@rio_Ferdy88
OK. Sve si u pravu. Izvini sto sam ti uzeo vremena na nepotrebnim diskusijama.
@adriano_leite
Posto vidim da se sluzis podmetanjem necega sto nisam rekao i slobodnom interepretacijom mojih reci, ajde da razjasnimo jos jednom (nadam se poslednji put) neke stvari:
Ponovo ti o tome da me historija demantuje. Pa kako me bolan historija demantuje? Jesu li Lakersi potrosili milijarde dollara na najbolje FA igrace i superstarove? Jesu. Dakle, potpuno isto kao sto je uradio Heat i kao sto ce drugi timovi raditi. Historija pokazuje da je pocetak Heata = pocecima Lakersa. Razlika je u tome sto je tada CBA isao na ruku Lakersa, pa nije bio visok luxury tax kao sto je sada, pa se takvi timovi nece dugo moci odrzati na okupu.
Istorija te demantuje jer istorija pokazuje da su mnogi drugi trosili kao LAL ili vise od LALa, a da nisu ostvarili ni priblizno iste rezultate. Konkretno NYK mi padaju na pamet. Dakle, nije dovoljno samo uloziti pare i to je to, jer bi onda Knicksi imali 10 titula, a ne 2, s obzirim da su godinama imali najveci payroll. Zar ne
Drugo, poceci Lakersa su bili u 40im godinama nedokazani covece. Ne kad je Dr Buss preuzeo franshizu, vec 30 godina pre toga. Do tada su imali 6 titula i 6-7 finala.
Toliko i o tome.
Rusi i Arapi zakidaju svoj narod? Multimilijardere imas i po Americi i po drugim zemljama, pa da li i oni zakidaju svoj narod? Buss je bio jedan od njih, da li je on to pridonio ekonomiji Amerike? How yes no, Amerika je prejaka ekonomija, nema krize, nisu urzocnici globalne krize itd. Jako je smijesno sta ti navodis kao argument, samo to cu ti reci. Rahmetlija Buss - DOBROCINITELJ, Prokhorov - lopov i jedan od najvecih krivaca za pojavu siromastva u Rusiji .
Ajmo opet kad nesto ne razumemo da interpretacijom pokazemo vlastite intelektualne sposobnosti.
Poredis ljude koji su u transparentnim uslovima postigli to sto su postigli i one koji su instalirani od KGBa da kradu i zavlace svoj narod ili im je to pravo dato tako sto su im ocevi bili vladari u islamskim despotijama, a te despotije pune nafte same po sebi. Bravo. Zbilja, ozbiljan si momak.
Ko prica o Bussu srednjoskolcu? Ocigledno je da ja pricam jedno, da ti pricas drugo. Znaci da ti probam skroz pojasniti, jer ocigledno da moram: POCETAK LAKERSA I STVARANJA SUPERSTAR TIMOVA = STVARANJU SUPERSTAR TIMOVA DANAS (HEAT, NETSI, CLIPPERSI itd.). Dakle, sve sto danas se radi, radili su i Lakersi ranije, tako da tu sva prica tu zavrsava.
Niko nije ni pricao o Bussu srednjoskolcu u ozbiljnom tonu. Sarkazam. Jesi li cuo nekad za to
Kad su LAL bili ozbiljni igraci, tada je Dr Buss (na koga imas pik, ocigledno) bio u srednjoj skoli ili na faksu. On je kupio klub sa istorijom, klub koji je posrtao, a on ga je vratio na pobednicke puteve.
Koji je klub kupio Prokhorov?
Moze li se to uopste porediti
Glede stvaranja supertimova: prouci malo zasto se u 70im ili 80im nisu stvarali doticni. Da ne pricam o 60im. Kazace ti se samo zasto je svaki top tim bio ujedno i supertim.
Ali, popularnije je drvljem i kamenjem udarati na LAL.
Pokusavas da usmjeris vodu na svoj mlin, ali ti to ne ide. Ispada da je rahmetlija Buss bio jedan fini cikica, koji je eto stekao milione dollara njegujuci i dajuci hranu i krov nad glavom Americkim beskucnicima, placao je lijecenje Americkih narkomana, pomagao BiH, Afriku, a pri tome zaradio milione, ono Bog mu dao. Sto bi nas narod rekao, onako kako uradis, tako ce ti se vratiti, pa je on zbog dobrocinstva zaradio milione. Davao sadaku pa dobio milione i milione dollara.
Ovde uopste nije bilo price o Dr Bussu kao licnosti i njegovom zivotu i delu. Samim tim sto ne vidis razliku izmedju njega i njegovog nasledja i doticnih tajkuna uvezenih iz CCCP, koji haraju sportskom scenom - dovoljno govori o tome ko se ne drzi stvari o kojima se prica, vec prica o necemu potpuno trecem, pa ni o necemu trecem, nego o necemu petom.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gospodo cuvari bengalske vatre, slobodno replicirajte. Za mene je ova prica, koja se oduzila na temi gde predstavlja na moju zalost 1 spam (iako je interesantna), i zvanicno gotova.
Hvala i dovidjenja, i sa moje strane.