ce Cavsi priju uzeti titulu od Lakersa, jer su Lakersi usmjereni ka lottery zoni u narednom periodu (bez sc prostora, bez pickova i ostalih stvari). Dakle, bez razloga si se nasao prozvanim, jer se moj post odnosio na navijace Lakersa koji osudjuju stvaranje timova poput Heata i Netsa.
Ja govorim u svoje ime i ja sa tobom pricam. Bas me briga sta neki random navijac/simpatizer LALa prica, jer nisam choporash. Nije ti jasno zasto se osecam prozvanim :?:
Mozda zbog ovoga:
adriano_leite je napisao/la:
Pa nece Lakersi osvojiti titulu narednih 10 godina, dzaba im sva ta historija koju imaju, a od historije se ne zivi. MaGiCa i ja smo se kladili u to da ce Cavsi prije osvojiti tituli nego Lakersi. MaGiCa se malo osokolio pred pocetak ove sezone, kada je doveden Howard i Nash, a i ja sam pomislio da gubim opkladu, ali opklada je jos uvijek vazeca (iako sam zaboravio u sta smo se kladili ).
:roll:

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 01 jul 2013, 14:08

MaGiCa se malo osokolio pred pocetak sezone, te navelo da pomislis da si prozvan u prici navijaca Lakersa i konteksta stvaranja "vjestackih timova"? Hoces reci da nije bilo tako kada si saznao za dolazak Nasha i Howarda? Sjecam se kao jucer da je bilo da si me prozvao za tu opkladu, a onda hladan samar, da ne moze biti hladniji.

Historija me ne demantuje, jer su ti ljudi tek poceli stvarati dinastiju, vrijeme ce pokazati da li ce to biti dinastija ili ne, tako da me historija ne demantuje. Demantovala bi me historija da su Lakersi preko pickova i MLE FA igraca dolazili do titula, nesto kao sto su cinili Spursi.

Cavsi i Blazzersi nikakve veze nemaju sa milijardama ulozenih para Bussa. Nemaju nikakve dodirne tacke sa Lakersima, osim sto igraju u istoj ligi. Potpuno razlicito vodjene fransiza.

Kako ti znas molim te da se taj neki Rus ili Arap obogatio na muci svog naroda? Znas nesto sto niko drugi ne zna? Daj nam molim te dokaze prilozi, inace je to obicna glupost i kleveta. Bussu niko to ne spocitava, to je bio njegov nacin vodjenja fransize. Dakle, shvati, ne osudjujem nacin rada Lakersa, nego osudjujem osudjivanje nacina rada Heata i Netsa od strane navijaca Lakersa, koji su vodjeni na isti nacin i koji egzistiraju zahvaljujuci drugim timova, uzimajuci njihove super star igrace, sto kroz trejdove sto kroz FA period.

Ti ocigledno ne kontas neke stvari. De mi molim te reci kako porediti 30 godina sa 2 ili 3 godine? Nema nacina da se to dvoje poredi, ali se mogu porediti poceci, a poceci su apsolutno isti, PARE, FA, SUPERSTAR IGRACI, PLACANJE LT-a itd.

Mes Que Un Club!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 01 jul 2013, 14:15

MaGiCa je napisao/la: I mani me sa istorijom - nemam nista protiv iste, ali mi deluje cudno kada neko rezultate iz 60ih stavlja u istu ravan sa onima nakon spajanja liga i pocetka moderne NBA. ;)
Znači početak moderne NBA je od preuzimanja Bussa :mrgreen:

Titule će uvijek biti titule, tako i Realove iz 60ih vrijede kao i ove titule Kelta, ili tvojih Lakersa, bez obzira šta ti ili neko deseti rekao o tome, tako da je suvišno raspravljati o tome ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 01 jul 2013, 16:01

rio_Ferdy88 je napisao/la: Znači početak moderne NBA je od preuzimanja Bussa :mrgreen:
Ne, nego spajanje NBA-ABA u jednu ligu je pocetak moderne NBA. 8-)
Titule će uvijek biti titule, tako i Realove iz 60ih vrijede kao i ove titule Kelta, ili tvojih Lakersa, bez obzira šta ti ili neko deseti rekao o tome, tako da je suvišno raspravljati o tome ;)
Statisticki vrede isto, ali u realnosti da li je to slucaj :?:
Zasto je MJ najveci, a ne Wilt, iako je Wilt bio nezaustavljiv i uradio je stvari koje niko nije ponovio :?:
Zasto je MJ>B.Russell iako ima 5 titula (skoro duplo) manje od Russella :?:
I to uopste nije debata.

Mozda zato sto je MJ igrao u jacoj eri, u eri kada se igrala kosarka sa 24 kluba, a ne sa 8, pa su titule i dostignuca samim tim vredela vise nego ona u eri kada je NBA bila mlada.

BTW, nesto ne vidim tu superiornost Celticsa nad Lakersima u citavoj istoriji NBA. 1 titula vise, realna prednost u H2H, i to mu dodje to. Sa druge strane, vidim mnogo vise konferencijskih titula, divizijskih titula, zavrsetka u PO, mnogo vise top igraca u istoriji, mnogo konstantnije rezultate... obrni-okreni: LAL>Celtics, bez obzira sta ti ili neko deseti rekao o tome. ;)

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 01 jul 2013, 16:08

MaGiCa je napisao/la:
Ne, nego spajanje NBA-ABA u jednu ligu je pocetak moderne NBA. 8-)
Znam dragi Magica, nisam glup koliko ti to misliš :mrgreen: , zato i stavih onaj zeleni smiley, jer se taj trenutak podudara sa preuzimanjem Bussa ;)

MaGiCa je napisao/la:Statisticki vrede isto, ali u realnosti da li je to slucaj :?:
Naravno da jeste, bez obzira šta ti ili neko drugi rekao o tome :mrgreen:
MaGiCa je napisao/la:BTW, nesto ne vidim tu superiornost Celticsa nad Lakersima u citavoj istoriji NBA. 1 titula vise, realna prednost u H2H, i to mu dodje to.
Ja i nisam rekao da su Celticsi sad nešto aman zaman superiorniji i da su klasa iznad Jezeraša , i ne znam otkud ti to, već da imaju više titula, odnosno tu jednu titulu više ;) :mrgreen:

I ako smo se složili da se ne slažemo, zašto onda ova priča Gloryhunteru :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

asunsao
Kontakt:

Post Postao/la asunsao » 01 jul 2013, 16:14

@magica, da su mediji u 50im i 60im bili superiorni kao u 90im pa nadalje, Rusell ili Wilt bi se spominjali u istoj recenici s Jordanom, ali u to vrijeme nije imao ko da pise 100000 tekstova o njima, nije bilo nekih strasnih reklama, snimljenih filmova i sl., a znas sam koliko mediji uticu na misljenje javnosti o nekom igracu, Jordan je medijski 100x bolje popracen i zato se njih 2 ne spominju da su uopste konkurentni Jordanu, a bgm jesu, ako nisu i bolji.
FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 01 jul 2013, 16:18

adriano_leite je napisao/la:MaGiCa se malo osokolio pred pocetak sezone, te navelo da pomislis da si prozvan u prici navijaca Lakersa i konteksta stvaranja "vjestackih timova"? Hoces reci da nije bilo tako kada si saznao za dolazak Nasha i Howarda? Sjecam se kao jucer da je bilo da si me prozvao za tu opkladu, a onda hladan samar, da ne moze biti hladniji.
Istina. I nisam bio jedini, cak i neki od navijaca drugih klubova su delili moje stavove. Nije proslo tako kako je bilo planirano i sta sad: da se napravim lud i da poreknem svoje reci :?: Neka hvala.
A videcemo i to ko ce prvo do titule. I gazda tvojih Cavsa je nesto pricao o tome ko ce prvo da uzme titulu, LBJ ili Cavsi - pa smo videli snagu 1 jakog trzista.
Historija me ne demantuje, jer su ti ljudi tek poceli stvarati dinastiju, vrijeme ce pokazati da li ce to biti dinastija ili ne, tako da me historija ne demantuje. Demantovala bi me historija da su Lakersi preko pickova i MLE FA igraca dolazili do titula, nesto kao sto su cinili Spursi.
Istorija te demantuje, jer smo pricali o proslim vremenima. Dakle, o istoriji, a ne o tome sta bi bilo, kad bi bilo.
Citaj malo vise sta se pise.
Cavsi i Blazzersi nikakve veze nemaju sa milijardama ulozenih para Bussa. Nemaju nikakve dodirne tacke sa Lakersima, osim sto igraju u istoj ligi. Potpuno razlicito vodjene fransiza.
Imaju veze za glupostima, glupostima koje Lakersi nisu pravili.
Imas Cavse i Blazerse kao ocajno vodjene franshize sa malih trzista. Imas Spurse kao extra dobro vodjenu franshizu sa manjeg trzista.
Sa druge strane, imas Knickse kao primer uzasno vodjene franshize sa ogromnog trzista, a imas i LAL kao extra dobro vodjenu franshizu sa velikog trzista.

Sve sto su godinama imali LAL kao prednost, imali su i Knicksi.
Sve sto su godinama imali Cavsi i Blazersi kao mane, imali su i Spursi.

Uoci razliku.
Kako ti znas molim te da se taj neki Rus ili Arap obogatio na muci svog naroda? Znas nesto sto niko drugi ne zna? Daj nam molim te dokaze prilozi, inace je to obicna glupost i kleveta. Bussu niko to ne spocitava, to je bio njegov nacin vodjenja fransize. Dakle, shvati, ne osudjujem nacin rada Lakersa, nego osudjujem osudjivanje nacina rada Heata i Netsa od strane navijaca Lakersa, koji su vodjeni na isti nacin i koji egzistiraju zahvaljujuci drugim timova, uzimajuci njihove super star igrace, sto kroz trejdove sto kroz FA period.
Ne, nisu na muci svojih naroda. Sve su stekli u transparentnim ekonomijama. How yes no...
Ti ocigledno ne kontas neke stvari. De mi molim te reci kako porediti 30 godina sa 2 ili 3 godine? Nema nacina da se to dvoje poredi, ali se mogu porediti poceci, a poceci su apsolutno isti, PARE, FA, SUPERSTAR IGRACI, PLACANJE LT-a itd.
Pocetak Lakersa je bio krajem 40ih. Prva titula je dosla 1949. Da je nisu i tada Bussovi novci doneli :?:
Jer, bilo bi cudno da je srednjoskolac imao toliko para za dzeparac. :roll:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 01 jul 2013, 16:25

rio_Ferdy88 je napisao/la: Znam dragi Magica, nisam glup koliko ti to misliš :mrgreen: , zato i stavih onaj zeleni smiley, jer se taj trenutak podudara sa preuzimanjem Bussa ;)
Nikada nisam ni smatrao da si glup, cak naprotiv - iznimno cenim tvoj nacin diskutovanja, doprinos forumu i opstu erudiciju.
Ono sto je ipak uocljivo kod tebe - izuzetno si ostrascen u tome da dokazes nedokazivo. :mrgreen:
Naravno da jeste, bez obzira šta ti ili neko drugi rekao o tome :mrgreen:
E.G. prethodno navedenog.
Ja i nisam rekao da su Celticsi sad nešto aman zaman superiorniji i da su klasa iznad Jezeraša , i ne znam otkud ti to, već da imaju više titula, odnosno tu jednu titulu više ;) :mrgreen:
Vidi se ta nota, ne mora ni eksplicitno da se napise. ;)
I ako smo se složili da se ne slažemo, zašto onda ova priča Gloryhunteru :mrgreen:
Zato sto si nastavio da repliciras. ;)
A priznajem - jesam gloryhunter jer kad sam poceo da pratim NBA, tad je 1 igrac koji se zove Vlade Divac zaduzivao zutu 12icu u timu koji je jedva prolazio prve runde POa. Jbga, nacionalista, gloryhunter, nepoznavalac istorije, zli i maliciozni MaGiCa. To je 1 full package. 8-)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 01 jul 2013, 16:29

asunsao je napisao/la:@magica, da su mediji u 50im i 60im bili superiorni kao u 90im pa nadalje, Rusell ili Wilt bi se spominjali u istoj recenici s Jordanom, ali u to vrijeme nije imao ko da pise 100000 tekstova o njima, nije bilo nekih strasnih reklama, snimljenih filmova i sl., a znas sam koliko mediji uticu na misljenje javnosti o nekom igracu, Jordan je medijski 100x bolje popracen i zato se njih 2 ne spominju da su uopste konkurentni Jordanu, a bgm jesu, ako nisu i bolji.
Moguce je da si u pravu, ali cini mi se da je glavni kontraargument protiv Wilta/Russella/random ime iz proslosti upravo taj: manjak konkurencije, liga u zacecima, globalna popularnost tj. nepopularnost kosarke, pravila koja su pomagala fast paced kosarku...

Mada, propaganda jeste dosta pomagala stvaranju mita o Jordanu, ali je covek zaista najbolji igrac ikada i u to ne treba sumnjati kao u marketinski projekat NBA.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 01 jul 2013, 16:49

MaGiCa je napisao/la: Vidi se ta nota, ne mora ni eksplicitno da se napise. ;)
Onda ti bolje od mene znaš šta sam htio reći i šta sam napisao. čim vidiš nešto što ne postoji :mrgreen:

MaGiCa je napisao/la:Zato sto si nastavio da repliciras. ;)
Ja nisam nastavio replicirati, dok ti nisi poceo ponavljati, to oko čega smo se složili da se ne slažemo, u diskusiji sa Adrianom ;)
MaGiCa je napisao/la:A priznajem - jesam gloryhunter

Pošteno, ko prizna pola mu se prašta :mrgreen:
MaGiCa je napisao/la:Jbga, nacionalista, nepoznavalac istorije, zli i maliciozni MaGiCa. To je 1 full package. 8-)
Ovo ostavi za druge i njima pakuj da su ti to rekli, ja nisam i nema razloga da to spomnješ ovdje ;)a i lično me nije briga za nečiju nacionalnost, ideološku pripadnost i te stvari koje su nebitne za sportski forum :D
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 01 jul 2013, 17:06

MaGiCa je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:MaGiCa se malo osokolio pred pocetak sezone, te navelo da pomislis da si prozvan u prici navijaca Lakersa i konteksta stvaranja "vjestackih timova"? Hoces reci da nije bilo tako kada si saznao za dolazak Nasha i Howarda? Sjecam se kao jucer da je bilo da si me prozvao za tu opkladu, a onda hladan samar, da ne moze biti hladniji.
Istina. I nisam bio jedini, cak i neki od navijaca drugih klubova su delili moje stavove. Nije proslo tako kako je bilo planirano i sta sad: da se napravim lud i da poreknem svoje reci :?: Neka hvala.
A videcemo i to ko ce prvo do titule. I gazda tvojih Cavsa je nesto pricao o tome ko ce prvo da uzme titulu, LBJ ili Cavsi - pa smo videli snagu 1 jakog trzista.
Istorija te demantuje, jer smo pricali o proslim vremenima. Dakle, o istoriji, a ne o tome sta bi bilo, kad bi bilo.
Citaj malo vise sta se pise.
Imaju veze za glupostima, glupostima koje Lakersi nisu pravili.
Imas Cavse i Blazerse kao ocajno vodjene franshize sa malih trzista. Imas Spurse kao extra dobro vodjenu franshizu sa manjeg trzista.
Sa druge strane, imas Knickse kao primer uzasno vodjene franshize sa ogromnog trzista, a imas i LAL kao extra dobro vodjenu franshizu sa velikog trzista.

Sve sto su godinama imali LAL kao prednost, imali su i Knicksi.
Sve sto su godinama imali Cavsi i Blazersi kao mane, imali su i Spursi.

Uoci razliku.
Ne, nisu na muci svojih naroda. Sve su stekli u transparentnim ekonomijama. How yes no...
Pocetak Lakersa je bio krajem 40ih. Prva titula je dosla 1949. Da je nisu i tada Bussovi novci doneli :?:
Jer, bilo bi cudno da je srednjoskolac imao toliko para za dzeparac. :roll:
Ponovo ti o tome da me historija demantuje. Pa kako me bolan historija demantuje? Jesu li Lakersi potrosili milijarde dollara na najbolje FA igrace i superstarove? Jesu. Dakle, potpuno isto kao sto je uradio Heat i kao sto ce drugi timovi raditi. Historija pokazuje da je pocetak Heata = pocecima Lakersa. Razlika je u tome sto je tada CBA isao na ruku Lakersa, pa nije bio visok luxury tax kao sto je sada, pa se takvi timovi nece dugo moci odrzati na okupu.

Rusi i Arapi zakidaju svoj narod? Multimilijardere imas i po Americi i po drugim zemljama, pa da li i oni zakidaju svoj narod? Buss je bio jedan od njih, da li je on to pridonio ekonomiji Amerike? How yes no, Amerika je prejaka ekonomija, nema krize, nisu urzocnici globalne krize itd. Jako je smijesno sta ti navodis kao argument, samo to cu ti reci. Rahmetlija Buss - DOBROCINITELJ, Prokhorov - lopov i jedan od najvecih krivaca za pojavu siromastva u Rusiji :roll: .

Ko prica o Bussu srednjoskolcu? Ocigledno je da ja pricam jedno, da ti pricas drugo. Znaci da ti probam skroz pojasniti, jer ocigledno da moram: POCETAK LAKERSA I STVARANJA SUPERSTAR TIMOVA = STVARANJU SUPERSTAR TIMOVA DANAS (HEAT, NETSI, CLIPPERSI itd.). Dakle, sve sto danas se radi, radili su i Lakersi ranije, tako da tu sva prica tu zavrsava.

Pokusavas da usmjeris vodu na svoj mlin, ali ti to ne ide. Ispada da je rahmetlija Buss bio jedan fini cikica, koji je eto stekao milione dollara njegujuci i dajuci hranu i krov nad glavom Americkim beskucnicima, placao je lijecenje Americkih narkomana, pomagao BiH, Afriku, a pri tome zaradio milione, ono Bog mu dao. Sto bi nas narod rekao, onako kako uradis, tako ce ti se vratiti, pa je on zbog dobrocinstva zaradio milione. Davao sadaku pa dobio milione i milione dollara.

Ne drzis se stvari o kojima ja pricam, nego pricas o necemu potpuno trecem, pa nije ni o necemu trecem, nego o necemu petom. Hvala, dovidjenja, vozdra, prijatno.

Mes Que Un Club!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 01 jul 2013, 17:46

@rio_Ferdy88

OK. Sve si u pravu. Izvini sto sam ti uzeo vremena na nepotrebnim diskusijama.

:arrow:

@adriano_leite

Posto vidim da se sluzis podmetanjem necega sto nisam rekao i slobodnom interepretacijom mojih reci, ajde da razjasnimo jos jednom (nadam se poslednji put) neke stvari:
Ponovo ti o tome da me historija demantuje. Pa kako me bolan historija demantuje? Jesu li Lakersi potrosili milijarde dollara na najbolje FA igrace i superstarove? Jesu. Dakle, potpuno isto kao sto je uradio Heat i kao sto ce drugi timovi raditi. Historija pokazuje da je pocetak Heata = pocecima Lakersa. Razlika je u tome sto je tada CBA isao na ruku Lakersa, pa nije bio visok luxury tax kao sto je sada, pa se takvi timovi nece dugo moci odrzati na okupu.
Istorija te demantuje jer istorija pokazuje da su mnogi drugi trosili kao LAL ili vise od LALa, a da nisu ostvarili ni priblizno iste rezultate. Konkretno NYK mi padaju na pamet. Dakle, nije dovoljno samo uloziti pare i to je to, jer bi onda Knicksi imali 10 titula, a ne 2, s obzirim da su godinama imali najveci payroll. Zar ne :?:

Drugo, poceci Lakersa su bili u 40im godinama nedokazani covece. Ne kad je Dr Buss preuzeo franshizu, vec 30 godina pre toga. Do tada su imali 6 titula i 6-7 finala.

Toliko i o tome.
Rusi i Arapi zakidaju svoj narod? Multimilijardere imas i po Americi i po drugim zemljama, pa da li i oni zakidaju svoj narod? Buss je bio jedan od njih, da li je on to pridonio ekonomiji Amerike? How yes no, Amerika je prejaka ekonomija, nema krize, nisu urzocnici globalne krize itd. Jako je smijesno sta ti navodis kao argument, samo to cu ti reci. Rahmetlija Buss - DOBROCINITELJ, Prokhorov - lopov i jedan od najvecih krivaca za pojavu siromastva u Rusiji .
Ajmo opet kad nesto ne razumemo da interpretacijom pokazemo vlastite intelektualne sposobnosti. ;)
Poredis ljude koji su u transparentnim uslovima postigli to sto su postigli i one koji su instalirani od KGBa da kradu i zavlace svoj narod ili im je to pravo dato tako sto su im ocevi bili vladari u islamskim despotijama, a te despotije pune nafte same po sebi. Bravo. Zbilja, ozbiljan si momak.
Ko prica o Bussu srednjoskolcu? Ocigledno je da ja pricam jedno, da ti pricas drugo. Znaci da ti probam skroz pojasniti, jer ocigledno da moram: POCETAK LAKERSA I STVARANJA SUPERSTAR TIMOVA = STVARANJU SUPERSTAR TIMOVA DANAS (HEAT, NETSI, CLIPPERSI itd.). Dakle, sve sto danas se radi, radili su i Lakersi ranije, tako da tu sva prica tu zavrsava.
Niko nije ni pricao o Bussu srednjoskolcu u ozbiljnom tonu. Sarkazam. Jesi li cuo nekad za to :?:
Kad su LAL bili ozbiljni igraci, tada je Dr Buss (na koga imas pik, ocigledno) bio u srednjoj skoli ili na faksu. On je kupio klub sa istorijom, klub koji je posrtao, a on ga je vratio na pobednicke puteve.

Koji je klub kupio Prokhorov?

Moze li se to uopste porediti :?:

Glede stvaranja supertimova: prouci malo zasto se u 70im ili 80im nisu stvarali doticni. Da ne pricam o 60im. Kazace ti se samo zasto je svaki top tim bio ujedno i supertim.
Ali, popularnije je drvljem i kamenjem udarati na LAL. ;)
Pokusavas da usmjeris vodu na svoj mlin, ali ti to ne ide. Ispada da je rahmetlija Buss bio jedan fini cikica, koji je eto stekao milione dollara njegujuci i dajuci hranu i krov nad glavom Americkim beskucnicima, placao je lijecenje Americkih narkomana, pomagao BiH, Afriku, a pri tome zaradio milione, ono Bog mu dao. Sto bi nas narod rekao, onako kako uradis, tako ce ti se vratiti, pa je on zbog dobrocinstva zaradio milione. Davao sadaku pa dobio milione i milione dollara.
Ovde uopste nije bilo price o Dr Bussu kao licnosti i njegovom zivotu i delu. Samim tim sto ne vidis razliku izmedju njega i njegovog nasledja i doticnih tajkuna uvezenih iz CCCP, koji haraju sportskom scenom - dovoljno govori o tome ko se ne drzi stvari o kojima se prica, vec prica o necemu potpuno trecem, pa ni o necemu trecem, nego o necemu petom. ;)

:arrow:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gospodo cuvari bengalske vatre, slobodno replicirajte. Za mene je ova prica, koja se oduzila na temi gde predstavlja na moju zalost 1 spam (iako je interesantna), i zvanicno gotova.

Hvala i dovidjenja, i sa moje strane.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 01 jul 2013, 20:05

Bravo ti, ali ono fkt. Nikad nisam mislio da cu na NBA temi doci do tacke gdje ce neko spomenuti vladare u Islamskim zemljama i spijune. Jesi to ono u fazonu Americke propagande, Amerika sama protiv svih, Amerika spasava svijet, pada kometa a Amerikanci brane svijet, nevjerovatne zivuljke se pojave i Amerika odbrani svijet od te cudne vrste zivuljki, Amerika brani svijet protiv Islamskih terorista, Amerika brani svijet i Ameriku od spijuna itd. itd. itd.

Dovodis u pitanje moje intelektualne sposobnosti, a mislim da bi se trebao zapitati za svoje intelektualne sposobnosti nakon hrpe izrecenog sranja. Divno je zivjeti u fazonu da je Amerika najbolja, da je Amerika nesto specijalno, pa kako i ne bi bilo specijalno, oni brane drzavu od gradjana te drzave, samo Amerika ljudima moze prodati tu pricu, a opet onda bogatasi iz drugih zemalja su bogatsvo stekli zakidanjem svog naroda, dok su Americki bogatasi stekli bogatsvo inovacijama, izmisljanjem tople vode, davanjem sadake itd. Da sam na tvom mjestu, zaista bih se zapitao sta se sa mnom desava pa da vjerujem u ta sranja.

Posto ocigledno imas problema sa razumijevanjem napisanog, da jos probam pojednostaviti. Historija me ne demantuje, iz razloga sto se iza Lakersa nalazi ogroman ulozeni novac (gledamo Lakerse, ne ostale timove, dakle samo Lakersi, ne uplici druge timove, oni su nebitni u ovoj prici, jer je bila rijec o navijacima Lakersa vs Heat i Nets) je isto ovo sto pokusava Heat odnosno Netsi. Dakle, Heat ne radi nista ono sto nisu Lakersi radili u proslosti.

Ma koliko ti to bilo nejasno, Prokhorov NE RADI NISTA STO NIJE RADIO rahmetlija Buss. Doduse, mozda nije strastveni pokeras kao rahmetli Buss.

Dovidjenja, prijatno, vozdra, cujemo se za 10-tak godina kada Lakersi osvoje titulu, ako nas ne uniste spijuni i Islamski vladari.

Mes Que Un Club!

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 01 jul 2013, 22:18

malo ste offtopic...

frizura :roll:

slika

[youtube][/youtube]
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 01 jul 2013, 22:33

Ainge bas voli ove visoke bijelce :roll:

[youtube][/youtube]
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.